Anneyle anlasamama

Annem basklrna cok iyi bi insn. kimseyi zarari dokunmz yardimna kosar cok merhametli ama iste bana boyle ama ona gore ben cok kotuyum

Etrafinda akrabalarnda milletin kizina nekadar deger verdgni goruyor. cok kiside demistir senn kizin yannda hep destek oldu diye.benim aklim hicbizaman havada olmadi cok duyarliydim olgundum .ama gel gorki bugun anneyle kavga ediyoruz ve cokkotu konusuyoruz birbirimize tabi o surekli ustume geldigi icin .

Yok canim degilim suphem yok o konuda o beni herseyine katlanmak zorunda olan bisey olarak goruyo .anlam veremiyorum nankor .simdi dahada acildi aramiz cunku ben hazmedemyrm patlyrm bagryorum .

Yasadimiz o kadar kotu gunlerde o hep kendini dusundu ben hep onun sagligini dusundum ama gel gor ki benim ruh sagligimi zerre dusunmez.hep basklri icin tartsrz .

Benimde annem anlatirdi kotu yonlerimi ama o kadar degil yani laf arasinda.Haklisin canim ama idare edeceksin belki duzelir yani dua et boyle annesi daha zor durumda olanlar var Belki bir gun teyzen falan varsa eger uyarak birisi vazgecer huyundn

Yorum yapacaktim ama oyle karman cormanki Okuyamadim

28 yasindayim ve benim de kizim var su anda. Kizima annelik yaparken ki tek idealim, ornegim annem ama olumsuz yonde. Onun gibi anne olmamaya calisiyorum. Aklimin erdigi (4-5) yasindan beri annem beni surekli doverdi. Konusmamdan dolayi doverdi, ufak bir sakarliktan, kazadan, cocuk inadimdan, kardesimle kavgamdan vs vs herseyden dolayi evire cevire saatlerce butun siniri cikana kadar doverdi. Onun yuzunden basarili bir cocuk olmama ragmen ilk- orta okulda, lisede, univ.de hep ozguveni dusuk biri oldum. Surekli benden mukemmel bir ev hanimi olmami bekledi, bulasik yikayan, ev silip supuren, cam, yer silen, elisi dantel oren biri olmami istedi ama elimden geleni yaptigim halde onun istedigi gibi olmadim, olamadim. Yaz tatillerinde aglata aglata dantel ordururdu. Genctim, arkadaslarimla gezmek isterdim, babamdan zar zor izin alirdim, evden cikana kadar sorun cikarirdi, aglayarak giderdim sonunda. Bir alisveris yapip, birsey aldigimda gule gule giy, yakismis demek yerine kiskanir gibi mutlaka ters, moral bozan laflar sayardi. Surekli beni komsunun kizi, amcamin kizi, halamin kizi, dayimin kizi ve gordugu herkesin kizi ile kiyasladi. Falanca benim yarim kadarmis butun evin isini yaparmis, filanca hergun camlari siliyormus, daha bir kere bile annesi silmemis, oteki kurani 800 kere hatmetmis, bir oteki hem bilmem nereleri kazanmis hem de butun evi kaymak gibi yapmis, digeri annesini cok severmis de her dedigini yaparmis vs vs vs hic bitmezdi. Evlendim, taa ABD den kucagimda bebekle senede birkac gun tatile, yanlarina gidiyorum, yemin ederim ki ucaktan indigim gun basliyor hic bugune kadar camimi silmedin, duvarimi silmedin, evimi temizledin demeye. Iki gun annemgilde kalip esimin ailesine gittik. Telefonda konusurken kapinin onunu silerken komsu gormus de Rosalone geldiginde silmedi mi demis de, temizlik yaparken oteki komsular gelmis de Rosalone geldiginde evini temizlemedi demis de vs vs vs. Anne oldum ve anladim ki annelik bu degil. Hakki odenmez, 9 ay karninda tasidi, emzirdi, yedirdi icirdi ama anne olamadi benim annem malesef.

Hayatımdaki herkes bir yana, annemm bir yana!
Şu hayattaki en hassas noktamdır.. ona yapılacak en ufak şey, yapan kişiye düşman olma sebebim olur.
24 yaşındayım bazen yatmadan önce annem ölürse ben ne yaparım diye düşünüyorum sonra yatağımda saatlerce gizli gizli ağlıyorum.. elimde olmayan aşırı bir bağlılık var.
Bu yüzden annrm bana ne yaparsa yapsın sesim çıkmaz.. :))

Cok uzuldum suan oyle bir ruh halindeyimki ne dicegimi bilemedim bende 28 yasindayim bende boyle anne olmk istemiyorum

Asiri bagliydim ama sonuc ortada boguluyorum ve yaranamadim herkes yasadini bilir tabi. Allah bozmasin

Takma,ben böle konulara çok yazdım,ben 37 Han'ı patlıyorum diyorsunuz,bu ne ,sen gel benım yaşıma Gör patlamayı,bı kere kabullen,ve artık Yargılama,beynınde sıl,zoruna gitmez,görevını vıcdannen yap,ama beklenti içinde olma ,anne böle olmamalı fılan derken kırarsın Kafayı,yukarıdakınden bızdede var,ama ben kayışı kopardım,daha yapamıyor,ama gelmişim kaç yaşına,çok güçlü karakterım ben,sağlam duruşluyum,benı sindiremedi,manıple edemedi,ızın vermedim

Benimde annem anlatirdi kotu yonlerimi ama o kadar degil yani laf arasinda.Haklisin canim ama idare edeceksin belki duzelir yani dua et boyle annesi daha zor durumda olanlar var Belki bir gun teyzen falan varsa eger uyarak birisi vazgecer huyundn
Evet oyle avuttum kendimi idare ettim olmdi bazi seyler artik benim sinirimi ve psikoljimi asti ezelinden beri onla bunla kiyaslayan biri degil.aile sorunlari ve yasattiklri onca seyden sonra biraz dusunulmek. bazi kardesi soyler bazisi zaten bicok seye sebep.biri bna bisey deyip cevap verince kotu oluyorym ah keske su insanlar haddini bilse.annem icin herseye susmak revami degil kalbimin degeri yok

Haklisiniz zaten bende kendi koruyamadm pek ben sadece sabirliyim dayandim icin gucluyum ama beyinde kalpte bitmisim gormemek duymamak istiyorum kendimi geri cektikce vefasiz oluyom olayim ya napim beni benden baska dusunenmi var elalem icin yasiyo

Benim annem bi degisik....
hayir ben bu kadar saygili nasil kaliyorum merak ediyorum
birde hala yuzune bakip anne diyorum...
bilmiyorum ki bendeki saflik mi yoksa acima duygusu mu...
belki de o kadar onemsemiyorum ki kadini ....kendi haline birakiyorum....
bildigim tek sey var ki....o olmamış. ...onun icin de zor olmali boyle biri olmak...ne bilim...

Saygimi yitirdim bicak kemige dayandi beni encok zorlayan surekli onun bunun icin bana mudahale etmesi fikrime dusunceme saygisi yok.kirici kavgaci degilim.biri bin defa laf soylese ben bikere soylesem mudahale ediyo.kizin sennle neler yasamis hep yannda olmus onun yaptgina bak cevremde bi annem var bu sekilde.ama ona gore ben kotuyum gelip birinin surda laflryla egosunu tatmin etmek icin konusma hakki var brnim cevap verme hakkim yok aman kirilmasin ah bee ben cok kirildim parcalandim artk yok ondn yuz bulan insanlr tepeme cikti brnim omrum gitti.

Sogukkanli olamayip anneyi asiri dusunen bi yapim vardi simdi asi evlat oldum oda sirf ona cevap verym diye.ama kiymet bilinmez kendinden verdgn ödünlerle kalirsin ondan kendimi korumam lazim suan encok istedim bu vazgectim anlatmktan izah etmekten

[QUOTE="Hassaskiz, post: 42748031, member: 70objektif]Saygimi yitirdim bicak kemige dayandi beni encok zorlayan surekli onun bunun icin bana mudahale etmesi fikrime dusunceme saygisi yok.kirici kavgaci degilim.biri bin defa laf soylese ben bikere soylesem mudahale ediyo.kizin sennle neler yasamis hep yannda olmus onun yaptgina bak cevremde bi annem var bu sekilde.ama ona gore ben kotuyum gelip birinin surda laflryla egosunu tatmin etmek icin konusma hakki var brnim cevap verme hakkim yok aman kirilmasin ah bee ben cok kirildim parcalandim artk yok ondn yuz bulan insanlr tepeme cikti brnim omrum gitti.[/QUOTE]
Off cok zor ya....hani bakiyorum dusunuyorum objektif olarak...
diyorum onun icin de zor olmali...
hani bir kadin bir anne...nasil cocugunu bu hale getirebilir ruhen olarak...genellikle boyle kadinlarin hayati zor gecmistir ve boyle biri olup cikmistir dogal olarak cocuguna yansiyor diyorum...
bende anne olucam ve nasil bir anne olmamam gerektiginin modeli var elimde ama iste kendi.i cocugumu hirpalamadan gecirebilecekmiyim omrumu diye dusunuyorum....
odum kopuyor gun gelip cocugum benim yuzumden psikolojisi bozulur mu diye....beni biseylerden oturu suclar mi diye....

Off cok zor ya....hani bakiyorum dusunuyorum objektif olarak...
diyorum onun icin de zor olmali...
hani bir kadin bir anne...nasil cocugunu bu hale getirebilir ruhen olarak...genellikle boyle kadinlarin hayati zor gecmistir ve boyle biri olup cikmistir dogal olarak cocuguna yansiyor diyorum...
bende anne olucam ve nasil bir anne olmamam gerektiginin modeli var elimde ama iste kendi.i cocugumu hirpalamadan gecirebilecekmiyim omrumu diye dusunuyorum....
odum kopuyor gun gelip cocugum benim yuzumden psikolojisi bozulur mu diye....beni biseylerden oturu suclar mi diye....[/QUOTE]
Evet bende yasiyorum bu korkuyu ben sizi uzdysem kusura bakmayin.bende basklrna uzuluyorum.etrafmda insanlra dusunceli yaklsan biriyim karsimdaki hakszsada o da onun akli diyebilen ama bi baktim insanlar fesat kotu simdi yanstmasamda cevremdeki bi cok insana acimiyorum yani cunku bazi insanlr gerckten hicbiseyi haketmiyo.annem benim annem kimse benim kadar dusunemez ama onun bni yipratmsna izin verdikce yada kendmi ondn koruyamadikca ruhen bozulup sinir sistemim bozulup daha kotu oluyorum.ben iyi olmzsam kimseye iyiligik olmz.keske o da kendini elalem icin uzmese.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…