Annenizle Nasıl Anlaşıyorsunuz?

Hehe ne hoş yazmışsın hiç uzun gelmedi bir çırpıda okudum valla
ne güzel ilişkinizi yoluna koyacak noktaları yakalamışsın bir şekilde :)

Mecbur kaldım diyelim, üniversitede ayrıydım annemle, sonra yeniden yanına dönünce cidden çok çatıştık. Evde huzurum kalmadı, yazık babamla kardeşlerim de etkilendi bu durumdan. Ben genel olarak çok takmıyorum artık olanları, ben de cevap versem, küssem, kızsam hiç anlaşamayız. Anneni değiştiremezsin, o şekilde idare etmeyi öğreneceksin. Sonuçta arada sevgi olduğu için bir şekilde orta yolu bulmanız çok zor değil.

Ben iyi anlasirim genelde
belkide asi ve farkli olmadigim icin olabilir
mesela gece hayatim yok alkol yok
belki bunlar olsaydi anlasamazdik..
ama isten eve evden ise olunca sorunda yok..

kabul edeceğim
ama üstümde otorite kurmasını kabul edemiyorum işte
o ne derse yapmak istemiyorum
kendi kararlarımı kendim vermek istiyorum ergen değilim ki ben
arkadaşımı seçebilirim kimle yakın olacağımı olmayacağımı
ne zaman hangi kitabı okuyacağıma kadar karışıyor yahu
psikoloji seviyorum mesela temel pskoloji eğitimine başvurdum uzaktan eğitim
ona dahi vakit kaybı ne işin var diyor karışıyor
resim yapmayı seviyordum yağlı boya
o kadar çok söylendi ki ders çalış bunun yerine diye soğudum
papağanım var her gördüğünde hayvanı bana çemkiriyor pislik bu hayvan diye
pis tabi hayvan neticede kafesini temiz tutsam da pis havada tüy uçuşuyor...ama seviyorum napym..
bıraksa kendi halime biraz
anlatabildim mi
duymayayım görmeyeyim o halde
olduğu gibi kabul edip söylenip söylenip gitsin
peki o gittikten sonra kendime stres atma yöntemi düşünmeliyim o zamn...bilmiyorum ki gerçekten..

Annemle cok iyi anlasiyoruz yuzde 90. Ama konu annemin ailesi oldu mu birbirimizi mahvediyoruz tabiri caizse...

Annem beni evlat gibi degil kendine arkadas gibi yetistirmis. Bisey yapmadan mutlaka bana sorar her isini benimle birlikte yapmak ister falan... bundan iyi anlasiyo olabiliriz...

annemle bir gün tartıştık bana kırıcı bir söz söyledi bende çok üzüldüm haklı olarak

evde kalmak istemedim kalsam sen bana bunu dedin yok demedim derken kavga büyücek

o zaman örgüye merak sardım annem de çok güzel örgü yapar bana da şal lazım arada konuşuyoruz

ama denk gelip ipi alıp örmedik.

o gün nasıl olduysa yünlerin satıldığı yerde buldum kendimi gittim aldım eve geldim.

dedim ki anne bana şal örücektin bak aldım hemen başla ve her ilmekte ben kızıma ne dedim de onu düşün

annem de sen benle dalgamı geçiyorsun akıl mı veriyorsun örmem deyip yün paketini fırlattı.

ben yine hayal kırıklığı neyse aradan bir hafta geçti.

sabah uyandım kavaltı ev işleri derken duşa girdim çıktım annem geldi.dediki duştan çıktın üşümüşündür al şunu ört omzuna

poşete baktım şalı örmüştü.ben şaşırdım ne zaman ördü hangi ara ördü

o kadar mutlu oldum ki anlatamam

iki senedir oçetin kavgalarımızı bile özledim.geçen telefonda dedim ki anne biz ne zamandır kavga etmiyoruz.

çok alıngandır çok az öte git desen alınır ama onu öyle kabul etmek gerekiyor yapıcak bir şey yok.

evlenince öyle olmuyor çok değişiyorrrr.günde en az 3 kez bende konuşuyorum artık .kızken gürültü patırtıı ahh keşke o eski günlerime dönebilsem

ikiniz de okursunuz güzel bir akıl olmuş da..Annesi okur mu bakalım?
Eski kuşak kadınların okuma alışkanlığı genelde olmuyor.
Kitaptaki regl partisiyle alakali hikayeyi okuduktan sonra muhtemelen devamini okumayacaktir :) ya da daha öncesinde sevgilisinden hamile kalan kizina sonsuz destek veren anneden sonra konu sahibinin annesi yumusayadabilir bilemiyorum.

Bende hiç sorun yaşamadım annemle,tabi bizim zamanımızda durumlar daha farklıydı,mesela ilk adet olacağım zaman herhalde bana anlatmamıştı öyle hatırımda kaldı sanki..

Kızımlada başkayızdır,önce anne olduğumu sonrada onun arkadaşı olduğumu hissettirdim hep.
Sıkıntısı oldumu yanlış birşeyler öğreneceğine gelip bana anlatmasını tercih ettim hep.
26 yaşında şimdi,hiç mi didişmedim sanki geöen sene tansiyon hastası yapacaktı beni neredeyse.
O an ağzımdan kötü bir laf çıkmasın diye kapıyı çarpıp dışarı attım kendimi.
Yani her zaman anne kız arasında yaşanan sorunlar elbette vardı,halada olacakta ama saygı ve sevgi içinde olması lazım ki tartışılan herneyse orta yolu bulmak daha kolay olur..
Ben kendi adıma gençleri çok iyi anlıyorum,ama gençlerde bir parça anneleri anlasalar inanın herşey daha güzel olur..

kızınızla aynı yaşta sayılırım
anlamak istiyorum o yönde davranacağım

Annem benim arkadaşım sırdaşım dostum kardeşim ablam... kankam o benim be :)... evlenmeden öncede çok iyi anlaşırdım beraber alışveriş yapar beraber gezerdik arkadaşlarımın hepsini tanır ve iyi anlaşır ben evde yoksam bile arkadaşlarım gelir annemle otururdu şimdi çok uzaktayım annemden burnumda tütüyor kokusu çok özlüyorum onu günde en az 5 6 kez konusurum aksam yatmadan ararım kesin anne olunca ayrı bir düştüm tabii...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…