Annemin ön koltuk takıntısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bizde erkek olursa önde oturur tabi arabayı erkek biri sürüyorsa maksat sohbet etsinler.onun dışında kimin eşiyse o oturmalı bence.benim annemi öldürsen öne oturmaz tam tersi ayıp karşılar.

Daha dün oğlum kızım ben sinemaya gidecektik.Oğlum yanımda kızım arkada oturuyordu.Yoldan annemi aldık.Annemi alırken oğlum indi ve anneannesini elinden tutarak öne oturttu.Kendi arkaya geçti sultanlar önde oturur dedi gülerek.Yaşı 22 bu arada.O an garip bi mutluluk hissettim gurur duydum.Anneme saygısı hoşuma gitti.Sonra düşündüm benden ve babasından farklı görmedi.Benden büyük kim binse ben ön koltuğu ona veririm genelde, saygı çeşididir bize görede.Kimse anlatmaz konuşmaz ama ugulanır ve bu sekilde devam eder.Onlar başımızın tacı .Bazen cahillik çocukluk ediyorlar ama biz cocukken yapmadık mı.Idare edilmedik mi.İdare de edebiliriz.

Şu her haltı doğuya yükleme olayı kabak tadı verdi.
Görücü usulü evleniyorum doğudayız ya biz
Kaynanamgillerle yaşayacağım doğuluyuz da
Babam annemi aldattı başka kadına ev açtı, şey doğu o yüzden.
Yetti yani. Düşünüyorum acaba ben nereliyim?
Türk adeti geleneğidir. Büyüğe, yaşlıya, ana babaya saygı duyulur. Yaşlanmışlar diye gönülleri hoş edilir.
Bilmiyorum ki batıda, kuzeyde, güneyde annelerini şişe mi takıyorlar.

Anneniz saçmalıyor ancak otursun ne var boş verin, kafaya takılacak birşey değil bence, görmezden gelin..

Şu saatten sonra değiştirmeniz mümkün değil malesef m

Sonuçta arabanın önü de arkası da aynı yere gitmiyor mu ?? Takılmayın bu kadar

Anneniz normal degil de bir saatlik ön koltugun bu derece aile faciasi olmasi da sacma.

Anneniz inerken ön koltugu söküp evine götürmüyorsa yaşlı kaprisi deyip gecin yani nolacak.

Sizin ehliyetiniz yok mu, yoksa da almayı düşünmez misiniz? Sanki araba erkeğe ait, kadınları da o sağa sola götürür gibi bir zihniyet sezdim. Gel ilacını alayım diyorsunuz 3 kişi birden binip gidiyor. Siz annenizle tek gidemiyor musunuz eczaneye pazara çarşıya?

Sorun edilecek bir durum değil gibi gözükebilir fakat anneniz bir garip. Saygı insanların yaşına, statüsüne, cinsiyetine, kimliğine ve rolüne gösterilmez. Araba aynı yere gidiyor olabilir ama koskoca kadın çocuktan farkı yok, eşinizde aynı şekilde. Size ve eşinize saygı duysa öne binmek için tepinmez ve öz evladına bela okumaz bir anne, bunları yapıp saygı beklemesi absürt. Değişmeyen insanların sonu bu işte çekilmiyorlar. Kimsenin tahammül seviyesi kalmıyor, belki anlamsız bir şey ama eşinizde bıkmış anlaşılan.

Şu konuya verilen cevaplar memlekette insanların neden bu halde olduğunu ,toplum olarak nasil öz saygı sıfırlanarak ezik yetistirildiğimizi o kadar güzel gösteriyor ki. Arkadaşlar saygı ile ön koltuğun ne ilgisi var. Saygı yasi büyük diye insanların saçma sapan taleplerine katlanmak mi? Bir konuda istedikleri olmadığında kendi öz evladına beddua edecek kadar gözü dönen bir had bilmeze boyun eğmek mi? Sağlik gibi nedenler olur kimse birşey demez zaten.
Konuda ön koltuk değil Konu bir kadının annelik vasfına sığınarak evlatlarını kendine hizmetçi ve aşağı görmesi. Siz yerini ve haddini bilmeyen öz annenize bile kendinizi savunamiyorsanız, diğer insanlara karşı kendinizi nasıl savunacaksiniz. Evladınıza nasıl örnek olacaksınız ? Psikologlar şu konuyu okusa ne tahliller yapardı.
Konu sahibinin kocası burada neden kizdiğını bile anlamamış çoğu kişi. Adam burada karısını koruyor. Kendi eşine annesinin yaptığı aşağı muameleye bir eş olarak katlanamıyor, her normal insan gibi. Konu burada anne değil kayın valide olsa bir sürü insan neler yazardı çok merak ediyorum orası da ayrı konu. Adam neden kayınvalidesinin kaprisine katlanmak zorunda ki?
Konu sahibi alın annenizi karşınıza konuşun. Yaşı zaten bakım gerketiren bir yaş değil gayet genç. Kimse onun kaprisini çekmek zorunda değil, baktınız laftan anlamıyor sizde kardeşlerimizin yaptığını yapıp uzak durun. Hele hele eşinize kötü tek laf söylese sakın altta kalmayın. Belki şapkasını önüne koyup düşünür yalnız kalınca . İyi evlat olmak size yapılan her muameleye katlanmak değil.
Buradaki arkadaşlara da bakmayın nasıl ki burada bir kayınvalidesi için saygısızlık yaptığında sen çekmek zorunda değilsin kayınvalidem saygı duymak zorunda diyorsak aynı şey eşiniz içinde geçerli. Eşin annenin saçma sapan hallerine kaprislere katlanmak zorunda değil. Annen beğenmiyor ise artık kendi imkanları ile ulaşımını sağlasın

Abartmissiniz.
Esime karismamsi icin, benim annem, ben oyle tercih ediyorum derim.
Ama anneme de ,yaptigin cok ayip, niye bu on tamintisi, hele beddua etmek derim.
Bence siz de teriklemissiniz gibi. Ben ailemle aram bozuk olsa bile ,esime caktirmam. Ben unuturum ama esim unutmaz.
Annenize de bir seyler soylemeniz lazim.
Bu arada benim annem de onde oturur ama rahatsizligindan dolayi. Hatta babam varken bile o ,onde annem otururdu. Rahatsiz olmasa da onde oturmasi problem degil.

1.problem beddua etmesi.
2. Problem akrdesler nerde, onlarinda annesi . Cok uzakta degillese , herkes gelip ilgilenmeli

Herkes amma hos görmus olayi.
Bi koltuk icin evlada beddua etmek nedir ya.
Ayricada arabayi shren kimse psrtneri esi oturur yanina. Ben annemdende kaynanadanda iyle bilirim. Ihlumun kizin arkadasinida daima öne geciririm ben arkaya gecerim.

Ayricada bes coxuktan neden tek sen bakiyorsun annene?

Valla ben neden her şeye siz koşuyorsunuz onu anlamadım. İlaç almak zor bir şey değil ki. Okuma yazması yok mu acaba diye düşündüm ama ilaç alırken gene de zorlanmaz. Eşiniz sadece siz her şeye kostuğunuz için sıkılmış, bu konudan patlamış olabilir mi? Kardeşlerinizle durumu konuşun, annenizin işlerini bölüşün.

Aynı takıntı annede değil kayınvalidede olsaydı 4 sayfa değil 14 sayfa sövülürdü burada.

Bu konu için beddua eden, sayan söven birine inadına ön koltuğu bırakmazdım. Git ehliyet al kocanı sağ koltuğa oturtturursun annen krize girer. <3

Anneniz demek ki ön koltuk takıntısı var, bırakın otursun, inadına mı ablanızla ikiniz hemen ön koltuğu kapmak istiyorsunuz.Ben kendim anneme teklif ederim öne sen otur diye.Bırakın kadın böyle mutlu oluyo demek ki

Çok teşekkür ederim, muhteşem bir yorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…