- 15 Ekim 2016
- 7.468
- 13.368
- 248
- Konu Sahibi melegimsiii
-
Ya tabi ki canim ya gercek Sevgi Budur iste bunlar maddi ama manevi deger vermektirBizde de yakın arkadaşlarım sen ailenin annesi olmuşsun der. Annem senelerce yoğun iş hayatında olunca mutfakta facia kaldı.
Haliyle ben dolma, kuru fasulye gibi küçük porsiyon yapılmayan yemek yaptıysam büyük yapar bir kavanoz da ona gönderirim. Menemenlik sever diye yaparım ona da gönderirim.
Elimi üstünden çekmiyorum. O da ama mesela arkadaşlarıyla tatile gitse bile illa pazara gider bana Muğla tarhanası yabani ot falan alır ben seviyorum diye.
Anne çocuk ilişkisinde bunlar bana sıcaklık geliyor.
Bugün anneme sıkıştım anne bu ay desek biliyorum mutlaka bulur bir yerden gönderir. Ama aynı şekilde eski arıza yapan arabası varsa ben de bir şekilde destek olmak isterim.
Bizim büyük aile böyle ama tek anne kız olarak değiş. Teyzem bir ara yazlık almak istedi, bir miktar para bulamadı. Annemler tüm kardeşler biraz para gönderdi almasını sağladılar. Teyzem de geri ödedi.
Bizde teyzeler dayılar dahil birimiz sıkışınca koşar.
Ben bu durumu çok seviyorum. Biliyorum ki zor günümde herkes yanımda durur çünkü bunu bilmek güç veriyor hayatta insana
anlat giz anlat incini cincigini anlat safim benim ne güzel de dökülüyor asyfhjBenim gibi gelinin olursa oğlunun evine giremez torununu göremezsin doğru dua hfjcjvjdjcj başıma bela olmasın en azınsan evi olsun otursun diye verdik bu arada öyle çok bi para da değil ama para. Sevgiden borcunu ödemek için değil
doğru ama bazen bu bağlılık öyle bir boyuta geliyor ki acaba evlenmeyi ertelesem mi ya da hiç evlenmesem mi düşüncelerine girince bunun ne kadar sağlıksız olduğu anlaşılıyor. Bu düşüncede birinin de annesini silmesi zaten mümkün değil.Ya tabi ki canim ya gercek Sevgi Budur iste bunlar maddi ama manevi deger vermektir
Annem Bana ihtiyaci olsa kosarim o da öyle kardeslerim de öyle aile olmaktir bu
Evlenince ne oluyor Anne baba siliniyor mu yani canim anam kurban olurum ona
Araba yukseltmek ihtiyac degil. Gerektiginde yardim edersin ama evlenme oncesi annenin arabasini yukseltmek bence sacma bi masraf olur. Genel olarak annelerin hakki odenmez tabi ki ama boyle diye de varimizi yogumuzu da onlara veremeyiz ki bi anne de bunu beklemez (beklememeli)
Sorma valla ikisini de dersaneye yazdirdim aylik 200 Euro ödüyorum düsün Bana bir sey alacak eli titriyor ama gider kaynanasina yagdirir böyleleri25 yıldır öğretmenlik yapıyorum
bir dikili ağacım yok
çünkü kızımın masrafları bir iki evle araba eder
ha bu benim seçimim ev araba almak yerine ona harcadım
10 liralık kalem varken 100 liralığı aldım
pandemide boş kalmasın diye öğretmenlerde bile olmayan çizim masası aldım vs
onun eğitimi düzgün olsun diye uğraştım
çok şükür çalışıp geçiniyorum ,ona ihtiyacım yok
babamdan kalan şeyler de olacak inşallah
ondan bir şey isteyen yok
amma velakin eli para tuttu,ben istemesem de kendi düşündü ama böyle de arafta kaldı
eğer ki bana verdiği herhangi bir şeyi şüpheyle verdiğini bilsem,anlasam
neler düşünürüm tahmin bile edemiyorum
Canim kusum bunlar senin hissetiklerin tek cocuksun annem ne olacak diye panik yapiyorsun kendini sorumluluk altina sokuyorsun otur annenle konus icinde soru isareti olan ne varsadoğru ama bazen bu bağlılık öyle bir boyuta geliyor ki acaba evlenmeyi ertelesem mi ya da hiç evlenmesem mi düşüncelerine girince bunun ne kadar sağlıksız olduğu anlaşılıyor. Bu düşüncede birinin de annesini silmesi zaten mümkün değil.
Anamın babamın ihtiyacı yok olsa onlara da destek olurum ama bende yoksa önceliğim kendi hayatım olurdu onlar evlatlarım kendi hayatını kursun der para anne baba yaşlanınca lazım benimkiler daha geç almazlar da babama akıllı saat aldım kalp krizi geçirdi gitti o da bana aldı yüzük aldım akıllı gitti bana tv aldı onlar da annelerinden babalarından böyle görmüş. Çok şükür ben de evladımı düşünürüm artıkanlat giz anlat incini cincigini anlat safim benim ne güzel de dökülüyor asyfhj
Kaynanaya sapur supur anaya babaya yarabbim sükür
Öyle yapacağım. Sadece şu konuda umarım şanslıyımdır şu an öyle gözüküyor ama erkek arkadaşım aç gözlü bir insan değil ben de de değilim. Annesiyle görüşmüyorum aramız bozuk ona rağmen onun ailesine yaptığı hiçbir harcama gözüme gelmiyor gelmez de çünkü ben onun sevgisini ilgisini seviyorum. O da benim için aynı düşünüyor. Umarım evlilikte bu durum değişmez erkeklerin mi eşlerine bu konuda daha baskın yoksa kadınların mı daha baskın olduğunu kestiremiyorum. Ben annem için bir şey yaptığımda şu an vermediği tepkiyi o zaman verirse buna çok üzülürüm.Canim kusum bunlar senin hissetiklerin tek cocuksun annem ne olacak diye panik yapiyorsun kendini sorumluluk altina sokuyorsun otur annenle konus icinde soru isareti olan ne varsa
Abart ne zaman anneme babama hiçbir şey almam demişim ya nerenden anlıyorsun bilmiyorum ama başından beri annene babana destek ol ama kendi hayatını kurmadan büyük bi borç altına girme diyorum ikisi çok farklı. Çok şükür anam babam zamanında yatırımını yapmış öncelikleri de evlatları. Ve ben 29 yaşında evimi arabamı almışım gebe kalana kadar 6 senelik iş hayatım da vardı. Sen yeni işe girecek kıza annene araba al diyorsun bu mu doğruSorma valla ikisini de dersaneye yazdirdim aylik 200 Euro ödüyorum düsün Bana bir sey alacak eli titriyor ama gider kaynanasina yagdirir böyleleri
Simdi senin aile aldigin hediyelerle konu sahibinin annesine yapacagi katkidan ne farki var akilli saat tv yüzük bunlar para degilmi eeeee ya Allah Askina ya neyseAnamın babamın ihtiyacı yok olsa onlara da destek olurum ama bende yoksa önceliğim kendi hayatım olurdu onlar evlatlarım kendi hayatını kursun der para anne baba yaşlanınca lazım benimkiler daha geç almazlar da babama akıllı saat aldım kalp krizi geçirdi gitti o da bana aldı yüzük aldım akıllı gitti bana tv aldı onlar da annelerinden babalarından böyle görmüş. Çok şükür ben de evladımı düşünürüm artık
Araba ve yüzük aynı mı biri 20 bin. Araba 100 bin tl ile mi yükseliyor yoksa en az 300 bin tl ile mi. Ben de gayet alırım veririm ama kalkıp param yokken hayatım düzensizken anneme babama lüks bir ihtiyaç için kredi çekmem onlar da çektirmez. Benim anne babamın ihtiyacı olmadı durumları gayet iyi. Olsa ne yapardım bilmiyorum ama iyi ki önceliğim kendi hayatımı kurmak olmuşSimdi senin aile aldigin hediyelerle konu sahibinin annesine yapacagi katkidan ne farki var akilli saat tv yüzük bunlar para degilmi eeeee ya Allah Askina ya neyse
Illa ihtiyaci olsun Bana gelsin para istesin Gönlümden ne koparsa oy oy evlerden Irak
Cok sükür ailem de beni böyle büyüttü birbirimize sebepsizce aliriz veririrz kendime alsam iki gardasima alirim ne mutlu bana
Bak canim o cizgiyi Bastan cizeceksinÖyle yapacağım. Sadece şu konuda umarım şanslıyımdır şu an öyle gözüküyor ama erkek arkadaşım aç gözlü bir insan değil ben de de değilim. Annesiyle görüşmüyorum aramız bozuk ona rağmen onun ailesine yaptığı hiçbir harcama gözüme gelmiyor gelmez de çünkü ben onun sevgisini ilgisini seviyorum. O da benim için aynı düşünüyor. Umarım evlilikte bu durum değişmez erkeklerin mi eşlerine bu konuda daha baskın yoksa kadınların mı daha baskın olduğunu kestiremiyorum. Ben annem için bir şey yaptığımda şu an vermediği tepkiyi o zaman verirse buna çok üzülürüm.
Annenin babanin durumu İyi anladik yeter daAraba ve yüzük aynı mı biri 20 bin. Araba 100 bin tl ile mi yükseliyor yoksa en az 300 bin tl ile mi. Ben de gayet alırım veririm ama kalkıp param yokken hayatım düzensizken anneme babama lüks bir ihtiyaç için kredi çekmem onlar da çektirmez. Benim anne babamın ihtiyacı olmadı durumları gayet iyi. Olsa ne yapardım bilmiyorum ama iyi ki önceliğim kendi hayatımı kurmak olmuş
Tamam sen çocukları sıraya sokmaya başla borçlarını ödesinlerAnnenin babanin durumu İyi anladik yeter da
Yeppp Aynen senet imzalattim bile ne demek bedava ye ic yok öyle yagma oldumu rahatladin mi giz hadi simdi offf aaTamam sen çocukları sıraya sokmaya başla borçlarını ödesinler
Bazı anneler hayatlarını çocuklarına adar ve kendi hayatı gibi onun hayatını yaşarlar.Dünyanın en iyi en fedakar anneleri olduğu gibi aslında çok da zarar verirler çocuklarına.Benim annem de aynı senin annen gibiydi.Ne zamanki kendi hayatıma kendi fikirlerime önem vermeye başladım işte o zaman bambaşka bir anne gördüm.Bu söylediğim aşamaya tam olarak gelebilmek 6-7 senemi aldı.O konulara girmeyeceğim çünkü sana ağır gelir.Sadece şunu sor.Psikolog da bana sormuştu.Annenin sen dışında hayata dair planları var mı?Bu platformdaki annelerin ve kız çocuklarının bu konuda düşüncesi benim için çok önemli. Ben annesi tarafından tek başına büyütülmüş bir kızım. Annem ve babam boşandı.Onu çok seviyorum onun da benden başka kimsesi yok. Evlenmeyi düşünmedi aslında çok güzel bir kadın ve yaşı da uygun.Sayesinde güzel bir okul bitirdim ancak henüz çalışmaya başlamadım. Okurken de ona çok yük olmamaya çalıştım burslar da kazandım onu çok bunaltmadım. Mezun olduktan sonra erkek arkadaşim oldu 3 senedir devam ediyor. Benim sınavlara hazırlık sürecim olduğu için henüz işe başlamadım ancak puanım yeterli çok yüksek ihtimalle memurluk olacak kendi alanımdan. Erkek arkadaşım da aynı şekilde.Biz işe başladıktan 1 yıl kadar sonra evlenmeyi düşünüyoruz. İki konuyu şöyle bağlayacağım. Annem çalışan bir kadın kendi arabası da var geçinebiliyor.Şu an arabasını yükseltmek istiyor benim işe başlamamı da bekliyor çünkü destek olacağım biliyor ben de bunu istiyorum zaten tek başına yapabileceği bir şey değil.Ama bazen kendimi öyle kötü hissediyorum ki sanki destekten çok o miktar ne olursa olsun göze alıp ödemem gerekiyormuş düşüncesine kapılıyorum. Örnek veriyorum kendime almak istediğim araba hayalini ertelemeyi düşünüyorum. Yani maaşımı annemden ayrı bir şekilde artırıp biriktirmek yanlışmış ve ne olursa olsun önceliğe onu koymam onu mutlu etmem gerekiyormuş gibi geliyor. Bakın ben annesini aç açıkta bırakacak biri değilim. O bana gerçekten çok iyi bir anne oldu ben de hayatım boyunca ona destek olacağım. Ama onu mutlu eden şeyler sanki daha farklı ve ben kenarda maaşımdan rahatça artırıp kenara koyabilirken ona heveslendiği imkanları sağlamazsam hakkını ödeyemeyeceğim gibi hissediyorum. Düşüncelerim sağlıksızsa da dürüstçe yorumlayabilirsiniz. Umarım anlatabilmişimdir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?