- 1 Mart 2007
- 6.089
- 12.463
- 773
- 37
- Konu Sahibi gulsahfener
-
Siz hayret etmeye devam edin o zaman . Ama hayret etmeden önce sorunumun gerçekten 3 günlük tatil olmadığını anlayabilseniz keşke...Kadın sizi zorla çapaya, tarlaya falan goturecem dememiş. Tatil ayarlamış. 3 gün gibi kısacık bir zamanı nasıl bu kadar ego savaşına cevirebildiniz hayret doğrusu.
Evet kesinlikle haklısınız. Bakın bende yayılmasın diye sizi dinleyip gitmek istemiyorumSiz gezdikçe virüsün yayılımı artıyor. Evimizde oturan bizler de risk altındayız sizin tatil sevdaniz yüzünden.
Gerçekten sorun 3 gün meselesi değil. 3 gün zaten çekilir , evden çıkmam yine giderim ama sorun bu değil ki. Sorun hiçbir şekilde söz hakkı bıraktırmaması, dominantlığı, hakimiyet kurma çabası...
1.si size sizin tabirinizle "ergen" kelimesini kullanabilecek hakkı verdiğimi düşünmüyorum .kadın anneniz, işiniz gücünüz varmış ok çıkın kendi düzeninize o zaman madem bu kadar şikayetçisiniz? bırakın kadının arabasını da kartlarını da işiniz gücünüz var madem.3 gün yani 72 saat için bunu yapmaya değer mi cidden? 72 saat de kadının gönlü olsun ya da en azından hır gür çıkmasın nolucak sanki 3 ay saçından sürükleyip götürüyo.ergenler gibi ben deniz sevmem hıhhh diye 72 saat için zehir etmeye ne gerek var?
Yorum yapan bayanlar derdimin 3 günlük tatil olduğunu düşünüyor ama asla değil. Kimler için ne günler harcıyoruz annem için 3 gün harcarım ama derdim bu değil. Derdim bu sürecin farklı gerekçelerle de olsa sürekli devam etmesi. Ve artık buna bir dur demek istiyorum. . Anlamanıza çok sevindim gerçektenAnnenizi şıp diye gözünden tanıdım.
Benim de kızım var, sizden büyük.
Deniz sevmeyen bir insanı, hiç istemediği bir yere hem de tatil adı altında sürüklemenin, mutsuzluğuna kulak vermemenin alnına , ama o anne etiketini yapıştırınca, akan sular duruyor.
Siz haklısınız.
Tatile gider misiniz gitmez misiniz bilmiyorum.
Direnemezseniz, bu haklı olduğunuz gerçeğini değiştirmeyecek.
Tek başınıza gücünüz yetmiyorsa bile, ev arkadaşı ile ayrı eve çıkma seçeneğini düşünün.
Bir an düşündüm de kızım için böyle yapsa düşünse diye çok üzüldüm. ..sizin şişmiş egonuz kadını sadece üzer ...size söz hakkı tanimasa aracını kredi kartı ni vermez. .yazık kendince mola ayarlamis siz çok simariksiniz bence anneniz bir tek burda hatalı. Ve evet bunu bile sorun yapıp huzursuzluk çıkardığıniz için bir birey değilsiniz henüz. ..para kazanmayla sadece birey olamazsınız bencilsiniz sadeceEvet başlıktan da anlayacağınız gibi sorunum annem. Konuyu özet geçeyim hemen. Fikirlerinize ihtiyacım var. 25 yaşında , üniversite mezunu ve çalışan bir kızım . İki gün sonra kurban bayramı tatilinde 3 günlüğüne Ayvalık tataflarında bir ev kiralamış annem. Fikrimizi sormadan tabi. Ben denizi girmekten hiç hoşlanmam, bunu herkes bilir. Şu 3 günlük tatilimi de bu onlarla giderek öldürmek istemiyorum. Çünkü hiçbir zevk almadan gidip gelmiş olacağım. Sorun şu ki anneme onlarla gitmek istemediğimi söylememe rağmen bunu asla anlamıyor. Hala bir birey olduğumun ve her yere küçük çocuk gibi elimden tutarak götüremeyeceğinin farkında değil. Soyadım aynı olduğu sürece onun kurallarının geçerli olduğunu, eğer istemiyorsam evden gidebileceğimi söylüyor; sunduğu imkanlardan mahkum bırakarak ders vermeye çalışıyor. Arabasını vermemek, kartlarımı iptal ettirmek gibi mesela. Ki ben 1 yıldır kendi ihtiyaçlarımı kendim karşılıyorum, maddi olarak hiçbir talebim ve beklentim yok . Yani konuşulmuyor , kafasında neyse odur doğru. Napacağımı bilmiyorum. Onlarla gitmeyeceğim ama sonrasında aylarca aynı evin içerisinde konuşmayacak, surat yapacak, bunu yaşadım biliyorum ve tekrar tekrar aynı şeyleri yaşamaktan çok yoruldum. Ne yapmalıyım. Bir birey olduğumu ve kendi hayatımın olduğunu hatırlaması için gitmemekte ısrarcı olmam gerektiğini düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım? Teşekkür ederim şimdiden .
arkadaşlarımla plan yaptık biz zaten desenizEvet başlıktan da anlayacağınız gibi sorunum annem. Konuyu özet geçeyim hemen. Fikirlerinize ihtiyacım var. 25 yaşında , üniversite mezunu ve çalışan bir kızım . İki gün sonra kurban bayramı tatilinde 3 günlüğüne Ayvalık tataflarında bir ev kiralamış annem. Fikrimizi sormadan tabi. Ben denizi girmekten hiç hoşlanmam, bunu herkes bilir. Şu 3 günlük tatilimi de bu onlarla giderek öldürmek istemiyorum. Çünkü hiçbir zevk almadan gidip gelmiş olacağım. Sorun şu ki anneme onlarla gitmek istemediğimi söylememe rağmen bunu asla anlamıyor. Hala bir birey olduğumun ve her yere küçük çocuk gibi elimden tutarak götüremeyeceğinin farkında değil. Soyadım aynı olduğu sürece onun kurallarının geçerli olduğunu, eğer istemiyorsam evden gidebileceğimi söylüyor; sunduğu imkanlardan mahkum bırakarak ders vermeye çalışıyor. Arabasını vermemek, kartlarımı iptal ettirmek gibi mesela. Ki ben 1 yıldır kendi ihtiyaçlarımı kendim karşılıyorum, maddi olarak hiçbir talebim ve beklentim yok . Yani konuşulmuyor , kafasında neyse odur doğru. Napacağımı bilmiyorum. Onlarla gitmeyeceğim ama sonrasında aylarca aynı evin içerisinde konuşmayacak, surat yapacak, bunu yaşadım biliyorum ve tekrar tekrar aynı şeyleri yaşamaktan çok yoruldum. Ne yapmalıyım. Bir birey olduğumu ve kendi hayatımın olduğunu hatırlaması için gitmemekte ısrarcı olmam gerektiğini düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım? Teşekkür ederim şimdiden .
Bende kızınız için çok üzüldüm şu anBir an düşündüm de kızım için böyle yapsa düşünse diye çok üzüldüm. ..sizin şişmiş egonuz kadını sadece üzer ...size söz hakkı tanimasa aracını kredi kartı ni vermez. .yazık kendince mola ayarlamis siz çok simariksiniz bence anneniz bir tek burda hatalı. Ve evet bunu bile sorun yapıp huzursuzluk çıkardığıniz için bir birey değilsiniz henüz. ..para kazanmayla sadece birey olamazsınız bencilsiniz sadece
Evet başlıktan da anlayacağınız gibi sorunum annem. Konuyu özet geçeyim hemen. Fikirlerinize ihtiyacım var. 25 yaşında , üniversite mezunu ve çalışan bir kızım . İki gün sonra kurban bayramı tatilinde 3 günlüğüne Ayvalık tataflarında bir ev kiralamış annem. Fikrimizi sormadan tabi. Ben denizi girmekten hiç hoşlanmam, bunu herkes bilir. Şu 3 günlük tatilimi de bu onlarla giderek öldürmek istemiyorum. Çünkü hiçbir zevk almadan gidip gelmiş olacağım. Sorun şu ki anneme onlarla gitmek istemediğimi söylememe rağmen bunu asla anlamıyor. Hala bir birey olduğumun ve her yere küçük çocuk gibi elimden tutarak götüremeyeceğinin farkında değil. Soyadım aynı olduğu sürece onun kurallarının geçerli olduğunu, eğer istemiyorsam evden gidebileceğimi söylüyor; sunduğu imkanlardan mahkum bırakarak ders vermeye çalışıyor. Arabasını vermemek, kartlarımı iptal ettirmek gibi mesela. Ki ben 1 yıldır kendi ihtiyaçlarımı kendim karşılıyorum, maddi olarak hiçbir talebim ve beklentim yok . Yani konuşulmuyor , kafasında neyse odur doğru. Napacağımı bilmiyorum. Onlarla gitmeyeceğim ama sonrasında aylarca aynı evin içerisinde konuşmayacak, surat yapacak, bunu yaşadım biliyorum ve tekrar tekrar aynı şeyleri yaşamaktan çok yoruldum. Ne yapmalıyım. Bir birey olduğumu ve kendi hayatımın olduğunu hatırlaması için gitmemekte ısrarcı olmam gerektiğini düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım? Teşekkür ederim şimdiden .
At da meydan da sizin olsunallah kimene at veriyor meydan vermiyor
kimene meydan veriyor atın ayağı kırılıyor
Tam olarak hislerimi anlatmışsınızKonu sahibi, ne saldirmislar öyle... Sanki nankör evlat muamelesi gormussunuz. Baskılanmak zordur, insanda psikolojik sıkıntılar ortaya çıkarır. Anneniz doktorsa bunu bilir. Muhtemelen bir seferlik bir şey değil bu ve siz buna itiraz ediyorsunuz. Kişiliği buysa değişmez, kesin çözüm değil ama kırmadan kavga etmeden kararinizda net olun. İstediğini alamayınca biraz geri duracaktır. "Sağol annecim bizi düşünmüşsün ama ben gelmeyecegim"
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?