Annenin çocuğun velayetini istememesi

bacısı okuyor, ablası fikir istiyor.
tamam işte. okuyan annesiyle kalıyorza çocuklara beraber bakarlar.
abla arada yardımcı olur.


bir de böyle kolay herkese beddua ettiğinize göre, sizde de var bir yamukluk.

kaç kardeş bunlar benimde kafam karıştı.
kardeşiyle mi okuyorsunuz evli olan. ablasıyla baksınlar o zaman.
 
Burda aslında bizim yardımcı olmaya çalıştığımız çaresiz bir baba adam uyku bile uyumuyor muş dediğim gibi arkadaşının kardeşi daha
İşte genelde erkekler boşanınca rahatlıyor, ne kadar çocuk varsa kadın bakıyor, adam arada seviyor o kadar. Bu olaydan da anlayabildiğimiz gibi kadının anaçlığına her zaman güvenmeyeceksin, nasıl olsa kadın uğraşacak diye mutsuz evliliklere çocuk yapıp durmayacaksın erkek de olsan. Burada hep kadınlara kızıyoruz madem mutsuzdun neden çocuk yaptın diye, bu olayda da erkeğe kızabiliriz işte. Hem evliliği kötü, hem parası pulu yok, hem çocuk yapıyor, hem de sonra annesi istemedi diye devlet yurduna gidecek masum canlar öyle mi... İkisinin yaptıklarının cezasını o çocuklar ömür boyu ödeyecek yani. Çünkü asla iyi bir şekilde yetiştirilemeyecekler, asla iyi bir eğitim alamayacaklar ki kendilerini kurtarsınlar, bakıcılar iyi olsa da imkan olmayacak. Ki kötü ihtimalleri daha düşünmeden. Biz burada kadınlara git merdivenleri yıka, temizliğe git al çocuklarını boşan vs. diyoruz. Koskoca adam işsizim bakamam annesi bakacak illa diyor. Kadına da kızıyorum ama tek suçlu o değil işte. Anne diye tek suçlu o olmuyor. Baba da sorumlu. Alsın sorumluluğunu. Ne iş bulursa yapsın baksın çocuklarına.
 
Anne istemiyorsa baba acilen is bulup cocuklari yuvadan aldin kimse almazsa nolacak o yavrular yazik ya
 
kaç kardeş bunlar benimde kafam karıştı.
kardeşiyle mi okuyorsunuz evli olan. ablasıyla baksınlar o zaman.
kimse istemiyor çocukları.
mahkeme babaya verir diye ödleri kopuyor.
anneanne, babaanne, hala, teyze hepsi çocukları yük olarak görüyor bariz.
 
Boşanmadan kim bakıyorsa bakmaya devam etsin.Anne evliyken de çalışıyordur herhalde.O Zaman kim bakıyordu ki?Ben 1.5 yaşındayken velayetimi babama vermişler annem istememiş.Tabiki babam da istemese çocuk esirgemeye vereceklermişti.Şükür Babannem ben bakarım demiş almış.Anneanne varsa o baksın.
 
Babanın psikolojisi bozulduherseyini kaybedince şimdi oldumu
Hiç umurumuzda değil onun kırılgan psikolojisi. Tükenmişlik sendromuna yakalandı herhalde. O yüzden ya anne bakacak çocuklara ya devlet. Yeter ki o sarsılmasın. Kadını suçluyorlar yok aldatırım dedi falan diye ama kadın belki de işi gücü yok, eli ekmek tutmuyor, sorumluluk bilmiyor, çocuklara bir gün baktığı yok dedi canına tak etti ayrıldı ne bilelim.
Ayrıca bak anne reddedince işte çocuklarını kazanmış oldu. Düzgün bir baba, olsun para, mal mülk, hatta kadın gitsin benim çocuklarım var onlar için güçlü olmalıyım demeliydi. Nasıl herşeyini kaybetmiş oluyor hala çocuklarına sahipken?
 
Ben a lamadim baba yiyecek ekmege muhtacsa, evliyken evin gecimini anne mi yapiyordu? Baba ne yapiyordu o zaman?
Burada anneyi suclamak cok kolay. Bir de anneyi dinlemek lazim bence. Sucu anneye yikmak kolay. Peki erkek? Adamliktan bahsederler bir de lafa gelince. Gerekirse sirtinda tas tasisin baksin cocuklarina. Hem anne baksin diyor hem yurda razi degil. Kesinlikle art niyet var.
 
Ben iftira edeni allaha havale ettim he ya siz doğrusunu soru soran fikir danışan hatali suçlu dimi size göre bu tarz sorular ikinci kadınlar sorar dimi
 
Ben iftira edeni allaha havale ettim he ya siz doğrusunu soru soran fikir danışan hatali suçlu dimi size göre bu tarz sorular ikinci kadınlar sorar dimi

Arkadasim sen ne içtin ya keşke ayik kafayla acsaydin konuyu. Tüm yorumlari okudum ne ben ne başka biri sana 2. Kadin imasinda bulundu. Söylenenler de bire bir sana değil çocuklara kimler sahip cikmiyorsa onlara. Sen bu kadar üstüne aliniyorsan sana söylenenleri adamin akrabasisindir diyorum. Bunun neresinden ikinci kadin dediğimi cikariyorsun.
 
Nafaka konusunda nasil anlasmislardi?
Adam neyle odeyecekti nafakayi? Simdi o nafakayi odeyecegi para ile cocuklarina bakacak.

Allah islah etsin. Anasi babasi sag cocuklar yetimhaneye gidecek...
Tabi ki param yok deyip ödemeyecekti. O kadın başkasından yaptı ya çocukları tek sorumlu o. Şimdi tüh karım maaşını aldı gitti çocukların sorumluluğunu da bana bıraktı yoksa senede üç aydan daha fazla çalışmam mı gerekecek, ama incinirim ben diye bunalıma girmiş.
 
Çocuklara da ladin bir buçuk yil bakmis o arada neler yasandi ki kadin çocuklardan vazgecti onu soruyoruz
 
Anneye hayret ettiginiz kadar babaya da hayret etmelisiniz.Cunku hayret etme sebebiniz ''bir insan evladini nasil istemez'' ve bahsi gecen evlat ayni zamanda babaya da ait tabi insansa insanlarsa
 

Nerdeler ya acaba istanbuldalarsa getirsinler ben bakarim cocuklara...
Biri zaten okula gidiyordur seneye digeri de anaokuluna gider. Her yasta cocuk ilgi ister evet de bebek de degiller ki bakimi ne kadar yuk olur? Para da isin bahanesi... Yiyecekleri toplam sabah 2 dilim ekmek aksam 2 tabak yemek. Nasil yuk olarak gorur insan cocugunu?
Allah islah etsin.
 
Ben iftira edeni allaha havale ettim he ya siz doğrusunu soru soran fikir danışan hatali suçlu dimi size göre bu tarz sorular ikinci kadınlar sorar dimi
Şahsen ben burada öncelikle babaya ve anneye kızıyorum. Ama annenin tarafından biri muhatabımız olmadığına ve dediklerimiz ona ulaşamayacağına göre elbette babanın yaptığı hataları öncelikle söylüyorum. Anneye yüklenip dursam ne olacak burada. O gelir konu açarsa ona da söylerim.
Siz tamamen alakasızsınız burada, sadece aracısınız. Siz sanki kendinizden bahsediyormuş olayın muhatabıymış gibi davranıyorsunuz, ona şaşırıyor millet. Kraldan fazla kralcı oluyorsunuz. Size kalkıp o kadın için neler neler diyorlar hepsine inanıyorsunuz ama ne bileceksiniz. Yanınızdaki kişi çok yakn arkadaşınızmış tamam. Ama o bile bilemez çünkü o kadının kendisi veya kocası değil, o da dışarıdan biri. Ama söylesin bir zahmet kardeşine de depresyondan çıksın, çocuklarına sahip çıksın.
 
Adam bu dediğinizi duymasın, kimliğinizi tespit eder koşa koşa kapınıza atar gider çocukları. Yaparken iyiydi, kendisi mevsimlik işçiyim ben deyip senede üç ay çalışıp sonra yatarken karısı evi geçindirirken, çocuklara hem anne hem baba olurken belki de iyiydi, şimdi çocuklar başına kalacak(!) diye ödü kopuyor. Aman hakim bize vermesin o istemiyorum derse, ne yaparız da hakim beyi razı ederiz diye dertlerine derman arıyorlar bütün sülale.
 

Çocuk tek başına mı yapılıyor? Bakmayacağı çocuğu kadın niye yaptı diyorsunuz da bakamayacağı çocuğu adam niye yaptı? Karısı vefat da edebilirdi. O zaman ne yapacaktı?

"Annesi baksa daha iyi olur" deseniz bir nebze anlarım. "Adam bakacak durumda değil" demişsiniz, onu da anladım. Ama "Bakmayacağı çocuğu kadın niye yaptı" derseniz, "bakamayacağı çocuğu adam niye yaptı" demek farz olıyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…