- 4 Mayıs 2019
- 3.482
- 6.195
- 78
- 32
Özel bölge eğitimi diye birşey olduğunu bile bilmiyordum. Nasıl bir eğitim bu? Sadece sizin yada onun görebileceği yerler olarak mı anlatıyorsunuz? Öyleyse mantıksız. Çocuk ananesinde kalsa üzerine bir şey dökse üstünü değiştiremeyecekler yada banyo yaptıramayacaklar. Yada babası hiç banyo yaptırmıyor mu kızınızı? Siz hasta olsanız babasının ilgilenmesi gerekeceği için öyle olmaz, öte yandan babaları tarafından tacize ve tecavüze uğrayan çocuklarda oluyor.
Olayın sadece istemediği bir davranışı kabul etmemesi gerekir şeklinde aktarılması gerekmez miydi?
PekiÖzel bölge eğitiminin ne olduğunu bilmemeniz garip geldi sadece.
Yazmak istemedim ama yerim oranı buranı tarzında yoksa tuvalete gıttugınde annem yardımcı oluyor temızlıgı ıcın..
Kitaplarımız var nasıl egıtım verdıgımı ayrıntılı aciklama geregınde bulunmadım benim onemsedıgım seylerı yok sayması hakkında fikir edinmek ıstedımha bak anladım şimdi...
Mahremiyet eğitimi veriyorsunuz...
Öncelikle okumadı iseniz konu hakkında kitap edinin çok hassas bir konu...
Kötü dokunuş iyi dokunuş öğretilmeli...
Kim dokunabilir kim dokunamaz öğretilir...
Misal genelde anne, baba, çocuğa bakan başka biri varsa (neneler) ve doktor abi ve ablalar dokunabilir şeklinde öğretilir...
Ama anne, baba, neneler ve doktorların da nereye ne kadar bakacağı vs ek olarak belirtilir..
kademeli bir eğitim..
yani öyle hadi öğreteyim biraz zor ve itici olabiliryor
Ben her konu için mantık süzgecinden geçirmeyi tercih ediyorum. Bu eğitimi bilmiyorum zaten o yüzden burada genel bir süzgeçten geçirmiştim. Cevaplardan birinde vardı ananesi bile izin alacak vs diye o zaman mantıklı hale geliyor zaten. Kitap önerisi de istedim bakayım öğreneyim.mahremiyet eğitimi deniyor....
genişçe bi konu...
şu saçma değil mi bu daha mantıklı olmaz mı şeklinde düşünerek değil de konunun kitaplarından öğrenebilirsiniz...
günümüzde çocuklara verilmesi gereken en elzem eğitim...
hatta bırakın renkleri bilmesin bunu bilsin...
Kitaplarımız var nasıl egıtım verdıgımı ayrıntılı aciklama geregınde bulunmadım benim onemsedıgım seylerı yok sayması hakkında fikir edinmek ıstedım
Niye boyle yapıyorsun anne sonra ben cocugu duzeltmekle ugrasıyırum dedim.. Kucucuk cocuk o yanlıs anlayabilir saka yaptıgını bilemez dedim sinirliydim ama soyler KenBenim annem konusunda bir sıkıntım yok çok şükür hatta bazı konularda benden de hassas davranıyor. Birçok şeyi ondan öğreniyorum. Ben seni çok seviyorum derken sonuna babaanne de seni çok seviyor diye ekler. Anneniz yanlış yapıyor ama sizin de tepkinizi nasıl gösterdiğiniz önemli tabi.
Kırmızı cızgı ve bedenim bana ait isimli 2 kitabımız var.. ayrıca mahremiyet eğitimini de seminerler de edindıgım bilgilerden yararlanarak vermeye calısıyorum birlikte kitap okumak daha eglencelı oluyor ve daha kalıcı bilgi edinmemızı saglıyorBen her konu için mantık süzgecinden geçirmeyi tercih ediyorum. Bu eğitimi bilmiyorum zaten o yüzden burada genel bir süzgeçten geçirmiştim. Cevaplardan birinde vardı ananesi bile izin alacak vs diye o zaman mantıklı hale geliyor zaten. Kitap önerisi de istedim bakayım öğreneyim.
Teşekkürler. Ben bir 5 yıl daha düşünmüyorum çocuk ama burada annelerin konularında bilmediklerim oluyor onları öğrenmeye çalışıyorum detaylı.Kırmızı cızgı ve bedenim bana ait isimli kitabımız var ayrıca mahremiyet egitim inin nasıl verilmesi gerektiğini de seminerler de edindıgım bilgilerden yararlanarak vermeye calısıyorum birlikte kitap okumak daha eglencelı ve daha kalıcı bilgi edinmemızı saglıyor
Çocuğunuzu bir süre uzak tutun annenizden. Baktınız düzelmiyor sürekli uzak tutun. Anneniz çocuğunuzdan önemli değil.Kızlar annem torununa sacma sapan davranıyor.. tmm seviyor VS ama, benim kurallarımı yok sayıyor.. kızım 4 yasında ona ozel bolge eıgıtımı vermeye çalışıyorum. Baskası varken giyinme ozel bolgelerımızı acmıyoruz gıbi.. annanelerden bisey olmaz diyor annem.. diyorum ben annesi iken hassas oluyorum, sana ne oluyor? hemen bozuluyor.. babaanneni sevme diyor mesela.. cocuk gidip babasına soruyor, niye sevmıuım diye.. Bir de sureklı ben seni sevmiyorum artık diyor.. aglatmak ya da ıstedıgını yaptırmak ıcın.. cocuk aglıyor fln.. hep bu tarz şeyler.. en son sesimi yukseltetek boyle yapma, cocugu duzeltmekle ugrasıyırum, buyudukce senden uzaklaşarak.. dedim.. kıyamet koptu, sildi beni resmen.. ne tel acıyor ne kendı arıyor.. olayı o kadar buyuttu ki artık kendimi kotu bisey yapmışım gibi hissediyorum... su an izindeyiz.. planlarımız arasında onları da ziyaret etmek vardı ama gitmek istemiyorum gitmeyince daha mı kotu olur bilmiyorum Bı akıl verin bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?