Annen mi ben mi ??

Gebeliginin riskli olup olmadigini bilmiyorum ben de yorum yaparken riskli bir durum yoksa demistim.
Herkesi gorusu cok farkli. benim kv ile aramda hicbir sorun olmamasina ragmen gayet seviyeli ve mesali bir iliskim var bu benim tercihimdi daha en basindan bunu yaptim cunkubyuzgoz olup sorunlar yasayip dusman olmak istemedim kimseye. benim annem tam tersiydi babannemin her istedigini yapar her an yaninda olur her sikistiginda kolundaki bizigi çıkarıp babanneme verirdi ve gelinleri icinde en kotu gelin en yaranamayan oydu babanneme gore bunlari gorerek buyudugum icin hic samimiyet kurmadim.
Ama ilk yorumumda da dedigim gibi kopegin hatri yoksa sahibinin var. karsidan gelenler dusuncesizlik etmis evet. ama boyle bisey icin esimin kalbini kirmazdim onu annesiyle aramda bir tercih yapmaya zorlamazdim. kayniyla arasi nasil bilmiyorum ama sevdigi biriyse onunda hatri var der yeni akrabalara kapimi açardım.
Bu brnim fikrim kimse boyle dusunmek zorunda degil. konu sahibi sormus bende fikrimi dile getirdim.

Çalışıp anne babasına bakan benim esim bunu hiç dillendirmedim çünkü ilk defa böyle yorum geldi .
Ev onların diye bisi yok bizimdir de diyemem tabi .
Hem ailesine hem bana bakıyor hem evinde oturuyorum diye misafir bakmak zorunda degilim .
Kv anlayışsız ilk 3 ay riskli gebelik olduğu için yattım ben . kimse yardım etmedi .
Gelen misafir sadece yatacak olsa eyvallah 2 odam boş ama kv yemek isini de bana yükleme peşinde .

Düğünü esim yapıyor kendi calistigiyla Kimse nasıl olsun diye sormadı .
Hep büyük elti devredeydi o zaman onun evinde kalsınlar .
Ben 2 çift 5 çocuğa bakamam valla çocuğu olan gelse çocuğuna bakmaktan başka bisi yapmaz eminim
Çok vorca girdik esim sabah 8 akşam 8 çalışıyor artık .

Bende mesela 3 ay bebeğimi kaybetme korkusuyla yatarken
hemen alt katımda oturan kv denin
Ki biliyorsun onunda torunu oluyor aynı zamanda
kapımı dahi çalmayışını asla unutmazdım.
Öyle kafasına göre gelenleri siz alırsınız
ağırlarsınız diyemez. Böyle bir insanın misaifirini niye alayım?
İnsanlığı insan olana yaparım ben.

Düşmanca bulabilirsiniz ama bu böyle.
Madalya takmayıversinler
Yada arkamdan istedikleri gibi atıp tutsunlar.
Birilerinin sen şöylesin demesiyle ben öyle olmuş olmuyorum.

Sahibinin hatrı falan demişsiniz
Sahibi hatır bilseydi madem
En zor anımda annesini yukarı çıkartabilseydi..

Kaynım çok dengesiz bu aralar esim damatlık alıcak ti ona gel çıkalım bakalım dedi ciktik hevessiz mutsuz gülmüyor . eşime acaba evlenmek istemiyor mu dedim ikili oynuyor dedi . müstakbel eltim e gelince bir kac kez konuştum

Seçenek sunduğum için pişmanım zaten .

ben de bakamam . kusura bakmasınlar . beğenmeyen almasın küçük oğluna. kim de ne derse desin, ne düşünürse düşünsün

Gerilemeyelim lütfen .
Iste gelen misafirlerde başlar kendi hamileliklerinde yaptığı işlerden bahsetmeye kv gibi .
Ben 9 aylıkken neler neler yapıyordum .

Bir eltim uzakta oturuoturuyor tamam eyv. biri bir cadde biri arka sokak ta yani 1 çift bende kalsa onada raziyim.

3 ay temizliği esim yaptı .
Ve hep dışardan yemekler yedik hatta yiyemedim bile .
Bende bunları unutamıyorum iste .
Yaptıkları keşke bunla sinirsınırlı kalsa ama yok iste . .

Tesettürlü bir bayanım bu daha zor benim için 2 gün bide akşam düğün olucak . esim düğün işiyle ilgili olucak ben 2 erkek le 2 kadınla aynı ortam da kalıcam durum bundan ibaret .

3 ay temizliği esim yaptı .
Ve hep dışardan yemekler yedik hatta yiyemedim bile .
Bende bunları unutamıyorum iste .
Yaptıkları keşke bunla sinirsınırlı kalsa ama yok iste . .

Boş ver gerçekten.
Sen şu an istesen de evine adam dolduracak durumda değilsin.
Risk altındasın.
Eşin bile olsa hatır falan bir yere kadar..
Kimse için istemediğin bir şeyi
İnsanlık adı altında dayatmalarına izin verme.

Bugün lanet olsun der yaparsın
Yarın dönerler yüzüne yüzüne yapmasaydın olur.

Siz gelin de diğer eltileriniz ne ?
Size yükledikleri kadar onlara neden yüklemiyorlar misafiri? Hayret bişey..
Ben kabul edemem. En fazla 1 aile hadi çocuksuz olursa 2.. Etti 4 kişi. Zaten nerede yatacaklar başka insan da olsa. Hem de hamileyken valla bilemiyorum hiç etmeyebilirim.

3 hafta oldu evime geleli ne kv ne eltiler ne görünce bana bakmadığı icin esim le memlekete gittik ben annemlerin yanında kaldım bana baksınlar diye suan durumum iyi ama kötü olmucak diye bisi yok .

Çocuklu hepsi maalesef evim sobalı klima kendi odamda soba bir odada var .
Çiftler bir odada yatamaz diye düşünüyorum donduk diye söylenirler bide

3 hafta oldu evime geleli ne kv ne eltiler ne görünce bana bakmadığı icin esim le memlekete gittik ben annemlerin yanında kaldım bana baksınlar diye suan durumum iyi ama kötü olmucak diye bisi yok .

Durumun kötü olmasa bile
yardım etmeyene yardım etmek zorunda değilsin.
Taş atana çiçek atmaya gerek yok.
İyi insan olmak için kasmayınız.
Birileri için iyi iken birileri için mutlaka kötü
görüneceğiz :)
Kaçış yok yani..

Eşinize ya annen ya ben diye sormakla çocukluk etmişsiniz.
Neden böyle bir seçim yapsın? Siz karısısınız çocuğunu taşıyorsunuz misafir ağırlamak zorunda değilsiniz annesine hayır demişsiniz size emirvaki yapıp sorması saçma olmuş düşüncesizlik etmiş.
Şu cevabı vermeliydiniz; annen ve ben bu konuyu kendi aramızda konuştuk ben cevabımı verdim senin araya girmene gerek Yok hayatım. Ben hamileyim durumumu biliyorsun böyle bir şey sorman düşüncesizlik daha çok annene çıkışmalıydın hamile karım nasıl o kadar misafir ağırlasın diye kırıldım sana tartışmayalım konu kapansın deseydiniz çok çok daha iyi olurdu

Kendinizi haklıyken haksız duruma düşürmüşsünüz
Zaten kayınvalide ile altlı üstlü oturmanız yanlış taşınabiliyorsanız taşının derim yoksa daha çok tatsızlıklar çıkar

Benim kvdem de eşim de böyle bir dingoluk yapmaz. KV kendini kurtarmayı düşünüyor dağıtsin diğer gelinlere gelen misafirleri. Ayrıca kimsenin evine böyle Kezzii gibi gidip kalmam gider otelde kalırım.hayir kalacak yerin yok ne diye o kadar kalabalık geliyorsun bu da ayrı dingoluk

Ya annen ya ben tercihi haricinde haklısın
Adam annemle senin aranda kaldım dediğinde, kusura bakma ben misafir ağırlayamam bu hamile halimle diye net konuşman yeterli olurdu ha kavga edilecekse, evime kimi misafir edeceğime annen mi karar verecek tarzı naz niyaz yapabilirdin o zaman hamilesin diye eşin belki daha yumuşak bir şekilde yaklaşırdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…