• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin yaptığı

Eşinin yanında kal derim doğum bu ne olacağı belli olmaz.. Anneniz de bir hafta gelse bişey olmaz ama gelmeyecekse kimseyi takmayın eşin yardımcı olsu yeterli..

annen de gelmesin kv de gelmesin. eşin izin alsın bir süre. 3 gün doğum izni olmuyor mu zaten?

kolay işi zor yapmayın sülalecek. kaynananı istemiyorsan eşine söyleyebilmen lazım.

Babalar 5 gün izinli.
Bazı çiftler planlı doğum olacaksa haftabaşına denk getirip haftasonuyla birleştiriyor :)

Yahu ben mi anlatamıyorum sizler mi anlama konusunda sıkıntı yaşıyorsunuz? Mecbur değil, ben zaten böyle bir şey de istemedim annemden. Kendi gelmek istiyor. Anneme güvenerek hamile kalmadım kendi bebeğime gayet de bakarım. Ama gelmese üzülürdüm. Ona psikolojik açıdan ihtiyacım var çünkü. Anladınız mı şimdi?
O zaman anlaşılacak şekilde yazın hanımefendi. Çok şükür kimse de bir sorun yok. Dip not: hamile olmanız size bu şekilde konuşma hakkını vermez. Tarzınıza dikkat edin lütfen!

O zaman anlaşılacak şekilde yazın hanımefendi. Çok şükür kimse de bir sorun yok. Dip not: hamile olmanız size bu şekilde konuşma hakkını vermez. Tarzınıza dikkat edin lütfen!
Ben gayet net yazdım da bence siz işinize nasıl geliyorsa öyle anlıyorsunuz. Hamile olduğum için böyle konusmuyorum ayrıca, her zaman cevabım bu olurdu. Sabır diye bir şey var.

Bazı insanlar böyledir sevgili seridina, boşverin.
Ben cevaplamayı bıraktım gördüğünüz gibi.
Çünkü bazı insanlar sınava hazırlanırken ablası hamileyken eşimden ayrı kalamam anneme de ihtiyacım var diye illa annemi istiyor diye ablasına ve annesine kızarken, kendisi hamile kalınca da kardeşim ayağının üstünde dursun benim anneme ihtiyacım var. Hamilelik sınavdan da önemli hem bana ne derler.
Yani kendi şartları her zaman öncelik verilmesi gerekendir.
12 yaşındaki sınav stresi olan bir çocuktan daha çok annesine ihtiyacı olduğunu düşünen birine zaten anlayamazsınız da anlatamazsınız da

Bazı insanlar böyledir sevgili seridina, boşverin.
Ben cevaplamayı bıraktım gördüğünüz gibi.
Çünkü bazı insanlar sınava hazırlanırken ablası hamileyken eşimden ayrı kalamam anneme de ihtiyacım var diye illa annemi istiyor diye ablasına ve annesine kızarken, kendisi hamile kalınca da kardeşim ayağının üstünde dursun benim anneme ihtiyacım var. Hamilelik sınavdan da önemli hem bana ne derler.
Yani kendi şartları her zaman öncelik verilmesi gerekendir.
12 yaşındaki sınav stresi olan bir çocuktan daha çok annesine ihtiyacı olduğunu düşünen birine zaten anlayamazsınız da anlatamazsınız da
Şaka mısınız? Ablama annemi istiyor diye kızdığımı nerede okudunuz acaba? Ya da anneme gitti diye kızdığımı nerede okudunuz? Bence okuduğunuzu anlama konusunda büyük bir probleminiz var çok ciddiyim. Annemi yanıma istemedim kendi gelmek istiyor diye de defalarca yazdım. Allah çevrenizdekilere sabır versin, bu anlayışla herkesin dediğini nasıl yorumluyorsunuz Allah bilir 🤦🏻‍♀️

Annene gitme , o da gelip ne kadar kalabiliyorsa o kadar kalsın. Benim annem 10 gün kalmıştı , kardeşimin okulu sebebiyle . O gittikten sonra kayınvalidem gelecekti gelmedi. Eşim izin aldı 1 hafta , sonra ben yalnız kaldım. Bir komşu, arkadaş kimse olmadan . Yani 2 haftayı bir şekilde destekle atlatın sonra yalnız da kalsanız olur .

Şaka mısınız? Ablama annemi istiyor diye kızdığımı nerede okudunuz acaba? Ya da anneme gitti diye kızdığımı nerede okudunuz? Bence okuduğunuzu anlama konusunda büyük bir probleminiz var çok ciddiyim. Annemi yanıma istemedim kendi gelmek istiyor diye de defalarca yazdım. Allah çevrenizdekilere sabır versin, bu anlayışla herkesin dediğini nasıl yorumluyorsunuz Allah bilir 🤦🏻‍♀️

İlla birebir yapmanız gerekmiyor.
Bu konuya yorumunuzda eskaza anneniz nir hafta kalmasa kızacağınızı yazdınız. Kazık kadar çocukşar baksınlar da yazdınız.
Demek şartlarınız konu sahibi gibi olsa böyle yapacaktınız.
Anlayışıma laf söylemeden önce bir dönüp kendi üslubunuza bakın. Size bu konuda katılmayan herkese yaşadınız mı bakiim demiştiniz. Benim çocuğum olmasa size bir şey de diyemecektik mesela🙂

İlla birebir yapmanız gerekmiyor.
Bu konuya yorumunuzda eskaza anneniz nir hafta kalmasa kızacağınızı yazdınız. Kazık kadar çocukşar baksınlar da yazdınız.
Demek şartlarınız konu sahibi gibi olsa böyle yapacaktınız.
Anlayışıma laf söylemeden önce bir dönüp kendi üslubunuza bakın. Size bu konuda katılmayan herkese yaşadınız mı bakiim demiştiniz. Benim çocuğum olmasa size bir şey de diyemecektik mesela🙂
Allah aşkına şu yaşadınız mı cümlesini, sonra anneme kizacagimi falan yazdığım mesajları bir alintilasaniza şuraya rica ediyorum 😅

Benim kv cahil bir kadın maalesef şimdi yine saçma sapan konuşup beni sinir edecek diye korkuyorum. Aylardır konuşmuyorduk küstük geçen gün görüştük hemen karnıma bakıp bu kız karnı değil erkek karnı bence falan diyor erkek istiyor ya. Gıcık oldum ama bir şey demedim böyle patavatsızlıkları var bolca.
Öff aynı benim kv. Gerçi benim oğlum oldu ama eltim kızına hamileyken aynı şeyleri eltime yaptı tam zır cahillik hamile kadın üzülür demez düşünce sıfır. Benim oğlum doğduğunda annemi kıskandı sürekli bilmişlik tasladı kadına benim annem 3 çocuk doğurmuş kendisi 2 tane bu arada yani. O bilmişlik tasladıkça ben annemi savundum annem boşver kızım bu güzel günlerini zehir etme dedi ama ben o zamanlarda yapılan hiç bir şeyi unutmadım hala düşündükçe kan beynime sıçrıyo kadını görmek bile istemiyorum

aman ikisi de gelmesin ,
eşinle halledersiniz..
lohusa kafasıyla hiç kimse çekilmiyor gerçekten

İyi akşamlar arkadaşlar. Anneme çok kırıldım ve sinir oldum haksız mıyım diye sormak istiyorum sizlere.

33 haftalık hamileyim, annemlerden 10 saat uzakta bir şehirde yaşıyorum. Annem doğumu kendi olduğu şehirde yapmamı istiyor çünkü iki kardeşim sınava hazırlanıyor memlekette ve doğumda ben çok kalamam çocukların sınavı var düzenleri bozuluyor diyor. Çok dediği de 1 hafta bile kalamazmış, birkaç gün kalabilirim o yüzden sen gel burada doğur diyor. Kardeşlerimden biri üniversite sınavına diğeri lise sınavına hazırlanıyor ve annem yanıma gelirse dedemlerde kalacaklar ve iki ev arası 1 dk. Bilemiyorum ben mi bencil düşünüyorum ama 1 hafta bile kalamayacak bir durumda mı sizce sormak istedim.

Bana gelecek olursak, eşim burada kalmak zorunda ve ben memlekete gidersem benimle gelemez haliyle. Üstelik uçuş izni yüzünden en geç 35.hafta sonunda gitmem lazım ki nerden baksan 1 ay orada kalmak zorunda olurum. Doğumdan sonrası da var bi de düşünün. Eşimin işleri yüzünden doğuma bile hemen gelemeyebilir, babasının doğumda olmaması garip olmaz mı? Hem bilmiyorum ben mi duygusal bakıyorum ama eşimden ayrı olmak istemiyorum son haftalarda.

İlla annen gelmek zorunda mı tek başına idare et diyecek olanlara da şöyle söyleyeyim. Eşimin annesiyle problemliyiz biraz. Doğuma gelecek kendisi, torun diye şimdiden çıldırıyor zaten. O gelmeyecek olsa neyse ama kayınvalidem ile yalnız kalmak istemiyorum. Lohusa psikolojisi ile çekemem onu, başka birileri olsun istiyorum yanımda. E eşime annen gelmesin diyemiyorum çünkü onun da torunu ayrıca sana yardımcı olsun tek yapamazsın diyecek biliyorum. Tüm bunları, eşimin annesiyle yalnız kalmak istemediğimi annem biliyor üstelik, buna ne kadar önem verdiğimi de.

Şimdi kalkmış bana çocukların düzeni bozulur sınavları var 1 hafta kalamam gel sen burada doğur diye tutturuyor. Allah aşkına kolay mı eşimden ayrı olmak, hamile halimle yolculuk sonra ufacık bebekle geri dönmek? Ben mi bencillik ediyorum?
Iyi de sınav grubu 2 ogrenci var evde kadin 1 ay sizde kalsa yandi gülüm keten helva o cocuklar calismaz sonra 1sene daha emek ve parayi siz karsilar misiniz daha kötüsü hepsi sizi suçlar ben olsam gider annemde kalirdim mis gibi 40 im cikar dönerdim en güzeli.

Herkesten yardım istemek en doğal hakkın bence haklısın anneni yanında istiyorsun. Az bile kalsa sana yeter. Öyle aylarca kalmasını bekleme çünkü onunda kendince sebepleri haklı. Azıcık kalsa bile sana iyi gelir.

Bu arada ben yapayalnızdım. Hastane günümde sezeryanlı karnımla ilk günden kalkıp altını aldım oğlumun. Benim annem vefat etti. Kaynanam da öyle. Başkada kimseyi istemedim zaten. Allah güç veriyor. Üzülmeyin

Bende seni haklı buldum 3 rakamı her zaman uğursuz bulmuşum 3 çocuk olunca gelinmiyor işte

Kayınvalide ile ilgili iki konumuz daha var
Kadın doğuma gelsin istemiyorsunuz anladik, şimdi de annenize sarmışsınız.
Biraz rahat olun
Şu lohusa muhabbeti de yetti gari.
Anladık daha hassas bir dönem, duygusal oluyorsun falan da her şeye de hamileliği, lohusaligi bahane etmeyin.
Kadın torunu için gelecekmiş, gelsin işte.
Kazık kadar, anne olacak yasta kadınsınız, kayınvalide ile yalnız kalmaya geriliyorsunuz. Her ay konu açıyorsunuz düzenli olarak.

Iyi de sınav grubu 2 ogrenci var evde kadin 1 ay sizde kalsa yandi gülüm keten helva o cocuklar calismaz sonra 1sene daha emek ve parayi siz karsilar misiniz daha kötüsü hepsi sizi suçlar ben olsam gider annemde kalirdim mis gibi 40 im cikar dönerdim en güzeli.
1 ay değil 1 hafta istemiştim.

Back
X