Annemmm...

kadın tatili beğendirememiş bravo size. altı ustu 3 gun ne var zehir etmeseniz.
ortam bozmak çok uzucu ya aile içinde.
Başkasının gönlü hoş olsun diye kendi sevmediği bir ortamda 3 gün çekilir çile mi? İlla anne baba seviyor diye kendi zevklerinden ödüm vermek zorundamı insanlar? Ben size katılmıyorum.

O zaman karşına al konus sonuçta Dr dimi laftan sözden anliyor anne ben şimdi sizinle geliyorum ama bir dahiki planını ya onceden haber et yada beni dahil etme
Ama Bir annenin evladıyla beraber vakit geçirmek istemesi kadar doğal bişey yok orta yolu bul bu kadar dik başlı olma oraya gidip is guc yapıp köle izroa olmayacağına göre idare et

tatile hasret bir muhasebeci olarak yazdım
git tatilin tadını çıkar demek istedim , kendine göre şekillendir olayı ,
Evet bende sizinle aynı durumdayım.1 yıldır sabah 8 akşam 6 güneşin altında şantiyede çalışan tatile hasret bir mühendis olarak bende şu 3 günümü istemediğim yerde istemediğim şeyi yaparak geçirmek istemiyorum. Bu kadar basit aslında.

Gerçekten insanları anlamakta zorlanıyorum bazen.
Konu sahibinin sorduğu soruyla verilen cevapları arasında herhalde kıtalar arası fark var..
Okuyup anlamak bu kadar zor olmamalı sanıyorum..

Sanırım anneniz oterite kurmayı seviyor bu yüzden yaşınıza aldırmadan kararları kendisi vermek istiyor, anne nihayetinde elbette kötü niyeti yoktur..
Şu an ayrı eve çıkmak yangını körüklemek gibi duruyor, o yüzden kararlarınızda ısrarcı olmanız şimdilik daha sağlıklı gibi.
Zamanla bu duruma alışmasını beklemelisiniz, bu evrede aynı zamanda annenize yaşınızı, kararlarınızı, hatta kendi ekonominizi aşılarsınız.
Böylelikle sizi maddi açıdan vuramayacağını anlayabilir. Tabi bunları annenizi üzmeden yapmanız en doğrusu ve güzeli.
Bol şans ve kolaylıklar dilerim.

Eve gelince size küsecek bile olsa gitmeyin. Ben olsam gitmezdim, zamanında gitmedim de. Siz çocuk değilsiniz ki. Planınız olabilir. Dinlenmek isteyebilirsiniz. Hatta 3 gün uyumak bile isteyebilirsiniz. Eğer ki çalışmıyor olsaydınız, gidin annenizin gönlü olsun derdim ama sizin de kendinize ayıracağınız günler olmalı

Çoookk teşekkür ederim Evet gerçekten ben ne diyorum ne anlatmaya çalışıyorum , insanlar nankörlükten bencillikten bahsediyor. Evet bizim ailede birşey yaparken izin alınacaksa babadan değil anneden alınır, babam ne der diye dert edilmez annem ne yapar ne der diye dert edilir. Yani bu durum onun yapısıyla ilgili. Ama bi yere kadar annemdir naparsa razı ol diyebiliyorum. Bir yerden sonra pes ediyorum. Yeter diyorum. Teşekkür ederim tekrar

10 yıldır evliyim ailemle tatil yapmayi cok özledim. Sizin fikrinizide alması gerekir kural koyup diretmesi yanlış. Sizin de bir plânınız yoksa gifiverin nolcak. Bir akrabasına götürmüyo sonuçta 3 gün kalmaya deniz kenarında ev tutmus

Çalışmıyor olsaydım zaten asla sorun etmezdim Planlarımı 3 gün ertelerdim olur biterdi. Ama bunu anlamıyor anlamak istemiyor. Ki aynı şeyleri babasından daha önce yaşamış, aslında anlaması gerekiyor ama yok

İnsanlar ebeveynden ne gördüyse aynısını bilinçsizce kendi cocuklarina uygularmis

Anneniz ne güzel tatil planı yapmış denize girmeyi sevmem falan bahane yani denize girmezsiniz olur biter hatır yani evde kalıp ne yapacaktınız ki değişiklik olur hava alırsınız onlar gidip neden sizi evde yalnız bıraksınlar ki bayram zamanı saçma değil mi ayrı olmak evde yalnız kalacağınıza sahilde dolaşır akşamlar çıkarsınız gerçekten zamane gençlerine yaranmak çok zor bu devirde illa ki böyle bir plan konuşulmuştur evde anlamadım izin mi alacak plan yaparken evde pinekleyecektiniz ya da cafelerde oturacaktınız muhtemelen yani bunun nesi kötü anlayamadım ama arkadaşlarınızdan biri bu planı yapsaydı uçarak giderdiniz. O zaman ayrı eve çıkın kendi kartınız neden yok çalışıyorsanız annenizinki neden kullanıyorsunuz o da enteresan.

Açıklama yapmak zorunda değilim ama hemen bilgilendireyim sizi. Kendi kartının limiti yüksek diye internet alışverişlerinde veya küçük alışverişlerde kullanmak istemiyor. Lise zamanlarımdan kalma limitinin 300 tl olduğu bir kart. Ve asla kendi şahsi harcamalarımda kullanmam. Eve birşey isterse veya internet alışverişi yapacaksa kendisi kullanır. Umarım aydınlanmışsınızdır. Ayrıca tabiki arkadaşlarım çağırsa uçarak giderim. Çünkü derdim gitmemek değil , bu konudaki ısrarcı tavrı ve yaklaşımı. Bir de unutmadan keşke kafelerde oturacak kadar zamanım olsa da gidip oturabilsem. Bilmenize yine gerek yok ama bu konuya da açıklık getireyim. Plana aile dostu bir çift de dahil oluyor. Yani 55 yaş üstü 4 ebeveyn ve ben. Sizce de arkadaşlarımla olsa uçarak gitmem kadar normal birşey var mı?

Tabiki bi yere kadar öyle. Yani özgürlük düşkünü olduğum bir durum veya asla karışamazlar gibi bir durumum söz konusu değil.

Annenizin soyadın değişmeden ben ne dersem o tavrı çok çirkin. Siz bir kocanız olmadan da bireysiniz. Artık kendi mesleğiniz elinde, ekonomik özgürlüğe sahip birisiniz. Annenizin boyunduruğundan anca koca boyunduruğuna girmek için çıkabileceğinizi düşünüyor, çok ilginç bir düşünce.
Ben olsam tatile gider gönlünü yapar, sonra da ayrı eve çıkardım. Tatile gitmemenin anneniz de bir şeyleri dank ettireceğini düşünmüyorum. Daha büyük bir tepki koymanız gerekiyor ortaya. Başka konularda nasıl dışarı çıkma, erkek arkadaş gezme vb çok karışır mı?

Gitmeseniz ne yapacaksınız? Planınız nedir? Ben sizin yerinizde olsam giderdim. Sonuçta anne kolay bulunan bir şey değil. Ne kadar mutsuz olacağımı bilsem de giderdimm

bunu idrak edemiyor simdikiler bi özgürlük bi kendi ayaklarim uzerinde durma diye türkü tutturmus gidiyorlar.
bayramda aileler bir araya gelir, ailem hep arkamda yanimda demek varken bana sormadi plan yapti..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…