Anneniz misafir sevmiyorsa naparsiniz

Annen misafir çağırdığın gün teyzene dayına falan gidemez mi… misafir çağırmadığına göre kendisi de gitmiyor mu yoksa???

Ben ailemle yasiyorsam orası nasıl benim evim olmuyor, evlenip gitsem de geri dönsem de orası benim de evim, nasıl "onun" evi, ben de evladiyim ve orası benim de evim. Şu ayrı eve çık, anne babadan ayrı yaşa, senin evin sayılmaz olayı da iyice sacmalaşmaya başladı.

Yani sizin hayatınız ne olacak bu durumda. Hayatınızı huysuz annenize vakfetmeyin

O akraba annenizin huyunu bile bile üstelik anneniz ile samimiyeti yok,eminim karşılıklı birbirlerinden haz etmiyorlar bile bile ısrarla geliyorsa sıkıntıyı sadece annenizde aramayın.....
Annenizin huyu bu misafir sevmiyor doğru yanlış..... Oturduğunuz yer sizin katkınızla alınmış yani ortak ev peki bu evi alırken bu sorunlar yok muydu? Eğer bile bile bu işe girişip " aman ne olacak paşa paşa benim misafirime sesini çıkaramaz o evde benim de hakkım var isteyen gelir kalır " mantığıyla bakıp sorunu ve annenizin durumunu göz ardı ettiyseniz haksızsınız.....

Tabii ki çocuğun da evi. Kaç yaşına gelse de evlense de evlenmese de onun evi olacak hep. İstediği zaman gelip kalır VS. Ama kabul edersiniz ki bir evde yaşayan iki ev arkadaşı gibi de değiller. Bir evde anne baba varsa öncelik, söz hakkı onlara aittir. Çocuklar küçükken de böyledir büyüyüp yetişkin olsa da. O yüzden eğer daha özgür olup istediğin vakit misafir çağırmak istiyorsan ayrı eve çıkarsın. Şimdi kaç yaşına gelmiş kadına 'sen istesen de istemesen de ben misafir çağırcam, burası benim de evim' demek normal mi geliyo gerçekten size? Yetişkin sorumluluğu diye birşey var. Ben şahsen anne babamın evinin kapısı bana hep açıktır bilirim. Ama Allah mecbur etmesin, yetişkin bi şekilde onların evine gidip yerleşmek istemem. Bi yaştan sonra çatışma olur illa ki. 23-24ten sonra ailesiyle yaşayıp mutlu olan hiç görmedim.

Senin de evin olabilir ama sadece barınma hakkına sahipsin kuralları annen baban koyar

Siz öyle yapın.

Müthiş

Bu sadece bekarken eve arkadaş getirme meselesinde değil ki mesela boşanır gelirsin yanında iki tane çocuk olur yaşlı insanlar çocuk gürültüsü çekmek istemeyebilir. O zaman da şey mi diyeceksin burası benim evim çekmek zorundasınız. Gerçek hayat böyle bir yer değil

Ya pardon da herkes fikrini söylüyor değil mi? Bende fikrimi söyledim, tamm diyorum, cevap bile vermek istemiyorum, hala ne anlatıyorsun ki, herkes aynı fikirde olmak zorunda mı? Ayrıca ben senin söylediklerini söylemiyorum, orada birlikte yaşanıyorsa ayda yılda bir misafirim gelecekse tolere edilmeli diyorum, yoksa zaten orada açık bı kapın yoktur, hikaye anlatmayin.

Anne baba çocukları yetişkin de olsa onlarla anlaşmaya mecburdur. Bir adım geri büyükler atar, bir adım geri evlat atar… iyi madem yaşlandıklarında da aynı muameleyi evlatlar yapsın olur mu sizce??

Benim annem de sevmezdi, ancak çok sevdiğini iddia ederdi. Çocukluğumda eve misafir geldiğinde zaman iyi kötü birseyler ikram ederdi. Ama sinirini bizden çıkarırdı. Ben hiçbir zaman arkadaşlarımı çagiramadim. Evlendikten sonra aklıma geleni çağırıp, ağırladım. Bazen annem de gelirdi, yaptığım yemeğe veya evimin temizliğine laf söyleyip beni küçük düşürürdü. Zamanla arayi açtım ve o geldiği zaman kimseyi kabul etmedim.
Ne yazık ki yapıları böyle. Sizin yapacağınız insanları disarida ağırlamak. Görecek olan böyle görür. Kimse de üzülmez.

Anne baba çocukları yetişkin de olsa onlarla anlaşmaya mecburdur. Bir adım geri büyükler atar, bir adım geri evlat atar… iyi madem yaşlandıklarında da aynı muameleyi evlatlar yapsın olur mu sizce??
Herkesin fikri kendine, lakin ben evladım evine misafir cagiramiyorsa evim diyemiyorsa kusuru kendimde ararım.

Evlerin büsbütün annemize ait olduğu, ve bizim söz hakkımız olmadığını düşünmüyorum. Heleki sizin durumunuzda. Evin alınmasında ve giderlerin karşılanmasında payınız var.
O evde arada birde olsa misafir ağırlamak sizin hakkınız.

Yalnız şöyle bir durum var. Bazı insan misafir gelene kadar burnunuzdan getirir. Misafire ise uygun bir tavır takınır. Var benim böyle bir arkadaşım. Annesi tatlı bir kadındı rahmetle yatsın. Kadın şeker hastası neye sinirleneceği, kızına ne zaman parlayacağı belli olmuyordu. Misafiri de çok seviyorlardı. Kız arkadaşlarını rezil olmayı göze alarak çağırıyordu çünkü kadının bize tavrı çok tatlı, çok düzgündü.

Sizin annenizde bu yok, ve hiç olmayacak.
Bu konu bir dertleşme konusu, kabul edelim çözümünüz yok. Misafire bile bile bu muameleyi yaşatmanızda uygun olmaz. Kendiniz strese girmeye değmeyecek.
Durumu olduğu gibi kabullenip başka yollar bakmalısınız.

Sıkıntı bir durum gelene dik dik bakmak alay etmek misafirlerle alıp veremediği ne annenin

Sıkıntı bir durum gelene dik dik bakmak alay etmek misafirlerle alıp veremediği ne annenin
Psikolojik olarak iyi değil inanın evde bile bana böyle davranıyor ben kabulleniyorumda başkasına benim yanımda yapınca yerin dibine giriyorum az çok anlıyor onlarda onlarda saygı duyuyor genelde ama x derecede uzak biri konuyu bilmeyince anlam veremez tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…