Annen mi ben mi ??

Kimseyi ağırlayamam dedim zaten .
Ben dedikten sonra eşime hemen söyledi .
Hava soğuk bide ev sobalı nasıl bu soğulsoğukta onlarla ilgilenim .
Bir anlık sinirle sordum o soruyu.
Pişman olduğumu dile getirdim .

Öncelikle, kesin annesi yemeği de bana yıkar demişsiniz de zaten gelen o kadar misafire bir yemek yapılır herkes beraber yer onları da kaynanan yapar zaten sana niye onca yemeği yaptırsın ki, sadece yer olmadığı için yatmaya sana göndermek istemiş bunun sobayla ne alakası var verirsin yorganı yatarlar zaten sizin odanızda yatmayacaklar ya yatacakları yerdedir soba, başka oda açarsanız da zaten gündüz yanan sıba ısısıyla odalar ılınır yatarken de üşümezler. Sizin ki sobalıyla kaynananın da sobalıdır.

Bu kadar idare edilemeyecek bir şey göremedim ne yaşarsanız yaşayın eşinize olan saygınızdan yardım etmeniz gerekir çünkü gelen laf ona da gelecek insanlar ayıplayacak. O zaman düğüne de gitmeyin misafir gibi gitmenin de bir alemi yok yani. O zaman madem benden bir şey beklemesinler diyorsanız kaynananızın verdiği evde de oturmayacaksınız.

Nasıl böyle bi seçm yapmasını bekliosun ben olsam her sartta annem Derim eş bulunur anne baba bulunmaz diyenlerdenim haklı yonlerinizi farklı cümlelerle anlatsnz belki esinzle aranız bozulmck annenmi benmi kafasındn çıkın bence

Bende uzaktan geldim abim.bile kendine otel ayarladı 2 kuruş için kimsenin huzurunu bozmadık .
Misafir perverlikle alakası yok bunun

Ne alakası var ya .
Kayinvalidem yemek yapmaz asla ben yasliyim hastayım diye söylenir hepsini bana yikar eminim tecrübelerim var yani .
Havalar gerçekten artık coj soğuk .
2 çift gelicek hepsi sobalı yatmaz ben olsam bir çiftle aynı odada yatmam .
Kaldiki riskli gebelik yaşadım .
Misafir 2 gün agirlasam ölmem ama degmicek insanlar.ixin yapmak icimden gelmiyor .
Onun bunun için yapamam .
Bende uzaktan geldim abim bile otelde kaldı .
Bu soğukta çocuklu aileler o kadar yoldan gelmesi çabası .

Sizin kayninizla araniz iyi olduğu için kabul ederdiniz bence .

Valls bosverin onemli olan sizin nasil hissettiginiz. Her hamilelik bir olmaz ben 20-25 haftalardayken inanin aksam 8de uyuyakalirdim o dereceydim. Daha evveli bulantiyla gecti, evde yemek yapamazdim k.valide memleketteydi yanimda degil. Anneme gittim en sonunda bi gece k.validem aradi gorumcem dogum yapacakmis esimin teyzesi onun yanina gidecekmis 2 tane liseyeye giden kizi var onlar sizde kalsin dedi esime bikac gun. Esim dediki moonlight evde degil kiz mutfaga giremiyor nasil bizde kalacaklar. Annesi bi tripler bozulmalar, onlarin yemegi var yiyip gelecekler sadece gene yalniz kalmasinlar vs. Allah rizasi icin tmm dedik, 3 gun kaldilar bizde ve birak evlerinde yemek varmis yemek yemeyi okuldan cikip geldiler yenge aciktik diye liseye giden koca kizlar ve ne bir bardak kaldirdilar ne bisey. Ellerinde telefon o kadar,benim durumum ortada. Neyse zor bela 3 gunu atlattik. Esimin teyzesi yani anneleri geldi gorumcemin yanindan sonuc arayip bir tesekkur bile etmedi. Onun icin yapip kiymetli olcam sanmayin hatta mumkunse hic yapmayin. Benim bidaha oyle bi durumum olsa asla yapmam. Ki bu teyze bana yakin otururuyor ve 9 aylik hamileliginde 1 kez beni aramisligi yoktur nasilsin diye. Ama hamile kalmadan evvlki yaz benden cikmazdi coluk cocuk. O yuzden hic gerek yok.

Emin ol kv asla öyle bisi demez .
Yapmadığımi gördüğü zaman yanlarına gidip arkamdan konuskonusur.

burdaki mevzu sen ya da kv değil ki..
sen daha neyin içinde olduğunu bile çözememişsin.
bence asıl mesele kv ve eşinin hamile halinle sana onca misafir ağırlatmak isteyecek kadar izansız olması...
eşin annesine hayır dese bile yine de izansız yani.
öyle bir teklifle sana gelebiliyor.

Yaşayan bilir gerçekten

Yaşayan bilir gerçekten

Peki sey sorcam size bu dugune sizin aileniz gelmicekmi ? Kayninizin dugunu, onlar gelse sizde kalirlardi ve sorun otomatikman hallolurdu. Mesela bizim gecen ay bir dugun oldu k.validemlerin k.validemde gorumcemve 2kizi birde k.valide k.pederi. esimin amcasi esi kaldilar. 7 yetiskin 2 cocuk kaldi yani, belki banada 2-3 kisi sende kalsin derlerdi ama benimde annemler geldi o dugun icin. Annemle babam bizde kalinca onlar teklif edemedi. Ayrica annemler kalmayadabilirdi ama ben kalin dedim.

Peki konu sahibi ne yaptınız son durum nedir eşinle tekrar konu oldumu

Çağırdılar ama ailem uzakta oturuyor 12 saatlik mesafe .
Annem şimdi gelsem dogumuna gelemem dedi .
Yani gelmicekler

Hamileliğin hangi dönemi olursa olsun o kadar sıkıntılı gecen hamilelikler var ki haklısın.. sadece yatıp da kahvaltıya kv çağıracaksa yatsinlar

Ya annen.. ya ben.. (konuyla ilgili karar yönünden) raddesine getirilmişsiniz, anlıyorum. Eşiniz size böyle hissettirmekte haksız elbette ama.. Siz de bunu dile dökerken daha yumuşak bir metod tercih etseniz sanki daha iyi olur. İlk etapta bu tercih sanki hayatın her yönünü kapsayacak gibi duruyor ki, bu bence çok çirkin olurdu. Eşiniz de böyle hissetmiş olabilir.
Konuya gelince.. Maksat yer ise.. Orta yol bulun... Misal;
Çarşaf, yorgan, nevresim takımlarını kayınvalide bir zahmet dünür olarak versin... eşiniz de yatakları açıverir.. Kahvaltı dahil her yemek için uyandığınız gibi kayınvalideye geçersiniz. Sayılı gün zaten... Ağırlığı kayınvalidenin üstüne yıkın, siz sadece yatacak yeri verin. Anlaşma bu olsun.. Misafirleri kayınvalideye kahvaltı için çıkarıp siz hemen eve de inebilirsiniz "Kusura bakmayın, biraz ağrılarım oluyor bazen" deyip... Olmaz mı?
Sayılı gün... Yükü de hanımefendi sırtlansın.. Eşinize ancak böyle bir anlaşma olursa kabul edebileceğinizi, yer sıkıntısı konusunda annesini anladığınızı ama sizin de olanaksızlıklar nedeniyle biraz ters tepki vermiş olabileceğinizi söylersiniz, oldu bitti.. Herkesin istediği olmuş gibi ama aslında olan, sizin yönettiğiniz durum olacak..
Aksini kabul etmeyin..

ay ne sacma ya ben ya annen lafı.nolmus mısafır etsen zaten gelecek mısafırler yardım eder korkma alla iyiki gebesiniz ne kadar naz ne kadar ben hamıleyım aman düser havası poff ben olsam annem der senide kapı dısarı atarım senden gelın olmaz Allah kv saglık versın senın elıne düsürmesin

Ben arkadaşın "Annen mi ben mi?" sorusunu istemli olarak sorduğunu düşünmüyorum.(eşiyle konuşup yanlış bir soru sorduğunu söyleyecektir hamilelikte oluyor naz falan deyip hafife almayın)
Kimi insan kendisinden soğutmak için çaba harcıyor resmen ondan sonra gelin kötü gelin oluyor..Kv zaten arkadaşın dediğine göre laf arasında söylemiş yarısı aşağıda yarısı yukarıda kalsın diye..Neden gelinini insan yerine koyup da onunla konuşmak yerine bunu tercih ediyor sonra oğluyla konuşuyor falan...O misafirleri ağırlayacak olan o hamile gelin değil mi güzelce konuşsa bence arkadaş bu tepkiyi gostermezdi..Kızım misafirlerin bir kısmı senin evinde yatsın sen de kabul edersen dese doğru bir iletişim olurdu sonuçta orası oğlunun evi diye gelip gidene karışamaz karşıdakinin fikrini onemsemeyip ortalığa düşüncesini sunmuş..Ben olsam ben de kızardim sonuçta benim evim ben ilgilenicem o misafirlerle bana sorması lazım..

Son düzenleme:
Sadece yatıcak olsalar yine tamam dice m ama oda yok .
Kahvaltı si akşam yemeği derken gerçekten çok ezilicem hırpalancam yok yere .
Ben sadece yatsinlar dedim kv ben nasıl yemek yapım ayaklarım ağrıyor kızım okula gidiyor cart curt etti yani .
Uzaktan eltim gelicek onun için o bizim gobi yemek bilmez kizi var yapamaz dedi
Gelenlerde anlayışlı olacaklarını sanmıyorum gerçekten hepsi çocuklu yani.

Artık başlarlar biz hamileyken cam siliysiliyorduk demeye

Allah senin gibi düşüncesiz insanın yorumundan korusun .
Ilk defa ters yoruma cevap verdim uzatmak istemiyorum .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…