• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin yaptığı

Bende seni haklı buldum 3 rakamı her zaman uğursuz bulmuşum 3 çocuk olunca gelinmiyor işte
Dört kardeşiz :) diğeri ünide okuyor başka bir şehirde. Aksi gibi onun da bu sene artık bitirmesi için baya ders çalışması lazım vallahi nasıl bir zamana denk geldiysem kv dışında herkes meşgul onu da ben istemiyorum :)

Kayınvalide ile ilgili iki konumuz daha var
Kadın doğuma gelsin istemiyorsunuz anladik, şimdi de annenize sarmışsınız.
Biraz rahat olun
Şu lohusa muhabbeti de yetti gari.
Anladık daha hassas bir dönem, duygusal oluyorsun falan da her şeye de hamileliği, lohusaligi bahane etmeyin.
Kadın torunu için gelecekmiş, gelsin işte.
Kazık kadar, anne olacak yasta kadınsınız, kayınvalide ile yalnız kalmaya geriliyorsunuz. Her ay konu açıyorsunuz düzenli olarak.
Evet çünkü daha 1,5 yıllık evliyim ama kadınla çok büyük kavgalar ettik. Şimdi o adım attı barışmak için ben de istemesem de eşim için barışmış oldum. Tekrar aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. Normalde de tahammülsüz fevri biriyim o yüzden bu kadar geriliyorum yani normalde bal kaymak olup lohusalıkta deliririm demiyorum. Hayatınızda kronik sorunlar olunca böyle sık konu açıyorsunuz yapacak bir şey yok, göz ardı edebilirsiniz rahatsız olduysanız.

Iyi de sınav grubu 2 ogrenci var evde kadin 1 ay sizde kalsa yandi gülüm keten helva o cocuklar calismaz sonra 1sene daha emek ve parayi siz karsilar misiniz daha kötüsü hepsi sizi suçlar ben olsam gider annemde kalirdim mis gibi 40 im cikar dönerdim en güzeli.

calismayacak insan basinda sopayla beklesen yine calismaz.
simdi konu sahibi oray gitse bebek ister istemez gece aglicak, konu sahibi gece uyanacak mama yapacak yada emdirecek altini alacak ister istemez ses olacak, bu seferde geldin de kaldin da ders calisamadilar da olacak.
annenin gelmeye niyeti yok.

calismayacak insan basinda sopayla beklesen yine calismaz.
simdi konu sahibi oray gitse bebek ister istemez gece aglicak, konu sahibi gece uyanacak mama yapacak yada emdirecek altini alacak ister istemez ses olacak, bu seferde geldin de kaldin da ders calisamadilar da olacak.
annenin gelmeye niyeti yok.
Aynen ben de ondan çekiniyorum bi yandan.

Evet çünkü daha 1,5 yıllık evliyim ama kadınla çok büyük kavgalar ettik. Şimdi o adım attı barışmak için ben de istemesem de eşim için barışmış oldum. Tekrar aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. Normalde de tahammülsüz fevri biriyim o yüzden bu kadar geriliyorum yani normalde bal kaymak olup lohusalıkta deliririm demiyorum. Hayatınızda kronik sorunlar olunca böyle sık konu açıyorsunuz yapacak bir şey yok, göz ardı edebilirsiniz rahatsız olduysanız.
Iyi de siz kayinvalideniz ile ilişkinizi yönetemediniz diye niye ona buna sariyorsunuz?
Her evin bir düzeni var, çocukların sınav senesi, anneniz bırakıp gelemez gelse de dediği gibi bir kaç gün gelebilir hatta siz de oraya gidemezsiniz.
Babalık izni bir hafta mi neydi, eşiniz ilk hafta yanınızda olacak, diğer hafta anneniz gelsin haftaici yanınızda kalsın, haftasonu evine döner, o zamana kadar kayınvalide ile bir frekans tutturursunuz.
Olmazsa da 2. Haftadan sonra artık yardıma ihtiyacımız kalmadı, sen de çok yoruldun der gidebilecegini soylersiniz.
Küçük çocuk gibi yanınızda veliniz olmadan adım atamıyorsanız da evlenmemeli, hadi evlendiniz, çocuk yapmamalıydınız.
Ama şimdi ikisi de olduğuna göre, onyarginizi bir kenara birakin, iyi niyetle yaklasin.
Kayinvalidenizin yaptıkları için de, annem yapsa kırılır miydim diye düşünerek hareket edin.

annem canım en yakınım da olsa kimseye güvenip çocuk yapmadım. Allah razı olsun baktılar, ellerinden gelen desteği verdiler yıllarca. vermeselerdi de eleştiremezdim. ben anneyim, çocuğumun sorumluluğu da benim. kimse benim çocuğuma ya da bana bakmak zorunda değil. sonuçta belli yaşa gelmiş insanlar herkesin bir düzeni var. bir çocuk yetiştirmek kolay bir şey değil, bir ömür bitmeyecek bir sorumluluk. bunu göze alan çocuk sahibi olmalı.

Ben olsam anama giderdim, doğum yaptım annemde kaldım bir ay seni tek o çeker, bunun akıntısı var vs kaynan mı bakıcak ?!! Torun sevmeye de gelir gelebilirse :halay: sen de kurtulursun biraz

İyi akşamlar arkadaşlar. Anneme çok kırıldım ve sinir oldum haksız mıyım diye sormak istiyorum sizlere.

33 haftalık hamileyim, annemlerden 10 saat uzakta bir şehirde yaşıyorum. Annem doğumu kendi olduğu şehirde yapmamı istiyor çünkü iki kardeşim sınava hazırlanıyor memlekette ve doğumda ben çok kalamam çocukların sınavı var düzenleri bozuluyor diyor. Çok dediği de 1 hafta bile kalamazmış, birkaç gün kalabilirim o yüzden sen gel burada doğur diyor. Kardeşlerimden biri üniversite sınavına diğeri lise sınavına hazırlanıyor ve annem yanıma gelirse dedemlerde kalacaklar ve iki ev arası 1 dk. Bilemiyorum ben mi bencil düşünüyorum ama 1 hafta bile kalamayacak bir durumda mı sizce sormak istedim.

Bana gelecek olursak, eşim burada kalmak zorunda ve ben memlekete gidersem benimle gelemez haliyle. Üstelik uçuş izni yüzünden en geç 35.hafta sonunda gitmem lazım ki nerden baksan 1 ay orada kalmak zorunda olurum. Doğumdan sonrası da var bi de düşünün. Eşimin işleri yüzünden doğuma bile hemen gelemeyebilir, babasının doğumda olmaması garip olmaz mı? Hem bilmiyorum ben mi duygusal bakıyorum ama eşimden ayrı olmak istemiyorum son haftalarda.

İlla annen gelmek zorunda mı tek başına idare et diyecek olanlara da şöyle söyleyeyim. Eşimin annesiyle problemliyiz biraz. Doğuma gelecek kendisi, torun diye şimdiden çıldırıyor zaten. O gelmeyecek olsa neyse ama kayınvalidem ile yalnız kalmak istemiyorum. Lohusa psikolojisi ile çekemem onu, başka birileri olsun istiyorum yanımda. E eşime annen gelmesin diyemiyorum çünkü onun da torunu ayrıca sana yardımcı olsun tek yapamazsın diyecek biliyorum. Tüm bunları, eşimin annesiyle yalnız kalmak istemediğimi annem biliyor üstelik, buna ne kadar önem verdiğimi de.

Şimdi kalkmış bana çocukların düzeni bozulur sınavları var 1 hafta kalamam gel sen burada doğur diye tutturuyor. Allah aşkına kolay mı eşimden ayrı olmak, hamile halimle yolculuk sonra ufacık bebekle geri dönmek? Ben mi bencillik ediyorum?
Benim annem aynı şehirde olmamıza rağmen ben gelemem bakamam diyor ki daha çocuğun ç si yokken ben çocuk yapmaya karar verdiğimde ne annemin ne kayınvalidenin desteği olmayacağını biliyordum bu benim ve eşimin çocuğu ikimiz buyutecez doğumda ablam yanıma gelecek eve gittiğimde de eşim bakacak ben ayaklanana kadar

İyi akşamlar arkadaşlar. Anneme çok kırıldım ve sinir oldum haksız mıyım diye sormak istiyorum sizlere.

33 haftalık hamileyim, annemlerden 10 saat uzakta bir şehirde yaşıyorum. Annem doğumu kendi olduğu şehirde yapmamı istiyor çünkü iki kardeşim sınava hazırlanıyor memlekette ve doğumda ben çok kalamam çocukların sınavı var düzenleri bozuluyor diyor. Çok dediği de 1 hafta bile kalamazmış, birkaç gün kalabilirim o yüzden sen gel burada doğur diyor. Kardeşlerimden biri üniversite sınavına diğeri lise sınavına hazırlanıyor ve annem yanıma gelirse dedemlerde kalacaklar ve iki ev arası 1 dk. Bilemiyorum ben mi bencil düşünüyorum ama 1 hafta bile kalamayacak bir durumda mı sizce sormak istedim.

Bana gelecek olursak, eşim burada kalmak zorunda ve ben memlekete gidersem benimle gelemez haliyle. Üstelik uçuş izni yüzünden en geç 35.hafta sonunda gitmem lazım ki nerden baksan 1 ay orada kalmak zorunda olurum. Doğumdan sonrası da var bi de düşünün. Eşimin işleri yüzünden doğuma bile hemen gelemeyebilir, babasının doğumda olmaması garip olmaz mı? Hem bilmiyorum ben mi duygusal bakıyorum ama eşimden ayrı olmak istemiyorum son haftalarda.

İlla annen gelmek zorunda mı tek başına idare et diyecek olanlara da şöyle söyleyeyim. Eşimin annesiyle problemliyiz biraz. Doğuma gelecek kendisi, torun diye şimdiden çıldırıyor zaten. O gelmeyecek olsa neyse ama kayınvalidem ile yalnız kalmak istemiyorum. Lohusa psikolojisi ile çekemem onu, başka birileri olsun istiyorum yanımda. E eşime annen gelmesin diyemiyorum çünkü onun da torunu ayrıca sana yardımcı olsun tek yapamazsın diyecek biliyorum. Tüm bunları, eşimin annesiyle yalnız kalmak istemediğimi annem biliyor üstelik, buna ne kadar önem verdiğimi de.

Şimdi kalkmış bana çocukların düzeni bozulur sınavları var 1 hafta kalamam gel sen burada doğur diye tutturuyor. Allah aşkına kolay mı eşimden ayrı olmak, hamile halimle yolculuk sonra ufacık bebekle geri dönmek? Ben mi bencillik ediyorum?
1 hafta bile Sınav haftasındaki çocuklar için günümüz Sınav sisteminde çok fazla. Anneniz haklı maalesef. Anne bir hafta kalacak kv ile idare edeceksiniz mecburen çünkü kardeşlerinizin geleceği söz konusu.

aman ikisi de gelmesin ,
eşinle halledersiniz..
lohusa kafasıyla hiç kimse çekilmiyor gerçekten
Ben de bunu anlamıyorum. Evet insan psikolojisi gerçekten çok sarsılıyor ve yorucu bir süreç. Ama birilerine güvenip çocuk yapmak bana çok acaip geliyor. Yok o altımdan aldım diğeri yemeğimi yapsın öbürü kaprismi çeksin. Bi bana tuhaf geliyor sanırım. 2 aylık bebeğim var. Geçen kp diyor ki Nasıl bakabiliyor musun. Hiçbirini istemedim 5. Günden sonra çünkü. Dedim bakabileceğime inanmasam yapmazdım 🤷‍♀️

Back
X