Annemin rahatsız edici şakaları

zezella

ay bak tahsin geliyorlar soldan soldan.
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2014
2.905
7.949
158
İyi geceler herkese.

Ben evlilik sürecine girdim kısa bir süre önce, dün aileler tanıştı yaza evlilik düşünüyoruz . Şu an ailemin yanındayım ,ailemle son günlerimiz diye bu günleri guzel geçirmek istiyorum ama annem buna pek izin vermiyor.

Sürekli olarak igneleyici şakalar yapiyor ve gerçekten sıkıldım artık. Örnek vermem gerekirse:

- hemen iş bul valla ben emekli maaşımı çocuk esirgeme kurumuna vericem. (kendisinden hiçbir yardım istemedim bırakın evlilik sonrası, evlilik sürecinde bile. İki aileden de bir şey talep etmiyorum.)
- biz de balayına Karadeniz düşünüyoruz inşallah çok yeşil ya diye hevesli hevesli anlatıyorum, orada böcek var sen gidemezsin korkarsın ehehee diyor kursağımda bırakıyor hemen. Ve inanın normal şaka değil böyle alaycı şakalar yapıp kahkaha atıyor rahatsız oluyorum.
-evlenince sizin yanınıza ankaraya tatile geliriz arada dedi. Ben de ankaraya mı dedim güldüm malum Ankara pek tatil yöresi değil. Bana diyor ki tamam tamam yemeklerimizi biz yanımızda getiririz korkma. Yahu şunu duyan biri yemek yapamadığımı falan sanar ki yemek yapmayı severim ve iyi de yaparım. Hani şaşırıyorum bir anne normalde destekleyici olmaz mı ?

İnanın bıktım artık bu iğneleyici şakalardan. Kaç kere söyledim rahatsız olduğumu yumuşak /sert bir şekilde ama yok sürekli aynı. İnanın annem mi kayınvalidem mi belli değil. Kızınca da sen çok öfkelisin falan diyor. Çevremde de gayet sevilen sıcak biriyim sadece annemle böyle sorunlar yaşıyoruz. Bir yandan da üzülüyorum birlikte son zamanlarımız güzel geçmeli diye. Napayım bilmiyorum süreç zaten çok stresli bir de sürekli benle uğraşan ve annem değil kayınvalidem gibi davranan bir annem var, ne önerirsiniz?

Bir dönem hatta en ihtiyacın olduğu dönem böyle sacmalıyorlar.
Senin annen gene iyi, ben aşırı bulantılı serumlarla beslendiğim bir hamilelik geçirirken annem saat 11 gibi arayıp beni, uyuduğumu anlayınca, kalkmadın mı hala kış uykundan demişti.
Takma kafana.

Gulmenizi oneririm. Kadin saka yapiyor ki bence rahatsiz olunacak bir sey de soylemiyor yazdiklariniza bakildiginda
En başlarda gülüyordum ama başka insanların yanında da beni gömen espriler yapmaya başladıkça ben de tolerans gösterememeye başladım sanırım.

Benim annem de evlenme hazırlığındaki o dönemi öfkeli şekilde yansıtmıştı bana. Ay sivri diliyle canımı acıtıp acıtıp dururdu. Şimdi anlıyorun hüznünü o şekilde yansıtıyormuş.

Yani kötü niyetli değiller muhakkak ama bazı şeylere zor durumda mizahi yönden bakamıyor insan. Böyle dönemlerde de bu tarz espriler insanı geriyor.

Ben de evlenip Avrupa ülkesine geldim. Tatile gidince en ufak bi şeye yorum yapsam, oraya gittin diye bir halt mi oldun der annem. Sanki ondan önce dilsiz biriydim :)
Çocuğu birakir giderim arkamdan arar gel çocuğun durmuyo diye vsVvs ..
Velhasıl kelam anadır atsan atılmaz, satsan satılmaz. Bizler daha anlayışlı anneler olalim :)

Post başlığını görünce keşke annem hayatta olsa da bırak şakayı sabah akşam bana surat assa diye düşündüm. Sahip olduklarınızn kıymetini bilin bence sıkı sıkı sarılın onlara.

Bi yandya da üzülüyorum zaten ters davranınca çünkü annem sonuçta seviyorum ama beni neredeyse sadece o geriyor bu dönem. İğneleyici espri yapmasa aramız iyi aslında.

Haklısınız muhakkak,başınız sağ olsun.

Kafaya takılacak şeyler değil bunlar yav, kendince takılıyor, kendini de esasen böyle rahatlatıyor gibi. Siz evlenip gideceksiniz ya, ufaktan bi hüzne bağlamıştır "Ne çabuk büyüdü" tribine girmiş çaktırmıyordur ondan :)
Tabi siz uyardığınız halde devam ettirmese daha şık olur da, anneler işte... :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…