Annemin tesettür konusunda bana olan baskısı.

Sevdasi_hilal

Üye
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2017
102
65
13
32
Mrb kızlar başlıktan da anlaşıldığı üzere annemden bu yaşıma kadar hep dini yönden baskı gördüm. Dün akşamki olanlarda beni patlattı. Çocukkense hep benden büyük elbiseler giydirdi hatta komşumuz şu gün olsun gülerek anlatır "annen sana o eteği giydirirdi kızlarla ip atlarken hemen yanardın ip sallama sırası sana gelirdi kızlar yanmazdı senin kolların kopardı " der. Bende güler geçerdim o zamanlar bilmiyodum anneme karşı gelmezdim o ne giydirirse oydu ama zamanla büyüdüm benimde heveslerim isteklerim oldu. Okulumdan tutun eve kapatmalarından evleneceğim kişiye kadar onlar karar verdi. Okul okutmadılar eve kapattılar ben hırsımdan bahçenin duvarından atlayıp atlayıp kaçtım tek derdimse kızlarla kolkola mahallede "yolboyu" yapmaktı. Ortaokulda yaz tatilinde yatılı kursa verirdi ben camdan gezen arkadaşlarıma bakardım içim giderdi. Evlendirdiler ben malesef o evliliği yürütemedim özet geçmeye çalışıyorum ama yinede uzuyo hakkınızı helal edin. Boşandıktan sonra işe girdim kazandığım parayı abime ve aileme verdim kendime sigara parası ayırdım. Şükür bi kaç sene sonra karşıma şuanki eşim çıktı işyerinde tanıştık ve hayatımda ilk defa şunu istiyorum dedim ve yapabildim. Eşimle evlendim. Kendisi bekar olduğu için onada karşı çıktılar ama pes etmedik. Ama ben hâlâ kapalıyım. İzmire tatile gittiğimizde saçımı açtım annem seslenmedi. Geçen yıl yine gittik eşimle gittim açıldım saçıldım ama nedense memlekete dönünce benim bu saç kapanıyordu. Kapalılığın hakkını verememekten Yoruldum. Bilekler açık dar pantolon üstü tunik yaka bağır açık ve makyajlı bi kapalıydım. Kapalıda sayılmaz. İslama uygun örtü değildi benimki. Zoruma gidiyor artk beni rahat bıraksalar zaten kendim yapacağım onun içinde büyümüşüm zaten ama açılma isteği hiç gitmedi zıkkım olasıca içimden. Gelgitler yaşamaktan Yoruldum ve saçlarımı açtım. Eşim zaten sen nasıl istersen öyle yap diyor. Anneme dün söyledim ben seni kocana öyle mi gönderdim diyor naptım ben evliliğme laf mı getirdim? O şekilde buraya gelme dedi. Ve ben aileme bir buçuk gün sürecek yol mesafesinde uzağım. İki tane bebeğim karnımda öldü hiç birinde yanımda olmadı eşim benim kürtajlı kanlı hallerimi gördü kimsem yok burada. Bende biraz herşeyi boşverip saçımla başımla ilgileneyim istedim. Çok kızdı bende anne benden sen sorumluydun öyle diyordun bak evliyim artk kocam sorumlu diyorum anlamıyor bende tlfnu kapattm. Onun tek derdi " X hanımın kızı kafayı açmış" laflarıyla ayıplanmak. Namaza kendi isteğimle başlardım ezandan beş dakka sonra hadi namazını kılmıyormusun derdi sinir olurdum ya bi bırak beni kendi halime. Dinde zorlama yok bi bırak huşu içinde yapayım... Arkadaşıma söyledim kendi kararlarını ver artk etkisinde kalma dedi. Bi kere kendim seçim yaptım eşimle evlendim kötü de bir seçim değil çok şükür iyiyiz. Ama anneme çok kırıldım. Gurbette olmak çok zor. Ya anneme bişy olursa kırgın kalma düşüncesiyle vicdan yapıp duruyorum. Arkadaşımla tartışsam ölümlü dunya ozumra boşver iyi ol yarın pişman olursun diye kim olursa olsun hep vicdan yapan benim ama bu ölüm sadece onlara mı var birazda beni anlasalar. Memlekete ailemi görmeye gidecektim sırf o lafı için gidemiyorum üzülüyorum. Örtünsem yine sosyete olacağım. Bakın Bir haftadır saçım açık bir gram boya yok yüzümde, hevesim hemen geçer benim zaten. Yasaklandıkça gözümde büyüyor bi ne halin varsa gör diyinde bende okadar da mükemmel değilmiş deyip heveslenmeyim. Ailenin tek kızı ve en küçüğüyüm. Hiç öyle pohpohlanmadım. Namus gözüyle bakılıp onu yapma bunu etme lafıyla büyüdüm. Hiçte bi halta yaramadı zaten. Abim yattığı karıyı kızı anlatır annem bana gösterdiği tepkiyi ona göstermez o erkek onu boşver sen önemlisin der. Erkek yapar diye ayet indi de benim mi haberim yok. Çok doluyum kızlar çok.... Yazdıklarımdan anlaşıldığı gibi, özet geçemedim. Okadar çok şey varki aslında... Ama bunları insan okuyor yormayayım :) sizce içim çok mu karanlık yola gelmez birimiyim öyle muamele görüyorum??? Hepinize Hayırlı geceler...

Son düzenleyen: Moderatör:
üff kaç yaşınıza gelmişsinizdir bilmiyorum ama bu saatten sonra kendiniz için yaşayın.

anneniz bile olsa kimse için kendini zora sokmaya değmez bu hayat.

başını açarsan gelme derse anneniz gitmeyin o zaman. kafanızdaki örtü daha mı umrundaymış annenizin?

ben olsam kargoyla bi baş örtüsü yollardım, bu senin için kızından daha önemli bana gelme dedin o gelsin sana diye.

İnsan baskılanınca daha da uzaklaşıyor. Boşver. Ne istiyorsan onu yap. İyi anne böyle yapmaz.

25 yasndayım bu yasa gelene kadar canım çıktı zaten. Çok duygusal biriyim kırmak istemiyorum kırılan taraf oluyorum doğru yolu göstermeyi yanlış sekılde (zorlamayla) yapıyor sadece tek sorun bu. Memlekete gidip O arkadaşımı görüp bir kaç saatliğine annemi görür gelirim. Annem sonuçta. Ona ihtiyacım var kürtaj olalı bir hafta bile olmadı. Belkide onun duygusallığı bilemem.

Icinden, gonlunden nasil geliyorsa oyle yap. Kimsenin baskisi altinda hissetme kendini. Esin icin de fark etmiyormus zaten. Ama eger esin de kapan diyor olsaydi bile sen icinden gelirse yapacaksin bunu. Onun bunun istegi dogrultusunda degil. Yanlis tutum icinde annen.. Hem annenin tutumu dinle alakasi yok. Eger cok dinine bagli olsa oglunun o yaptiklarina oyle tepki vermezdi. Goz yummazdi.. Kusura bakma yani. Dine uygun davranmak sadece kiz evladina mi zorunluymus? Hic kimsenin dedigini takma kafana :)

Yapmayın Allah aşkına , şu mübarek günlerde yapmayın bari.

Yazdığınıza kendinizde inanmıyorsunuz belli.

Ortaya karışık her telden yazmışsın, biri tutmazsa biri tutar.

Ne diyorsun kardeş sen? Yalanlamadan düzgünce yazıyosan yaz yorumunu. Senin bu basite aldığın şeyler fazlasıyla yaşadım ben. Tutar tutmaz dediğin şey dünden beri içimi kemiriyor benim. Evet her telden yazdm çünkü uzun uzadıya 25 yılı anlatamam özet geçiyorum dedim. Şuraya iki satır yazı yazamayacak mıyız anlamıyorum. Mübarek ay da naptım alkol mü aldım dedim abartmayın.

Ilk önce merhabalar. Bu yazınızı okuduğumda çok üzüldüm. Her şeyin farkındasınız aslında ama anne zoru ile olacak iş değil. Bence artık kendiniz olmalısınız hem kendinize eziyet ediyorsunuz hem tesettüre eziyet ediyorsunuz. Anneniz sizden sorumlu değildir. Eşiniz ve siz razi iseniz açılın. Hakkınızda hayırlısı olsun ❤

Evet bende aynısını dıyorum onun tek derdi kızı açılmış şuna bak falan filan lafları. Zaten elalem ne der diyerek ilk evliliğimde nişanı attırmadı ama noldu boşandım elalem napabilir , anlamıyor işte. Teşekkür ederim yorumun için :)

Kusura bakmayın lütfen ama nerde tesetturlu bi kadın görsem bogasim geliyor.toplayacagim tepkileri göze alarak yazdım bunu.kafalarina kase mi koyuyorlar sisiriyolar öyle? ?makyaj o bicim, bilegin yarısı dışarda daracik pantolonlar kadar iticiler ki......ve adları tesetturlu....

Konu Sahibi lütfen içinden ne geliyorsa onu yap.sevabi da günahı da sana....

Evet farkındayım ve altında eziliyorum aslında heveslenıyorum ama kısıtlanmak yordu beni zaten. Sadece saçım açıldı anneme bikini giyip yolda gezmeyeceğim merak etme dedm :) Allah razı olsun inşallah hayırlısı olur dediğiniz gibi

Burda hiç birinizi tanımayacağım içim rahatlıkla içimi döküyorum ki dürüst olayım bende malesef onlardanım. Tesetturluyken makyaj yapmak istemiyorum ama hep ikilemdeyim. Açıldım ama makyaja heves gitti yüzüm gözüm sade hatta hasta gibiyim alışmışım makyajlı halime :)

Teşekkürler, Allah kapalılığın Hakkını verebilenlerden etsin

Allah yardimcim olsun örtü kalbinde yoksa zorla olmaz ama eğer içinde varsa takarsin 3 günlük dünya zaten bazen aile yanlış da dinlenememek lazim belliki s ahiplenmiyor seni boşver Allah seni biliyor yaşadığın seyleride biliyor mutlu ol uzme kendini

Dini içerikli bu konu, o nedenle kapanır muhtemelen.
Ama şunu söylemek gerek; içinden nasıl geliyorsa öyle yaşa. Laf olsun diye değil, gerçekten öyle. Annenin sözünden çıkmayacak yaşı çoktan geçmişsin

Şeye takildim ben sizden anneniz sorumluymus ama artik esiniz sorumluymus. 18 yasindan kucuk musunuz ya da bagimsiz hareket etmenize engel bir ozur vs durumu mu var? Birisi sizden sorumlu olmadan yapamaz misinz?

Ben onlar olmadan yapamam demedim. Elim kolum tutuyor şükür.

annem bana senden sorumluyum senin hesabın benden sorulacak yanmana göz yumamam derdi hep. Evlendikten sonra erkek karısından sorumlu olacak. Bende ona bundan bahsetmiştim.
Bu özürlü engelli anlamında değil, dini anlamda.

Amin...hakkını verebilen kapansın. Hiç makyaj yapilamasin demiyorum ama eyelineri sakaklarina kadar uzatanlar mi dersin, takma kirpik mi dersin, kıpkırmızı dudak mi dersin...hele o siyah oje o kadar absürd duruyo ki..
Ne desem bilemiyorum....

Bu mevzu çok su götürür..
Ve dini içerikli konular yasak kardeşim :) Mune

Ayrıca evlenmissin; zihnen, bedenen, hukuken o yetkinliktesin ama hala birilerinin (bekarken anne, evliyken koca) senden sorumlu old düşünüyorsun. Kafanın dışından önce içini değiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…