Annenizle Nasıl Anlaşıyorsunuz?

mesela mükemmeliyetçiliği titizliği sizi rahatsız edecek raddeye geldiğinde nasıl çözüm buluyorsunuz?

annemle super anlasiriz, kontrol altinda tutmayi ister benim annemde ama hangi anne yapmaz ki bunu,gizli veya asikar yavrusunu kanaylari altina alan tum anneler yapar bunu... bekarken bu konuda problm yasiurduk ara ara ama konusurdum ben annemle neler hissettigimi soylerdim... evlendigim gun annem arayip eve cagiracak hissi vardi hep,gozum telefondaydi:) simdi anne oldum onu cok daha ii anliyorum, anne gibisi yok,kokusu bile huzir veriyor

Anne başa tac imiş, her derde deva imiş,
Bir sultan pir olsa da anaya muhtaç imiş ...

Derler şekerim

Benim annem de çok agresifdir ama tamam anne tamam derim geçer gider..
ben diyemiyorum Bilgece ya niye böyle sabırsızım
denicem yarın mesela illaki bişeylere kızacak bir denicem
ama cidden stres oluyorum rahatsız oluyorum yani keyfim kaçıyor birdenbire anlatamam ...
Normalde o kadar sakin ve huzurlu bir insanım ki
annem bişeylerden başlıyor şikayete söylenmeye hemen huzurum kaçıyor bunaldım anlatabildim mi bilmiyorum

Bende anneciğim annem için canımı veririm oda öyle hepimizin derdiyle tek tek ilgilenir haklıyı haksızdan ayırmasını çok iyi biliyor birimiz diğerimiz hakkında bir yerde konuşsak posta koyuyor resmen buna damatla gelinde dahil resmen tavır yapıyor kimse kimseyi çekiştirmesin istiyor canım anneciğim dert ortağım sırdaşım arkadaşım haksız bile olsam o bulur onca lafın arasından benim haklı yanımı keşke her daim yanımda olsada doya doya sarılsam öpsem anneciğimi

mesela mükemmeliyetçiliği titizliği sizi rahatsız edecek raddeye geldiğinde nasıl çözüm buluyorsunuz?
çözüm mü o da nesi diyesim geldi :))
anneme bu kadar mükemmeliyetçi olmasının doğru olmadığını söylüyorum, böyle mutlu olamazsın diyorum ki bence mutlu değil çünkü detaylarda kayboluyor.
yaptığım işi beğenmiyor ona bak böylede oluyor boş ver biraz diyorum ama huyu böyle.kendisinin yapıtığı her şeyi bizlerinde yapmasını bekliyor

kendimden az anlatıp onun dediklerini de he he diyip gecerek.

hic dikkate almıyor muyum? elbette onemsiyorum ve uzun uzun uzerinde dusunuyorum.
ancak bunu onunla karsılıklı yaptıgımda kendimi cıkmaza sokuyormusum gibi oluyor,
cunku o anne, her seyin en iyisini bilir, en dogrusunu.
bilsin sıkıntı yok.
ama konu baska baska yerlere sıcrayınca kalp kırabiliyorum.
o yuzden az konusmak iyidir iyi : )

yemek tarifi almak vb. onun bilgisinin kesin oldugu ve ona danıstıgında mutlu olacagı seylerden konus. digerlerini de duse kalka ogreneceksin maalesef.
zaten cok ciddi bir durum oldugunda sinyalleri ister istemez veriyorsun, onlar da ilgiliyse ebeveyn olarak yasın kac olursa olsun destek olmak icin cabalıyor.

Canım annen mesleğinin getirdiği zorluktan dolayı sanırım stresini evde atıyor.. Kaç yaşında kadın, onun da bunalacağı şeyler olabilir.. Ve bağıracağı kişiler olmalı. Sizi boşuna mı doğurdu bi ağız tadıyla bağırıp kızamayacaksa da ?

haha
Stres topu muyum ben yea

Heee bu arada 12 yaşında benim cadımda benle ve babasıyla hiç anlaşamıyor nerde hatamız demekden gına geldiiiii hep kusurluyuz hep suçluyuz sabah kahvaltı hazırlaman bile benim suç dün yıktı ortalığı o kahvaltı yapmıyacakmış neden hazırlıyormuşum çok sevimsiz mutsuz bir çoçuk neler yapıyoruz ama beşkuruşluk değerimiz yok korkuyorum annem gibi olamamakdan onu kaybetmekden sabırla istekle azimle çabalıyoruz onun bizi benimsemesini yaptıklarımızı çabalarımızı göreceği güne kadar hatta ölünceye kadar yanında olacağını anlamasını bekliyoruz

Su ana kadar annemin sozunden cikmadim.
Tek kizim o yuzdem annem benim icin ablam,sirdasim,arkadasim,dostum oldu.
bana hep guvendi rabbim goruyor ne ben ne o beni hic uzmedi..
bilmem zit dustugumuz konular ilaki var ..
ama bilmiyorum bende izi kalacak kadar kotu olayimiz olmadi.
insallahta olmaz..

Son düzenleme:
kıs ben 25 oldum
hani ergen olsam anlıcam ergen bunalımım
İnşallah yoluna girer sizin evde de durumlar kolay gelsin:)

sen de bendensin oku yazanları bir deneyelim
aşırı zıt bi karakter, bütün çocukluğum benim beğenerek aldığım ama onun beğenmediği için ben evden çıktığımda yırttığı kıyafetlerime üzülmekle geçti, ve hala bunun izlerini taşıyorum yalnız yaşamama rağmen annem geldi mi sevdiğim kıyafetlerimi saklıyorum. anlaşabilmenin tek yolu uzaklaşmak bence. ne yapsan olmuyor karakterden taviz istiyorlar çünkü hep.

benim annem de beni hep sınıflandırıyor bundan o kadar rahatsızım ki
mesela hep son dakikacıymışım geçen bunu söylüyor halbuki sadece o işi o gün son dakika yaptım o
ama şikayet ederken hep diyor üstüme yapıştırıyor ve gerçekten huzursuz oluyorum direk oyum onun aklında
ben bir kere de olsa hatam neyse hep onu sürekli yapan insanım sanki böyle örnekler çoğalır gider ...

kıs ben 25 oldum
hani ergen olsam anlıcam ergen bunalımım
İnşallah yoluna girer sizin evde de durumlar kolay gelsin:)
Ahhh yavrum bizde geçtik o yollardan kiiii annemde benim turnağım kadar sabır yoktuuu biz yeri geldi dayak bile yedik bu prenses sendromluya bırak dövmeyi ses bile yüksektemiyoruz evin mafya babası gibi yeminle bi ürker olduk karı koca gece kaçta evde oluyorum adamcığaz özlüyo iki lafın belini kıracağız odadan bağırıyor bitmedi dedikodunuz offff offff gidin yatın diyor yaaaa

belki siz de fazla size müdahale etmesine göz yumuyorsunuz ondan mı ki acaba?

beraber mi yasıyorsunuz?
eger oyleyse o evde kendinize sıgınak gibi bir alan olusturun, dokunulmazlık kazanabileceginiz bir koltuk dahi olabilir : ))
diger alanlarda da onların kuralları gecerli maalesef.
ortak yasam, ortak payda ebeveyne sökmüyor, o evde en az 20yıl senden daha fazla yasamıslar sonucta.
hem 60yasından sonra bir insanı degistirmeye ugrasmak kendin icin de epey zorlayacak birsey. ustelik karsılında sadece gereksiz didismelerle gecen gunleri cebine doldurugunu goruyorsun.
yaparım, yapıyorum dersen diyebilecegim birsey yok elbette.

titizlikte püf noktaları ogren, fayans aralarında lekeler nasıl cıkar gibi : Pp
ya da mansetler nasıl temizlenir vs.
arada da aa bir uzman bagısıklık icin cok titiz olmamak gerektigini soyledi, hastalıgı bu sekilde daha cok cagırıyormusuz vb duydugun okudugun bilgileri paylas.
tıp okumadım ama cektigim icin biliyorum, alerjileri de tetikliyor :/
arada da ev yapımı bakım malzemeleri karıstırırsan dogalında gelisen bir sohbet havasına sokabilirsin ; )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…