Anneyle anlasamama

İnşallah Rabbimden tek dileğim bu. Ben ve benim gibilerin iyi, mutlu yaşam sürmesi.

Arkadaslar konu anneyi geciyo ben aklima eseni yaziyom carpitiyom kizdm baska seyleride yaziyom kusura bakmayin

Canım annen kaç yaşında ve kaç yaşında evlenmiş?Benim annemin annesi yani anneannem de öyle biraz başkaları ne der hep düşünür.Elin kızı dandik bir çikolata getirsin mesela ondan degerlisi olmaz biz her işini yaparız ne gerekiyosa alırız filan gözü görmez umrunda olmaz sevgi göstermez . Sanırım küçükken onlarda sevgi görmemiş çocuk yaşta evlendirilmişler neler çekmişler o yüzden o psikoloji deki insan böyle oluyor demek ki.

53 yasinda,liseyi bitirince evlenmis.baskalarina cok anlayisli modern :) bana boyle

Aslnda bazen ozel bi sebep bulamiyorum ben.beni atip kendi evladini kotu gorup baskalrini benimsiyo.ve cok ustlerine dusuyo.be neler yasamisim ama anne babasi kavga eden baska kizin psikoljsni anlyabiliyo, annesi cok despot olan bi kizi ama anne baba kavgasi gormemis yani herkesin iste kendine gore sorunlari var.ama benim yasadiklarimi sadece kendi yasamis gbi davraniyo.baska annelrden huy kapmaya basladi yeni adetler cikariyo.despot olmaya calisiyo.despot degil sadece bazi konulrda cok baskici yada yorumlayamiyom artik.sigara iciyorum ictmi biliyo gozetleyip yakaliyo azarliyo onun istedg sadece onu dinleyip tamam qnne dicem .sokakta o onden gitii ben baya arkada goremez arksna donse mesela beklyo ve azarliyo terbiyesiz edepsiz biri gorcek elinde sen cok basit kiz olmaya basladin.yani tek takintisi basklri sigarann bana verdi zarr degil

Allah bozmasin anlatcak mecalim yok fakat cok yazdim yukarilrda ama
Okumadim k.bakmayin bir alinti okudum sadece annemde sizin gibi bir evlatti anneannem elalemin lafiyla bir kaba koymaya calisirdi. En sonundada kocaya verdi hayatini mahfettiler ama o bizim hayatimizi maffetmedi. Bu yonden sansliyim. Sehir degistirme imkaniniz varsa ozlerse bu davranislari biraz daha tolere edilir bir hale gelebilir.

Bugune kadar delirmedime sukrediyorum bazen cok sogukkanlyim hatta aci karsisinda sanki ruya hepsi.ama hergun tekrrlanan olaylar beyne isleniyo ve bna smdiki tavri gecmisteki hakszliklri hatirlatiyo.etrafnda herkesin ozgur sekilde kendni ifade ettigi yada huyuna gidildigi ama benim babamin kirki bile dolmadan ustume gelmyn dedimde , bana akrabam baban olduyse nolmus ben esimle ayriyim diyordu.bu insan bizim zor gunumzde yanmzda oldgnu iddia edsn biri zaten yakin akrablrdn gorduk en aci sozleri yada ustumuze gelinip cileden cikartlmyi oysa aklmdan neler gecer sadece bagirrim.annemin tepkisi tabiki yine susmam akrabm bizi cok dusunurmus o sadece annemi dusundu bana laflryla eziyet ettiler.

Yok estagfirullah siz k.bakmayin sehir degstrme imkanim yok isterdim ama annem bana bagrsada bensiz yapamicak biri.cok duskun.ama bagrr cagrr ezer kendimi savunma hakki vermez.keske biraz soguk olsydi ama ustmede gelmsydi.iste cesit cesit dert var.etrafmzda dengesiz cok iyi gozuken ama kullanan.

Mesela ben nerde ne yapicagmi bilmyormusum gibi kuzenimin rahtszlignda ve dogumunda onu benim aramam icin kardesi tembihliyo onu.yani bunu ben blmymym ister ararim ister aramm hem.kendi kizlri cok degerli ve benim ince dusunmem yada biseylr yapmm bekleniyo.kuzenmle aramzda hicbi sorun da olmdi bna biraz soguktur.mesela bayramda hicbir yegeni aramaz ama beni teyzelrmi aramm icin baski yapardi uzuluyolr darilmislr derdi ki evet tavir yaparlrdi duyardim bu insnlr neden cocuklrna soz gecrmiyo ben cok yuz verdim buyukler diye ve herkese saygi dydm hayatta insnlr yuz bulup astarini isteynce mesafe koyunca yapilan hakszlri dile getrince kotu oldum keske onlrn cocuklri gbi olsydim kafalari rahat

Sanki evdd yemek yapmamam yada gunduzleri disari cikablmm istedim saatte annemden kalan tv yi izleyebilmm bunun gbi seyler bna gosterilen bi ödul gbi onun icin

Annemin teyzesi almanyali cok modern buraya geldgnde tatillere giden teyzesi oglna altin hediyeler alan kizina 200 liralik cantalar, alsin gozum yok ,lakin aramzda gecen konusma .memleketime gittigimde ,yarin x tepesine cikicam teyze(memlekette deniz manzarali bi tepe teleferikle 8 lira inis cikis)agzini bukup verdigi cevap kizim senn paran varmi sen oraya cikarsin cay icersin cay 5 lira .( 2 lira ama )(zor gunler gecrdik maddi manevi kimseden borc istemedik cok sukur bi luksumuz yok ama fakir de degiliz.)teyze buraya ben nie geldim gezmeye param varki cikiyorum beni gerckten cok uzuyosun diyorum annem orda kadina bisey demiyo beni sustrmya calisiyo.bukadr zavalli olunurmu ya nolur teyze sen nie boyle yapyosun desen.teyze sen bna cok gorysnnherseyi senden para alipta gitmem merak etme diyorum. bna bu soylnnlr cok normalmis gbi ozur dilemk icin zorlanyrm .bunun gbi bisuru sey.

Yani dengesz ne dedigini bilmyen insanlr cok var cevremde ve annm onun akli oyle ,nolur sussan karsi gelmesen der hep birileri icin.ben de neler yasadim ustelik gecrdm zor zmnlrda yanmda olup gbi gozukup hep karisildi.herkesin ruhhalini anlyan biri annem bende karalama tahtasi sorunu olan pskolojsi bozulsn cocuna sinirlnn biryle kavga eden herkesi alttan almk zatsn benim ruhum yok kendmi dusunmim basklrnn psikolojisi cok onmli cok .fesatlik sadece onlarinki

Sen de benim gibisin aileden akrabalardan bi sürü laf işitip kör sağırı oynayıp sonra patlayanlardan...şu ara yine sabır taşımın çatladığı dönem..kızkardeşimle annemle tartıştık yine.Allah yardımcımız olsun ne diyeyim
Ben annemle geçinemiyorum esasında ama kızkardeşim de şehir dışından geliyor arada annemi taklit ediyoe evde resmen
O sebepten canımdan bezdriyor
Bi insan ablasına o kadar bağırır mı ya da o kadar karışır nı ya had bilmez saygı bilmez
En son dün sinirden bardağı yere attım kendim de şok oldum ... Ama nasıl rahatlatıcı bişeymiş yine de üzüldüm o derece kontrolden çıkmış olmama çok
Sonra da geçmiş karşıma gğlüyor bu daha başlangıç diyor
Kardeş değil şeytan gibi ...

Allah yardimcimiz olsun bizden kiymetli hicbisey yok,insani zorla kotu yapicaklae birgun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…