- 12 Ocak 2010
- 16.669
- En iyi cevaplar
- 1
- 25.044
- 1.123
- Konu Sahibi gulsahfener
-
At da meydan da sizin olsunAma dikkat edin atınız ayaksız doğmasın O zaman ne meydan kalır ne at
Başkasının gönlü hoş olsun diye kendi sevmediği bir ortamda 3 gün çekilir çile mi? İlla anne baba seviyor diye kendi zevklerinden ödüm vermek zorundamı insanlar? Ben size katılmıyorum.kadın tatili beğendirememiş bravo size. altı ustu 3 gun ne var zehir etmeseniz.
ortam bozmak çok uzucu ya aile içinde.
O zaman karşına al konus sonuçta Dr dimi laftan sözden anliyor anne ben şimdi sizinle geliyorum ama bir dahiki planını ya onceden haber et yada beni dahil etmeGerçekten sorun 3 gün meselesi değil. 3 gün zaten çekilir , evden çıkmam yine giderim ama sorun bu değil ki. Sorun hiçbir şekilde söz hakkı bıraktırmaması, dominantlığı, hakimiyet kurma çabası...
Evet bende sizinle aynı durumdayım.1 yıldır sabah 8 akşam 6 güneşin altında şantiyede çalışan tatile hasret bir mühendis olarak bende şu 3 günümü istemediğim yerde istemediğim şeyi yaparak geçirmek istemiyorum. Bu kadar basit aslında.tatile hasret bir muhasebeci olarak yazdım
git tatilin tadını çıkar demek istedim , kendine göre şekillendir olayı ,
Evet başlıktan da anlayacağınız gibi sorunum annem. Konuyu özet geçeyim hemen. Fikirlerinize ihtiyacım var. 25 yaşında , üniversite mezunu ve çalışan bir kızım . İki gün sonra kurban bayramı tatilinde 3 günlüğüne Ayvalık tataflarında bir ev kiralamış annem. Fikrimizi sormadan tabi. Ben denizi girmekten hiç hoşlanmam, bunu herkes bilir. Şu 3 günlük tatilimi de bu onlarla giderek öldürmek istemiyorum. Çünkü hiçbir zevk almadan gidip gelmiş olacağım. Sorun şu ki anneme onlarla gitmek istemediğimi söylememe rağmen bunu asla anlamıyor. Hala bir birey olduğumun ve her yere küçük çocuk gibi elimden tutarak götüremeyeceğinin farkında değil. Soyadım aynı olduğu sürece onun kurallarının geçerli olduğunu, eğer istemiyorsam evden gidebileceğimi söylüyor; sunduğu imkanlardan mahkum bırakarak ders vermeye çalışıyor. Arabasını vermemek, kartlarımı iptal ettirmek gibi mesela. Ki ben 1 yıldır kendi ihtiyaçlarımı kendim karşılıyorum, maddi olarak hiçbir talebim ve beklentim yok . Yani konuşulmuyor , kafasında neyse odur doğru. Napacağımı bilmiyorum. Onlarla gitmeyeceğim ama sonrasında aylarca aynı evin içerisinde konuşmayacak, surat yapacak, bunu yaşadım biliyorum ve tekrar tekrar aynı şeyleri yaşamaktan çok yoruldum. Ne yapmalıyım. Bir birey olduğumu ve kendi hayatımın olduğunu hatırlaması için gitmemekte ısrarcı olmam gerektiğini düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım? Teşekkür ederim şimdiden .
Çoookk teşekkür ederimGerçekten insanları anlamakta zorlanıyorum bazen.
Konu sahibinin sorduğu soruyla verilen cevapları arasında herhalde kıtalar arası fark var..
Okuyup anlamak bu kadar zor olmamalı sanıyorum..
Sanırım anneniz oterite kurmayı seviyor bu yüzden yaşınıza aldırmadan kararları kendisi vermek istiyor, anne nihayetinde elbette kötü niyeti yoktur..
Şu an ayrı eve çıkmak yangını körüklemek gibi duruyor, o yüzden kararlarınızda ısrarcı olmanız şimdilik daha sağlıklı gibi.
Zamanla bu duruma alışmasını beklemelisiniz, bu evrede aynı zamanda annenize yaşınızı, kararlarınızı, hatta kendi ekonominizi aşılarsınız.
Böylelikle sizi maddi açıdan vuramayacağını anlayabilir. Tabi bunları annenizi üzmeden yapmanız en doğrusu ve güzeli.
Bol şans ve kolaylıklar dilerim.
10 yıldır evliyim ailemle tatil yapmayi cok özledim. Sizin fikrinizide alması gerekir kural koyup diretmesi yanlış. Sizin de bir plânınız yoksa gifiverin nolcak. Bir akrabasına götürmüyo sonuçta 3 gün kalmaya deniz kenarında ev tutmusEvet başlıktan da anlayacağınız gibi sorunum annem. Konuyu özet geçeyim hemen. Fikirlerinize ihtiyacım var. 25 yaşında , üniversite mezunu ve çalışan bir kızım . İki gün sonra kurban bayramı tatilinde 3 günlüğüne Ayvalık tataflarında bir ev kiralamış annem. Fikrimizi sormadan tabi. Ben denizi girmekten hiç hoşlanmam, bunu herkes bilir. Şu 3 günlük tatilimi de bu onlarla giderek öldürmek istemiyorum. Çünkü hiçbir zevk almadan gidip gelmiş olacağım. Sorun şu ki anneme onlarla gitmek istemediğimi söylememe rağmen bunu asla anlamıyor. Hala bir birey olduğumun ve her yere küçük çocuk gibi elimden tutarak götüremeyeceğinin farkında değil. Soyadım aynı olduğu sürece onun kurallarının geçerli olduğunu, eğer istemiyorsam evden gidebileceğimi söylüyor; sunduğu imkanlardan mahkum bırakarak ders vermeye çalışıyor. Arabasını vermemek, kartlarımı iptal ettirmek gibi mesela. Ki ben 1 yıldır kendi ihtiyaçlarımı kendim karşılıyorum, maddi olarak hiçbir talebim ve beklentim yok . Yani konuşulmuyor , kafasında neyse odur doğru. Napacağımı bilmiyorum. Onlarla gitmeyeceğim ama sonrasında aylarca aynı evin içerisinde konuşmayacak, surat yapacak, bunu yaşadım biliyorum ve tekrar tekrar aynı şeyleri yaşamaktan çok yoruldum. Ne yapmalıyım. Bir birey olduğumu ve kendi hayatımın olduğunu hatırlaması için gitmemekte ısrarcı olmam gerektiğini düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım? Teşekkür ederim şimdiden .
Çalışmıyor olsaydım zaten asla sorun etmezdimEve gelince size küsecek bile olsa gitmeyin. Ben olsam gitmezdim, zamanında gitmedim de. Siz çocuk değilsiniz ki. Planınız olabilir. Dinlenmek isteyebilirsiniz. Hatta 3 gün uyumak bile isteyebilirsiniz. Eğer ki çalışmıyor olsaydınız, gidin annenizin gönlü olsun derdim ama sizin de kendinize ayıracağınız günler olmalı
İnsanlar ebeveynden ne gördüyse aynısını bilinçsizce kendi cocuklarina uygularmisÇalışmıyor olsaydım zaten asla sorun etmezdimPlanlarımı 3 gün ertelerdim olur biterdi. Ama bunu anlamıyor anlamak istemiyor. Ki aynı şeyleri babasından daha önce yaşamış, aslında anlaması gerekiyor ama yok
Evet sanırım bunun çok büyük etkisi var . Umarım bir gün gerçekten anlarİnsanlar ebeveynden ne gördüyse aynısını bilinçsizce kendi cocuklarina uygularmis
Açıklama yapmak zorunda değilim ama hemen bilgilendireyim sizi. Kendi kartının limiti yüksek diye internet alışverişlerinde veya küçük alışverişlerde kullanmak istemiyor. Lise zamanlarımdan kalma limitinin 300 tl olduğu bir kart. Ve asla kendi şahsi harcamalarımda kullanmam. Eve birşey isterse veya internet alışverişi yapacaksa kendisi kullanır. Umarım aydınlanmışsınızdır. Ayrıca tabiki arkadaşlarım çağırsa uçarak giderim. Çünkü derdim gitmemek değil , bu konudaki ısrarcı tavrı ve yaklaşımı. Bir de unutmadan keşke kafelerde oturacak kadar zamanım olsa da gidip oturabilsem. Bilmenize yine gerek yok ama bu konuya da açıklık getireyim. Plana aile dostu bir çift de dahil oluyor. Yani 55 yaş üstü 4 ebeveyn ve ben. Sizce de arkadaşlarımla olsa uçarak gitmem kadar normal birşey var mı?Anneniz ne güzel tatil planı yapmış denize girmeyi sevmem falan bahane yani denize girmezsiniz olur biter hatır yani evde kalıp ne yapacaktınız ki değişiklik olur hava alırsınız onlar gidip neden sizi evde yalnız bıraksınlar ki bayram zamanı saçma değil mi ayrı olmak evde yalnız kalacağınıza sahilde dolaşır akşamlar çıkarsınız gerçekten zamane gençlerine yaranmak çok zor bu devirde illa ki böyle bir plan konuşulmuştur evde anlamadım izin mi alacak plan yaparken evde pinekleyecektiniz ya da cafelerde oturacaktınız muhtemelen yani bunun nesi kötü anlayamadım ama arkadaşlarınızdan biri bu planı yapsaydı uçarak giderdiniz. O zaman ayrı eve çıkın kendi kartınız neden yok çalışıyorsanız annenizinki neden kullanıyorsunuz o da enteresan.
Tabiki bi yere kadar öyle. Yani özgürlük düşkünü olduğum bir durum veya asla karışamazlar gibi bir durumum söz konusu değil.Bütün atarınız gideriniz annenize babanıza.
Eşin rızanolmadan şuraya gideceğiz deseydi ;istemesen bile giderdin
İstersen 40 yaşında ol.annenle babamla yaşıyor san onların kuralları geçerli.istesekte istemesekte bu böyle
Ayrı eve çıkın.
Ayrı eve çıkmamızın cinayetlerle ne ilgisi var, ben anlayamadım? "Ayrı eve çıkınca buna zemin hazırlıyoruz"dan başka bir açıklaması vardır umarım.ne guzel akıl veriyorsunuz öyle..
sonra bu kadın cinayetleri niye oluyor..diye aglasiriz.
Bütün atarınız gideriniz annenize babanıza.
Eşin rızanolmadan şuraya gideceğiz deseydi ;istemesen bile giderdin
İstersen 40 yaşında ol.annenle babamla yaşıyor san onların kuralları geçerli.istesekte istemesekte bu böyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?