Annemin maddi durumu ve benim vicdan azabım

Anneniz siz kendinizi toparlamaya başladıktan sonra çalışmalıydı. Bende de baba yok. Ben 8 yaşında olunca annem çalışmaya başladı şeker, kalp, haşimato, lenf hastalığı olmasına rağmen 55 yaşına kadar çalıştı. Emekli olduktan sonra 6 sene daha çalıştı. Ablam ve ben de çalışmaya başlayınca evini arabasını aldı. Ancak emekli maaşları çok düşük olunca ben evlenirken açıkçası kadın ne yapacak diye düşündüm. Kira da ödemese 12 bin bu devirde geçinmek için çok zor bir rakam diye. Birkaç ay destekledim sonrasında annem kabul etmedi zaten ardından da çok güzel bir evlilik yaptı. İnşallah anneciğiniz için de kimseye muhtaç olmayacağı güzel bir evlilik olur veya bir yol açılır. Damadın inisiyatifiyle hayatını sürdürme planı pek doğru değil. Atalarımız boşuna dememiş taşıma suyla değirmen dönmez.

Araba seramik yapıyor kendi dükkanı var. Güzel paralar kazanıyor bu ara ev yaptırıyoruz iki katlı ondan sıkıştı ödemeleri zorluyor kendisini anlıyorum ama bi beş bin tl de kimseye koymaz ya
Kesinlikle sizin hatırınıza destek olabilirdi.

İnanın gelir olmasa lafını etmezdim. Ha gider de çok ama beş bin tlnin lafı olmaz gelirin giderin aynında zaten bu zoruma gitti.

Evleneli çok olmamış o zaman bilezik takmayan, durumu iyi olmayan koca şimdi ev yaptırıyor. Nasıl oluyor ikisi bir arada?
Sizin kenarda dursun ihtiyaç olursa kullanırım dediğiniz parayı vermiyor, kedileriniz annenizde kalmış onların masrafı da kadının üzerinde. Yeni kenarınızda beş kuruş kalmadan apar topar işten çıkıp hamile kalmanız çok büyük bir hata. Eşinizin maddi durumunu anlamadım ama işten ona muhtaç olasınız, o da istediği şekilde takılsın diye istediği ortada. Onu da niyetli bulmadım yine de kendisini, annesini asıl düşünmesi gereken sizdiniz, sizsiniz.

2 tane kediniz olsa neredeyse onların masrafı aylık 5 bin TL eder zaten. Sizin en azından onların masrafını üstlenmeniz gerekir. 48 yaş gayet genç, ciddi sağlık sorunu yoksa illa ki çalışabilir. Ancak konu eşinizin merhametsizliği, insanlar hiç tanımadıklarına yardım ediyor, burs veriyorken zorda olan bir kadından 5 bin esirgenmez. Ev yaptırabilecek durumu varsa 5 bini de verebilir. (anneniz ya da kediler için) Bu kadar merhametsiz bir adamı koşa koşa baba yapmışsınız bravo.

İnanın beklentisi yok. Ben ömür boyu gönderelim demiyorum. Geçici bir süreç iş arıyor. Fakat benim kendi hesabıma bi beş bin at diyorum birşey olursa ben senden her defasında günlerce düşünüp utana sıkıla söylemek yerine göndereyim içim rahat etsin veya bi fatura ödeyeyim diyorum o kadar.

Herşeyini karşılarım diyen adam size bile harçlık vermiyor farkındasınız de mi?

Annem yıllarca çalıştı zaten arkadaşlar şuan hastalıklarından dolayı zorluyor kendisini. Rahat bir iş bulursa kendine göre çalışacak. Bu geçici bir süreç. Ben alalım beş bini annemin avucuna bırakalım da demiyorum. Benim hesabıma gönder benim de bir ekonomik özgürlüğüm olsun kedilerim var mesela ev yaptırıyoruz yaptırınca alacağım annemden onların maması için bile iki gün düşünüp öyle söylüyorum kendisine. Bunun yerine karşında utanıp sıkılmayayım bi beş binim olsun bi fatura olsun öderim bi kedilerin durumu olur öderim diyorum ben.

Esinizin geliri ortalama ne kdr? Bir durumu iyi demissiniz bir durumu yoktu altinim yok geleni bozdurduk demissiniz
Baskasinin seyiyle gerdege girilmez 48 yasinda bir kadina olene kdr damadi finansal kaynak saglamak zorunda degil
Bir suru is bulabilir evde 2 kadin, bir kac saat cocuk bakabilir yasli birini kisa araliklar ile kontrol edebilir bahsettiginiz hastaliklar herkeste var 48 yas baskasina bagimli olmak icin cok erken
En azindan bir kaç sene once ev problemini cozmeliydiniz. Simdi kira yok dediginiz sure 3 ay 3 ay sonra ne olacak
Hamile kalir kalmaz neden is biraktiniz? En azindan haklarinizi alsaydiniz

zaten çakılacak bu geçici bir dönem oturayım gelsin demiyor ki

Araba seramik yapıyor kendi dükkanı var. Güzel paralar kazanıyor bu ara ev yaptırıyoruz iki katlı ondan sıkıştı ödemeleri zorluyor kendisini anlıyorum ama bi beş bin tl de kimseye koymaz ya
2 katlı ev yaptırıyormuşsunuz ödemeleri zorluyormuş sıkışmış adamın parası yok belki o yüzden ödeyemiyor bazı meslek gruplarında özellikle esnaflarda bayram öncesi işler durgun olur yeri gelir siftah yapamaz.

Ayrıca anneniz hiç calışmamış yurtdışına nasıl gidecek yurtdışına gitmek kolay değil ki.

İnanın herkes anlamıyor bunu. Zor gerçekten zor. Fakat zaten çalışacak ben demiyorum ki asla çalışmayacak. Bu geçici bir dönem. Bende bir evlat olarak bi faturasını bişeyini ödemek istiyorum o kadar herkes yanlış anlamış durumu

Anneniz çalışmak istiyor madem iş bakın mutlaka, kardeşiniz de baksın. Çocuk bakıcılığı gibi temizlikte falan çok uğraşmayacağı bir iş bulabilir. Çünkü yardımlar da bir yere kadar olur. Sürekli sürekli olmaz, zor. Çalışsın bir birikimi olsun en azından.
Muhtemelen kendi ailesi olsaydı eşiniz yardım ederdi. Sevgiliyken yok olmaz dememiş olsa bile tavırlarından anlaşılır. Mesela benim eski ilişkimdeki adam babamın rahatsızlığını öğrenince doktor, hastane araştırmasına girmişti hemen, arkadaşları vardı onlara sordu soruşturdu, ileride evlenirsek babanlara yakın bir ev bakarız diye kendi planlar kurdu ki adam bulunduğum şehirden farklı şehirde yaşıyordu. Bunun biraz vicdan, merhamet ve insanlık ile alakası var. Eşiniz öküz gibi cevaplamış. Sürekli olarak para göndermek zor geliyor olsa bile söyleme şekli bu olmamalı. Hele ki eş hamile ise. Sizin en büyük hatanız baştan bunları kesin ve net sekilde konusmamanız, evlenince hemen hamile kalıp işi bırakmanız olmuş. Adamla belki evlilik sürecinde başka sorunlar da yaşayacaksınız. Neden hemen hamile kalıp o evliliğe daha bağımlı hale getirdiniz ki kendinizi. Veya hemen neden işi bıraktınız anlamadım. Çocuk doğarsa, cocuk izninde de geliriniz olurdu. Sonda ayrılırdınız en kötü. Ya da annenizi çağırır o çocuk bakar siz çalışıdınız. Kendi yakınınızda bir ev tutardınız 1+1, kirası uygun.

Çalışıyordu tabiki. Şuan hastalıklar zorladığı için çalışamıyor. Düzgün bir iş bulsa çalışacak bu geçici bir dönem.

İnanın zaten yıllarca çalıştı şuan hastalıktan dolayı daha az yorucu bir iş arıyor. Bu geçici bir süreç

Evet üslup hoş değil ama temelde malesef haklı.

Aynen valla bana bravo bende bunu söylüyorum.

Takılan altınlara gelince sadece bir bileziğim bir tam altınım bir de çeyrek altınım var.

700binlik altin takmamakla şu durum ayni şey degil kusura bakmayin. Bi diyorsunuz durumu yoktu ailesi destek olamadi bi diyorsunuz parayi baglamak istemedi. Ticaretle ugraşan insan görmüşlüğümüz kimse eşini bi bilezik bi ceyrekle gelin yapmadi. Parasi varken boyle yaptiysa bu adamin cimriligi su goturmez bir sey zaten.
Yine de dedigim gibi parasi da olsa baskasina annenizi baktirmaya hakkiniz yok. Evlenir evlenmez hamile kalmak yerine annenize baksaydiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…