- 22 Temmuz 2025
- 504
- 845
- 18
- 35
- Konu Sahibi lavinyaaya
-
Hiç destek almayı denediniz mi peki yakınlarınız sineye çeker ama bir yere kadar bencede eve Çagırmayın dışarıda görüşün daha iyi üzüldüm adınızaPsikolojik olarak iyi değil inanın evde bile bana böyle davranıyor ben kabulleniyorumda başkasına benim yanımda yapınca yerin dibine giriyorum az çok anlıyor onlarda onlarda saygı duyuyor genelde ama x derecede uzak biri konuyu bilmeyince anlam veremez tabi
Benim aile yaşamımi elbet burdaki cümleler ile anlayamazsınız lakin dışardan biri olarak bu cümleleri okusam size hiç katılmam.Haddi mi bilmeyecek ne yapıyorum ben yiyip içip yan gelip yatan bir tip değilim evde ama buna rağmen aşağılanma hislerini yaşayan psikolojik olarak tedaviyide üstelik red eden bir anneye sahibim ben onu alttan alıp ona uyum sağlamaya çalışıyorum.ben bir birey işlem çocukluğumun gençliğimi yaşamiyor isen barınma alanimda had bilmeme olayım ne oluyor anlam veremedim. Sakin bir yapım var hir gürültü de çıkaramıyorum sadece bazen böyle napabilrim diye cikmazlarim oluyor sorguluyorum akıl almaya ihtiyaçim oluyorAklı başında ve parasını kazanan insanlar zaten böyle yapıyor genelde. Ha parasını kazanmasına rağmenevlenene kadar aynı evde yaşayanlar da olabilir ama onlar da haddini biliyor annesi istememesine rağmen sana ne demiyor
Teşekkürler denedim yakın gelmiyor desteğe bu şekilde yaşamaya devam ediyor açıklıyorum ama bazı yakınlarımda dengesiz gerçekten ama alttan almaya tercih ediyorlar yinede ben huzursuz oluyorum tabi anlayışlı insanlar hayatıma istiyorum hep :/Hiç destek almayı denediniz mi peki yakınlarınız sineye çeker ama bir yere kadar bencede eve Çagırmayın dışarıda görüşün daha iyi üzüldüm adınıza
27 yılım gitti :)Yani sizin hayatınız ne olacak bu durumda. Hayatınızı huysuz annenize vakfetmeyin
Umarım seni anlayacak insanlar karşına çıkar hepTeşekkürler denedim yakın gelmiyor desteğe bu şekilde yaşamaya devam ediyor açıklıyorum ama bazı yakınlarımda dengesiz gerçekten ama alttan almaya tercih ediyorlar yinede ben huzursuz oluyorum tabi anlayışlı insanlar hayatıma istiyorum hep :/
Şakamısınız? Kızın kendi evi varda anasının evindemi ağırlamak istiyor.Bu durumda yapacak biseyiniz yok sonucta kendi evi ve istemiyorsa kimseyi cagirmayin.guzelce anlatın böyle böyle diye sizi seviyorlardı bu durumu anlarlar.ayrica şimdiden ve söyleyin aniden öğrenirse daha çok kizar
Elbette öyle olacak zaten yaşlandıkdıkları zaman bizim evimize geldikleri zaman kuralları biz koyuyoruz zaten. Belki kadın ya da adam kendi evinde olsa pis davranacak ve bundan rahatsız bile olmayacak ama bizim evimize gelince temizlik kurallarına uymak zorunda gibi gibiAnne baba çocukları yetişkin de olsa onlarla anlaşmaya mecburdur. Bir adım geri büyükler atar, bir adım geri evlat atar… iyi madem yaşlandıklarında da aynı muameleyi evlatlar yapsın olur mu sizce??
Had bilmeme olayını size demedim. Orası kızın evi istediğini istediği gibi yapar annesi karışamaz gibi cümleler kuruldu onlara binayen söyledim sizi alıntılamadım bile. Ayda yılda bir çağırıyorsanız sorun yok ama yok teyzenizin kızı yok amcanızın kızı yok hala yok amca sizi arayıp zirt pırt çay koy geliyorum yapıyorsa ve anneniz bundan rahatsız oluyorsa ona saygı duymak zorundasınız siz de bu kadar sosyal olmayınBenim aile yaşamımi elbet burdaki cümleler ile anlayamazsınız lakin dışardan biri olarak bu cümleleri okusam size hiç katılmam.Haddi mi bilmeyecek ne yapıyorum ben yiyip içip yan gelip yatan bir tip değilim evde ama buna rağmen aşağılanma hislerini yaşayan psikolojik olarak tedaviyide üstelik red eden bir anneye sahibim ben onu alttan alıp ona uyum sağlamaya çalışıyorum.ben bir birey işlem çocukluğumun gençliğimi yaşamiyor isen barınma alanimda had bilmeme olayım ne oluyor anlam veremedim. Sakin bir yapım var hir gürültü de çıkaramıyorum sadece bazen böyle napabilrim diye cikmazlarim oluyor sorguluyorum akıl almaya ihtiyaçim oluyor
Yemekleri tuzsuz yapmak, kolesterolü yükseliyor diye az et, pilav, makarna, börek tüketmek, evde sigara içmemek vb şeylere de büyüklerimiz için dikkat edecek miyiz? Yoksa burası benim evim ne pişerse onu yiyeceksin mi diyeceğiz?Elbette öyle olacak zaten yaşlandıkdıkları zaman bizim evimize geldikleri zaman kuralları biz koyuyoruz zaten. Belki kadın ya da adam kendi evinde olsa pis davranacak ve bundan rahatsız bile olmayacak ama bizim evimize gelince temizlik kurallarına uymak zorunda gibi gibi
Soğuk ve insanlardan uzak duran bir anne gayet sosyal gelelim gidelim siz bize gelin biz size gidelim piknik yapalım modunda bir kız. Anneniz size sinir oluyordur eminimSize bir örnek vereyim kuzenimin bir arkadaşı ve onun annesi piknik tarzı bir şey düzenlemisler kuzenim yani annesi halam arkadaşı onun annesi vs benide davet ettiler katıldım çok güzel zaman geçirdiler benim içimde burukluk kaldı çünkü benim annem böyle şeyler yapmaz piknik sonrası halam hiç tanımadığı insanları arkadaşı ve onun annesini kahve içmeye davet etti hemen sonra .onlarda çok samimi içten insanlardi.mesela böyle bir şeyi ben hiç yaşamadim olabilir şeylere bana imkansız gibi geliyor başkası yapınca hayran kalıyorum
Ama bu bir sağlık durumu zorunluluk yani sapla samanı karıştırıyorsunuz. Mesela benim annem ya da kayınvalidem benim evimde yaşarken ben sevmiyor olmama rağmen zirt pırt misafir çağırmak istese sinir olurum ayda bir bile bana mesela çok geliyor misafir olayı. İstemezdim belki kalp kırmazdım ama konudaki annenin kızına yaptığı gibi sürat asardım misafireYemekleri tuzsuz yapmak, kolesterolü yükseliyor diye az et, pilav, makarna, börek tüketmek, evde sigara içmemek vb şeylere de büyüklerimiz için dikkat edecek miyiz? Yoksa burası benim evim ne pişerse onu yiyeceksin mi diyeceğiz?
Velhasılkelam bugün büyükler evlatları için misafir gibi basit bir şeye bile tahammül etmezse yarın evlatlar büyükleri için yemek düzeni, evde bağımlılık hakkı gibi önemli konulara hiç özen göstermek istemezler. Ama şöyle ama böyle saptı samandı diye çarpıtmaya gerek yok.Ama bu bir sağlık durumu zorunluluk yani sapla samanı karıştırıyorsunuz. Mesela benim annem ya da kayınvalidem benim evimde yaşarken ben sevmiyor olmama rağmen zirt pırt misafir çağırmak istese sinir olurum ayda bir bile bana mesela çok geliyor misafir olayı. İstemezdim belki kalp kırmazdım ama konudaki annenin kızına yaptığı gibi sürat asardım misafire
Velhasıl kelam herkes sağlıklı olsun inşallah kimse kimsenin evinde yaşamak zorunda kalmasın gerçekten hasta ve gerçekten yatalak olmadığı süreceVelhasılkelam bugün büyükler evlatları için misafir gibi basit bir şeye bile tahammül etmezse yarın evlatlar büyükleri için damak zevki, evde keyif gibi önemli konulara hiç özen göstermek istemezler. Ama şöyle ama böyle saptı samandı diye çarpıtmaya gerek yok.
Evet tam üstüne bastınız hayatta yatalak olmak gibi ihtimaller de var, o yüzden büyükler tahammüllü olup kredilerini tüketmezlerse iyi ederler. Misafir bunun yanında solda sıfır kalıyor çünkü.Velhasıl kelam herkes sağlıklı olsun inşallah kimse kimsenin evinde yaşamak zorunda kalmasın gerçekten hasta ve gerçekten yatalak olmadığı sürece
Annem eve misafir çağırmama izin vermiyor diye yatalak halinde ona bakmayacaksam zaten ben kötü bir evladımdır Allah benim belamı versin. Buradaki annenin hakkına çok giriliyor bence eve misafir ağırlamayı sevmiyor olabilir kadın ama başka konularda iyi bir anne olabilir bu ikisi çok farklı şeylerEvet tam üstüne bastınız hayatta yatalak olmak gibi ihtimaller de var, o yüzden büyükler tahammüllü olup kredilerini tüketmezlerse iyi ederler. Misafir bunun yanında solda sıfır kalıyor çünkü.
Büyükler de çocuklarına saygı duymalı, evde var olma haklarını gözardı etmemeliler. Ne oldu ön sayfada çok keskin konuşuyordunuz, hakkına giriliyor diye yumuşadınız birden. Evin çocuklarının da bir şeylere hakkı var.Annem eve misafir çağırmama izin vermiyor diye yatalak halinde ona bakmayacaksam zaten ben kötü bir evladımdır Allah benim belamı versin. Buradaki annenin hakkına çok giriliyor bence eve misafir ağırlamayı sevmiyor olabilir kadın ama başka konularda iyi bir anne olabilir bu ikisi çok farklı şeyler
Yatalak bir anneme bakmayacak seviyeye gelmem eve misafir çağıramadığım için olmaz yine sapla samanı karıştırıyorsunuz. Orantılı tepkiler değil bunlar. Hepimizin annelerinin eksik yanlış kötü huylari var yarın öbür gün evimize geldiklerinde bunları hatırlayıp belki karşılık verilebilir ama benim anneme bakmam için onun da zamanında bana bakmamış olması lazımEvet tam üstüne bastınız hayatta yatalak olmak gibi ihtimaller de var, o yüzden büyükler tahammüllü olup kredilerini tüketmezlerse iyi ederler. Misafir bunun yanında solda sıfır kalıyor çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?