Annemin tesettür konusunda bana olan baskısı.

Aman yok okadar değilim. Eyeliner rimel, rujuda son zamanlarda artk utandığımdan sürdüğümde geri siliyorum. O anlattığınız şekilde ""kapalı"" olmaktansa, sade açık olmayı tercih ettm bende napim.

Oldukça modern ve de açık giyiniyorum sizin tabirinizle sizin mahalledenim yani. Ama şu yorumunuz beni inanılmaz rahatsız etti, insanlık hatta kadınca yaşamak adına.
İçinizden boğmak gelmesi ne demek? Bir kadının sırf şort giydiğim için beni boğmak istemesi kadar korkunç bir durum bu. Bu açıdan bakmalısınız, saygı ve de hoşgörü bekliyorsanız önce kendiniz böyle ilkel dürtülerden kurtulmalısınız.

anneniz toplumu umursuyor etrafın lafına bakıyor.

ama mutluluk sizin ne istediğinizde, millet ne yaparsan konuşur zaten.

o yüzden güzellikle açıklayın, hatta böyle daha çok dikkat çekiyorum abes geliyor insanlara derseniz belki size hak verir.

kürtaj vs duygusallık normal eşinize sarılın arkadaşlarınıza sarılın illa anneden şefkat beklemeyin kimse mükemmel değil hayatta.

Siz de net olun bir açık bir kapalı olarak annene ne istediğini gösteremezsin.
Açılmak istiyorsan yap ve karşısına çık bir iki konuşur ama alışır.Yeter ki siz net olun @Ozumra01

Zorla örtünüp içinden sövünce o kapalılığın hiçbir manası yok.. İçinden geleni yapmışsın.. Annene açıklama yaomak zorunda değilsin ki yapmışsın anlamamış..Sadece gittiğinde her zamankinden biraz daha sakin makyaj ve sakin kıyafet seç ama gitmemezlik yapma.. Napcak kovacak mı? Hiç sanmıyorum..

Dini gelenek gibi yasamanin benimsemenin sonucu ışte. Kız oturur erkek her halti yer ama sorun yoktur. Günahın cinsiyeti varmış gibi. Dine en çok zararı verenler bu cahillikleri yüzünden insanları önyargıya itiyolar. Allah akıl fikir versin.

Gülesim geldi :) kendinizi yıpratmayın başkaları için, bu kadar sinir bünyeye zarar...

Kime ne yahu? Açık giyinen kadın yakışmayan dekolte giydiği zaman, yada zevksiz bir ayakkabı giydiği zaman da bogasınız geliyor mu?
Başını örten peygamberlik ilan etmiyor ki, herkesin gunahı sevabı kendine.
Kendi bildiği kadarını yapıyor olabilir yada o kadarı için kendine söz geçirebiliyordur.

Ben de 'bu ne perhiz bu ne lahana turşusu' diye içimden geçiririm absürt durumda olana ama kimseyi bogasım da gelmez yani...

Size ilkel durtu olarak gelebilir, ben de bu yazdıklarımı 5 sene önce okumuş olsaydım sizin gibi dusunebilirdim (lakin) askılı body giydim diye beni bogma reddesine gelen insanların tutumundan suanki halim.7 ceddi kapalı bi aileye gelin olarak gittim ve yeri geldi utanilan insan oldum yeri geldi dislanilan. .

Bu insanlara bakış açım asla değişmeyecek.iclerinde iyi de olsa kötü de olsa ben yine onları bogabilecek potansiyele herzaman sahip olacağım.
Sevgiler...

Benim de gulesim geldi valla :) artık nasıl kinlenmissem bilemedim .sanırım kendimi ifade edemedim.

Benim de gulesim geldi valla :) artık nasıl kinlenmissem bilemedim .sanırım kendimi ifade edemedim.

Saygı görmediğiniz için kinlenmişsinizdir, hepimiz insanız, normal duygular...

ama kadınlardan umutluyum ben. Kadın kadını boğmasın, yeterince erkek var hayatı zorlaştıran.
Açık olana da kapalı olana da dil uzatıldığında biz sahip çıkalım.
Siz de sakin olun :) bırakın herkes bildiği, sevdiği, anladığı, inandığı gibi yaşasın..

Kimsenin tesettürüne laf etmek haddimiz değil.Annenin de değil.Zorla güzellik olmaz lafına aşırı katılıyorum.İnsanın içinden gelir bazı şeyler.Kendin için yasa kim ne derse desin.Istemeden yarım yamalak olunca bu işin daha çok günahı var bana kalırsa zaten.Dilerim mutlu olursun bundan sonra çok sıkma canını annende yumuşar bi süre sonra

Sizin de konu sahibinin annesinden pek farkınız yok açıkçası?Size ne kim nasıl mutluysa öyle giyinsin size mi düştü tasası?Birisi sizin pantolonuzun darlığından makyajınızdan ve hatta sizden boğmak istiyorum gibi nefretle bahsetse hesabımı allaha vericem dersiniz dimi?Ee siz kimsiniz de insanları yargılıyosunuz hadsizce?

Nefretinizde bogulmanızı dilerim

Yapmayın Allah aşkına , şu mübarek günlerde yapmayın bari.

Yazdığınıza kendinizde inanmıyorsunuz belli.

Ortaya karışık her telden yazmışsın, biri tutmazsa biri tutar.
Yeter artik.

Kadinlara baski yapmayin. 21. yuzyilda yasiyoruz ve 4. endustriyel devrimle yapay zekayla ugrasan bir dunya neredi 7. yuzyilda kalmislar nerede.

Son düzenleme:

Siz bir bireysiniz ve kendinizden sorumlusunuz. Korkmayin, bu hayat sizin. Doya doya, guzel saclarinizi sallaya sallaya dimdik yuruyun ve hayatinizi yasayin.
Kimse sizi sindiremesin artik!!

Hikayenizden cok etkilendim! Sizi cok iyi anliyorum. Ama diger uyelerde o anlayis ve olgunluk yok maalesef. Onlara uc gelen fikirleri hazmedemiyorlar.

Ama siz de kadinin soylediklerine kulak verin. Hemen marjinal moduna sokmayin. Oyle hissediyorsa oyledir, yalan mi soylesin? Bir alisabilseniz aykiri dusuncelerin de olabilecgine. Herkes ayni olmak ayni dusunmek zorunda degil.

Yeter artik.

Kadinlara baski yapmayin. 21. yuzyilda yasiyoruz ve 4. endustriyel devrimle yapay zekayla ugrasan bir dunya neredi 7. yuzyilda kalmislar nerede.
O neydi gızz

Arkadaşım merhaba.
Konun dini içerik. Muhtemelen kapanacak.
Ama olay şu ki, mutsuz bir şekilde tesettürlü olmaya devam etmen bana doğru gelmedi.
Sen günahı sevabından değil, mecburiyetten takıyorsun.
Ve başkasınının görünce vereceği tepkiyi geçtim, herkes kendinden sorumludur. sen kendini görünce için rahat değil. Yanında gerçekten tesettürün hakkını vererek yaşayan varsa istersen onlarla dertleşebilirsin. Gönlün kayarsa ne ala. Ama yok olmuyorsa zorla güzellik olmaz.
Bir insan başı kapalı diye cennete gidecek diye bir olay yok. Belki giyimi, saçı başı yüzünden eleştirdiğimiz insanlar bizden kat be kat iyi durumdadır sevap bakımından.
Biz bilemeyiz.
Sadece başım kapalı olsun diye kapanılmaz.

Hikayenizden cok etkilendim! Sizi cok iyi anliyorum. Ama diger uyelerde o anlayis ve olgunluk yok maalesef. Onlara uc gelen fikirleri hazmedemiyorlar.
Hanımefendinin hikayesinin tam tersi bi hikayeye sahibim.Tesettürlü olmayan bi ailem var fakat ben tesettürlü olmayı seçtim ve çekirdek ailem olmasa da diğer yakınlarımdan ben de benzer laflar işittim.Hicbirini boğmak istemedim hatta onları anlıyorum herkesin fikri kendi yaşadığı çevreye göre şekillenir büyük ölçüde çünkü.

Sevmemeyi anlayabilirim,doğru olmadığını düşünmeyi de anlayabilirim.Ama birinin sırf başımdaki örtüden dolayı bana nefret duymasını beni boğmak istemesini anlayamam.Şort giydi diye kadınları darpedenleri,zorla kapatmaya çalışanları anlayamadığım gibi.

Yani siz de o aşağıladığınız insanlar gibi 7 yy.da kalmışsınız tek farkınız yok.Icinizdeki kötülük aynı.

İroni yapmistim anlamamissiniz. Dini anlamda da sosyal anlamda da hukuki alanda da akilli ve ergenlige ulasmis her birey kendinden sorumludur. Kocaniz neden sizden sorumlu olsun sizin de akliniz fikriniz beyniniz var daha siz kendiniz kendinizi birey olarak goremiyosunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…