• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin yaptığı

gelmeye calisti tabiki, geldi de, ama oyle kalmali filan degil. dogum icin hastaneye geldi (esimle ben sakin gelme dedigimiz halde dogumdan ciktigimda odada gordum) bie kac saat durdu atistik onda bile gitti, taburcu olduktan sonra da sabahin korunde evime geldi habersiz daha biz uyurken:) (6 yillik evliyim evime 3 kere benim zorumla geldi ne arar ne sorar) o gun de atistik tabiki, sutum kesildi aayesinde:) birkac saat durup yine gitti bi saha da gelmedi hic:)
Ay en korktuğum şey süt kesilmesi işte. Annem ne kadar korktuğumu biliyorken bana böyle yapınca gerçekten çok bozuldum ona.

Gelecektir zaten bir hafta kalmayacağını söylemiş. Gelip görüp hemen gitmek istiyor anladığım kadarıyla.
Ben kardeşim lise sınavına hazırlansa anneme gel bir hafta kal demezdim. Kardeşimin de geleceğini düşünürdüm.
Şimdi yeğenim seneye girecek sınava, üniversite sınavından dahi önemli bizim için. Bir hakkı var. Kazandı kazandı, kazanamazsa kötü liseye gidecek. Koleje gönderecek durumları uok ne yazık ki.
Hedefi olan liseyi tutturması için bir sene önceden başladık bizden özel ders alıyor hatta.
Bu kadar önemli iki sınav arifesinde herkes kendi çocuğunun sorumluluğunu almakı.
Zaten bir haftada adapte oluyorsun.
Abartmamak lazım

İşte biz hamile kafasındayız biraz,hoş görün bizi. Mahallenin bakkal amcası bile aylardır gözüme bir tonton geliyor :cry: dese ki doğumuna gelicem, taksi tutarım heralde :cry:

Çelişkiyi fark ediyor musunuz? Kendi işimi kendim yaparım, 12 yaşımdaki kardeşimden bunu beklerim ama iş kendi doğurduğum çocuğuma eşimle bakmaya geldiğimde yardım beklerim diyorsunuz.
Ayrıca belki üç çocuk yapacaksınız? Nereden belli? Tek doğum diyorsunuz?
Siz yetişkin olarak bir bebek sorumluluğunu almaya karar vermişsiniz, bir zahmet kendiniz bakabilin.
Bu çocuk lise sınavını kazanamazsa kötü bir liseye yerleşip üniversite sınavını da etkileyecek. Seneye bir daha girerim diyemiyor lise sınavında.
Çok bencilsiniz
Pardon da ben konu sahibi değilim 🤣 Fikrimi söylüyorum yalnızca. Bu saldırgan tavır hiç hoş değil ya neyse. Hiç tecrübe etmedigin bir şeyi yaşamakla bir kap yemek alıp yemek arasında dağlar kadar fark var. Lohusa psikolojisi var, insan annesini yanında ister. Kardeşlerin yanında anne her zaman var zaten. Bir hafta yalnız kalabilirler. Ben annemden böyle bir talepte bulunmadım. Ama kendi istedi gelmeyi. Gelmese üzülür müyüm evet ama muhtaç olduğum için değil. Sadece psikolojik destek isterim. Yoksa yaptığım bebeğe bakacak olgunluktayim, eminim konu sahibi de böyledir.

Anne de kendince haklı ama illa 2 ay kalmanız gerekmez ki 1 ay kalın, bunun bir haftası eşiniz de gelip orada kalsın. Ama siz doğuma bile zamanında gelemeyebilir işlerinden dolayı demişsiniz, bırakın da bi zahmet işini gücünü ayarlasın doğum için, sizin eşimle olmak istiyorum dediğiniz kadar o da karımın yanında olmak istiyorum desin.
İnanın şartlarını bilmesem ben de öyle derdim ama gerçekten gelemez. Yoksa anlayışlı olmam tabiki ne demek çocuğunu görmeye gelmemek diye yer bitiririm onu. Hem o da biz yanında olalım istiyor zaten o yüzden gitmeme sıcak bakmıyor çocuk doğacak babası yanında yok diyor ki haklı.

Ben ailelerden bişey beklenmemesi taraftarıyım her zaman ama bu konu başka . En özel anınız eşinle. Eşiniz olmayacakta kim olacak yanınızda. Siz gitmeyin bi yere.Anneniz biraz bencilce davranmış. Uzun kalmasın haklı olabilir de,yalnızca bir hafta bile nasıl kalamıyor

Ben anneyi haklı buldum. Sizin yanınızda eşiniz olacak nasılsa kv ile de dişinizi sıkıverin. Annenizde kalabileceği kadar kalıp geri dönsün. İki tarafında gönlü olur. Maalesef eğitim sistemi bu sınav dönemlerinde insanların bu duruma düşmesine neden oluyor. Sonra annem olmadı ondan kazanamadık lafları duymak istemediğim için ben üstelemezdim annemi.

daha iyi ya o anki Lohusa piskolojinin verdiği yetkiye dayanarak sizde ağzının payını verin baktınız ki saçma sapan konuşuyor. Muhtemelen kendiliğinden küser gider sizde rahat edersiniz. Taktığınıza değmez gerçekten.
Peki sizce en baştan bir haftadan fazla kalmanı istemiyorum diyim mi yoksa akışa mı bırakayım

annen de gelmesin kv de gelmesin. eşin izin alsın bir süre. 3 gün doğum izni olmuyor mu zaten?

kolay işi zor yapmayın sülalecek. kaynananı istemiyorsan eşine söyleyebilmen lazım.
Ya kadın o kadar hevesli ki anlatamam ilk torun falan bi de. Eşim de onun da torunu gelsin işte hem yardım eder diyeceğine eminim. Ayrıca beceriksizliğini de öne sürecektir ki gerçekten beceriksiz biridir bilen biri olsun yanında diyecek biliyorum.

Peki sizce en baştan bir haftadan fazla kalmanı istemiyorum diyim mi yoksa akışa mı bırakayım

yok öyle birşey demeyin. Ozaman onu isteyemen kötü gelin pozisyonuna düşersiniz
Gelsin, görsün. Herzamanki davranın ne çok soğuk ne çok samimi olmayacak şekilde.
Baktınız iyi gidiyor, yardımı dokunuyor ozaman kalsın
baktınız gerekli gereksiz konuşup sinirlerinizi bozuyor, ufak bir cinnet işi çözer.

Pardon da ben konu sahibi değilim 🤣 Fikrimi söylüyorum yalnızca. Bu saldırgan tavır hiç hoş değil ya neyse. Hiç tecrübe etmedigin bir şeyi yaşamakla bir kap yemek alıp yemek arasında dağlar kadar fark var. Lohusa psikolojisi var, insan annesini yanında ister. Kardeşlerin yanında anne her zaman var zaten. Bir hafta yalnız kalabilirler. Ben annemden böyle bir talepte bulunmadım. Ama kendi istedi gelmeyi. Gelmese üzülür müyüm evet ama muhtaç olduğum için değil. Sadece psikolojik destek isterim. Yoksa yaptığım bebeğe bakacak olgunluktayim, eminim konu sahibi de böyledir.

3 yaşında bebeğim var yaşadım merak etmeyin. Ama kimseden de aşırı beklentiye girmeden yaşadım.
Aynı şehirdeydi annem yine de ilk geceden beri biz baktık.

Akışına bırak.
O dönemde ne olacağı belli olmuyor.
Ben de kayınvalideme bayılmam, sıradan bir ilişkimiz var. Ama çocuk konusunda annemden daha iyiyiz. Çünkü annem gibi değil benim kararımı sorgulamaz saygı duyar. Yap dediğimi yapar. Yapma dediğimi yapmaz.
Ben de böyle bir babanne olacağını bilemezdim.
Yaşamadan belli olmuyor.
Belki yardımı dokunur. Kendinizi şişirmeyin şimdiden

sizin ilk cocugunuz sanirim haliyle acemilik cekmekten korkuyorsunuz.
benim lohusaligimda kaynanam ve annem 15 gun birlikte daha sonra 40 i cikana kadar annemle tek kaldik burnumdan geldi o lohusalik.
lohusalik cocuk bakmaktan daha zor annen yaninda 1 hafta kalsa yeter bence.
bir seyleri halledip rutine baglamaniz icin oda.
etrafiniz ne kadar kalabalik olursa okadar cok buhran yasiyorsunuz.
cocuga sekerli su vermeye calisanlar lohusa serbetinden icirmeye calisanlar aman cocuk kabiz diyip 10 gunluk cocuga kayisi suyu icirenler hemde konsantre yani bunlari hemen hemen her dogum uapan yeni anne yasiyor.
hayirdan cok zararlari dokunuyor cidden
hic cocuk bakmamislar bile profesor kesiliyor basina oyuzden en guzeli tek bakmak 1 hafta kalsin gitsin anneniz bence bulunmaz bir nimeti tepip aliniyorsunuz
Benim asıl sıkıntım yalnız olmak değil üstesinden gelirim ama kayınvalidem gelecek kesin ve anlaşamıyoruz pek zaten beni sinir eder diye o en önemli günleri onla geçirmek istemiyorum. En azından annem falan olsaydı ben bunalınca o onu uzaklaştırırdı biraz yanımdan şimdi kadınla baş başa olursak iyice gıcık olabilirim çünkü cahil biri maalesef. Hala 30 sene önceki gibi sanıyor her şeyi.

Ay en korktuğum şey süt kesilmesi işte. Annem ne kadar korktuğumu biliyorken bana böyle yapınca gerçekten çok bozuldum ona.

Son olarak süt öyle hemen kaçan giden bir şey değil. Siz sabırla emzirdikçe, ten temasında bulundukça süt gelecektir.
Şimdiden tomrisin emzirme notlarını okuyun. Ben sezeryan doğum yaptım, bebeğim çeke çeke getirdi sütümü. Bebeğinize ve kendinzie güvenin. Süt için endişelenmeyin. Gelecektir

Son olarak süt öyle hemen kaçan giden bir şey değil. Siz sabırla emzirdikçe, ten temasında bulundukça süt gelecektir.
Şimdiden tomrisin emzirme notlarını okuyun. Ben sezeryan doğum yaptım, bebeğim çeke çeke getirdi sütümü. Bebeğinize ve kendinzie güvenin. Süt için endişelenmeyin. Gelecektir
Evet bu konuyu abarttığımın farkındayım, okuyacağım teşekkür ederim.

Benim asıl sıkıntım yalnız olmak değil üstesinden gelirim ama kayınvalidem gelecek kesin ve anlaşamıyoruz pek zaten beni sinir eder diye o en önemli günleri onla geçirmek istemiyorum. En azından annem falan olsaydı ben bunalınca o onu uzaklaştırırdı biraz yanımdan şimdi kadınla baş başa olursak iyice gıcık olabilirim çünkü cahil biri maalesef. Hala 30 sene önceki gibi sanıyor her şeyi.
cocuk uyudukca uyu muhattap olma yapacak bisey yok esinede soyle 1 hafta kalsin yeter de

Ya kadın o kadar hevesli ki anlatamam ilk torun falan bi de. Eşim de onun da torunu gelsin işte hem yardım eder diyeceğine eminim. Ayrıca beceriksizliğini de öne sürecektir ki gerçekten beceriksiz biridir bilen biri olsun yanında diyecek biliyorum.
gündüz belli saatlerde gelsin gitsin o zaman yatılı kalmasın. sürekli birini çekemem vs deyin.

Yemek falan dışarıda yiyorlar zaten geç saate kadar etütteler. Akşam gelip yemek yiyip yatıyorlar ki dedemler 1 dk uzakta zaten yani uzun süre tabiki sıkıntı ama 1 haftaya bile çok demesi moralimi bozdu.
Bakın siz anne olacak kadar kendinize güvenmişsiniz demek ki çocuk sahibi olmaya karar vermişsiniz fakat şu durumda kardeşleriniz daha muhtaç durumda. Bence daha anlayışlı olmayı deneyin. Yemekleri dışarıda yeseler bile annenin evde olması farklı bir şey ki siz kardeşlerinizde gelmesini istiyorsunuz sanırım. Ders çalışırken ortam değiştirilmesi her şeyi değiştiriyor. Orada kendi odaları varken ne alaka dede evi?

3 yaşında bebeğim var yaşadım merak etmeyin. Ama kimseden de aşırı beklentiye girmeden yaşadım.
Aynı şehirdeydi annem yine de ilk geceden beri biz baktık.
Tebrik ediyorum 🙋‍♀️ Herkes farklı. Aynı olmasını bekleyemezsiniz.

Bence Khomyuk Khomyuk gayet haklı. Madem her şeyi yapabilecek kadar kendinize güveniyorsunuz o zaman çocuğunuza da kendiniz bakabilirsiniz. Annenize güvenip mi hamile kaldınız? Kaldı ki bir hafta evet çok önemli. Çocuk sahibi olmak sizin seçiminiz. Kimse de bu seçimden mesul değil. Çocuğuma kendim baktım ve kimseyi de istemedim yanımda. Sonuçta annesi benim ve eşimin yardımıyla da her şeyi birlikte yaptık.

Bence Khomyuk Khomyuk gayet haklı. Madem her şeyi yapabilecek kadar kendinize güveniyorsunuz o zaman çocuğunuza da kendiniz bakabilirsiniz. Annenize güvenip mi hamile kaldınız? Kaldı ki bir hafta evet çok önemli. Sonuçta çocuk sahibi olmak sizin seçiminiz. Kimse de bu seçimden mesul değil. Çocuğuma kendim baktım ve kimseyi de istemedim yanımda. Sonuçta annesi benim ve eşimin yardımıyla da her şeyi birlikte yaptık. Sonuçta hamile kalmakta; doğurmakta benim seçimimdi.
Yahu ben mi anlatamıyorum sizler mi anlama konusunda sıkıntı yaşıyorsunuz? Mecbur değil, ben zaten böyle bir şey de istemedim annemden. Kendi gelmek istiyor. Anneme güvenerek hamile kalmadım kendi bebeğime gayet de bakarım. Ama gelmese üzülürdüm. Ona psikolojik açıdan ihtiyacım var çünkü. Anladınız mı şimdi?

Back
X