• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annen mi ben mi ??

Ben seni haklı buldum. Seni önemsemeyen insanlar için bu halinle niye misafir ağırlayacaksın ki, hemde 3 tane daha elti varken. Kendi bildiğini yap sonuna kadar haklısın.

selam bence cok yanlis davranmissin.. cünkü birincisi sende anne adayisin, ne demek ya annen ya ben?? bunu iki üc kere yaparsiniz sonra esinizin bi tepesi atar, eee yeter annemi seciyorum der, cok kalbiniz kirilir, ikincisi suan kayniniz evleniyormus idare edebilirsiniz.. dügüün bu.. sizde size düseni yapmak zorundasiniz en azindan esiniz icin kaynininiz icin.. hamileyim diyorsunuz ama engel degil.. gelenler elbet bi isin ucundan tutarlar. o halinize bakip sizi gece gündüz yormazlar ... onlarda bi tabagini bi yatagini kaldirir.. bende hamileyim ve suan evimde bes misafir var , ben elimden geleni yapriyorum esimin akrabalari.. onlarda sagolsun dur kaldirma dur egilme deyip yardim ediyor..
yanlis anlamayin ama sizin hormonlar cosmus bence.. bende esiyle ailesi arasinda kalip ailesini silen kimse görmedim , kisa vadede silse bile uzun vadede asla silmiyorlar.. tecrübeyle sabit...

Kısa ve öz . .

Kv ile aram çok iyi değil hatta hiç iyi değil neyse bu hafta esim biraderi evleniyor düğün var yani ..

Gelin başka bir şehirden geliyor ve gelirken çok fazla kişi gelecekmiş .
Ben kv ile altli üstlü oturuyorum ve geçen gün laf arasında yarısyarışı aşağıda kalsın (bnm ev yani ) yarısı yukarda . .

Ben kimseye bakamam bu halimle dedim kaldiki 3 eltiyiz onlardada kalabilirler yani . ben hamileyim kendimi yoramam valla yorsam bile kv görmeyeceği için yapmam .

Eşime söylemiş nerde yatıcak bu millet diye esimle tartışmışlar biraz . esim akşam suratı asikti noldu diyince anlattı .
2 gün 2 çift 2 kadın 2 erkek 5 çocuk bizde kalsin dedi ben kabul etmedim tabi hamileyim nasıl kaldırıp koyim o kadar insanı dedim .

Annem öyle sen böyle kafayı yicem Aranız da diye söylendi .

Bende sinirlendim ya annen ya ben dedim onun bana acıması yok zaten dedim .

Hiç bisi demeden çıktı odadan gece geç geldi hemen yatağa girdi uyudu sabah giderken öpmedi beni .

Sizin eşiniz böyle durumlarda kimi secer .

Annesini mi eşini mi ???
Evinze misafir gelicek .Misafir berekettir size yardımcı olurlar sizi yormazlar .2günden birşey olmaz eşinize tercih yapmasını söylemeniz cok yanlış olmuş bence.

Kısa ve öz . .

Kv ile aram çok iyi değil hatta hiç iyi değil neyse bu hafta esim biraderi evleniyor düğün var yani ..

Gelin başka bir şehirden geliyor ve gelirken çok fazla kişi gelecekmiş .
Ben kv ile altli üstlü oturuyorum ve geçen gün laf arasında yarısyarışı aşağıda kalsın (bnm ev yani ) yarısı yukarda . .

Ben kimseye bakamam bu halimle dedim kaldiki 3 eltiyiz onlardada kalabilirler yani . ben hamileyim kendimi yoramam valla yorsam bile kv görmeyeceği için yapmam .

Eşime söylemiş nerde yatıcak bu millet diye esimle tartışmışlar biraz . esim akşam suratı asikti noldu diyince anlattı .
2 gün 2 çift 2 kadın 2 erkek 5 çocuk bizde kalsin dedi ben kabul etmedim tabi hamileyim nasıl kaldırıp koyim o kadar insanı dedim .

Annem öyle sen böyle kafayı yicem Aranız da diye söylendi .

Bende sinirlendim ya annen ya ben dedim onun bana acıması yok zaten dedim .

Hiç bisi demeden çıktı odadan gece geç geldi hemen yatağa girdi uyudu sabah giderken öpmedi beni .

Sizin eşiniz böyle durumlarda kimi secer .

Annesini mi eşini mi ???
Bence yanlış bu teklif olmuş herzaman için annem derler ikincisi zaten hamileyken kimse sizden ağır bişey beklemez sizde iki gün fedakarlıkta bulunabilirsiniz

hamile oldugunuz icin yorulmak istememeniz dogal bide mecburi tutulmasi sacma istemiyorum dedikten sonra ama esinize boyle bir secim sunmaniz olmamis

hanfendi ne abartmissiniz topu topu iki gün!!!!! ki eminim bunun bi günü dügünde gececek.. bak bisürü kadin da varmis, ben olsam esimden de yardim beklerdim, yataklarini gelmeden hazirlardim.. yemegi de oturur o kadinlarla birlikte yapardim.. ok on misafir varmis ama iki gün yahu, ve dügün sahibi...

aman tanrim misafirperverlik ölmüs.. unutmayin bu sikayetci gelinin dügünü oldugundada evi bu kadar misafir basmistir, kaynana banane ya diyebilirdi.. bilmiyorum bence cok mühim konu degil , haaaa hamileyim egilemiyorum kalkamiyorum der esinden yardim isterdi.. amaa ya annen ya ben diycek bi konu hic degil..

hanfendi siz konuyu nasil hayal gücünüzde büyütmüssünüz :) yok gelin hasta olmus kayinvalide corba vermemis, bunlar yazmiyordu yukarda... kayinvalide icin degi esi icin yapmali, kayinbiraderle sorunum var diye yazmammis onun icin yapmali.. size örnek hanfendi bi erkek dünyaya getirse ve sünnet yapsa, ve bu hamile bayanin akrabalari cokca gelse sehir disi yurt disi.. ozaman diyelim kayinvalide banane ya dese, eltisi de banane dese ne olcak, demiycekmi bu sizin torununuz nasil banane ?' ayni sey gecerli kayinvalideyle sorun ne olurs a olsun esi var kayni ve eltisi var, topu topu iki gün... ben olsam esime derdim okey yataklari benle hazirla.. disardan yemek söylerdim hazir lahmacun falan.. cokmu zorlandim kendi annemi yada komsumu yardima cagirirdim iki günü güzellikle atlatirdim..

simdi iki günlük misafir icin ya kayinvalide ya ben diyor yarin kaynnanayla eltiyle sorun yasasa direkt bosanmaya gider... evliliklerde böyle yürümüyor zaten

eeee hanfendi siz eksik anlatmisiniz bizde ona göre yorum yapiyoruz, madem büyük elti var tabiki birazida hatta cogunlugu onlara gitmeli.. yada kaynin dengesizse sana iyi davranmiyorsa iyilik yapmak zorunda degilsin yada kaynannan extra sana yolluysa okey tepkin dogru ama tüm herseyi bastan yazsaydin yorumlarimiz bu kadar tepkili olmazdi..

ben kv ve gorumcelerimle anlaşamıyorum
kaynımı severim
4 ay geldi sınava hazırlandı evimde
yemeği temizliği çamaşırı dersane masrafı hepsi bize aitti
kaynımım düğünü olsa sırf onun için kabul ederim
hatta kendi kardeşimden ayırt etmem
bence yemek işini çözerseniz sıkıntı kalmaz bana göre tabikide
eşine söylersin yatakları o serer zaten insanlar kalkınca toplarlar
misafirlere hamileyim dersin ne bileyim midem felan bulanıyor yemek yapamıyorum siz bir zahmet el atın deyip kahvaltıyı onlara hazırlayabilirsin
bana göre eşine biraz ayıp etmişsin
konunda haklısın ama tepkinde haksızsın.

Boş ver gerçekten.
Sen şu an istesen de evine adam dolduracak durumda değilsin.
Risk altındasın.
Eşin bile olsa hatır falan bir yere kadar..
Kimse için istemediğin bir şeyi
İnsanlık adı altında dayatmalarına izin verme.

Bugün lanet olsun der yaparsın
Yarın dönerler yüzüne yüzüne yapmasaydın olur.
Misafire hurmet Allaha hürmettir .Allah rızası icin yapılır.Başka kimse içindegil.

3 ay temizliği esim yaptı .
Ve hep dışardan yemekler yedik hatta yiyemedim bile .
Bende bunları unutamıyorum iste .
Yaptıkları keşke bunla sinirsınırlı kalsa ama yok iste . .
Güzelim ben kücük kızımı dogum yapıcagım zaman.kv yanıma cagırmıştım bana baksın diye eşimin işi nedeniyle sehir dışındaydık. Kp bana ben 1 ay hanımsız duramam demisti. Ama ben birşey demedim.Dicem oki sen kimse için degil Allah rızası için yap.Sen hamilesin kendini zorlama elinden geleni yap misafirlerin yapsın kendi işini.Evinin kapısını aç yeter.

Anne apayrı bir şey, sen annenden vazgeçebilir misin...
Eşini cendereye sokmuşsun ev ortamını iyice kaosa sürüklemişsin böyle bir seçenek sunarak.
Politik davranın arkadaşım.
Dediğin sayıda kişi değil de iki aile kalıversin sende
Gelenler de vicdansız değildir heralde hamile bir bayana iş yaptırmazlar
Eşin kv ile konuşsun o da bukadar yüklenmesin sana, kv gelen misafirlere gelin hamile çok fazla yardımcı olamaz size sizler kendi işinizi görmeye çalışın derse bunda inan bir sıkıntı çıkmaz

Her olayda orta yolu bulmak en iyisi, kendi evinin huzuru kafanın rahatı ve en önemlisi eşinin hatrı için...

Ya sen niye öyle diyorsun ki ya annen ya ben dersen eşini kaybedersin ha annesini seçeceği için mi kaybedersin hayır esin annesiyle aranda kalmış sana da durumu söylemiş aranızda kalıyorum demiş güzel bir şekilde konussaydin keşke bak hayatım benim ağır işler yapmamam gerek senin hatta bana destek olman lazım diye . bu güzel yollardan halledilebilecek bir şey kv ile alt li üstlü oturmak bir problem tamam de ki madem eşine biri bana yardım ederse kalsn de ya da kalmalarını bu yüzden istemiyorum de açık açık konuş ya o ya ben deyip kestirip atma çok zarar görür ilişkiniz

Misafire hurmet Allaha hürmettir .Allah rızası icin yapılır.Başka kimse içindegil.

Allah rızası.. güzel.

Peki çok samimi soruyorum.
Kv konu sahibinden nefret ediyor olsa bile
bir geçmiş olsun diyemez miydi.
Yada kendi evine yaptığı çorbadan bakın özellikle ona yapsaydı demiyorum
1 kase gönderemez miydi.
Yada ya bu kadının taşıdığı bizim torunumuz
Hali nedir, ne durumda , neden risk altında.
Birazcık endişelenmez miydi insan.
Çok az yaa..
O kadar insanlar biri kadının kapısını çalmamış.

Şimdi madem öyle o kadar insan toplasın
Misafirlerini ağırlasınlar..
Neden bana ihtiyaçları var?
Yer lazım çünkü.
Konu sahibinin de insana ihtiyacı vardı
Kimsenin umurunda olmamış.
Şuan konu sahibinin de umurunda olmaması çok normal değil mi?

Allahın rızası var ise, adaleti de var.
Bundan en ufak şüpheniz olmasın.

Kk da çok anne var, biri de benim.
Saçmalamışsınız, o kadar da değil. Haklıysanız bile restiniz çok saçma. Eşimi çok severim çok kıymetlidir eşim ve annemin bana aynı Zaman'da aynı derecede ihtiyacı olsa annemi seçmem seçemem eşimi de seçemem ikisine eşit oranda koşmak ve ihtiyaçlarını karşılamak için gerekirse kendimi paralarım.ama eşim bana böyle bir şeyi dayatamaz ya annen ya ben diyemez höst derim haddini bil.
Ki böyle bişey sorsa gözümden de düşer. Benim annemin eşime gerçekten yanlışları oldu buarada. Gayet kırıcı şeylerdi. Ama gene de olmaz.
Tepki böyle verilmez. Ya annen ya ben diyecek kadar dik çıkabiliyorsanız bu evin hanımı benim, kimseyi ağırlamayacağım demeliydiniz.

Eşinize ya annen ya ben diye sormakla çocukluk etmişsiniz.
Neden böyle bir seçim yapsın? Siz karısısınız çocuğunu taşıyorsunuz misafir ağırlamak zorunda değilsiniz annesine hayır demişsiniz size emirvaki yapıp sorması saçma olmuş düşüncesizlik etmiş.
Şu cevabı vermeliydiniz; annen ve ben bu konuyu kendi aramızda konuştuk ben cevabımı verdim senin araya girmene gerek Yok hayatım. Ben hamileyim durumumu biliyorsun böyle bir şey sorman düşüncesizlik daha çok annene çıkışmalıydın hamile karım nasıl o kadar misafir ağırlasın diye kırıldım sana tartışmayalım konu kapansın deseydiniz çok çok daha iyi olurdu

Kendinizi haklıyken haksız duruma düşürmüşsünüz
Zaten kayınvalide ile altlı üstlü oturmanız yanlış taşınabiliyorsanız taşının derim yoksa daha çok tatsızlıklar çıkar
Bir anlık sinirle o saçma soruyu sordum.
Pişman oldum zaten

Kk da çok anne var, biri de benim.
Saçmalamışsınız, o kadar da değil. Haklıysanız bile restiniz çok saçma. Eşimi çok severim çok kıymetlidir eşim ve annemin bana aynı Zaman'da aynı derecede ihtiyacı olsa annemi seçmem seçemem eşimi de seçemem ikisine eşit oranda koşmak ve ihtiyaçlarını karşılamak için gerekirse kendimi paralarım.ama eşim bana böyle bir şeyi dayatamaz ya annen ya ben diyemez höst derim haddini bil.
Ki böyle bişey sorsa gözümden de düşer. Benim annemin eşime gerçekten yanlışları oldu buarada. Gayet kırıcı şeylerdi. Ama gene de olmaz.
Tepki böyle verilmez. Ya annen ya ben diyecek kadar dik çıkabiliyorsanız bu evin hanımı benim, kimseyi ağırlamayacağım demeliydiniz.
Kimseyi ağırlayamam dedim zaten .
Ben dedikten sonra eşime hemen söyledi .
Hava soğuk bide ev sobalı nasıl bu soğulsoğukta onlarla ilgilenim .
Bir anlık sinirle sordum o soruyu.
Pişman olduğumu dile getirdim .

selam bence cok yanlis davranmissin.. cünkü birincisi sende anne adayisin, ne demek ya annen ya ben?? bunu iki üc kere yaparsiniz sonra esinizin bi tepesi atar, eee yeter annemi seciyorum der, cok kalbiniz kirilir, ikincisi suan kayniniz evleniyormus idare edebilirsiniz.. dügüün bu.. sizde size düseni yapmak zorundasiniz en azindan esiniz icin kaynininiz icin.. hamileyim diyorsunuz ama engel degil.. gelenler elbet bi isin ucundan tutarlar. o halinize bakip sizi gece gündüz yormazlar ... onlarda bi tabagini bi yatagini kaldirir.. bende hamileyim ve suan evimde bes misafir var , ben elimden geleni yapriyorum esimin akrabalari.. onlarda sagolsun dur kaldirma dur egilme deyip yardim ediyor..
yanlis anlamayin ama sizin hormonlar cosmus bence.. bende esiyle ailesi arasinda kalip ailesini silen kimse görmedim , kisa vadede silse bile uzun vadede asla silmiyorlar.. tecrübeyle sabit...
Sizin misafmisafirler anlayışliymis gerçekten .
Bana kv tarafından kim gelmişse bugüne kadar biz hamileyken dağa tasa çıkardık durmazdık falan diye anlatıyorlar buda benim sinirlerimi bozuyor .
Hamileliğim riskli olmasına rağmen kendi evimin işini yapıyorum yemeğimi kendim yapıyorum yani .
Eşim benim.icin 1 tabak kaldırdığı zaman aaa kocaya bak benim kocam ben 9 aylıkken yapmazdı ne kocalar var muhabbeti var.
Her misafir de aynı değil .

Back
X