- 7 Ocak 2016
- 10.350
- 49.943
- 598
- Konu Sahibi bitikpsikoloji
-
Bir anne kızının özel gününü nasıl mahvedebilir aklım almıyor,siz üzerine düştükçe kendini bsy sanmış, sizde abartmayın cübbeyi makinaya atamamak ne demek, açın 30 dk kısa programı birazda deterjan tamamdır, anneniz de olsa kimseye bu kadar bağımlı olmayınannemle dün sabah kavga ettik sebep şuydu. Benim dün bir etkinliğe katılmam gerekiyordu hazırlandım. Daha önceki gün anneme söylemiştim şu günde gideceğim önemli diye. Dün de tekrar unutmuş olarak nereye gidiyorsun diye sorunca kızar gibi yanıtladım. Kavga ettik. Arkadaşlar 2 gün sonra mezuniyetim var ve elbisemin üzerinde tadilat yapılması gerek annem yapacaktı. Günlerdir bekletiyor unutuyor baştan savıyordu. Dünden beridir özür diliyorum biraz ters davrandığım için konuşmuyor gidiyor. Elbisemi de hazır etmiyor ne yapacağımı bilmiyorum ya terzi yapamaz arkadaşlar elbise emanet ve belli olmayacak şekilde katlama yapacaktı. Gerçekten hayatımda en önemli günümde bu kadar yalnız hissetmedim ya üzülüyorum ama kavga ettik mi de böyle günlerce uzatıyor. Ne giyeceğim bilmiyorum. Cübbeyi yıkamam gerekiyor ama onu da makinede nasıl atacağım bilmiyorum annem atabilir yapmaz yani böyle davranıyor günlerce. Ne yapmalıyım ne önerirsiniz berbat hissediyorum
benim annemle ilişkilerim hep zaten böyle uzaktan uzağa. Çoğunlukla fikirlerimiz uyuşmuyor ve eskiden beridir de iletişimimiz çok az bu çoğunlukla ondan kaynaklı bana hep soğuktu konuşmak istesem susturur başından gönderirdi. Sonra büyüdüm bu sefer de öyle alıştığım için ben ısınamıyorum bir türlü yani öyle samimi bir bağımız yok. Bu durumdan çokça şikayet ettim uyardım sohbet etmeye gittiğimde sürekli yanından kovmasını beni görmezden gelmesini falan ama olmadı düzelmedi. Babamla ilişkimiz güzeldir eskiden beri o bana değer verir. Ama bilmiyorum annemle artık düzelir mi yani artık kökleşmiş gibi. Ne yapılmalı bilmiyorumBir anne kızının özel gününü nasıl mahvedebilir aklım almıyor,siz üzerine düştükçe kendini bsy sanmış, sizde abartmayın cübbeyi makinaya atamamak ne demek, açın 30 dk kısa programı birazda deterjan tamamdır, anneniz de olsa kimseye bu kadar bağımlı olmayın
hayır ya nereye gidiyorsun demişti bende dedim ki anne sana geçen günde söylemiştim ya etkinlik var ona gidiyorum. İşte sabah olmuyor muydu falan dedi hayır karıştırdın 3 te ama öncesinde de işim var dedim. Sanırım sert bir şekilde söylememe kızdı yoksa kötü bir kelime söylemedim.Arkadaşlar tarif etmiş umarım halletmissinizdir, annenizle konuşun özel gününüzde sizi bu şekilde üzmeye hakkı yok insan bir defa mezun oluyor burnunuzdan getirmiş resmen, ileride mezuniyetinizi hatırladıkca yada fotograflara bakınca annenizin size yaşattığı bu caresizlik aklınıza gelicek, acaba kalbini çok mu kirdiniz ki bıu sekilde abartılı tepki gosteriyor
Elde yika daha risksiz.Elbise icinde tadilat yapan bir terziye git durumu anlat.Annenize de yaziklar olsun cocugunu boyle bir zamanda yalniz birakmak ne demek.Yasiniz kac cok uzuldum valla.Ayni yerde olsak ben yapardim hepsiniderecesinden anlamıyorum elimde yıkasam olmaz mıannem pişmanlığımı dile getirmeme bile fırsat vermiyor kapıyı yüzüme kapatıyor
Üzüldüm sizin adınıza bu şekilde gider maalesef, tüm işlerinizi annenizden bağımsız yapmaya çalışın, isınamiyorum bağımız yok demişsiniz, annenizin zoruna bu gidiyordur muhtemelen sizin uzak durmaniz, küçüklüğünuzde sizin içinizi acıtan kendi davranislarini unutmustur çünkü söyleseniz dahi kabul etmezbenim annemle ilişkilerim hep zaten böyle uzaktan uzağa. Çoğunlukla fikirlerimiz uyuşmuyor ve eskiden beridir de iletişimimiz çok az bu çoğunlukla ondan kaynaklı bana hep soğuktu konuşmak istesem susturur başından gönderirdi. Sonra büyüdüm bu sefer de öyle alıştığım için ben ısınamıyorum bir türlü yani öyle samimi bir bağımız yok. Bu durumdan çokça şikayet ettim uyardım sohbet etmeye gittiğimde sürekli yanından kovmasını beni görmezden gelmesini falan ama olmadı düzelmedi. Babamla ilişkimiz güzeldir eskiden beri o bana değer verir. Ama bilmiyorum annemle artık düzelir mi yani artık kökleşmiş gibi. Ne yapılmalı bilmiyorum
Bende üzüldüm gerçekten insanın hayatında önemli günler sayılıdir bu şekilde sabote etmeye üzmeye ne gerek var hemde kendi evladı, ileride kızcağız mezuniyetini hatırladıkça bu tatsız konuyu hatirlayacakElde yika daha risksiz.Elbise icinde tadilat yapan bir terziye git durumu anlat.Annenize de yaziklar olsun cocugunu boyle bir zamanda yalniz birakmak ne demek.Yasiniz kac cok uzuldum valla.Ayni yerde olsak ben yapardim hepsini
evet evet hatırlamıyor söyleyince kızıyor kabullenmiyor. O zaman hiçbir şey olmamış gibi mi davranmalıyım unutmam gerekecek benim deÜzüldüm sizin adınıza bu şekilde gider maalesef, tüm işlerinizi annenizden bağımsız yapmaya çalışın, isınamiyorum bağımız yok demişsiniz, annenizin zoruna bu gidiyordur muhtemelen sizin uzak durmaniz, küçüklüğünuzde sizin içinizi acıtan kendi davranislarini unutmustur çünkü söyleseniz dahi kabul etmez
Çünkü artık roller değişiyor küçükken siz ona ilerde de o size muhtaç olucak bı yaştan sonra unutmak işlerine geliyor ben unutmama taraftarıyımdirevet evet hatırlamıyor söyleyince kızıyor kabullenmiyor. O zaman hiçbir şey olmamış gibi mi davranmalıyım unutmam gerekecek benim de
Boyle yapan anne sarilmayimi beklesin anneler kiyamaz normalde evet ama kiz ozurdilemis.nasil uzuldum ya oda goruyodur su cocugun uzgun halini. Cok sinirlendim.yakin olsam ben el atacagim o dereceAnneye gidip sarılmak bile barışma sebebi değil mi ya, gidip sarılın öpün özür dileyin anneler kıyamaz zaten hemen affeder
Cübbeyi 30 derece hassas yıkamada 40 devirde yıkayın. Siyahlar icin deterjan kullanacaksınız.
Bize de yapamazsın edemezsin dediler ama alasını yapıp önlerine attık. Ne yazık ki hayatta her şey kimsenin önüne altın tepside sunulmadı. Benim kızdığım şey bu psikolojik olarak bir şiddet görmüş olabilir ki yaşadığımız coğrafyada görmemek mümkün değil. Kocaman bir bireyin bunlar için tasalanması Acayip garibime gidiyor. İnternet denilen mecrada gerçekten inanılmaz fazla video var bu tip işler için bile. Ki burada bir sürü hemcinsim nasıl yapması gerektiğini bile söylerken. Terziler de mevcut her yerde. Herkesin anlatmasından sonra hala yapamam bilmiyorum tavrı biraz enteresan. Şahsen bana bunu yapan anneyle muhatap olmam, terziye gidecek param yoksa da o elbiseyi o şekilde giyerim ya da elimde olanlardan giyer giderim. Şahsen bu kadar tepki vermemin sebebi de kendi ablam. 30 yaşına geldi onca desteğe rağmen asalak gibi birlerine yaslanıp yaşamaya devam ediyor. İleride umarım bu kızımız bizimki gibi olmaz üzülürüm.Ben anneye sırtını yasladıgini düşünmüyorum. Olaydaki tavrına da bakarak, kızını edilgenlestirsigini düşünüyorum. Sen yapamazsın, sen beceremezsim şeklinde, kendine muhtaç hale getirmiş
Annenin genel olarak küçüklüğünden itibaren tutumunun bu olduğunu düşünüyorum. bağımlı bir birey haline getirmiş. konu sahibi kendininin, potansiyelinin farkında değil. katı kurallar ve talimatlar eşlik etmiştir muhtemelen büyürken.Bize de yapamazsın edemezsin dediler ama alasını yapıp önlerine attık. Ne yazık ki hayatta her şey kimsenin önüne altın tepside sunulmadı. Benim kızdığım şey bu psikolojik olarak bir şiddet görmüş olabilir ki yaşadığımız coğrafyada görmemek mümkün değil. Kocaman bir bireyin bunlar için tasalanması Acayip garibime gidiyor. İnternet denilen mecrada gerçekten inanılmaz fazla video var bu tip işler için bile. Ki burada bir sürü hemcinsim nasıl yapması gerektiğini bile söylerken. Terziler de mevcut her yerde. Herkesin anlatmasından sonra hala yapamam bilmiyorum tavrı biraz enteresan. Şahsen bana bunu yapan anneyle muhatap olmam, terziye gidecek param yoksa da o elbiseyi o şekilde giyerim ya da elimde olanlardan giyer giderim. Şahsen bu kadar tepki vermemin sebebi de kendi ablam. 30 yaşına geldi onca desteğe rağmen asalak gibi birlerine yaslanıp yaşamaya devam ediyor. İleride umarım bu kızımız bizimki gibi olmaz üzülürüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?