Annemle babamın kavgası evliliğim etkilenecek diye korkuyorum ..

HarleyyQuinn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2018
1.074
1.377
48
Annemle babam bugün kavga etmişler sebebi yeni ev alacaklar ev babaannemin üstüne olacakmış evin parasının 80 milyarı annemden çıkacak annem çalışmıyor o para nerden geldi derseniz anneme kendi ailesi verdi o parayı tarla satıp dayımla ikisine bölüştürdü babam diyormuş arabayı da satıcam(annemin üstüne) ev alıcam ev annemin üstüne olacak annem de demiş saçmalama öyle şey mi olur ben senin üstüne olmadan para falan vermem.
Şimdi kaldıkları ev babaannemin evi orası satılacak annemin parası artı araba parasıyla yeni ev alacaklar
Annem ağlayarak beni aradı kavga etmişler babam telefonu elinden aldı hemen dedikodu yapın diyo sende kocanda bu eve ayak basmasın benim arkamda olmayanla işim olmaz diyor benim ne suçum günahım var
Anneme de çok üzülüyorum

arada babaannenin evi satılmasaydı annen haklıydı da babaanne evini sattırmaz kendi üzerine olmazsa
En iyisi herkes otursun oturduğu yere ev falan almasınlar
Annemde hemen hemen bir ev parası kadar para verecek anneannemler biz de destek çıkarız demişler bu konu bir kere açıldığında

Annemde hemen hemen bir ev parası kadar para verecek anneannemler biz de destek çıkarız demişler bu konu bir kere açıldığında
O zaman annen tek başına kendi üzerine başka bir ev alsın
Baban ona da karışamaz herhalde katkısı olmayacak sonuçta
Hemde hiç minnet etmemiş olurdu babaanneye

Babaannenin evinin parasının üstüne mi ekleme yapılacak? Ben orasını anlayamadım. Eğer ekleme yapılacaksa babaannen de haklı annen de. Eğer yapılmayacaksa annen haklı. Ben olsam annemin arkasında dururum. Niye bir ev parasını çar çur edeyim de millete hibe edeyim ki.

Baban evin tek çocuğu mu çünkü annesinin üstüne evi yaparsa yarın öbürgün 'ne kadar para vermiş olsalarda hala ve amcaların varsa onların da kanunen hak isteme hakkı olacak annene yazık yani bi sözü geçmeyen bi adamla kaç yaşında olsada çekiyor

Canım hiç olmazsa babanın üzerine olsun kanun çıktı evlendikten sonra alınan herşey yarı yarıya diye
Annenden o parayı babanin hesabına bankadan yollasin EFT olarak elinde belgesi olsun
Dünyanın binbir türlü hali var sakın babaanneye vermesin

O zaman annen tek başına kendi üzerine başka bir ev alsın
Baban ona da karışamaz herhalde katkısı olmayacak sonuçta
Hemde hiç minnet etmemiş olurdu babaanneye

Annem zaten ev babamın üstüne olsun istiyor babam kendi üstüme almam annemin üstüne alırım diyor

Baban çok uyanık ama tek uyanık o değil işte :)
Şekerim annene söyle vazgeçsin ev işinden ya da kendine göre bir ev alsın
Anca öyle temizlenir o iş

Bence anneniz kendi parası ile farklı yatırım yapsın. Şimdi babanız haklı değil ama haksız da değil. Sonuçta tek çocuk değilse, babaannenin evi satılarak diğer kardeşlerin paylarına da halel getirilmiş olur çünkü. O yüzden en iyisi babaannenin malı ile annenizin malının birbirine karıştırılmaması.

Annem zaten ev babamın üstüne olsun istiyor babam kendi üstüme almam annemin üstüne alırım diyor

Yok onu anladım zaten. Babanın amacı mirasa tek başına konmak, başka bir şey değil. Annendeki para ailesinden geldiği için babanın hakkı yok parada, ama annen o parayı babana verir de ev babaannenin üzerine olursa bu sefer de annenin hakkı olmayacak. Yani boşu boşuna parası çöp olacak, sadece babana yarayacak.

Soruma cevap alamadım, babaannenin satılacak evinin parası da eve eklenecek mi?

Kuruş vermesin annen bence.
Yazık kadına yahu.
Babanı dövesim geldi.

Sıkıntı olmaz babana olursa eğer baban ben illede anamın üzerine yapicam derse vermesin parayı
2 tane halam var ikisinin de 3 er tane evleri var evden bişey talep etmezler

Evet eklenecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…