annemin sorun edilecek nesi var :(

Ayricaa anne bu yaaa niyee geliyonn denirmiii kii 5 ayda uc kere gelse annemlw kuserimm....hersey dozunda olmalii baban yurtdisinda annenn tekk onu yalnizz birakmaa canimmm..koca bulunurda anna bulunmazz

bende zaten esınızın annenızın alıp satmasından rahatsız oldugunu söylemedım.sadece annenızın sureklı alması, size her kalmaya geldıgınde esinizn rahatsız olmayacagı anlamına gelmez. kızının evınden cıkmayan mıllette emin olun hıcte dogru bısey yapmıyor. annenızın ewe alısverıs yapması dusuncelı bi hareket zaten ben her zmn aılelerın evlatlarına karsı her zman sorumlulukları oldugunu dusunurum evlendıkten sonrasıda buna dahıl. benım fıkrım daha 5 aylık evlı bı ınsanın evıne kalmaya ne anne nede kv gelmelı. annenizi tabıkıde ezdırmıcek laf söyletmeyeceksiniz ama kocanızında rahatsızlıklarını şikayetlerini kulak ardı etmeyin! annenız ıkı gun kalıp gittikten sonra gene birbirinize kalacak olan sizlersiniz! birbirinizi dinleyin ve anlamaya çalışın..sevgiler..

Eşim annem için müsrif diyecek..
Bırakın evime alışveriş yapmayı ben harçlık veriyor olsam bile ağzını açamaz, açtırtmam.
Açarsa ağzının payını alır oturur.
Bu ne terbiyesizlik, anası babası saygı duymayı öğretmemiş her halde, yüzüne iyi arkasından dedikodu.
Kusura bakmayın ama çok fesat bir eşiniz var annenizin kullandığı 3 kuruşluk su mu batmış gözüne..
Kaldı ki uzaksınız, 5 ayda 5 gün ne demek ki?
Önce adam gibi konuşmayı deneyin.
Anneniz hakkında hiç bir zaman bu şekilde konuşamayacağını,
Size ve ailenize nasıl davranırsa birebir karşılığını alacağını söyleyin.
Baktınız olmuyor, gerekli sert tavrı takının.
Fırsat vermeyin.
Maaş kartına gelince sizin kazandığınız parayı eğer borç harç yoksa nasıl harcayacağınıza karışamaz.
Evin bir ihtiyacı olursa da siz giderirsiniz yada hesabınızdan çekip eline siz verirsiniz.
Bunu isteyebilmesi bile fesatlığını ortaya seriyor.

Çok kızdım ben bu adama ya!

laf attırmayacaksın arkadaşım tavrını koy ortaya sen onun ilesine yapsan aynı şeyi napar acaba.ama o erkek ya herşeyi yapma yetkisi var elbet bi gün annesi gelecek aynı lafı snde onun için söle yeni evli çiftin evinde bu kadar kalınmaz suyu israf ediyo annen de kapak olacaktır ona...

üzüldüm size.
ne kadar hayırsız bir eşiniz var.evet hayırsız diyorum...
herşeyden önce insanın bi ''ANNE'' kavramına saygısı olur ya.
onuda bi anne baba büyütmemiş mi?
siz de onun annesi için aynı düşünceleri iletseniz eminim her lafı sayar.
annemi 2 3 saat kadar önce yolcu ettik.
bizde ailelerden farklı şehirdeyiz.
ve annem bana 3 ayda bir gelir ve ne bir iki günü 15 gün kalır gider.
eşim bir kere bile şikayet etmez,her annemi yolculadığımızda annemede bana da ayrı ayrı sorar bi hatam bi kusurum oldu mu diye.
olması gereken budur.
sen onun hayat arkadaşısın,bu yolda seçtiği inanın annesine karşı böyle düşünceler hiç ama hiç yakışmaz.
benim kv min hataları oluyor ama tepki vermeden önce bi düşünüyorum empati yapıyorum,
eşimin anneme ne kadar iyi davrandığı geliyor aklıma.herşeyden evvelde eşimi bu yaşa getirmiş insan sevmesem bile saygı duymak zorundayım aksi nankörlük olur.
sizin eşiniz sınırı çok aşmış.
2 3 günün,kullandığı suyun hesabını yapan adamdan hayır gelmez.
2 3 gün nedir ki? normal bi misafir bile gelip o kadar gün gelse batmaz göze....
bunları eşinizle konuşun yoksa daha çok üzülürsünüz.

kpss ye hazırlanıyormuşsunuz.bende hazırlanıyorum.kolay gelsin öncelikle.
eşinizin tavrı,emrivakileri alttan alttan:''bak benim paramla hazırlanıyorsun,be bakıyorum sana işe girersen benim sayemde olacak o yüzden maaşta benim'' demektir.
eşler birbirine maaş kartı verebilir,bu anlaşma ve görüş meselesidir ama bu kadar mide bulandırıcı şekilde dillendirilmesi hiç hoş değil.

anneme laf edecek adamın alnını karışlarım arkadaş
hak edersede ben söylerim kocam laf söylemeyez
ona bu hakkı verme
bagır çagır kavga çıkar
gıcık oldum kocana
maaş kartına bişey diyemem aranızda anlaşırsanız sorun olmaz diye düşünüyorum ama
senin kocanla zor gibi duruyor

anneniz gelip 15 gün kalıyor..çok güzel birşey fakat kayınvalideniz gelse aynı şekilde memnun oluyor musunuz? bana göre de yeni evli bir insanın evinde kalınmaz ama anneler gelip kalıyorlar birşey diyemiyoruz. ama eşimiz rahatsız olduğunda üzülüyoruz. konu sahibinin eşinin tavrı yanlış fakat adam gerçekten yatılı kalınmasından tedirgin olmuş olabilir kimi insan sevmiyor. ben de sevmiyorum mesela yatılı olayını. arkadaşım bile gelse geriliyorum evde yabancı birinden. bir de kv geldiğinde iyice rahatsız oluyorum fakat eşime göre hava hoş.. kendi annem gelse de rahatsız olmaz ama ben empati yapıp çağırmıyorum.

şu son yazdıklarınızı acaba olabılır mı diye bende düşündüm sonucta objektif bakamıyoruz konu sahıbının gözünden bakıyoruz olaya ama hepsi bir yana

annen çok su kullanıyor gelmesin ne demek? bunu söyleyen damada eşe ne demeli ben bu sözü okuduktan sonra konu sahıbının eşine bir gram bile hak vermedim çok art niyet var çünkü.. bunu söyleyen insanın kalbinden şüphe ederim ben..

o konuda dusunduklerımı belırttım zaten. evını buzdolabını doldurunca hoşuna gidiyormus ama su ya su :) onun lafını yapması cok komik ve terbıyesızce.zaten nankör ve ıkıyuzlu buldugumu belırttım konu sahıbının esının.

.benım dıkkat cektıgım konu annesının gelıp gıtmesı ve eşinin rahatsızlığı. inanın herkes objektif bakabilse özellkle konu sahibi bence esiyle bu konuda orta yol bulabılırler.ben ailesine tapan bi insanım annelerın gelmesıne gitmesıne asla karşı deilim. ama bence konu sahıbının annesi geregınden fazla içli dışlı olmuş.gencleri bıraz yanlız bırakmalı diye dusunuyorum. 5aylık gelin arkadasımz,aradan yıllar geçmemişki 2kere gelmiş gitmiş, sureklı arıyormus fln.konu sahıbı esım yokken arıyor dıyor.tabıkı kendı annesıyle arasında ısterse gunde 10kere arar şikayetı yoksa bize laf düşmez ama herkes nasıl fikirlerini söyluyor benmkıde bu.kayınvalıdeler gelıp 1gun bıle kalınca saclarımız diken diken oluyor istisnai durumlar dışında.o yüzden eşide bu kdr sık görüşmekten başbaşa kalamamaktan yakınabilir ben bu konuda hak verıyorum ona. yoksa esının kart muhabetı, su muhabetı, para bırakmama ve kv yuzune gulup arkasından sureklı laf etmesi durumlarını hıcbı sekılde bende tasvip etmiyorum.

bilemiyorum acaba tamam canım öyle olsun mu desem
çünkü eşim böyle ona canım cicim deyince her istediğini yapan tiplerden
acaba o da benim tamam öyle olsun dememi mi bekliyor

annen ve baban konusunda asla ve asla taviz vermemelisin..bunların daha kötüsünü yaşarsın eminim...kendisine çeki düzen vercek kişi eşin..böyle saygısızlık olmaz..aynı benim eşimin eski huyları..ben alttan alıp kibar kibar söyleyince o hala paldır küldür konuşurdu..hiç çekinme yok...yıllarca devam etti..ama baktım olacak gibi değil kendisi gibi paldır küldür konuşmaya başladım artık..sabır sabır da bir yere kadar..sizin eşinizin yaptığı büyük terbiyesizlik..ne demek anneniz evde iken para bırakmaması..ne demek su fazla harcıyor çok ayıp şeyler ...çok ayıp ...büyüklerimize saygı göstermeliyiz..hem yüzlerine karşı hem arkalarından göstermeliyiz .. yüzüne gülüp arkasından konuşmak erkeğe yakışır mı..böyle bir şey var mı??çok sinirlendim..eşim aklıma geldi şimdi .geçmişe gittim..

Son düzenleme:

neden anneniz eşiniz evde iken arayamıyor onu anlayamıyorum..üzüldüm annenize..doğur büyüt bu yaşa getir evlendir..elin adamı gelsin annenize böyle davransın ..çok gücüme gidiyor böyle şeyleri okuyunca..bir saygı göstermek bir sabır göstermek bu kadar zor mu Allah aşkına

Kusura bakmayın ama eşinize rahatlık batmış!!! Anneniz size bu derece yardımcı ve destekken böyle davranması gerçekten kabalık ve hadsizlik! Anneniz evliliğinize müdahale etse , sizi eşinize karşı doldursa, tartışmanıza sebebiyet verse eşiniz haklı diyeceğim ama oğlu gibi kabul eden bir anne için böyle düşünen adamın ben samimiyetinden kuşku duyarım.Daha siz işe başlamadan şartlar koşmaya başlamış,ben maaş kartının bayanın hastalığı,kredi veya ortak m borç ödenmesi dışında kocada kalmasına karşıyım ve bunu her platformda savunurum,kadın hesabını biliyorsa,eşinden parasını saklamıyorsa,evin ihtiyaçlarına katılıyorsa,ortak borçlarına katılıyorsa maaş kartını eşine vermesine gerek yoktur,görme engelli değiliz ,yürüme engelli de değiliz,okumuş belli bir iş sahibi kadın atm den kendi maaşını çekebilir pekala!Sizin parayı boşa harcayacağınızı nereden biliyor? Daha önce böyle bir aşırı harcamanızı mı görmüş? BU maaşi kartınıozı alıp size çocuk gibi harçlık verip paranızla beraber sizi de idare edeceğini,kenmdine bağımlı yapacağını düşünen erkek zihniyetidir!Benim annemi istemeyecek üstelik de daha olmayan maaşım üzerinde bile hüküm verecek adam kusura bakmasın kocalık yapmayı öğrensin ondan sonra kocam olsun benim.Tavrınızı net koyun arkadaşım! NE ANNENİZİ NE KENDİNİZİ EZDİRİN,DÜNYAYA BİR KERE GELİYORSUNUZ,KOCA EZİYETİ ÇEKMEYE GELMEDİNİZ! SİZDEN SAYGI BEKLİYORSA,ÖNCE SAYGI GÖSTERMEYİ BİLECEK! Sevgi isteğe bağlıdır ama saygı zorunludur...Karşınıza alın sınırlarınızı çi,zin ve o sınırları aşmasına izin vermeyin,aksi taktirde taqviz tavizi doğurur ve ilerde annen bu eve girmeyecek diyecek kadar küstahlaşır çünkü cebinde sizin göremediğiniz ama çatır çatır harcadığı maaşınız vardır...Hakkınızda hayırlısı olsun,gelişmeleri merakla bekleyeceğim...

Son düzenleme:

eşin senin bir birey olduğunun farkında değil heralde, ne demek sen kendı maas kartını esıne verıcekmıssın, kölemisin sen, özgür bir bireysin

Bu kafa yapısına sahip bir erkeğn annenin kullandığı suyu sorun etmesıne de şaşırmamak lazım

Erkek her zaman her yerde var ama anne baba yok ! Hele evliliğin ilk günleri bu tür anne baba kavgaları oluyor Peki sen onun annesi geldiğinde nasıl davranıyorsun ? Hoşlanmadığın bir hareketlerinde bunu eşine söylüyormusun ?

eşiniz gerçekten terbiyesizlik yapıyor.
eşinizin ailesi de uzaktaymış,onlarda elbet gelmişlerdir
ya da geleceklerdir yanınıza,aynılarını siz de onun ailesi
için söyleyin, suyu çok kullanıyorlar diyin, çok yiyiyorlar diyin,
niye geldiler diyin,bu kadar kalınır mı diyin, hergün neden annenle
konuşuyorsun diyin, diyin de diyin,
bakalım ne yapacak o zaman.
taviz vermeyin asla, sonu gelmez.

canım onun senin annenle ilgili söylediklerini filan biriktir biraz.. zamanı gelince yani onun da annesi gelince benzer şeyler söyle bakalım ne olacakmışş----bizim evliliğimiz de 2 yıl boyunca aile kavgası ile geçti, doğumumda annesi geldi 40 gün kaldı ve ben aynını yaptım kapı arkasında annesinin gün içerisinde hoş karşılamadığım davranışlarınıi hoşuma gitmeyen espirivari konuşmalarını aktardım filan... artık bıktırmıştım ve şuan şaka yollu da olsa aileme dil uzatamıyor, karşı atağa geçtiğimde o da biliyor ki ben haklı çıkacağım..

analar baş tacıdır, seni doğurmuş büyütmüş onun ellerine teslim etmiş nasıl böyle nankör bencil ve kıskanç olabiliyor bu erkekler, ne hakla?

Canım eşinin ailesini ağırladınız mı? Acaba aynı ilgiyi kendi ailesine karşı görmediğini düşünüp kuruyor olabilir mi?

Ne olursa olsun eşinin annene olan tutumu hoş değil. Bu konuda konuşun canım, böyle olmaz çok ayıp. "Annemin durumunu biliyorsun ben onun evladıyım, yalnız bırakamam, gerektiğinde telefonda görüşeceğiz elbette." de

Birde annene söyle evinize geldiğinde hiçbirşey almasın. İyilikten maraz doğuyor demek ki.

Yalnız çok ayıp eşinin yaptığı. Sen onun ailesine karşı bu şekilde davransan ne hisseder acaba ?

geçen hafta derslerim dolayısıyla annemin evine kalmaya gittim eşim çalıştığı için gelemedi. Yüksek lisans derslerim var annemlerin oturduğu şehirde o yüzden 1 gece annemler de kaldım. Diğer oda da ders çalışıyordum ara verdim oturma odasına geçmek için kalktım kapı kapalıydı annem 'bizim ki de öyle değil mi yap iyiliği bul kötülüğü daha bir gün olsun anne gel kal demez oraya giderim dönerken bir kez olsun kal diye teklif etmez bende her şeyin farkındayım ama evlat için susuyorsun huzuru bozulmasın diye susuyorsun geçen gittiğimde de ebyar ona anneme kalması için bi teklif et ayıp oluyor dedi de öyle geldi teklif etti' diye anlatıyor babama. O an beynimden vurulmuşa döndüm gözümden yaşlar süzüldü kendime engel olamadım o gece kaldım ama nasıl kaldım tüm gece ağladım. Ertesi gün eve geldim yarım saat sonra eşim geldi işten ama ağlamaktan yüzüm gözüm şiş resmen sinir krizi geçirdim bağırdım çağırdım sen böyle yapmaya devam edersen bende yokum bu evlilikte gidiyorum şimdi dedim. Eşim çok üzüldü defalarca özür diledi farkında olmadan yaptığını annemin de böyle düşündüğüne çok üzüldüğünü söyledi. Sonra annemi aradı işte ebyar bir gün evde yoktu ev onsuz çok kötü sen nasıl evde yalnız kalıyorsun anne Allah aşkına sen de kendini yalnız hissetme burası da senin evin falan diye konuştu. Şu an düzelmiş gibi eşim ama bilemiyorum tabi ki onu zaman gösterecek ama gösterdiğim tepkiyi eşim hiç beklemiyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…