Anneniz misafir sevmiyorsa naparsiniz

Evet beni biraz dışardan bakış açısıyla anlamissiniz kabullendigimi düşünüyorum ama asla kabul edemedigimi bende gün sonunda fark ediyorum annem çocuklar arasında ayrım yapıyor bana çok sert aşağılayıcı davranır diğerlerinden biraz daha çekinir daha nazik bana göre .bir 7 yıla yakın ben dışarda okudum evden uzaktim bana yeri geldi şu cümleyi kurdun sen dışardaydin hep sana alışamadım yabancı gibi geliyorsun bu o kadar kırıcı ki bende psikolojisini verip gecistirdim ama kabullenmek zor

Benim erkek kardeşim aile evinde okudu üniversiteyi, her gün 5-10 kişi getirirdi ben uzaktayım ama bir gün sabah kapı çalıyor, arkadaşlarını kahvaltıya çağırmış annemin haberi yok. Bu da çekilmiyor

Benim erkek kardeşim aile evinde okudu üniversiteyi, her gün 5-10 kişi getirirdi ben uzaktayım ama bir gün sabah kapı çalıyor, arkadaşlarını kahvaltıya çağırmış annemin haberi yok.
Habersizlik kötü ama anneniz anlayıştır ya en azından agirlar filan

Onaylamıyorum ama anlıyorum sizi
Belki uzaktan daha sağlıklı ilişkiniz olur
maddi durumunuz uygunsa düşünmeyin bile

Ben oğlum için sırf arkadaşları ile oynasın sosyalleşsin diye bir sürü pasta börek yapıyorum anneleriyle birlikte davet ediyorum. Annelik böyle bir şey.

Ben oğlum için sırf arkadaşları ile oynasın sosyalleşsin diye bir sürü pasta börek yapıyorum anneleriyle birlikte davet ediyorum. Annelik böyle bir şey.
Keşke sizin gibi annem olsaydı arkadaşlık bağlarında gerçekten bu önemli özellik lise zamanları çocukların arkadaşları ile kuracağınız tanıma bağı onun hem sosyal hem psikolojik özgüvenini hep desteklicek

Umarım bir gün siz istediğiniz gibi bir anne olursunuz. Özellikle kız çocukları için arkadaşları ile evde görüşmek çok önemli.

ben arkadaşlarımı evde ağırlamayı severim, ama kendi evim var tabi.
benim kuşağım için normal da olabilir

ama sizin kuşak zaten genel olarak dışarıda takılan bir kuşak o yüzden çok da anlamadım derdinizi
illa birşeyler hazırlamaksa da evden hazırlayın yine de, en azından hala hava güzelken. dışarda buluşun yiyip için

gelecek olan akrabanız ise o zaten apayrı bir durum evde anneniz varken size misafir gelmesi biraz tuhaf değil mi? benim onlarca kuzenim, yengem, yaşıtım büyüğüm küçüğüm akrabam var aile evindeysem özellikle beni görmek isteyenle ben genellikle dışarda program yaparım yok eve gelmek isteyense annemi arar, annenizin evinde size gelmek akraba için acaip bir davranış şekli bence.

anneniz siz ortaokuldayken lisedeyken de misafir sevmiyorduysa ve arkadaşlarınızı hiç eve çağıramadıysanız, onlar sizi çağırdıysa buna üzüldüyseniz, bunu anlarım ama geçmiş bu artık. (benim de arkdaşlarım eve geleemzdi pek belki 1-2 kere iftara gelen olmuştur, çünkü evimiz zaten falzasıyla kalabalıktı. yani annem aşırı becereklidir şahane de misafir ağırlar ama ben yatılı okul öğrencisiydim, yine gelmemiyordu kimse filan...illa herkesler de çocuğunun arkadaşını ağırlayamıyor evinde.ne anneler var nöbette, başka şehir vs. olan yine kimse gelemiyor evine.

artık yaşınız böyle şeyler için fazla büyük bence.

Tamam kadının kendi evi ama konut sahibinin de evi orası yani , biz ne ara bu kadar umursamaz aileler olduk ki. Ben anne değilim ama evladımın bir arkadaşı gelecekse elimden geleni yaparım en azından homurdanmam kendileri yapsın yesin derim. Bu kadarı da fazla yani. Benim annem eve arkadaşım geldiğinde bize çok iyi davranır. Çok sık değil zaten ara sıra gelirse ne olacak ki. Buna bile tahammülü yoksa çocuk sahibi olmasın insanlar bi zahmet. Bence annesi hesapçı cimri tembel. Yağı şekeri hesap ediyor . Temizlik bile yapmıyormuş. Gereksiz bi tip

Akrabanız niye annenizi değil de sizi arıyor gelmek için? Hem annem temizlik yapmıyor ne demek, son ne güne duruyorsunuz siz yapın.

Ama aile bireylerimize bile öyle davranıyor öz bizim bir sorunumuz bile yok annemin evi neden oluyor bu bakış açınız doğru mu :/
Malesef doğru orası anne babanızın evi siz de onların cocugusunuz onlar ıstemedıgı halde mısafır davet etmenız hele ki onların haz etmedıgı insanları davet edıp ya da gelecegız dedıklerınde kabul etmenız onların da memnun olmasını beklemeniz yanlış.Annenız rahatsızlığını gayet net belırtıyor sızınle görüşmek ısteyen varsa dışarıda buluşun misafır ıcın de sizin için de anneniz için de en doğrusu bu

Annenizin psikolojik sorunları mı var? İyi değil demişsiniz. Misafir istemeyişini dayandırdığı sebepler var mı?

Sadece sizin davet ettiklerinize yapsa ayıp derdim ama kendisi de misafir sevmiyormus ve davet etmiyormus. Yapısı bu şekilde demek ki inşallah bir gün kendi evinizde gonlunuzce agirlarsiniz misafirlerinizi şimdilik sadece uyum sağlayın.

Yarın enlenip ayrılsan sana sık sık gelir kalır emin ol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…