- 15 Aralık 2009
- 8.456
- 19.244
- 773
- Konu Sahibi bitikpsikoloji
-
E tarif ediyorlar ya işte yapsana.öyle biri değilim 1 sene yalnız da yaşadım evde. Ama genel olarak işlerime hep annem karışır yönetir. Ve hayatımda kaç kez cübbe yıkadım ki onun parlak kısımlı kumaşı falan zarar görmemeli. Normal çamaşırı yıkamayı bende biliyorum
tamamdır teşekkür ederim fikirlerin için. Yapamazsam atıcamTamam işte burada bir milyon kadınız .
Cuppenin varsa etiketini çek yoksa kendisini çek , bir de makinayı çek. Elbet bir bilen söyleriz yani şu koca dünyada o makinada cuppeyi bir annen mi yıkayabilir?
Bu nasıl bir bagimlilik.
Kimse hiç bir şeyi doğuştan bilmez. Hepimiz zamanla öğreniriz .
Annenin de bu kadar üstüne düşme. Belli ki üstüne düştükçe daha çok simariyor.
Makinaya cek, biz yardımcı olalım.
Kıyafetini de kos hemen bir terziye götür..bu dünyada annenin yapıp terzinin yapamayacagi bir şey yok .
Biraz kendi ayaklarin üstünde durmaya çalış
En kötü elde yıkar , sıkar asar.E tarif ediyorlar ya işte yapsana.
Gerekirse sıkmayı iptal et öyle ıslak ser dümdüz kurusun
Böyle çevremde çok var, tüm önemli işlerini anneleri yapar. Çocukları kendine muhtaç ederler, sonra yerden yere vururlar bu hakkı kendilerinde görürleröyle biri değilim 1 sene yalnız da yaşadım evde. Ama genel olarak işlerime hep annem karışır yönetir. Ve hayatımda kaç kez cübbe yıkadım ki onun parlak kısımlı kumaşı falan zarar görmemeli. Normal çamaşırı yıkamayı bende biliyorum
Ben anneye sırtını yasladıgini düşünmüyorum. Olaydaki tavrına da bakarak, kızını edilgenlestirsigini düşünüyorum. Sen yapamazsın, sen beceremezsim şeklinde, kendine muhtaç hale getirmişYani yavrum üzerinde kabak gibi yazıyor kara cahiller bile yapabiliyor bunu. Yaz internete makinanın nasıl ayarlanacağını milyar video var. Her şey için annene bu kadar sırtını yaslama bak sen üzülüyorsun sonra.
evet aynısını yaşıyorum yani mesela nasıl anlatayım annemleyken özgürlüğüm yok gibidir. Yani mesela hem ev işlerine katkı sağlamadığımdan yakınır, hem de yaptığı işleri başıma kalkar, yardım etme çabalarımda hatalarım olduğunda beni beceriksiz ilan eder. Öğrenmek istediğimde anlatmaz kendi yapar. Yani her şeyden annem sorumludur aslında çünkü evde bir eşyaya zarar versem kırıcı bir şekilde başıma kalkar durur. Ütü yapmak isterim onu elimden alır kendi yapar. Yapmayı biliyorum aslında sadece elektrik gitmesn diye. O yüzden kendi başıma yaşadığım zamanlarda çok mutluydum ama yalnızken de insan aileye ihtiyaç duyuyor bilmiyorum bu durum ne olacakBöyle çevremde çok var, tüm önemli işlerini anneleri yapar. Çocukları kendine muhtaç ederler, sonra yerden yere vururlar bu hakkı kendilerinde görürler
Makinaya kıyafet atmayı bilmiyor musunuz ? Kapağı aç içine koy kapağı kapat. Çekmeceli gözü aç biraz deterjan köy kapat kısa programa getir başlat a bas oldu bitti. Sana kırgın olduğu için elbiseyi yapmiyormus gibi davranıyor gerekirse sabahlar ama tadilatı yapar.annemle dün sabah kavga ettik sebep şuydu. Benim dün bir etkinliğe katılmam gerekiyordu hazırlandım. Daha önceki gün anneme söylemiştim şu günde gideceğim önemli diye. Dün de tekrar unutmuş olarak nereye gidiyorsun diye sorunca kızar gibi yanıtladım. Kavga ettik. Arkadaşlar 2 gün sonra mezuniyetim var ve elbisemin üzerinde tadilat yapılması gerek annem yapacaktı. Günlerdir bekletiyor unutuyor baştan savıyordu. Dünden beridir özür diliyorum biraz ters davrandığım için konuşmuyor gidiyor. Elbisemi de hazır etmiyor ne yapacağımı bilmiyorum ya terzi yapamaz arkadaşlar elbise emanet ve belli olmayacak şekilde katlama yapacaktı. Gerçekten hayatımda en önemli günümde bu kadar yalnız hissetmedim ya üzülüyorum ama kavga ettik mi de böyle günlerce uzatıyor. Ne giyeceğim bilmiyorum. Cübbeyi yıkamam gerekiyor ama onu da makinede nasıl atacağım bilmiyorum annem atabilir yapmaz yani böyle davranıyor günlerce. Ne yapmalıyım ne önerirsiniz berbat hissediyorum
evet son mesajımda da belirttiğim üzere bunu çok yaşadım ve artık alışkanlık haline geldiBen anneye sırtını yasladıgini düşünmüyorum. Olaydaki tavrına da bakarak, kızını edilgenlestirsigini düşünüyorum. Sen yapamazsın, sen beceremezsim şeklinde, kendine muhtaç hale getirmiş
sağlıksız bir ebeveyn tutumu ile sizin özgüveninizi düşürüp, benlik algınızi olumsuz algılamaniza sebep olmuş. Bununla ilgili okumalar yapın, videolar izleyin.degisiklik olmazsa terapi seçeneğini de düşünün.evet son mesajımda da belirttiğim üzere bunu çok yaşadım ve artık alışkanlık haline geldi
Annenize muhtaçmış gibi hareket ediyorsunuz ve o da kendisine muhtaçsınız diye abartıyor. Alternatif çözümler bulun kendinize artık. Cübbeyi kuru temizlemeye, elbiseyi terziye verin. onsuz hallettiğinizi görünce ya yumuşayacak ya da daha beter olacak ama her şekilde kendinizi kurtarmış olacaksınız.annemle dün sabah kavga ettik sebep şuydu. Benim dün bir etkinliğe katılmam gerekiyordu hazırlandım. Daha önceki gün anneme söylemiştim şu günde gideceğim önemli diye. Dün de tekrar unutmuş olarak nereye gidiyorsun diye sorunca kızar gibi yanıtladım. Kavga ettik. Arkadaşlar 2 gün sonra mezuniyetim var ve elbisemin üzerinde tadilat yapılması gerek annem yapacaktı. Günlerdir bekletiyor unutuyor baştan savıyordu. Dünden beridir özür diliyorum biraz ters davrandığım için konuşmuyor gidiyor. Elbisemi de hazır etmiyor ne yapacağımı bilmiyorum ya terzi yapamaz arkadaşlar elbise emanet ve belli olmayacak şekilde katlama yapacaktı. Gerçekten hayatımda en önemli günümde bu kadar yalnız hissetmedim ya üzülüyorum ama kavga ettik mi de böyle günlerce uzatıyor. Ne giyeceğim bilmiyorum. Cübbeyi yıkamam gerekiyor ama onu da makinede nasıl atacağım bilmiyorum annem atabilir yapmaz yani böyle davranıyor günlerce. Ne yapmalıyım ne önerirsiniz berbat hissediyorum
annemle dün sabah kavga ettik sebep şuydu. Benim dün bir etkinliğe katılmam gerekiyordu hazırlandım. Daha önceki gün anneme söylemiştim şu günde gideceğim önemli diye. Dün de tekrar unutmuş olarak nereye gidiyorsun diye sorunca kızar gibi yanıtladım. Kavga ettik. Arkadaşlar 2 gün sonra mezuniyetim var ve elbisemin üzerinde tadilat yapılması gerek annem yapacaktı. Günlerdir bekletiyor unutuyor baştan savıyordu. Dünden beridir özür diliyorum biraz ters davrandığım için konuşmuyor gidiyor. Elbisemi de hazır etmiyor ne yapacağımı bilmiyorum ya terzi yapamaz arkadaşlar elbise emanet ve belli olmayacak şekilde katlama yapacaktı. Gerçekten hayatımda en önemli günümde bu kadar yalnız hissetmedim ya üzülüyorum ama kavga ettik mi de böyle günlerce uzatıyor. Ne giyeceğim bilmiyorum. Cübbeyi yıkamam gerekiyor ama onu da makinede nasıl atacağım bilmiyorum annem atabilir yapmaz yani böyle davranıyor günlerce. Ne yapmalıyım ne önerirsiniz berbat hissediyorum
E tarif ediyorlar ya işte yapsana.
Gerekirse sıkmayı iptal et öyle ıslak ser dümdüz kurusun
tamamdır attım
Evet bak narin programda 30 derecede yıka. Şu soldaki sıkma düğmesine de bas sıkıp buruşturmasın
Kız getir ben yıkayım, mezuniyetinede hazırlarım senitamamdır teşekkür ederim fikirlerin için. Yapamazsam atıcam
Makinenin programların olduğu kısmın fotosunu ekle konuya biz anlatalım sana.derecesinden anlamıyorum elimde yıkasam olmaz mıannem pişmanlığımı dile getirmeme bile fırsat vermiyor kapıyı yüzüme kapatıyor
Pireyi deve yapmayın.İnsan kaybedince biliyor kiymetiniannemle dün sabah kavga ettik sebep şuydu. Benim dün bir etkinliğe katılmam gerekiyordu hazırlandım. Daha önceki gün anneme söylemiştim şu günde gideceğim önemli diye. Dün de tekrar unutmuş olarak nereye gidiyorsun diye sorunca kızar gibi yanıtladım. Kavga ettik. Arkadaşlar 2 gün sonra mezuniyetim var ve elbisemin üzerinde tadilat yapılması gerek annem yapacaktı. Günlerdir bekletiyor unutuyor baştan savıyordu. Dünden beridir özür diliyorum biraz ters davrandığım için konuşmuyor gidiyor. Elbisemi de hazır etmiyor ne yapacağımı bilmiyorum ya terzi yapamaz arkadaşlar elbise emanet ve belli olmayacak şekilde katlama yapacaktı. Gerçekten hayatımda en önemli günümde bu kadar yalnız hissetmedim ya üzülüyorum ama kavga ettik mi de böyle günlerce uzatıyor. Ne giyeceğim bilmiyorum. Cübbeyi yıkamam gerekiyor ama onu da makinede nasıl atacağım bilmiyorum annem atabilir yapmaz yani böyle davranıyor günlerce. Ne yapmalıyım ne önerirsiniz berbat hissediyorum
Yikamiştım iyi olur formu da buzulmaz zaten çok kirli degildir muhtemelenderecesinden anlamıyorum elimde yıkasam olmaz mıannem pişmanlığımı dile getirmeme bile fırsat vermiyor kapıyı yüzüme kapatıyor
Bazı annenler böyle bilinçsiz olup çocukla zıtlaşıyor, yarışıyor benim annem de böyleydi ben bir küssem o 15 gün küserdi konuşmazdı ama sonradan pişman oldu.annemle dün sabah kavga ettik sebep şuydu. Benim dün bir etkinliğe katılmam gerekiyordu hazırlandım. Daha önceki gün anneme söylemiştim şu günde gideceğim önemli diye. Dün de tekrar unutmuş olarak nereye gidiyorsun diye sorunca kızar gibi yanıtladım. Kavga ettik. Arkadaşlar 2 gün sonra mezuniyetim var ve elbisemin üzerinde tadilat yapılması gerek annem yapacaktı. Günlerdir bekletiyor unutuyor baştan savıyordu. Dünden beridir özür diliyorum biraz ters davrandığım için konuşmuyor gidiyor. Elbisemi de hazır etmiyor ne yapacağımı bilmiyorum ya terzi yapamaz arkadaşlar elbise emanet ve belli olmayacak şekilde katlama yapacaktı. Gerçekten hayatımda en önemli günümde bu kadar yalnız hissetmedim ya üzülüyorum ama kavga ettik mi de böyle günlerce uzatıyor. Ne giyeceğim bilmiyorum. Cübbeyi yıkamam gerekiyor ama onu da makinede nasıl atacağım bilmiyorum annem atabilir yapmaz yani böyle davranıyor günlerce. Ne yapmalıyım ne önerirsiniz berbat hissediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?