Surreal karsinon tedavisi gördü annem ...radyo terapi ile geçti çok şükür...önce ameliyat oldu büyük bir parça alındı o parça biyopsiye gitti ve sonuç böbrek üstü bezi diye adlandırılan türden çıktı...radyo terapi ve akıllı ilaç ile geçti o zaman çok şükür...Bendede 8 cm kitle çıktı böbrek üstü bezinde ameliyat oldum diğer flimlere girdim temiz çıkınca 3 ayda bir takibe karar verildi radyoterapiye gerek görmedi heyet sizin nasıl olmuştu
BU arada rabbim sizede şifalar versin inşaallah tez zamanda...Bendede 8 cm kitle çıktı böbrek üstü bezinde ameliyat oldum diğer flimlere girdim temiz çıkınca 3 ayda bir takibe karar verildi radyoterapiye gerek görmedi heyet sizin nasıl olmuştu
Ayyy maasallah ne güzel inşaallah bende annem iyi diye konu acabilirimEniştemin kuzeni geçirmiş şimdi gayet iyi mesleğini yapıyor kendisi de doktor çocuğu da oldu gayet iyi yani inşallah Allah annenize de şifasını nasip etsin
Çok çok geçmiş olsun, benimde hiç haberim bile yoktu oğlumu sağlık ocağı doktoru götürdüm ateşi vardı ilaç yazdı tam odadan çıkarken tansiyonunu ölçtür gel dedi 18e 10 çıktı birdaha ölçtüler yine yüksek çıkınca dil altı verdiler düşünce eve gönderdiler hemen tansiyon aleti aldık ve evde 19 çıktı ve tesadüf ölçülmese tansiyonum yüksek olduğunu bilmiyordum ben neyse acile gittik bu sefer 20 çıktı dil altlarıyla düşüremediler iğneyle ancak düşürdüler neyse bir gün sonra kalpten randevu aldık gittik bu sefer 22 ye 13 çıktı hemn acilde düşürdüler derken bende EKG, EKO, idran kantahlili, böbrek usg ve beyin filmi istediler böbrek usgde kitle çıktı tomoğrafiye yolladılar derken bizi endokronolije bölümüne sevkettiler canım, Pet istedi, idrar biriktirme tam kan sayımı derken, bendeki idrar testi normal insanda 100 ile 500 olması gerekirken 7000 çıktı ve acilen ameliyata karar verildi kitle 8 cm olmuş bu kitle tansiyon yüksekliği, baş ağrısı panik atak anii ter basması yaparmış hepside bende vardı, bize çok iyi bir doktor bulun riskli ameliyat dediler ameliyatda tansiyon yükseliyor muş ve hastayı keybedebilirz dediler tabi benim psikolojim bozuldu o dönem ameliyatta 28 olmuş, tansiyonum, patoloji sonucunda aslında bir kaç daha geç kalsak benimde kansere çevirebilirmiş, Allah razı olsun o sağlık ocağı doktorundan onun tesadüf ölçüp bizi acile yollamasıyla başladı herşey,daha sonra onkolojiye gönderdi o doktorda Pet, mibg sintigrafisi yani kemik taraması, idrar kantahlili tekrar istediler ayriyeten ilaçlı tam ayrınlı mr istendi temiz çıkınca radyoterepiye gerek yok ama ömür boyu takibe karar verildi aslında bu rahatsızlık çok az insanda görülürmüş kanser olma ihtimali çok az olurmuş, annenizi okuyunca üzüldüm benimde içimde acaba kaldıSurreal karsinon tedavisi gördü annem ...radyo terapi ile geçti çok şükür...önce ameliyat oldu büyük bir parça alındı o parça biyopsiye gitti ve sonuç böbrek üstü bezi diye adlandırılan türden çıktı...radyo terapi ve akıllı ilaç ile geçti o zaman çok şükür...
Sonra takiplerdede iyi çıkıyordu nasıl oldu bu sefer bizde anlamadık...dizinin arkasında şişlik oluştu onun için gidince işte doktor mr ,BT,USG,kan,idrar istedi...sonuçlardan az çok belli oldu ama biyopsi kesin sonuç verdiği için onu yaptirdik...
Çok çok geçmiş olsunÇok çok geçmiş olsun, benimde hiç haberim bile yoktu oğlumu sağlık ocağı doktoru götürdüm ateşi vardı ilaç yazdı tam odadan çıkarken tansiyonunu ölçtür gel dedi 18e 10 çıktı birdaha ölçtüler yine yüksek çıkınca dil altı verdiler düşünce eve gönderdiler hemen tansiyon aleti aldık ve evde 19 çıktı ve tesadüf ölçülmese tansiyonum yüksek olduğunu bilmiyordum ben neyse acile gittik bu sefer 20 çıktı dil altlarıyla düşüremediler iğneyle ancak düşürdüler neyse bir gün sonra kalpten randevu aldık gittik bu sefer 22 ye 13 çıktı hemn acilde düşürdüler derken bende EKG, EKO, idran kantahlili, böbrek usg ve beyin filmi istediler böbrek usgde kitle çıktı tomoğrafiye yolladılar derken bizi endokronolije bölümüne sevkettiler canım, Pet istedi, idrar biriktirme tam kan sayımı derken, bendeki idrar testi normal insanda 100 ile 500 olması gerekirken 7000 çıktı ve acilen ameliyata karar verildi kitle 8 cm olmuş bu kitle tansiyon yüksekliği, baş ağrısı panik atak anii ter basması yaparmış hepside bende vardı, bize çok iyi bir doktor bulun riskli ameliyat dediler ameliyatda tansiyon yükseliyor muş ve hastayı keybedebilirz dediler tabi benim psikolojim bozuldu o dönem ameliyatta 28 olmuş, tansiyonum, patoloji sonucunda aslında bir kaç daha geç kalsak benimde kansere çevirebilirmiş, Allah razı olsun o sağlık ocağı doktorundan onun tesadüf ölçüp bizi acile yollamasıyla başladı herşey,daha sonra onkolojiye gönderdi o doktorda Pet, mibg sintigrafisi yani kemik taraması, idrar kantahlili tekrar istediler ayriyeten ilaçlı tam ayrınlı mr istendi temiz çıkınca radyoterepiye gerek yok ama ömür boyu takibe karar verildi aslında bu rahatsızlık çok az insanda görülürmüş kanser olma ihtimali çok az olurmuş, annenizi okuyunca üzüldüm benimde içimde acaba kaldı
İnşaallah evet öyle yazıyor bizde umutu hiç kaybetmemeye çalışıyoruz... içim fetahladi birazda olsa Allah razı olsunBildiğim kadarı ile lenfoma, kanserler arasında tedaviye en iyi cevap veren ve çok yüksek oranda tedavi edilen bir kanser türü. Ama tabiki hastalık yoktur, hasta vardır. Ve psikoloji böyle durumlarda gerçekten çok önemlidir.
Rabbim esinizede şifalar versin inşaallahEşim de lösemi tedavisi görüyor, ikisi de kan kanseri türü olsa da lenfoma’nın daha hafif olduğunu biliyorum. Umudunuzu güçlü tutunİyi olacak inşallah
Öncelikle çok geçmiş olsun Rabbim yardımcınız olsun inşallahArkadaşlar annecigime lenfoma B tanısı konuldu yarın ablamla birlikte sonuçları onkoloji uzmanına gösterip nasıl bir yol izlenecek takibi yapılacak...daha önce bu tür tanı alan veya yakını olanlardan fikir istiyorum...artık ağlamaktan çocuklarımla ilgilenemedim tüm gün ve canım annem sonucu bilmiyor...yarın gittiğinde öğrenecek büyük ihtimal...beni rahatlatacak birseyler duymaya çok ihtiyacım var...derdi veren mevlam elbette dermaninida verecektir şifa Allahtan kullar vesile sadece... hayırlı geceler diliyorum şimdiden...
Çok geçmiş olsun o kadar yüksek tansiyon kendinizi hasta hissetmiyor muydunuz . Yani normal günlük yaşamınıza nasıl devam ettiniz. Ayakta durabiliyor muydunuz . Yatıyor muydunuz .Çok çok geçmiş olsun, benimde hiç haberim bile yoktu oğlumu sağlık ocağı doktoru götürdüm ateşi vardı ilaç yazdı tam odadan çıkarken tansiyonunu ölçtür gel dedi 18e 10 çıktı birdaha ölçtüler yine yüksek çıkınca dil altı verdiler düşünce eve gönderdiler hemen tansiyon aleti aldık ve evde 19 çıktı ve tesadüf ölçülmese tansiyonum yüksek olduğunu bilmiyordum ben neyse acile gittik bu sefer 20 çıktı dil altlarıyla düşüremediler iğneyle ancak düşürdüler neyse bir gün sonra kalpten randevu aldık gittik bu sefer 22 ye 13 çıktı hemn acilde düşürdüler derken bende EKG, EKO, idran kantahlili, böbrek usg ve beyin filmi istediler böbrek usgde kitle çıktı tomoğrafiye yolladılar derken bizi endokronolije bölümüne sevkettiler canım, Pet istedi, idrar biriktirme tam kan sayımı derken, bendeki idrar testi normal insanda 100 ile 500 olması gerekirken 7000 çıktı ve acilen ameliyata karar verildi kitle 8 cm olmuş bu kitle tansiyon yüksekliği, baş ağrısı panik atak anii ter basması yaparmış hepside bende vardı, bize çok iyi bir doktor bulun riskli ameliyat dediler ameliyatda tansiyon yükseliyor muş ve hastayı keybedebilirz dediler tabi benim psikolojim bozuldu o dönem ameliyatta 28 olmuş, tansiyonum, patoloji sonucunda aslında bir kaç daha geç kalsak benimde kansere çevirebilirmiş, Allah razı olsun o sağlık ocağı doktorundan onun tesadüf ölçüp bizi acile yollamasıyla başladı herşey,daha sonra onkolojiye gönderdi o doktorda Pet, mibg sintigrafisi yani kemik taraması, idrar kantahlili tekrar istediler ayriyeten ilaçlı tam ayrınlı mr istendi temiz çıkınca radyoterepiye gerek yok ama ömür boyu takibe karar verildi aslında bu rahatsızlık çok az insanda görülürmüş kanser olma ihtimali çok az olurmuş, annenizi okuyunca üzüldüm benimde içimde acaba kaldı
Amin inşallah sağolun.Rabbim esinizede şifalar versin inşaallah
Kemoterapi sonrası neler yaşadınız özel olmazsa anlatır misiniz
Canım öncelikle çok geçmis olsunGeçmiş olsun. Perşembe günü de anneme rahim kanseri teşhisi kondu. Carsamba günü pet cekilecek. Tek duamız başka bir yere sicramamis olması. İşinin ehli bir doktor bulduk ama ücreti çok fazla. Allah herkese sağlık ve maddi güç versin
Çok teşekkür ederim içimi çok ferahlattinizÖncelikle çok geçmiş olsun Rabbim yardımcınız olsun inşallahBende lenfoma tedavisi gördüm geçen yıl bitti ve 4. Evreydi En başta şunu söyleyim lenfoma tedaviye en iyi yanıt veren kanser türlerinden birisi şükürler olsun ki. Kendinizi hiç yıpratmayın ve bunu annenizede yansıtmayın çünkü benim annem ben kemoterapi alırken kapıda ağlardı bu hastayı da etkiliyor. Bence anneniz bilmeli diye düşünüyorum Rabbim sabrınıda veriyor o kuvvetide. Ben hematolojide tedavi olmuştum kayseride ve bu süreçte 6 kür kemoterapi aldım daha sonra pet sonucundan benden tekrar biyopsi almak istedklerini ve radyoterapide alcağımı söylediler ama ben bölüm başkasına gittim ve bunların gereksiz oldğunu söyledi durumunuz varsa profada gitmenizi önenerim Hastanede eğitim hemşiresi varsa size bütün detayları söyleyecektir ama benim arkadaşıma hiç bişey söylememişlerdi. Beslenme,moral, su çok önemli ve hijyen. Vücut bağışıklığı düşük oldğu için bol su tüketilmeli, şeker kesilmeli,sebze meyveleri sirkeli suda beklettik hep biz. Kan değerleri kemoterapiden düşebiliyor ona dikkat edilmeli zaten doktor kan iğnesi veriyor. Kemoterapi ağlarıda çok fazla sürmüyor zaten bir kaç gün halsizlik ve ağrı oluyor sonra vücut kendini topluyor Herşeyi yazmak istedim biraz uzun oldu ama Bu arada benim babannemde seneler önce lenfoma tanısı almıştı ışın ve kemoterapi tedavisi oldu ve şuan çok sağlıklı hiç bir sorun yok Sormak istedğiniz birşey olursa burdan veya özelden sorabilirsiniz Tekrar geçmiş olsun Rabbim kalıcı şifa versin inşallah
Çok geçmiş olsun rabbim sizede safi isminden sifarlar ihsan eylesin...Amin inşallah sağolun.
El ve ayaklarda uyuşma ve baş ağrısı yaşadı eşim. Bunun dışında ciddi bir sıkıntı olmadı.
Sadece tanısına özel yurt dışından getirilen bir ilaçla ciddi bir sıkıntı yaşadık, o ilacı da mutlaka alması gerekiyordu ve şimdi alamadığı için ilik nakline girecek. Korkmayın lenfoma tedavisi daha kolay, daha az ilaç alıyorlar, tedavisi daha kısa.
Güçlü olun, moraliniz yüksek olsun, hijyene ve beslenmesine dikkat edin. Gerisi kendiliğinden gelir Allah’ın izniyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?