Annemle nasıl başa çıkacağım ?

Camasirlari yikaniyor deterjan parasi,
Evde kaliyor oda kirasi,
Dus aliyor su faturasi,
Yemek yiyor pazar parasi
Vs vs vs
Boyle mi olmali peki ? Su hep bahsettikleri yabancilarin 18inden sonra ayri eve cikmasi daha mantikli. En azindan aile iliskileri zedelenmiyor. Cocuklugundaki anne figuruyle yetiskinligindeki anne figuru ayni kaliyo.
Simdi neye benzedi ?
Bu kiz hamile olup duygusal patlama yasadigi bi an, annem bekarken cebimden para calardi die aglicak😥yalan mi ?

Hayır ama sonuçta artık onunda maaşı var ve aynı evde yaşadığına göre ailesine destek olmalı ki herkes rahat etsin. Ki konu sahibi zaten annesine veriyormuş. Ben bunun sabit bir miktara bağlanmasından yanayım. Mesela 500 ev giderleri için 500 de annesine mesela...

Cunku kardesin kotu niyetli. Annenizin, senin cocuguna muskul bi durumda oldugun icin, sana yardimci olmak adina baktigini unutmus. Zannediyor ki, annen seni ve cocugunu daha cok seviyor. Bi bakici nerden baksan 1000 lira. Her ay 1000 lira annem, kardesime yardimci oluyor die kafadan hesap yaptigi icin boyle.
Yazik kardesime, bosanma asamasinda, annem iyi ki yegenime bakiyor da biraz destek oluyor; ben de surdan cam sakizi coban armagini bi hediye alip kardesimi mutlu etmenin yoluna bakayim demiyor. Hersey insanlar icin. Sen ah etmesen bile, eminim yasattiklarini yasar bu insanlar.
Onun yasamasını diliyorum

Bence sen sanslisin gene. Onca seyi almis esin tmm, ama hicbir ozel gununde bulundurtmadim diyorsun. Esin onca borca ragmen, inatla benim ailem onlar die kavga da cikarabilirdi. Iyi gene mantikli, sag duyulu yaklasmis bence. Sen esine sukret 😅
O kadar da degil, tamam salağım safim da, o kadar da değilim 😊
Hem 5 kurus vermeye tenezzül etmeyecek, hem para alıp, oglunun birikim yapmasını engelleyecek.
Hem de bir de Nisan da düğünde bulunacak..
Gerçi sonradan barisildi, oğlumun doğumunda falan bulundu etti ama, 1,5 senedir yine gorusmuyoruz, ne torununu, ne oğlunu aramıyor.
Onlar en başından eşim yanımda durmaz diye düşünüyorlardı, ama bende eşime baştan söyledim, para pul onların olsun, beni istiyorsan bu insanlar olmaz bizim hayatımızda dedim.
Gaddarca gelebilir ama aileyi tanıyan benim.
Sadece para da değil, eşimin babası mesela düğünde olsaydı, içip sarhoş olup sıkıntı yaratabilecek de bir tipti..
Ki sonradan bulundugumuz ortamlard bunu tecrübe ettirdi.
Yine eşim isterse görüşür, oğlumu da görebilirler gelip evimde, ama zaten talep bile yok 😂😂😂

O kadar da degil, tamam salağım safim da, o kadar da değilim 😊
Hem 5 kurus vermeye tenezzül etmeyecek, hem para alıp, oglunun birikim yapmasını engelleyecek.
Hem de bir de Nisan da düğünde bulunacak..
Gerçi sonradan barisildi, oğlumun doğumunda falan bulundu etti ama, 1,5 senedir yine gorusmuyoruz, ne torununu, ne oğlunu aramıyor.
Onlar en başından eşim yanımda durmaz diye düşünüyorlardı, ama bende eşime baştan söyledim, para pul onların olsun, beni istiyorsan bu insanlar olmaz bizim hayatımızda dedim.
Gaddarca gelebilir ama aileyi tanıyan benim.
Sadece para da değil, eşimin babası mesela düğünde olsaydı, içip sarhoş olup sıkıntı yaratabilecek de bir tipti..
Ki sonradan bulundugumuz ortamlard bunu tecrübe ettirdi.
Yine eşim isterse görüşür, oğlumu da görebilirler gelip evimde, ama zaten talep bile yok 😂😂😂
Dua et de o talep hic olusmasin. Oglunun sarhos bi dedesi olacagina,hic taniyip gorusmedigi (ama hayalinde iyi) bi dedesi olmasi daha iyi bence de...

Saflik konusunda bayrak bende die dusunuyorum. Birinciligi kimseye vermem 😂😂😂

Dua et de o talep hic olusmasin. Oglunun sarhos bi dedesi olacagina,hic taniyip gorusmedigi (ama hayalinde iyi) bi dedesi olmasi daha iyi bence de...

Saflik konusunda bayrak bende die dusunuyorum. Birinciligi kimseye vermem 😂😂😂
Allah eksikliklerini göstermesin oğlumun bana baba olduğundan çok daha iyi dede olan bir dedesi ve annenesi var 🙏
Torunum torunum diyip ölüp bitiyorlar.
Bende öyle düşünüyorum, sarhoş küfürbaz biri olacagina olmamasi daha iyi..

Allah eksikliklerini göstermesin oğlumun bana baba olduğundan çok daha iyi dede olan bir dedesi ve annenesi var 🙏
Torunum torunum diyip ölüp bitiyorlar.
Bende öyle düşünüyorum, sarhoş küfürbaz biri olacagina olmamasi daha iyi..
Ne mutlu sana da ogluna da oyleyse. Allah bozmasin canim.

çocuğundan para beklentisi olan anne baba kadar itici bir şey yok bana göre..
çocuk çalışsın ya da çalışmasın anne baba evlenene kadar bakmak zorunda bence.

Hayır ama sonuçta artık onunda maaşı var ve aynı evde yaşadığına göre ailesine destek olmalı ki herkes rahat etsin. Ki konu sahibi zaten annesine veriyormuş. Ben bunun sabit bir miktara bağlanmasından yanayım. Mesela 500 ev giderleri için 500 de annesine mesela...
Herkes rahat edecekse 500 versin ev giderine kurtulsun annesine neden ayrı para verecek. Ayrica annesi ona evlilik için destek olmuyorken. Sonuçta kız bir yuva kuracak çocukları yetistirip sonra ari gibi bal toplama amaçlı davrananlari anlayamiyorum. Sizin eşiniz ayni durumda olsa evlenmeden önce annesi sürekli baski ile elinden paralarini alsa cocuk evi için kenara para atamasa aile destek olmasa nasıl hissederdiniz ?

Camasirlari yikaniyor deterjan parasi,
Evde kaliyor oda kirasi,
Dus aliyor su faturasi,
Yemek yiyor pazar parasi
Vs vs vs
Boyle mi olmali peki ? Su hep bahsettikleri yabancilarin 18inden sonra ayri eve cikmasi daha mantikli. En azindan aile iliskileri zedelenmiyor. Cocuklugundaki anne figuruyle yetiskinligindeki anne figuru ayni kaliyo.
Simdi neye benzedi ?
Bu kiz hamile olup duygusal patlama yasadigi bi an, annem bekarken cebimden para calardi die aglicak😥yalan mi ?
Ayrı eve çıksa hiç değilse girdiğine çıktığına laf eden olmaz, ayaklarını uzatıp özgürlüğünü yaşayabilir.

Bu dediginize katiliyorum. Kizin once parasini alip hatta calip, bi tencere alacak. Sonra tum akrabalar, ceyizini annen yapti sanacak. 😅😅

Bu kaynana tarafinda da gecerli. En son 500 liraya hediye aldim kaynanama, oncekilerden hic bahsetmiyim bile 🤣, bir kez sadece bir kez hediye aldi, onu da face e koymus. Anneden cocuklarina hediye die. Simdiye kadar aldiklarimi bir kez paylasmamis biri olarak, gicik hatta sinir oldum. Haberim yoktu paylastigindan bile sonradan gordum. Yuh dedim. Goren duyan da, herseyimizi onlar aliyo sancak.
Tum esya,mobilya esimle aldik, 100 gr altin takti sadce, yarisinin parasini odedik evlendikten sonra nakit olarak. Oyle bi kaynana dusunun !
Evet dediklerinize katılıyorum. Benim annem mesela tam tersi elindeki son kuruşa kadar verir düğünümde de elinden geleni hatta fazlasını yaptı ailem, ama etrafta çocuklarını sömüren çok aile gördüm. O yüzden her aile yapıcı ve fedakar olamıyor ne yazık ki. Konu sahibi ağırlığını koyup biran önce maaşını artık vermeyeceğini söylemeli. Yoksa annesi kızın maaşıyla çeyiz dizip sonra ben yaptım diye etrafa hava atacak.

Herkes rahat edecekse 500 versin ev giderine kurtulsun annesine neden ayrı para verecek. Ayrica annesi ona evlilik için destek olmuyorken. Sonuçta kız bir yuva kuracak çocukları yetistirip sonra ari gibi bal toplama amaçlı davrananlari anlayamiyorum. Sizin eşiniz ayni durumda olsa evlenmeden önce annesi sürekli baski ile elinden paralarini alsa cocuk evi için kenara para atamasa aile destek olmasa nasıl hissederdiniz ?

Elindeki tüm parasını versin demiyorum. 500 ev giderleri için ki kendisi ayrı bir eve çıksa en az bu 1000 ya da 1500 tl eder. 500 tl de evlenene kadar annesini gönüllemesi için. Onun dışında maaşı iyi olduğu için kalan parayı da arttırabilir diye düşünüyorum.

Elindeki tüm parasını versin demiyorum. 500 ev giderleri için ki kendisi ayrı bir eve çıksa en az bu 1000 ya da 1500 tl eder. 500 tl de evlenene kadar annesini gönüllemesi için. Onun dışında maaşı iyi olduğu için kalan parayı da arttırabilir diye düşünüyorum.
Kendi eve çıksa 1000 tl kira verecek diyelim bu kızda o dertten muzdarip olmasin diye çıkmıyor zaten e eve kira ödemiş annesine sus payi vermiş oluyor benim annem olsa silerdim ben. Eşinden para almıyor kizini söğüşlüyor resmen hadi parasi olmasa neyse de kızı soguslemek bu konu sahibi k. Bakma sende lakin bana göre olay bu.

Hayır babanizda varmış zaten kendi borç yapmis ben ödüyorum diyosnz da ne borcu yapms babanzn haberi yokmu anneniz tabiki yardımci olursnz yeri gelir istedignz kadar verirsinz ama annede bunu bilmeli üstünüze aldığınızada niye aldn para birliktr deyip kendi borcunu ödetmek ne bilim aşırı samimiyetsiz geldi bana ne deyim bilemedm ki🙈

Kendi eve çıksa 1000 tl kira verecek diyelim bu kızda o dertten muzdarip olmasin diye çıkmıyor zaten e eve kira ödemiş annesine sus payi vermiş oluyor benim annem olsa silerdim ben. Eşinden para almıyor kizini söğüşlüyor resmen hadi parasi olmasa neyse de kızı soguslemek bu konu sahibi k. Bakma sende lakin bana göre olay bu.

Anneler bu zamana kadar nasıl sizin kahrınızı çekdiyse bir zahmet biraz da siz çekin. Öyle hemen silmek kolay mı ?

Anneler bu zamana kadar nasıl sizin kahrınızı çekdiyse bir zahmet biraz da siz çekin. Öyle hemen silmek kolay mı ?
Kahır çekmek çok ayrı bir şey annendir tabiki yoksa yaratip bile vermeye çalışırsın. Elini eteğini cekemezsin kanin sonuçta ihtiyacı varsa her kosuda yaninda durmak zorundasin anne baba kardeşinin. Ama bu konu çok farklı
Merhabalar, hayırlı sahurlar öncelikle şimdiden. Ben 22 yaşındayım bayramdan sonra inşallah nişanım olacak Allah izin verirse. 4 aydır atandım çalışıyorum hemşireyim. Maaşımın %40ını anneme veriyorum borçlarını ödemesi için. Borçların benimle alakası yok bu arada kendi yapmış. Asıl konuya geleyim;
Kendisi bulaşık makinesi alacaktı günden topladığı para ile makine 2000 tl ben de dedim ki anne ben sana kredi kartımla alayım taksitli ödeyeyim sen bana nakiti ver. Hani kendimce birikim amaçlı çünkü hiç param yok kenarda. Tamam dedi. Sonra şuan makineyi sipariş verecektim altınları ver hesabıma yatırayım dedim üstüne para ekleyeceğim, tamam bende dursun dedi. Neyse makineyi henüz almadım ben de. Bizim tarafta erkeğin alyansını ve nişan hediyesi saatini kız tarafı alır. Annem ben alırım dedi kendi altını varmış kenarda onu bozdurup. Tamam o zmaan dedim ben 4-5 bin tl ile işi döndürürüm. Bugün konusu açıldı bana diyor ki yok o altınları bozdurmayalım daha önemli bir şey olur sen al onları. Onları dediği şey 3-4 bin tl tutacak. Ben kafayı yiyorum kredi kartımı ayrı alıp yiyor nakit ayrı her ay veriyorum ve inanın babamın geliri 4bin tlnin üzerinde bir kuruş almıyor ondan. Bugün kendime 2 tane atlet almışım diye kendine atlet alacağına para biriktir bilmem ne diyor. Korkuyorum ki kendime birşey alayım bana da bunu alacaksın madem paran var diyor. Cüzdanımdan nakit alıp kardeşime veriyor. Karşıma alıp sertçe konuşuyorum yok Allah sana muhtaç etmesin bilmem ne, yumuşuyorum ciddiye almıyor. Maaşımla kendim zor geçiniyorum 2 aydır kenara para atmaya çalışıyorum ayrıca ona para veriyorum napıcam bilmiyorum sürekli masrafları benim üstüme yıkmaya çalışıyorlar çok yoruldum aile böyle mi yapar ?
Burda kız kendi evi için bir sey alamiyor ve babadan para alınmıyor kiz tamamen anneye endekslenmis. Saygi duyarim dusuncenize ama asla fikrim değişmez. Aileyi sevmekten kaynakli yardim ayrıdır. Ailenin kiza kostek olmasi apayri.

Annenin, kizinin kahrini cekmesi deyimi de nedir yahu ? Bu soz cok ilginc gercekten.

Kac para daha verirse, annesinin onun kahrini cektigi kismi odemis olacak ??

Kaldi ki, bir tek o anne mi cekmis madem, diger para almayan, ustune ustluk evladina destek olmaya calisan, temizlige ,bulasiga gidep calisan anneler icin yorumunuz nedir peki ?

Ihtiyac varsa, kosmayan yetismeyen evlada yaziklar olsun zaten. Ama konuyu okumussaniz, anne var olan esyalari 2.kez degistirip, biblo fln alip gelin evi kendisininki olacak saniyor.
Kizinin cebinden para almasindan henuz bahsetmedim bile...
Bahse konu ilan kiz, annesinin cuzdanindan para alsa, kendine bi seyler alsa, hain evlat olacak mi olmayacak mi ?
Ne biliym merak ettim dusuncelerinizi. Cevaplamak zorunda degilsiniz tabii...

Annenin, kizinin kahrini cekmesi deyimi de nedir yahu ? Bu soz cok ilginc gercekten.

Kac para daha verirse, annesinin onun kahrini cektigi kismi odemis olacak ??

Kaldi ki, bir tek o anne mi cekmis madem, diger para almayan, ustune ustluk evladina destek olmaya calisan, temizlige ,bulasiga gidep calisan anneler icin yorumunuz nedir peki ?

Ihtiyac varsa, kosmayan yetismeyen evlada yaziklar olsun zaten. Ama konuyu okumussaniz, anne var olan esyalari 2.kez degistirip, biblo fln alip gelin evi kendisininki olacak saniyor.
Kizinin cebinden para almasindan henuz bahsetmedim bile...
Bahse konu ilan kiz, annesinin cuzdanindan para alsa, kendine bi seyler alsa, hain evlat olacak mi olmayacak mi ?
Ne biliym merak ettim dusuncelerinizi. Cevaplamak zorunda degilsiniz tabii...

Ne kadar abarttınız.
Madem para vermemezlik yapamıyor en azından bunu sabit ve makul bir miktara bağlayıp her ay verebilir. Hem annesini gönüllemiş olur hem de içi rahat eder.
Biz işin oluruna bakıyoruz, yoksa ben de bilirim ''aman bir kuruş verme, doğurduysa sahibin mi oldu, ona borçlu değilsin, sil gitsin vb'' sözler söylemyi ;)

Merhabalar, hayırlı sahurlar öncelikle şimdiden. Ben 22 yaşındayım bayramdan sonra inşallah nişanım olacak Allah izin verirse. 4 aydır atandım çalışıyorum hemşireyim. Maaşımın %40ını anneme veriyorum borçlarını ödemesi için. Borçların benimle alakası yok bu arada kendi yapmış. Asıl konuya geleyim;
Kendisi bulaşık makinesi alacaktı günden topladığı para ile makine 2000 tl ben de dedim ki anne ben sana kredi kartımla alayım taksitli ödeyeyim sen bana nakiti ver. Hani kendimce birikim amaçlı çünkü hiç param yok kenarda. Tamam dedi. Sonra şuan makineyi sipariş verecektim altınları ver hesabıma yatırayım dedim üstüne para ekleyeceğim, tamam bende dursun dedi. Neyse makineyi henüz almadım ben de. Bizim tarafta erkeğin alyansını ve nişan hediyesi saatini kız tarafı alır. Annem ben alırım dedi kendi altını varmış kenarda onu bozdurup. Tamam o zmaan dedim ben 4-5 bin tl ile işi döndürürüm. Bugün konusu açıldı bana diyor ki yok o altınları bozdurmayalım daha önemli bir şey olur sen al onları. Onları dediği şey 3-4 bin tl tutacak. Ben kafayı yiyorum kredi kartımı ayrı alıp yiyor nakit ayrı her ay veriyorum ve inanın babamın geliri 4bin tlnin üzerinde bir kuruş almıyor ondan. Bugün kendime 2 tane atlet almışım diye kendine atlet alacağına para biriktir bilmem ne diyor. Korkuyorum ki kendime birşey alayım bana da bunu alacaksın madem paran var diyor. Cüzdanımdan nakit alıp kardeşime veriyor. Karşıma alıp sertçe konuşuyorum yok Allah sana muhtaç etmesin bilmem ne, yumuşuyorum ciddiye almıyor. Maaşımla kendim zor geçiniyorum 2 aydır kenara para atmaya çalışıyorum ayrıca ona para veriyorum napıcam bilmiyorum sürekli masrafları benim üstüme yıkmaya çalışıyorlar çok yoruldum aile böyle mi yapar ?
Aynısı bende de var ama benimki biraz daha farklı versiyonu. senin paranı alıpta babanın parasını almamasının nedeni şu : babanın ki garanti nasıl olsa o kenarda duruyor,sen küçüksün diye cahil olarak görüp parayı savurmayasın diye akıllarınca seninkini harcıyorlar. bu da her ailede olan stratejidir.

Bir de şunu sormak istiyorum. ayrı eve çıkman mümkün mü? değilse neden değil?

Annenizin yaptığı hiç hoş değil gerçekten.Ben çalışıyor olsam bile annem yanında kaldın diye para gönderir her ay.Sizin yerinizde olsam tüm paramı bankada tutardım nakit taşımam böylece alamaz cüzdanınızdan.

Back
X