- 1 Mayıs 2013
- 7.132
- 4.597
- 398
- Konu Sahibi FalanFilan2025
-
ne sans bızımkıde hıcc takılmaz duzen kural hıc yok babamın etrafında bı hayat yasıyo bude benı delı edıyoEvet ciddi anlamda annesiyle iyi anlaşan arkadaşlardan fikir almak istiyorum...
Annem tam bir kontrol manyağı her şeyimi kontrol etmek üzerimde baskı oluşturmakta üstüne yok.Ama ben çok bunaldım çok anlatamam...Siz bu nasıl aradaki ilişkiyi hem güzel tutup hem de kontrol etmemesini dengeleyebiliyorsunuz lütfen bana fikir verin..Çok ihtiyacım var her gün ayrı huzursuzluktan çok bunaldım canımı çok sıkıyor bu durum....
aramızdaki sohbette sorun yok ki o anlattığı süreceberaber mi yasıyorsunuz?
eger oyleyse o evde kendinize sıgınak gibi bir alan olusturun, dokunulmazlık kazanabileceginiz bir koltuk dahi olabilir : ))
diger alanlarda da onların kuralları gecerli maalesef.
ortak yasam, ortak payda ebeveyne sökmüyor, o evde en az 20yıl senden daha fazla yasamıslar sonucta.
hem 60yasından sonra bir insanı degistirmeye ugrasmak kendin icin de epey zorlayacak birsey. ustelik karsılında sadece gereksiz didismelerle gecen gunleri cebine doldurugunu goruyorsun.
yaparım, yapıyorum dersen diyebilecegim birsey yok elbette.
titizlikte püf noktaları ogren, fayans aralarında lekeler nasıl cıkar gibi : Pp
ya da mansetler nasıl temizlenir vs.
arada da aa bir uzman bagısıklık icin cok titiz olmamak gerektigini soyledi, hastalıgı bu sekilde daha cok cagırıyormusuz vb duydugun okudugun bilgileri paylas.
tıp okumadım ama cektigim icin biliyorum, alerjileri de tetikliyor :/
arada da ev yapımı bakım malzemeleri karıstırırsan dogalında gelisen bir sohbet havasına sokabilirsin ; )
teşekkür ederim çok güzel bir öneri olduSistam, anneler her ne kadar arkadaşça her şeyimizi paylaşabileceğimizi söyleseler bile, onları o kadar müdahil etmek doğru değil gibi. Ben annemle o kadar sık tartışmam, çünkü hayatımda olanların hemen hepsini anlatmıyorum sadece gereksiz ve önemli olmayan detayları anlatıyorum uzun uzun o da ona yetiyor her şeyi anlatmış gibi oluyorum. Bunu yaparken onun "çocuğum hakkında her şeyi bilmeliyim" durumunu doyurmuş oluyorum çünkü. Bu senin hayatına fazla karışmasını önler. Diğer tartışma kısımlarından biri annenin çocuğundan sevgi görmek istemesi, yaşlandıkça "çocukları vefasız" düşüncesi daha da artıyor bu da sana karşı daha aksi olmasına ve bazen moralinin bozuk olmasına sebep olduğu için daha fazla hırçınlaşıyor, zaten annelerimizi seviyoruz da bu durumdan dolayı fiziksel temasa ve tatlı, esprili sözlere önem verelim. Sarılıyorum, mıncırıyorum vs.
Annen fazla kontrollü biriymiş, sen de bu kontrol durumunu doyur ama dediğim gibi gereksiz detayları önemli bir şekilde anlatarak yapabilirsin.
Onun isteğiyle hareket etmiyoruz onun kızgınlığı bundan ben yönetiyim evdeki herkes benim koyduğum kurallara uysun istiyor oda olmayınca bağırıyor bize normalde eşim disiplinli kuralcı bi adamdır ama ergenliği diye ses etmiyır hayran kaldım çok kızdığında git odana çoçuğum çok sinirliyim kalbini kırmak istemiyorum diyor inşaallah geçeçek bende huzura kavuşcambelki siz de fazla size müdahale etmesine göz yumuyorsunuz ondan mı ki acaba?
eh yine tatlıya bağlanmış ne güzel:)Bilmem ki. Bugun kavga ettik mesela, konu su; evdeki abla işleri cok bosverıyor, haftasonları da annem basında beklemek ıstemıyor, ama herkesın bir işi oldugu ıcın yalnız kalıyormuş o yüzden de evde kalıp her seyı kontrol edıyormus. Babamla çıkın dıyorum, babamla da Sureklı hesap yaptıgı ıcın takılmak ıstemıyormus. E sen de benımle hep hesap yapıyorsun dedım. Kıyamet koptu. Yok ben senınle paylaşım yapıyorum sıkıntılarımı paylaşıyorum. E dedım ben para muhabbeti yapmayı sevmıyorum. Allahhh benım umursamazlıgım mı kaldı sımarıklıgım mı kaldı hayalperestligim mi kaldı neler neler... Aynı babamla çekmişim (zaten bütün kötü huylarım babama, bütün iyi huylarım anneme benziyor) Yok efendım aynı evde yaşayıp da ailesine benım gıbı uzak olan kımse yokmuş da. Yok efendım ne kadar bagımsızmısım aynı evde yasıyormuşuz ben dinlemek bilmek zorundaymısım. Iyı ben de baska eve taşınırım dedım. Nasıl taşınacaksın baban verecek yıne dedı he olay sırf para o zaman benım param olsa demek kı taşınsam sızınle ilgim kalmayacak, sırf aynı evde yasıyoruz dıye mı sorumluyum yanı dedım. O zaman bütün sorun para mı ben sıze yük oluyorum galıba o zaman en iyisi ben evleneyım bır an önce siz de rahatlayın en cok da sen rahatlarsın dedım. Anlamıyorum senı cok garipsin diyecek bır sey bulamadım dedi. Aksam da geldi öptü sarıldı bugun sinirim bozuktu kızım üstüne geldim galiba diye
18 e kadar yolu var ümitsizliğe düşürmek istemem ama:)Onun isteğiyle hareket etmiyoruz onun kızgınlığı bundan ben yönetiyim evdeki herkes benim koyduğum kurallara uysun istiyor oda olmayınca bağırıyor bize normalde eşim disiplinli kuralcı bi adamdır ama ergenliği diye ses etmiyır hayran kaldım çok kızdığında git odana çoçuğum çok sinirliyim kalbini kırmak istemiyorum diyor inşaallah geçeçek bende huzura kavuşcam
aramızdaki sohbette sorun yok ki o anlattığı sürece
ben anlatmaya başlarsam ama hep pişman oluyorum
zaten sürekli anlatıyor açıkçası konuşmayı seviyor o konuda sıkıntımız yok pek:)
özel alan ; evet çok güzel bir fikir:)
Evet ciddi anlamda annesiyle iyi anlaşan arkadaşlardan fikir almak istiyorum...
Annem tam bir kontrol manyağı her şeyimi kontrol etmek üzerimde baskı oluşturmakta üstüne yok.Ama ben çok bunaldım çok anlatamam...Siz bu nasıl aradaki ilişkiyi hem güzel tutup hem de kontrol etmemesini dengeleyebiliyorsunuz lütfen bana fikir verin..Çok ihtiyacım var her gün ayrı huzursuzluktan çok bunaldım canımı çok sıkıyor bu durum....
Ben paylaşamıyorum ki her şeyi
mesela diyorum ki işte anne şununla şöyle oldu böyle tartıştık
iki gün sonra ben barışıyorum arkadaşımla aram düzeliyor annem arkadaşımdan yıllarca nefret ediyor
onunla gezme onu eve getirme ona doğum gününde mesela hediye bile aldırtmamak için kırk takla atıyor kavga ediyor benimle...böyle...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?