Anneniz torununa ıstedıgı gıbı davranabilir mı tepkiniz nasıl oluyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

mahremiyet eğitimi deniyor....
genişçe bi konu...
şu saçma değil mi bu daha mantıklı olmaz mı şeklinde düşünerek değil de konunun kitaplarından öğrenebilirsiniz...
günümüzde çocuklara verilmesi gereken en elzem eğitim...
hatta bırakın renkleri bilmesin bunu bilsin...

Yazmak istemedim ama yerim oranı buranı tarzında yoksa tuvalete gıttugınde annem yardımcı oluyor temızlıgı ıcın..

Bu durum hiç hos degıl benım kayınvalidem öyleydi. Tuvalet temiliğini de yapıyordu yıkıyorduda ama kücüklükten beri yerim deyip duruyorduda. Cocuk sonunda bilinclendi simdi adıyla hitap ediyor özel bölgenin adını söylüyor heryerde her dk. O kadar uyardım o kadar söyledım böyle konusma diye! Sımdı diilinden düsürmüyor oglum. Demek istediğimi anladı ama geç anladı. Bilemedim böyle olacagını diyor. Milletin içinde rezil oluyorum

Kitaplarımız var nasıl egıtım verdıgımı ayrıntılı aciklama geregınde bulunmadım benim onemsedıgım seylerı yok sayması hakkında fikir edinmek ıstedım

Benim annem konusunda bir sıkıntım yok çok şükür hatta bazı konularda benden de hassas davranıyor. Birçok şeyi ondan öğreniyorum. Ben seni çok seviyorum derken sonuna babaanne de seni çok seviyor diye ekler. Anneniz yanlış yapıyor ama sizin de tepkinizi nasıl gösterdiğiniz önemli tabi.

Ben her konu için mantık süzgecinden geçirmeyi tercih ediyorum. Bu eğitimi bilmiyorum zaten o yüzden burada genel bir süzgeçten geçirmiştim. Cevaplardan birinde vardı ananesi bile izin alacak vs diye o zaman mantıklı hale geliyor zaten. Kitap önerisi de istedim bakayım öğreneyim.

Kitaplarımız var nasıl egıtım verdıgımı ayrıntılı aciklama geregınde bulunmadım benim onemsedıgım seylerı yok sayması hakkında fikir edinmek ıstedım

küsse de kırılsa da söyleyeceksiniz yapma istemiyorum diye...
yani bu çocuğunuzun eğitimi için önemli bir konu

Niye boyle yapıyorsun anne sonra ben cocugu duzeltmekle ugrasıyırum dedim.. Kucucuk cocuk o yanlıs anlayabilir saka yaptıgını bilemez dedim sinirliydim ama soyler Ken

Sadece bir ornek tı ozel bolge eıgıtımı yanı genel anlamda benım yaotıgım seylerı elestırıp kızıma farklı seyler de soyledıgı ıcın uzuluyorum

Kırmızı cızgı ve bedenim bana ait isimli 2 kitabımız var.. ayrıca mahremiyet eğitimini de seminerler de edindıgım bilgilerden yararlanarak vermeye calısıyorum birlikte kitap okumak daha eglencelı oluyor ve daha kalıcı bilgi edinmemızı saglıyor

Teşekkürler. Ben bir 5 yıl daha düşünmüyorum çocuk ama burada annelerin konularında bilmediklerim oluyor onları öğrenmeye çalışıyorum detaylı.

Şımartmak vs neyse,benimde başımda o şımartma her dediğini yapma durumu ama babaanneni sevme demek,küsmek falan bunlar aşırı bence.
Sonuçta eşinizin kulağına gidiyor,oda kalkıp dese annen niye böyle söylüyor diye siz sorun yasayacaksınız eşinizle.
Haklısınız gayet.

kızıma hem anneanne hem babaanne baktı. alt değiştirme vs oldu,giydırme oldu yerı geldı banyo da yaptırdılar.şuan zaten onu kavrayacak yaşta.ayırt edecek yaşta. diğer konularda yanlış kesinlikle.

Mahremiyet konusunda haklısınız.
Benim 4 aylık kızım var ve sadece ben ve annem değiştiriyor altını (çalışmaya başladım annem bakıyor kızıma)
Ve misafir varsa yada biz misafirlikteysek asla kalabalık ortamda değiştirmiyoruz altını
Bebekte olsa uluorta açılmamlı altı ve herkesin oraya bakmamamsı gerektiğini bilmeli

Kesinlikle haklisiniz , annem yada baskasi kimse cocuklarima bu sekilde davranamaz
Cocuga resmen psikolojik siddet uyguluyor anneniz farkinda misiniz?
Bir sure gorusmemeniz cocugunuzun hayrina olur

Bence görüşmeyi kesmek ya da ara vermek annenizin hatasını anlamasını sağlamayacaktır. Aksine bence sizi daha faxla yıpratır. Bence daha sakin bir şekilde anlatabilirsiniz derdinizin ne olduğunu.
Eşimin halası kızıma "yerim memişlerini diyordu" sürekli, her defasında anlattım. Şimdi konferanslarımı dinlememek için ya da sanmıyorum ama anladığı için artık böyle bir söylemi kalmadı.
Onlar kendi zamanlarındaki gibi zannediyorlar dünyayı ama ne yazık ki öyle değil.

Pedagoglar bile söylüyor çocukların anneanneyle dedeyle babaanneyle yaptıkları davranışları kısıtlamayın , herşeyi unutabilirmiş ama onlarla geçirilen vakit anımsanırmış. Evet siz doğurdunuz sizin çocuğunuz zaten ama onlarında torunu bukadar kasmayın. Onu sevme vs demesi tabiki hoş değil ama bunu da güzellikle konuşun annenizle.

Çocuğunuzu bir süre uzak tutun annenizden. Baktınız düzelmiyor sürekli uzak tutun. Anneniz çocuğunuzdan önemli değil.

Çok haklısınız. Annelerimiz olsa bile kurallara dikkat edilmeli. Heleki bahsettiğiniz konularda.

Annenizin kalbini kırmadan anlatmayı deneseniz? Eğer özel bölgeleriyle ilgili şaka yapıyorsa "Anne, bunu oyun sanabilir. O zaman herkesle aynı oyunu oynayabileceğini düşünür. Eskiden kötü niyetli çok insan yoktu, şükür biz bir kötülükle karşılaşmadan büyüdük ama şimdi sapık ruhlu bir sürü insan türedi. Ya bir yabancıdan zarar görürse?"

Çocuğunuza da özel bölgeleri üstünü değiştirirken ya da duş alırken anne,baba,anneanne ve babaanne dışında kimsenin göremeyeceğini ; yabancı olsun olmasın siz dahil kimsenin izin istemeden ona dokunup öpemeyeceğini, böyle bir şey olursa çığlık atması gerektiğini anlatabilirsiniz. Yanında bulunan büyüğü (anne, baba ve büyükanne,dede) izin vermeden kimsenin kucağına gitmemesi gerektiğini öğretebilirsiniz. Çocuk her halükarda sonuç olarak sizi dinler merak etmeyin.
Bunlar hassas konular ama çocuk için anneanne, babaanne, dede sevgisini almak da çok önemli.

Babaannesi konusunda "sevme" dememesi lazım. Bir kaç defa tepkinizi verirseniz düzelecektir diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…