Annemle telefonda girdik birbirimize...

Yazdıklarınızı okurken sanki çok nefret ettiğiniz birinden bahsetmişsiniz gibi geldi...
Üzülmeyin diye söylemiş olamazlar mı...
Biri anneniz diğeri ablanız sizin arkanızdan neden dolap çevirsinler...
Bence olayı siz büyütüyorsunuz... Böyle şeyleri takmayın...

gerçekten öylemi düşünüyorsun ne bilim.....

ama ben 22 yaşındayım ablamın anneme gitmesi neden üzsünki beni....

hadi diyorum tamam ondan söyledi.....

peki telefonda beni bugün için yemeğe çağırttıramazmı.....

ablamda annemde haklıymış gibi taraf oldular yaaa

kızlar benim yerimde olsanız akşam yemeğe gidermiydiniz

söyleyin lütfen

akşam annenizin çağırmadığı yemeğe gidermiydinizz

Şımdi siz kendi tarafınızdan anlatıyorsunuz.
Sızin anlattıklarınızı biliyoruz.
Birde annenle ablan anlatsa nasıl anlatırlar acaba.
Diyeceğim o ki benim analadığım kadarıyla yalan söylenmiş siz bunu ortaya çıkarıp mislilleme yapmışsınız.
Bu da onların hoşuna gitmemiş ama olayları büyüten siz olmuşsunuz.
Yani kızkanırsın diye dediğinde siz neden kıskanayım diyip alttan alabilirdiniz.
Köpürüp bir sürü konuşmaya gerek yoktu.
Kaldi sizin söylemediğiniz ama benim hissettiğim(yanlış hissetmiş de olabilirim) ablanızla aranız pek iyi değil.
Ablanızı sinsi biri gibi görüyorsunuz sanki sizin arkanızdan kuyu kazan kişi o.
Nedenleri sizde saklı bu düşüncenin ama böyle yapmak sizi ailenizden uzaklaştırır.
Ablanız nasıl biri bilmem ama eğer iyi taraf sizseniz ozaman da sizin aleyhinize gelişir olaylar.

gitmezdim kesinlikle
arkadaslar tamam annesı dusmanı degıl tabıkı ama boyle davranması hos mu
dolap degıl ama bır seyler var bellı
bı arkadas da uyuz oldum yazmıs bende konuya uyuz olup da yorum yapanlara uyuzum zaten
sorunkı yazmıs arkadas herkes kendınden pay bıçsın kıskanclık degıl bu annenın yaptıgı evlat ayırma tek kelımeyle

söyleyin lütfen

gitmezdim canım, ama annem çağırmadığı için deil, sonuçta orasıda benim evim çağrılmadanda giderim pekala, ama sırf bana bu yaptıkları garip tavırlar nedeniyle gitmezdim.:delphin:

cnm benım anladıgım kadarıyla annenız ılk olarak ablanızı yemege cagırmış ve sızıde sonra almak ıstemış olabılır sensde arayınca ablan bızde yemek yıcez dıyememıştır alınmaman ıçın

söyleyin lütfen

giderdim tabii canım ya, her ne yapmış olursa olsun o benim annemdir..
hadi ablanda suç diyelim, arayı bulmadı vs...
ama annemi üzmezdim..üç günlük dünya, yarın kaybettikten sonra ;
(ALLAH gecinden versin ) bu ufak mevzular için kırıp üzdüğümü düşünüp çook üzülürdüm ben olsam... üstelik hem de şu mübarek günlerdeyiz..gider elini öperdim canım annemin Şeniz

anneden davet beklenmez çağırmasada giderim
ama neden üzüleceksin ki ablan o senin öz kardeşin anneden mi kıskanacaksın yani :bbo:
çok garip bi durum .. Yerinde olsam giderdim içimi dökerdim
Ne yapmaya çalıştıklarını bende senin kadar merak ettim

Valla şu yazıdan bişe anladıysam arabın hası olayım:delphin:

doğru diyosun kırmızı haklısın ama o an anneme o kadar kinlendimki hiç konuşmak aklıma dahi gelmedi.....

ama bugün yemek verip bir gelsin desedi gidip konuyu açıcaktım....

çağırılmadığıma göre oturucam dizimi kırıp hatta uzun bir süre......

bak canim hayat cok kisa , nezaman ne olacagi belli degil, küslükler kirginliklar olmasin

belkide oructandir bilemem biraz sinirlisindiryerimseniben

annenin davet etmesini niye bekliyorsunki, ben asla beklemezdim orasi benimde evim istedigim zaman gider kurlurum basköseye okadarzemuszemus

bence fazla uzatma bu konuyu git konus annenle, ablan sanki biraz ara bozucu gibi geldi bana buna firsat verme:olmaz:

ben gitmem...
ya yapı meselesi. ben biraz hassasım bu konularda... doğrumu değil mi diye sorma. bilemiyorum...
ama ben gitmem..

Yaa sizin gergin bir anınızdı herhalde.Ben Erzurumdayım ailem ise İstanbul'da zaman zaman annem veya babamla konuşurken onlarda eğer eğlenceli birşey yapıyorlarsa o an söylemediklerini farkkediyorum.Buna hiç alınmıyor tam tersi mutlu oluyorum çünki şöyle düşünüyorum 'Ailem beni çok seviyor.Ben uzaktayım yanlarında değilim o yüzden ben üzülmeyeyim diye yalan söylüyorlar' Bu gayet normal.

Şİmdi siz kendi tarafınızdan anlatıyorsunuz.
Sİzin anlattıklarınızı biliyoruz.
Birde annenle ablan anlatsa nasıl anlatırlar acaba.
Diyeceğim o ki benim analadığım kadarıyla yalan söylenmiş siz bunu ortaya çıkarıp mislilleme yapmışsınız.
Bu da onların hoşuna gitmemiş ama olayları büyüten siz olmuşsunuz.
Yani kızkanırsın diye dediğinde siz neden kıskanayım diyip alttan alabilirdiniz.
Köpürüp bir sürü konuşmaya gerek yoktu.
Kaldi sizin söylemediğiniz ama benim hissettiğim(yanlış hissetmiş de olabilirim) ablanızla aranız pek iyi değil.
Ablanızı sinsi biri gibi görüyorsunuz sanki sizin arkanızdan kuyu kazan kişi o.
Nedenleri sizde saklı bu düşüncenin ama böyle yapmak sizi ailenizden uzaklaştırır.
Ablanız nasıl biri bilmem ama eğer iyi taraf sizseniz ozaman da sizin aleyhinize gelişir olaylar.

gitmezdim kesinlikle
arkadaslar tamam annesı dusmanı degıl tabıkı ama boyle davranması hos mu
dolap degıl ama bır seyler var bellı
bı arkadas da uyuz oldum yazmıs bende konuya uyuz olup da yorum yapanlara uyuzum zaten
sorunkı yazmıs arkadas herkes kendınden pay bıçsın kıskanclık degıl bu annenın yaptıgı evlat ayırma tek kelımeyle

gitmezdim canım, ama annem çağırmadığı için deil, sonuçta orasıda benim evim çağrılmadanda giderim pekala, ama sırf bana bu yaptıkları garip tavırlar nedeniyle gitmezdim.:delphin:

cnm benım anladıgım kadarıyla annenız ılk olarak ablanızı yemege cagırmış ve sızıde sonra almak ıstemış olabılır sensde arayınca ablan bızde yemek yıcez dıyememıştır alınmaman ıçın

giderdim tabii canım ya, her ne yapmış olursa olsun o benim annemdir..
hadi ablanda suç diyelim, arayı bulmadı vs...
ama annemi üzmezdim..üç günlük dünya, yarın kaybettikten sonra ;
(ALLAH gecinden versin ) bu ufak mevzular için kırıp üzdüğümü düşünüp çook üzülürdüm ben olsam... üstelik hem de şu mübarek günlerdeyiz..gider elini öperdim canım annemin Şeniz

anneden davet beklenmez çağırmasada giderim
ama neden üzüleceksin ki ablan o senin öz kardeşin anneden mi kıskanacaksın yani :bbo:
çok garip bi durum .. Yerinde olsam giderdim içimi dökerdim
Ne yapmaya çalıştıklarını bende senin kadar merak ettim

Valla şu yazıdan bişe anladıysam arabın hası olayım:delphin:

valla bana böyle yapsalar ben de bozulurdum..

bak canim hayat cok kisa , nezaman ne olacagi belli degil, küslükler kirginliklar olmasin

belkide oructandir bilemem biraz sinirlisindiryerimseniben

annenin davet etmesini niye bekliyorsunki, ben asla beklemezdim orasi benimde evim istedigim zaman gider kurlurum basköseye okadarzemuszemus

bence fazla uzatma bu konuyu git konus annenle, ablan sanki biraz ara bozucu gibi geldi bana buna firsat verme:olmaz:

ben gitmem...
ya yapı meselesi. ben biraz hassasım bu konularda... doğrumu değil mi diye sorma. bilemiyorum...
ama ben gitmem..

evet sanırım birazcık ablam kurtlu

geçen bir olay olmuştu ablam anlatırken farklı ve eksik anlattı annnem anlatırken daha farklı anlattı......

şimdi eminimki telefonu kapatınca birazcık beni fazlaca eleştirmiştir anneme

annem toplu yemek veriyor bu arada yani ablama tek değil....

tüm komşulara veriyor......

benim anneme darılma noktam

1 yalanı

2 beni bugün çağırmaması

annem gel dese giderdim ama çağırmayınca o ne diyeyim.....

gitmek istiyorum ama ortamında gergin olacağınıda biliyorum o yüzden gitmicemmmmmmmmmmm

Bence şuan hassas ve üzüntülü olduğunuz için,
gereksiz tartışmalara istemeden giriyorsunuz...
sakin olun,ablanız annenizin kızıysa,siz de bir evladısınız..
hiçbir anne evlatları arasında ayrım yapmaz,
yani ablanızla oturup,sizi çekiştirecek hali yok ya,
dediğim gibi fazla takılmayın ve kırıcı olmayın...
şu mübarek Ramazan ayında hiç kırıcı olmayın..
keşke annenize "" yardımcı olabileceğim birşey var mı?"" deseydiniz...
inanın hiçbirşey ve hiçkimse için anneler,kardeşler kırılmaz...
bakın sakinleşince,mantıklı düşününce hak vereceğinizi umuyorum...
sevgiler...

benimde abim aynı asıl sorun senin kıskanman değil onalrın kıskanması.benim annemde benden saklar hep huyumu çok iyi bilir çok iyiyimdir ama bir nefret ettimmi geri dönüşü yoktur. bende aynı sorunları bu aralar yaşıyorum. abimle yengem ne olduysa bir tuhaflar annemlerde bişeyi duyacam diye tedirginler. bende her gittiğimde ağızlarını arıyorum. boşver sen er veya geç öğreniriz neymiş sorun.

hamurun mayası aynıdır ablanız nasılsa sızde oylesınızdır..
anneye kızgınlık kırgınlık olmamalı ..susarım bu durumda ben onlarda susmamla anlarlar herseyı ve anlarlar..sız b sekılde sınırlenıpde kendınızı yıpratmanzıa degmez ınanın..
ya bunu sıze kaynananız eltınız gorumcenız yapsa haklısnız derdım hakları yokdur sızı tanımıyolar derdım ama yapan annenız ve ablanızdır..belkıde sız uzulursunuz dıye dememısdır annenız..

Bende annenin neden ablan için yok dediğine anlam veremedim.
Ben olsam gider sorardım ama anneme bence sen annele konuşacaktın telde ablanla değil.
Akşam da git neden gitmeyesinki anneyle evlat arasında dargınlık kırgınlık olmamalı.

Annenin tamamen iyi niyetle ablanın orda olduğunu bilmeni istemediğini düşünüyorum..Tabii buna gerek yok bence de ama anne işte..

Onlar her dakika yanyanalar diye, gereksiz bir şekilde, bunun seni kafaya takacağını düşünmüş annen kesinlikle ve o an, ablan burda yok demiş..

Altında başka birşey aramaya gerek yok..

Ama annen şu konuda biraz hatalı, gereksiz yere ortalığı karıştırmış:) düzeltmesi gereken de kendisi yine..

---Kızım birande öylesine söyledim, hadi uzatma akşama geleceksin ona göre..deyip konuyu kapatmalıydı annen..

Ama olayı büyütüp de, yemeğe gitmemen de saçma canım..İncir çekirdeğini doldurmayacak bir sebepten dolayı, anne ve kızkardeşlerin arası bozulmamalı bence.

Back
X