• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annesi ve babası istediği için boşandık. Unutuluyor mu ?

24 yaşında henüz çok genç ve fazla toysunuz. Şimdi o adam size dese ki ben ailemden ayrı şehre taşındım, artık görmeyeceğiz, gitmeyeceğiz; gider misiniz? Sanıyor musunuz ki o aile uzaktan oğullarını işlemeyecek, peşinize düşmeyecek? Topluca manyaklar ordusu hepsi. O koca da ailesinin etkisinde kalmasa başkalarının etkisinde kalır; ezik çünkü.

Mesleğiniz varmış, bir işe girip çalışın, unutması kolay olur.
Adam babası istemiyor diye karısını almaya gelemiyor, bi de uzak şehirde ayrı ev açacak sorumluluk alacak. Anakuzusu adam için fazla ütopik. 😀

Millet 40 yillik evlilikten sonra bosaniyor, yetiskin cocuklar ile, o kadar anilar ile.
Yani su düsünce liseli kizlarda olmasi normal, ama 24 yasindaki kadin için artik saçmalama diyorum. 80 yil ömründe, 6 ay evli kaldin diyemi baska erkek olmayacak, cocuk olmayacakmis?

Bu kadar arabesk olma. Bir kaç kitap oku, para birtiktir yurtdisina git. Ufkun biraz açilsin. Hersey erkek, yada evlilik degildir. Sunu anladim ki, kendini sevmezsen hiçbirsey dogru gitmiyor, yolunu bulmuyor. Bu sekilde ilerde tekrar tekrar hep yanlis kisiler ile beraber olursun. Olgunlas, güçlü ol.

Ya canım gel dese karsı koyamam giderim demissin..
Adam ailesinden korkusuna gelip seni geri bile alamamis.
Herkes elinde telefonla mesajla bir seyler yazar cok kolay yazmasi gel demesi.. ailesine karsı durup gelseymis ama gelememis..
Mumkun degil olmazmis ne guzel bak guclu durup bosanmissin ama devamini getir.
Yasin daha cok genc emin ol tekrar karsina cikar nasipte varsa anne de olursun.

Burada okuduğum ,gördüğüm kadınların çoğu kendi kendine bir hayal dünyası kuruyor ve olayları kendi hayal dünyasına göre algılıyor .."onun için üzüldüğümden katlandım,ezikti vs" diyor mesela konu sahibi arkadaş .Bence gayet ezik davranan üzücü muameleye "hayır" demediği için maruz kalan kendisi oysa !! 6 ayda ailesini 2/3 görebilen ,kayınpederi kayınvalidesi ile 6 ay birlikte yaşayan kendisi (yaşamamayı seçebilirdi ,gitmeyebilirdi) ,eşinin ailesinden küfürler hakaretler işiten bunları dinleyen kendisi ..pijamaları ile kapısından çıktığı o yaşam şekline "eşim gel dese giderim" diye dönme hayali içinde olan yine kendisi 🤷‍♀️ kendini seven,sevginin ne olduğunu bilen,sağlıklı bir kişi bu tür bir hayatı kendisine reva görür mü ?

Buda ailelerden kaynaklaniyor. Kizlar sevginin, aski dizilerden ögreniyorlar. Tabu çünkü. Burdada konu vardi, 16 yasindaki kizi asik olmus diye annenin paniklemesi. Ki tam o yaslarda bu duygulari yasamasi, erkekler nasil, iliskiler nasil ögrenmesi gerekiyor.

Yoksa tecrübesiz iste ilk bir iki güzel laf diyen adama "asik" oluyorlar. Ailede bunlar ile hiç oturup konusmuyor ki iliski dedigin söyle olmali, saygi dedigin böyle biseydir diye. Gizli sakli bulusmakta isin entrikasi, heycani ve kizlar dahada baglaniyor.

Bunun üstünde bide Türk kültüründe "disi kus yuva" muhabeti var. Ayrilmak, bosanmak sanki çok kötü seylermis gibi. Bunlar olunca hep kadinin suçu, kadin yürütemedigi için. Ve o noktaya gelinceye kadar kadin mecburen saçini süpürge etmek zorunda kalmis olmali, son demine kadar, son pskilojik saglini yitirine kadar o evlilikte o iliskide denemeli gibi bir algi var.

Anne babası istemediği için boşandık başlığındaki cümleyi doğru bulmuyorum..kocanizda istiyor ve ailesine onay veriyor bildiğin kurma saat ve koyun modunda herseye he diyor.ben karımı seviyorum deyip susturmamış ve ömür boyu susturma potansiyeli olurmu bilemedim.sende bu zavallı adam için cagirsa giderim modundasın..bırak herşeyi geride ve kendine yeni sayfa aç,sen değil o unutamasın.psikoterapi alamiyorsan psikolog fatih civelekoglu nu mutlaka dinle tam sana göre.youtubeden takibe al dinle seni anlatan çok vakalar var konuşmalarında.

Ya şu ailenle görüşmeyeceksin hikayelerine inanamıyorum bazı erkek ailelerindeki.. neden yahu neden?gerekçeleri ne?
Bende de vardı aynısından. Üstelik ben küçük te değilim idare edebilecekleri kadar. Brnim annem tek başına köyde yaşayan 78 yaşında bir kadın babam yok. Bana dediler ki ilk evlendigimde bizde kız evden çıktımı, yada gelin grldi mi anasına babasına bizim iznimiz olmadan gidemez sen ne zırt birt anana gidiyorsun. Abinler yengenler gitsin hizmetini yapsın...

Merhabalar. Tam olarak 1 sene önce evlendim. Liseden tanışıyorduk 24 yaşındayım. 6 ay evli kaldık sonra evi haberi bile yokken o evde değilken terk ettim 1 ay önce de resmî olarak bitti. Hemşireyim ben ama çalışmıyordum.kendisi lise mezunuydu. Büyük bir gönül bağıyla evlendim. Ama ailesi o kadar kötü insanlar çıktı ki. Dayanamadım. sürekli benim üniversite mezunu olduğumu söyleyip kendilerine bir drama çizdiler . O 6 ay nasıl dayandığıma şuan inanamıyorum. Öyle insanlar ki evden dışarı çıkmamı bile istemiyorlardı. Kendi evime bile gitmeme gönülleri olmuyordu onlarda kalıyorduk. Annemlere gitmemi onların gelmesini bile istemiyorlardı. 6 ay evlilikte 3 kere gittim annemlere onun dışında başka hiçbir yere gitmedim. Kültür olarak gelenek olarak aynı yapıda değildik. Alışır dedim bekledim hep. En son bi kavgamızda eşimin ailesi annemgile gitmek istediğim için bana çok hakaret etti açık açık küfür etti seni sevmiyorduk istemiyorduk zaten oğlum sevdi diye geldin buraya gidemezsin hiçbiyere illa gideceksen kefenle çıkarsın dedi daha sonra da annemi arayıp kızınızı hala neden arıyorsunuz onunla ilişiğiniz kesildi o artık bizim soyadımızda diyince bende ipler koptu. Pijamayla çıktım evden. 5 ay ayrı kaldık. Çok yalvardı eşim düzelteceğine eski mahkum günlerime dönmeyeceğime çok söz verdi. Ama bu sözü veren adam babası karını almaya gidemezsin gelirse kendi gelir dediği için gelmedi hiç . Sadece mesajda gel yazdı. Bende tekrar o hayatı göze alamadım. Eşimin yanımda arkamda olacağına azıcık güvenseydim alırdım ama o güveni de vermedi. Babası ne derse o oluyordu. Kısaca boşandık. Sırf onun ailesi istedi diye. Eşime de seni beğenmiyor seni yanına yakıştırmıyor diye diye aşağılık psikolojisine soktular. O da seviyorum ben diyemedi. Dün öğrendim ki bi eltim vardı benden güç bulup oda kaçmış evden o benden beter haldeydi . Şimdi düşününce onu nasıl unutacağım bilmiyorum. Unutuluyor mu? Tekrar bi evlilik yapıp anne olabilir miyim bilmiyorum. Gönlüm ne olursa olsun istiyor onu. Bi gün gel dese giderim kesin karşı kıyamam gibi geliyor . ben unutmamaktan korkuyorum. Hayat boyu bununla yaşamaktan. Anne olamamaktan. Mutlu olamamaktan. Boşanma psikoljisini nasıl atlattınız. İkinci bir evliliğiniz mutlu oldu mu? Unutabildiniz mi?
Adam zaten evliliğinin düzelmeyeceğini babasının korkusundan yanınıza gelemeyerek ortaya çıkarmış.
Basiretsiz bir adammış.

Saçınıza başınıza bakın, hatta biraz değişiklik yapın, bu zihninize değişiyoum mesajı verir. Belki kısa bir tatil yapın. Modunuzun düşmesine izin vermeyin, sevdiğiniz ne varsa, o evlilikte ne yapamamışsanız onu bir yapın önce.
Mis gibi mesleğiniz var; devlette ya da özelde hemen işe başlayın, hatırladıkça çok çalışın.. Yaşınız ufacık, öyle ki yaşıtlarınızın çoğu bekardır. Sabredin geçecek göreceksiniz, hastanelerde ne dertte insanlar var, çok şükür dermansız derdim yok, beni seven ailem sağ ve yanımda deyin mutlu olun.
Siz olumlu olursanız doğru zamanda, doğru kişiyi bulacağınıza eminim.

Sizi tebrik ederim düzelir diye senelerce beklememișsiniz. Unutulur tabi ki zamanla. Şu an her şey yeni sizin için ondan böyle düşünüyorsunuz

Bende de vardı aynısından. Üstelik ben küçük te değilim idare edebilecekleri kadar. Brnim annem tek başına köyde yaşayan 78 yaşında bir kadın babam yok. Bana dediler ki ilk evlendigimde bizde kız evden çıktımı, yada gelin grldi mi anasına babasına bizim iznimiz olmadan gidemez sen ne zırt birt anana gidiyorsun. Abinler yengenler gitsin hizmetini yapsın...
Siz ne cevap verdiniz?

Siz ne cevap verdiniz?
Dedim o sizin burda böyle bizde değil. Benim annem tek yaşıyor ve ben oğlunuza evlenmeden önce bunları bir bir anlattım kabul etti. Ben annemi gelinin eline bırakmam ki zaten anne babayı kizi ve oğlu bakmak zorundadır gelin veya enişte değil... Zaten orda koptuk ve bir daha duzelmedik 5 sene sonra boşanıyorum 😁.

Siz ne cevap verdiniz?
Bana her fırsatta sen beni bakmak zorundasın diyordu... Bende yanıma gelirde düşkün olursanız bakairm ama kimseyi gidip evinde bakamam diyordum. Ki onlara göre gelin köle. diğer gelinini benim yanımda yollamadilar annesine ve kocası da hicbirsey demedi. Üstelik anaları benim çalıştığım hastanede vefat etti kadına son gunlerinde larinda sordum anneanne yanında kim kalsın isterdin. Kızlarım dedi. Ama hiçbir kızı kalmak istemedi evden gelini çağırıp bıraktılar..

Adam babası istemiyor diye karısını almaya gelemiyor, bi de uzak şehirde ayrı ev açacak sorumluluk alacak. Anakuzusu adam için fazla ütopik. 😀
E kız gel dese giderim diyor, kanmasın diye uyarıyorum. Olur da böyle bir hikaye ile gelirse oğlan, gerçek olması imkansız. Gözü açık olsun biraz.

Buda ailelerden kaynaklaniyor. Kizlar sevginin, aski dizilerden ögreniyorlar. Tabu çünkü. Burdada konu vardi, 16 yasindaki kizi asik olmus diye annenin paniklemesi. Ki tam o yaslarda bu duygulari yasamasi, erkekler nasil, iliskiler nasil ögrenmesi gerekiyor.

Yoksa tecrübesiz iste ilk bir iki güzel laf diyen adama "asik" oluyorlar. Ailede bunlar ile hiç oturup konusmuyor ki iliski dedigin söyle olmali, saygi dedigin böyle biseydir diye. Gizli sakli bulusmakta isin entrikasi, heycani ve kizlar dahada baglaniyor.

Bunun üstünde bide Türk kültüründe "disi kus yuva" muhabeti var. Ayrilmak, bosanmak sanki çok kötü seylermis gibi. Bunlar olunca hep kadinin suçu, kadin yürütemedigi için. Ve o noktaya gelinceye kadar kadin mecburen saçini süpürge etmek zorunda kalmis olmali, son demine kadar, son pskilojik saglini yitirine kadar o evlilikte o iliskide denemeli gibi bir algi var.
Benim yakın çevremden bir tanıdığım var. Ailesi gayet düzgün kendisi de çok iyi bir üniversitede eğitim alıyor. Ama gel gelelim ki o da resmen buna benzer bir ilişki yaşıyor, Erkek arkadaşı, erkek arkadaşının ailesiyle. Ya o kadar toksik bir ilişkileri var ki ben dinlerken çıldırıyorum, sürekli konuşuyoruz ama hiçbir şey değişmiyor. Ailesi de arkasında ayrıl diyor daha evlilik olmadan. Ama sürekli düzelir, düzelecek kafasında. Evlilik olunca her şeyin rayına gireceğine inanıyor. Kimseyi dinlemiyor. Mesela saatlerce konuşalım, en son ikna olur gibi oluyor evet bunlar beni hasta ediyor diyor 1 saat sonra hiçbir şey olmamış gibi davranıyor. Şimdi siz burada aile kültür ilişkisini kurunca benim aklıma direkt o geldi. O bu tanımlara da uymuyor. Ama neden böyle olduğunu neden ısrarla bu ilişkiyi sürdürmek istediğini anlamıyorum. Tek bildiğim ve söylediğim bu toksikliğin, bu kötü iletişimin içinde karar verme mekanizmasının bozulduğu.

Benim yakın çevremden bir tanıdığım var. Ailesi gayet düzgün kendisi de çok iyi bir üniversitede eğitim alıyor. Ama gel gelelim ki o da resmen buna benzer bir ilişki yaşıyor, Erkek arkadaşı, erkek arkadaşının ailesiyle. Ya o kadar toksik bir ilişkileri var ki ben dinlerken çıldırıyorum, sürekli konuşuyoruz ama hiçbir şey değişmiyor. Ailesi de arkasında ayrıl diyor daha evlilik olmadan. Ama sürekli düzelir, düzelecek kafasında. Evlilik olunca her şeyin rayına gireceğine inanıyor. Kimseyi dinlemiyor. Mesela saatlerce konuşalım, en son ikna olur gibi oluyor evet bunlar beni hasta ediyor diyor 1 saat sonra hiçbir şey olmamış gibi davranıyor. Şimdi siz burada aile kültür ilişkisini kurunca benim aklıma direkt o geldi. O bu tanımlara da uymuyor. Ama neden böyle olduğunu neden ısrarla bu ilişkiyi sürdürmek istediğini anlamıyorum. Tek bildiğim ve söylediğim bu toksikliğin, bu kötü iletişimin içinde karar verme mekanizmasının bozulduğu.
Yukarıda da dedim, bu hırs. Ama değmez bi hırs.

Ailesi kara cahil, eski eşiniz de tam bir kuklaymış. Ailesi yüzünden olmasa bile bir gün illa ki evliliğiniz yıkılacaktı. Bu adamı severek kendinize saygısızlık etmeyin. Hangi devirdeyiz ya ne demek gelin ailesiyle görüşemez, formalite icabı olan birkaç harflik soyadı alınca başka aileye mi ait olunuyormuş o cahillerin gözünde? Bence gidin sadaka verin, hep şükür edin böyle iğrenç aileden kurtulduğunuz için. Elbette tekrardan en güzel şekilde evlenip anne olabilirsiniz. Ayrıca eski eltiye de helal olsun, sizi örnek alıp o da kurtarmış kendini bir sevap daha işlediniz.

Böylesi adam çok etrafta. Yani bu sizin için sorun olmadığına göre yeniden evlenir ve çocuk sahibi de olursunuz korkmayın.
Şimdi diyeceksiniz ki üslubun sert ama ne denebilir ki başka?
Bazı insanlar vardır muhakeme edemez, sonunun nereye varacağını düşünemez. Yaptığının yanlış olduğunu idrak edecek durumda değildir. Bu insanları anlıyorum. Kapasiteleri o kadar.
Ama sizin gibi her şeyin farkında olup bile bile lades diyene çok kızıyorum. Bilmediğimiz başka hayat şansınız da mı var acaba? Yani hepimizin bir kez yaşam hakkı olduğuna göre neden heba ediyorsunuz? Aşk için demeyin lütfen çünkü ortada aşk falan yok. Kendinizi kandırmayın.

Son olarak da ailesi ayırdı masalına daha fazla inanmayın.

aman iyi kurtulmuşsun ruh hastalarından, aynı yaştayız ben tatil planı yapıyorum sen kaynana kocayla uğraşıyorsun. git hayatını yaşa, akışına bırak önüne daha ne kısmetler gelir. bende uzun bir ilişki bitirdim aldatıldım ama şimdi gayet iyiyim. bir süre sonra toparlayıp hayatını yaşamaya başlıyorsun. umarım en kısa zamanda geçmişi bırakır geleceğin tadını çıkarırsın.

Back
X