- 23 Temmuz 2015
- 450
- 16.853
- 138
- 41
Aynen canim bende evlat sahibiyim ve Allah izin verirde omrumuz olursa guzel duzgun Rabbine hayirli bir kul olarak yetistirmek istiyorum.istemem benim yasadigim travmalari yasasin Rabbim yasatmasinda.Cok haklisiniz.Allah yardmcmz olsun.sabir versin ezdrmeyelim dogurdular ama yaratmadilar haşa
Okudum calistim eline verdim suan calismyorum ama ariyorum seneye evlenmyi dusunuytm kismetse.ben cok yokluk gordum bikere anne sunu al die diretmdm omrumde.bayrmda onum bunun verdg parayi bile cuzdanina koyardm gizli ilkokuldydm bilirdi.ama simdi ailesinin hep destek oldugu her istedgni aldig ve bolluk icinde olan kizlri calistgi icin onlri bana over.evlrne esya aliyolarmis.kimseden yardm almdn ceyizlrimi alicam aldigim ceyizin kaliteside markasi beni ilglndrr.ona kalsa ceyiz 500 kusurluk tullu brnim ihtycm olmyn gosterisli bi yatak ortusu ve brnim kullanmicam gereksiz adet yerinu bulsun diye suslu boncuklu havlular sandik sandiksz gelin olmz tabi.ah su elalem icin yasamasak ben istedimi alirim ama.insanlrda herseye burunlrni sokmasalr benden kucuk insnlra bile izin veriyo.onlara hak veriyo kalkip kizin teki evde gordg paketli klozet takimini goruyo ve bu ne bu nebicim bisi diyo ne guzelleri var, cicekli diyo, ceyiz sanmis.onunki soyle guzel ve marka olcakmis.tam lafi yapistrcam anne girer tabi araya o evin diye simdi o kisiye mesafe koydum ve annem kiskanc oldmu soyluyo.o 15 liralik klozet takimi benim ceyizmde olsaydi ki oyle sanmis benim zevkimdr.belki iki tane var o yedek .belki o gider su esyays deger verir belki ben buna.insanlr konusmyi bilicek haddini bilicek.bildrmye kaltimda anne mudahale etmicek annmle encok kavgamiz basklri yuzundenannelerimizin çok ortak yönü var. evli değilsiniz sanırım.bir de o versiyonu var işin şimdiden hazırlayın kendinizi. para vermediğiniz için kötü olmalar.ben sana bir şey almıyorum mu zaten demeler.sizin paranızla size ait olmayan hayaller kurulması,birden bire seninle 2 laf edilmiyor demeler(30 yıl boyunca temcit plavı gibi aynı şeyleri dinleyince insan iki laf edilmez hale geliyor).
Allah gostermesin.psikoloji herseyden onemli insann tum hayatini bakisini etkileyen benim etrafmda pskoljisi bozulup tedavi olan cok oldu hep yanlrnda oldum bna saldrsalar bile.sonra bi baktim insnlr beni kucumsuyo kendilrnden haberlri yok.ki ben hicbirzmn ruh sagligim bozulup kimselre saldrmadim karismadim sadece benim ustume gelinmemesini istedim ve alttan aldikca yada konusup savununca yine biseylere zorlanip anne icin katlannca bunalim haldeyim derslrme aklimi veremiyorum okudumu anlyamyrm dikkatim daginik ve aglma krizleri ozguven eksikligi surekli susturan basklrnin yannda bunu yapan bi anne.Allahim kimseyi sasrtmasin.sustukca baskiyla sinirlnip ustume geldinde ittigmi biliyorum elimde degil .Aynen canim bende evlat sahibiyim ve Allah izin verirde omrumuz olursa guzel duzgun Rabbine hayirli bir kul olarak yetistirmek istiyorum.istemem benim yasadigim travmalari yasasin Rabbim yasatmasinda.
Bana kendisnn ve savunduklrnn cok iyi oldugunu iddia edyo ben anneme anltip yasattiklrni ona kendmi neden boyle dusundugmu kanitlmya calistim.surekli biseylere zorlniyorum ve bundn faydalann akraba ve komsular.Ay benimkide üvey anneden hallice işte.berbat bi çocukluk ve gençlikten sonra bayramlarda yalnız olmak Çokta koymuyor insana
Seni cok iyi anliyorum ogrencilik hayatim hep kıyaslamalar ve dalga gecmelerle rezil oldu.sonunda beni psikolaga gonderdiler panik atak ve depresyona girmistim.senin yapman gereken egitimine onem verip annene fazla kulak asmadan kendini bir an once kurtarmalisin.Allah gostermesin.psikoloji herseyden onemli insann tum hayatini bakisini etkileyen benim etrafmda pskoljisi bozulup tedavi olan cok oldu hep yanlrnda oldum bna saldrsalar bile.sonra bi baktim insnlr beni kucumsuyo kendilrnden haberlri yok.ki ben hicbirzmn ruh sagligim bozulup kimselre saldrmadim karismadim sadece benim ustume gelinmemesini istedim ve alttan aldikca yada konusup savununca yine biseylere zorlanip anne icin katlannca bunalim haldeyim derslrme aklimi veremiyorum okudumu anlyamyrm dikkatim daginik ve aglma krizleri ozguven eksikligi surekli susturan basklrnin yannda bunu yapan bi anne.Allahim kimseyi sasrtmasin.sustukca baskiyla sinirlnip ustume geldinde ittigmi biliyorum elimde degil .
Ne yazikki bizim gibiler hayata bikaç skor yenik Başlıyor. Psikoloji yara Alınca kolay kolay iyileşmiyormuş.seneler sadece Acısını hafifletiyor yaşadıklarımızın. En ufak bişeyde kanamaya BaşlıyorSeni cok iyi anliyorum ogrencilik hayatim hep kıyaslamalar ve dalga gecmelerle rezil oldu.sonunda beni psikolaga gonderdiler panik atak ve depresyona girmistim.senin yapman gereken egitimine onem verip annene fazla kulak asmadan kendini bir an once kurtarmalisin.
Amin .iste bunlarda sinav .akil sagligimisi koruyalim cunku bizde anneyiz esiz yani siz oylesiniz bende olcam insaallahAynen canim bende evlat sahibiyim ve Allah izin verirde omrumuz olursa guzel duzgun Rabbine hayirli bir kul olarak yetistirmek istiyorum.istemem benim yasadigim travmalari yasasin Rabbim yasatmasinda.
Malesef yapilan herseyi hafiza kaydediyor.ne kadar ugrassanda silinmiyor.isin en aci yani da sanki sana bunlari yasatmamis gibi konusmalri yokmu deli olmak elde degil.bazen diyorum keske evlatliktan red etsede bende rahat etsemNe yazikki bizim gibiler hayata bikaç skor yenik Başlıyor. Psikoloji yara Alınca kolay kolay iyileşmiyormuş.seneler sadece Acısını hafifletiyor yaşadıklarımızın. En ufak bişeyde kanamaya Başlıyor
Insallah canim.bilemedim yasin kac ama akli basinda bir bayansin.oku guzel meslek sahibi ol ve ayaklari yere saglam basan bir kadin olarak evladini yetistir ve bu yasadiklarindan feyz alarak ona daha guzel anne ol.Amin .iste bunlarda sinav .akil sagligimisi koruyalim cunku bizde anneyiz esiz yani siz oylesiniz bende olcam insaallah
Evet zaten ona gore hayrim yok bari kendme hayrim olsun.ders calisym kismetlrni geri tepme diyo milletin bi lafina bakar beni yonlendrmesi.sinava az kala o bunalima giriyo bna baski yapiyo.sinava hazrlnmyip ise girym bosunami okudun diyo cikiyom calis ceyizini al diyo biri var simdi hani hep kismetlni tepme diyen kadin sen okumayi dusunmyn koca derdnmi dustn diyo yeterki birileri yonldrsn onu.Seni cok iyi anliyorum ogrencilik hayatim hep kıyaslamalar ve dalga gecmelerle rezil oldu.sonunda beni psikolaga gonderdiler panik atak ve depresyona girmistim.senin yapman gereken egitimine onem verip annene fazla kulak asmadan kendini bir an once kurtarmalisin.
Allah yardimcin olsun canim ne soylesem bos annen de demekki cok cekmis senden cikariyor hincini yazik.Evet zaten ona gore hayrim yok bari kendme hayrim olsun.ders calisym kismetlrni geri tepme diyo milletin bi lafina bakar beni yonlendrmesi.sinava az kala o bunalima giriyo bna baski yapiyo.sinava hazrlnmyip ise girym bosunami okudun diyo cikiyom calis ceyizini al diyo biri var simdi hani hep kismetlni tepme diyen kadin sen okumayi dusunmyn koca derdnmi dustn diyo yeterki birileri yonldrsn onu.
Evet cok cekti ama suan cekmiyo baba öldu gitti o bna cektryo hicbir konuda hakli bulmuyo beni herkes istedni soyleyebilir ne varki ama ben bisey desem mudahale ederAllah yardimcin olsun canim ne soylesem bos annen de demekki cok cekmis senden cikariyor hincini yazik.
daim olsun Allah bozmasinBen de hiç anlaşamıyodum hatta sırf ailemden kurtulmak için erken yaşta evlendim.
Yağmurdan kaçarken doluya tutuldum o ayrı da
Annem ben evlendikten sonra o kadar değişti ki kıymetli kızı oluverdim
Evlenmeden önce böyle olsaydı evlenmezdim vala
Kapanmyi dusundumu soyledimde yasin genc dedi iki yil once ama kendi kapali.klasik anne giyimi .ferace vs. degil.sonra etrafmzdaki kizlar kapanmya basldi,kimi nisanlsnn ailesi istyo diye durumlri iyi tabi,annem bana iyi bi kismetin cikarsa kapanrsin dedi :) bazi seyler dinle degil gelenek gorenek dugun mesela beni acigim die imansz gorenlerin dugunlrde kadin erkek karisik oynamsini anlamiyorum.kimsenin isine karismiyorum ama su insnlrda bna karismasa bende fikrimi soylemesem .Acik bi bayanim askili giymem bikini giymm mini etek giymem ama giyende giyer ben kimsenn kimseye karismamasi taraftariyim.kimse kimseden ustun degil.ustelik yasayan hickimsenin defteri kapanmadi.ama insanlar kibirli ben sadece yanlsmla dogrmla kendi yolumda gidiyorum.ama daha dun cok acik olan ama bugun kapanmyi dusunen bayanlrin yada kapananlarin .hatta disarda kapali balkonda acik enistesnn yannda acik feyste bi kac resimde acik bazi bayanlrin ,bugun bana acigim die sen nie kapanmiyon demeleri, ben hep istedim gibi giyindim tadini aldim artik kapanicam sende kapansana demeleri kibir arkadas kibir.nolur herkes kendne baksa
Insaallah cok uzuldum guzel anlatmissniz o kucucuk kalp ben kendimi okadar karisik ifade ediyorumki yazi dilinde.ben kucukken hep sagir olmk isterdim kizgnlikla sonra buyudum annem yilan gbi dilin var diyo sagr ve dilsiz olmk diyorum yani bi an oyle geciyo mantikli dusunemyrm kendim icin pek.insaallah cok guzel gunler yasarsinizYarami deştiniz gece gece hadi ben de yazayım bişeyler.Annemde bana hep soguktu. Oldum olası anlaşan anne ve kızları görünce içim burkulur.Daha ilkokuldayken 3.sınıfta beni sehirdisindaki annaneme bıraktılar. Daha doğrusu evde çok kavga ettikleri için ben orda kalmak istedim. Dedim ben burda kalıp okuluma devam edicem. Çünkü evde gerçekten hergün her gece kavga ederlerdi anne baba.Ve ben bu kavgalardan o kadar korkardim ki. Aglardim yalvarirdim yapmayın diye. Tir tir titrerdi ufacık kalbim, bedenim .Neyse bir yıl başka şehirde kaldım okula devam ettim. Ama hep anne babasıyla olan çocukları görünce için için ağlardim. Bazen annanem dedem azarlardi. Kömürlüge giderek ağlardim.Hatta orda kardeşimin terliklerini bulmuştum birgün. Onları öpüp koklayarak nasıl agladigimi bilirim. Kardeşim annemlerin yanindaydi çünkü ufakti ve kavgadanbenim gibi etkilenmiyordu. Sogukkanliydi.Bir keresinde mahalle bakkalina gitmiştim yine mahalleden 2-3 kişi sıra bekliyordu. Ben de beklerken kadının bitanesine iyice sokuldum. Böyle nasıl ama onun nefesini nefesime çekiyorum.Öyle hasretle bakıyorum nefesini çekiyorum ki Allahtan kadın ne bakıyorsun dememisti. Sonra kendi kendime ay demek annelerin nefesi böyle oluyor ne güzel diye içimden geciriyordum.Açtım sevgiye şefkate herşeye.......Daha kücuktüm ya ana kuzusuydum. Hep bir fırın arabasi gelirdi bakkala. Hemen kapıya çıkardım. Cünkü arabanın önünde annemin adı olan bir marka yazardı bir harf fazlasıyla. Onu okudukça içim erirdi. O bir yılı zar zor bitirdim. Eve döndüm ama hep aynı şeyler. Düzelen bişey yoktu. Kavga ,gürültü, küfür ,beddua .....Neyse çok uzattım sonuç ne mi? şu anda panik atak ve depresyon hastasıyım. İlaçsız duramiyorum. Doktor kesiyor sonra yine bi şekilde çıkıyor hastalık.Özgüven zaten sıfır.Çocukluğum, gençliğim heba oldu. Hiçbir şeyden tat alamadım malesef.Allah'a havale ettim cocuklugumu, gencligimi çalanları. İnşallah ben çok iyi bir anne olurum YARABBİM......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?