Anszn hayatma giriyorsun, varlnla beni martyorsun...Peki ya sonra?

bende diyorum nerelerde bitter yine kayboldu :))
yılbaşını behlülle geçirmişsin desene bundan sonra hep behlülle olcaksın kaydirigubbakcemile3 (inş hayırlısıyla tabi )
ailelerle geçirilmiş, gayet hoş,ilişki içinde bir yol daha ilerlemenizi sağlamış bir yılbaşı gecesi olmuş bitter...
belki dışarıda bir eğlence mekanında olsaydınız kendiniz için,aileler için böyle belirleyici hoş bir gece olmayacaktı...
bence behlülün kafasında seninle ilgili en büyük düşüncesi maddiyat..bu maddiyatta senin beklentilerinden çok düğün vs her şeyi tam yapmak istemesinden dolayı...
yoksa özel bir günde karşı tarafın ailesi ile birlikte zaman geçirmek ve bayanı kendi ailesine katmak bir erkek için büyük bir adımdır.bunu evlilik düşünmediği bir kadın için yapmazlar...
kendi ailesine götürse bile bayanın ailesine gitme konusunda çekingen davranır diye düşünüyorum ben :)

söylediklerinde haklısın blair cığım.. benim ailemin içine özel bir günde girmesi gerçekten de önemli sanırım...

bugun behlülle buluşamadık ama telefon irtibatımız hep vardı. o arkadaşlarıyla, bense matematik hocamla bir aradaydım, haftaya sınavlarım var zaten.. fakat biraz önce sanırım onun moralini çok bozacak bişey yaptım...

bugun buluştuğu arkadaşları lise arkadaşlarıydı.. az evel neler yaptıklarını anlatırken moralim bozuk zaten, herkes çoluk çocuk sahibi olmuş evlenip dedi... bende e sende evlen o zaman, tutan ne ki dedim.. demekki bazı şeyler var tutan dedi, eeee o zaman üzülmeyeceksin dedim bende... yani aslında ben espri yapıyordum her zamanki gibi, yani kelime oyunu yada.. biliyor burayı okuyan herkes, hep espriler olur aramızda... ama bu sefer sanırım cidden bu duruma canı sıkılmıştı ve offf tamam güzelim sende böyle konuşacaksan kapatalım telefonu dedi.. bende şaşırdım ciddimisin sen dedim, evet dedi, şu an kapatalım sonra konuşuruz.... bende ama ben espri yapıyorum neden böyle yaptın şimdi dedim( çok da kötü hissediyorum kendimi.. aradığında duşa girmek üzereydim, hadi zaten duşa gireceksin, sonra konuşalım dedi vede kapattık( napıcam nasıl toparlayacağım ben şimdi offf!!!

şaka yaptığını arayıp tekrar belirt canım...
her şeyin zamanı olduğunu,seninle evlenecek kişi kimse artık onunla demek ki daha zamanının gelmediğini söyle...
şunu da belirt, zaten evlenecek olan kişi evlenmenizi yavaşlatacak ne varsa onu sevmeye devam edeceğini,aşkta bu sebeblerin önemsiz olduğunu anlatan bir konuşma yap işte :)

oda ben oluyorum tabi:))) x bi kişi var ortada ama ben onun dile gelmiş haliyim:)))

neyse 1 saat falan geçti galiba aradan, bende aradım onu.. kzıgınmısın bana dedim, konuşacak mısın artık?? oda o an konuşmak istemedim ben konu yüzünden, bi sorun yok dedi.. bende hep bu konuda rahat takıldığımızı, espriler yaptığımızı, o yüzden yine aynı tarzda konuştuğumu söyledim.. ve gereksiz bi yorum olduysa kusura bakma dedim.. oda estafurullah, önemli bişey değil, sorun da yok dedi.. sonrada başka şeylerden konuşmaya devam ettik..

ama bu fazla hassasiyeti anlamış değilim.. ve blair, bir önceki yorumuna hak veriyorum. sanırım cidden maddiyatla ilgili şeyler bunlar.. ve ben çok basite indirgedim, belkide bu konu onun için çok ciddi bir konu.. kişisel olarak benimle ilgili olmasa bile evlenip çoluk çocuğa karışamamış olmak sanırım onun için cidden büyük bir sorun... ama kendine sorun yaratıyor yok yere.. çünkü herşeyin mükemmel olmasını şart koşmasa bugun karar verse hakkaten 15 günde evlenir..

şimdi her geçen gün tarz değiştiren bu konuda nasıl davranmam gerek acaba... behlül bunu sorun ettiği sürece bana bu şekilde bi yaklaşımı da olmaz ki... ne var acaba aklında??

tabiki de o kişi sensin kaydirigubbakcemile3
onun düşüncelerini yumuşatacak şekilde davranmayı deneyebilrsin canım.mesela evi yaptırmak ile ilgli düşüncelerini anlatırken,bunların illa evlenmeden önce olması gerekmediğini evlendiği insanlada birlikte çalışarak bazı şeylerin yapılmasının çok daha değerli,güzel olduğunu söyleyebilirsin... tabi bu konuda gerçekten böyle düşünüp düşünmemende önemli canım.

elbette bu şekilde düşünüyorum.. yani diyorum ya her zaman, o biraz fazla bi trajedi yaratıyor bana göre..

zaten oturduğu ev normal bir ev. bekar evi gibi de diğil.. ufak değişiklikler elbette lazım, yani yatakodası gibi mesela.. ama oda çift kişilik yatak vede iki kişilik bir dolap olması gerektiğinden.. yoksa yaşam standartları gayet yerinde.. adı evlilik olmasa da birlikte yaşamak olsa olay, yapılacak tek şey bu olur yani.. ama evlilik deyince sanki standartlar geliyor. aileler de işin içine giriyor vs.. ama bence bunlar için beklemeye gerek yok. elbette ban herşeyin birlikte yapılmasından da çok zevk alırım.. birde şu var. behlül bugune kadar bütün maddi imkanlarını araba, giyim, gezme yada işle ilgili farklı yatırımlara yönlendiriyordu... bu tarz bir durumda zaten artık evine ve ailesine konsantre olmak durumunda kalacaktır.. yani ele alırsa herşey zaten tamamlanır kısa dürede...

ama işte ben bunları anlatırsam çok ciddi bir evlilik konuşması olacak.. hadi artık ben herşeyi göze alıyorum ve senden teklif bekliyorum der gibi....

tabıkıde ben her şeyi kabul ederim tarzında söylemeyeceksın bunu canım :)
sadece evlenmekle ilgili böyle büyük düşüncelerini konuşmalarınla biraz yumusatacaksın.bu kadar büyük düşünme vs gibisinden :)
tok gözlü olman ona daha hoş gelecektir eminim...

herkese günaydııın:))

dün gece konuşmamıza bir açıklık getirdik.. ben oturup düşündükçe sinirlendim ve onu son arayışımda neden sen bu konuda rahatça konuşurken iyide, ben bişey diyince ciddileşiyoruz dedim??? buradan konuya girdik vede tam 1,5 saat konuştuk.. önce benim çıkışımla gergin başlayan vede arka arkaya hiç susmadan devam ettiğim bir konuşmaydı. sonra ise çok keyifli bir sohbete döndü.. arada birsürü detay var aslında ama konuyla alakalı olan kısmını ele alırsak, ben oan çok mükemmeliyetçi olduğunu ve bu durumun onu ya yavaşlattığını yada engelleyeceğini söyledim.. oda bana hak verdi, ince eleyip sık dokuduğunu ama bunun daha gaantili olduğunu söyledi.. hatta belkide bu kadarı da fazladır bile dedi.. ve evlilik için ne düşündüğü konusuna gelince, aslında amaç ekonomik olarak yeterli olup olmama meselesi değilmiş... böyle bir karar verdiğimde arkasında duracağımdan emin olmam gerekir dedi. yani o evliliğe adım attığında birdaha bitmesini istemiyor.. bunun garantisini veremezsin dedim. yani 30 yıl geçmesi, hala evli olunması lazım. aksi halde baştan göremezsin, zamana mahkumsun dedim.. ama ona gşre kendisiyle ilgili görmek istediği bazı şeyler var.. tam açık konuşmasa da bazı delilleri olabileceğini savunuyor. birde bana geldi tabiki konu.. ben gidermiyim? gidersem neden giderim? emin miyim boşanmak istemeyeceğime vs... bense ısrarla bundan kimenin emin olamayacağını savundum.. ama kolay vazgeçmeyeceğimi de belirttim...

hayattan da bahsettik genel hatlarıyla...ve konuşmanın sonunda teşekkür ettim, şimdi çok iyi hissediyoeum kendimi dedim, güzel bir konuşmaydı... bende teşekkür ederim, gerçekten benim içinde güzeldi dedi..hatta bunu üzerine sayfalarca yazı yazmak istiyorum dedi... iyigeceler diledik vede kapattık telefonu...

yani şimdi bittercimm,behlül'ün asıl korkusunun altında yatan sebep boşanma fikrimi?? yaa deseydin madem sonunu düşünen kahraman olamaz diyeekaydirigubbakcemile3 şaka bi yana da ,sanırım hem çok istiyor fakat yaşla birlikte olaya mantıksal yanlada çok takıldığı için olayı her açıdan değerlendirmey alıyor.dediklerinde çok haklısın; kimse bilemez ki yarın öbür gün ne olacağını...tabikii dilerim ki herşey gönlünüzce olsun..ama iyi yapmışsın yaa takılmasın ölee sebeplere,çok güzel anlar geçiriyorsunuz,evlendiğinizde herşeyin daha da güzel olacağını biliyordur illakii..senin desteğinini almış olması da bu açıdan güzel oldu bencekaydirigubbakcemile5

ben söyleyeceğimi söyledim elbette canım ama takılmaması için yeterli olurmu bilemiyorum.. yani o her zaman kendi doğrularıyla yaşayan biri.. ama bugun konuştuğumuzda saat 1i geçiyordu. meğerse uyuyormuş çünkü dün gece uyuyamamış benden sonra.. düşünüp durmuş.. en azından belli ki sözlerim onu düşündürmüş.. vardığı noktayı tabiki bilemiyorum ama açıkçası onu uyutmayacak kadar ne düşündürttüm bunu da bilemiyorum, şaşırdım duyduğum zaman.. :sm_confused:

umarım iyi şeylerdir diyelim

aman yaaa sanki ne gerek var bu kadar düşünmeye...
en büyük aşklar bile 2 yıl sonra ne oluyo hüsran.
bu birazcık yaşlada alakalı zaman geçtikce insan daha cok inceliyo,seçicileşiyor...
ve artık evleneceksem düzgün olsun diye istiyor ama hiçbir şeyin garantisi yok ki.
sen daha önce behlülü hiç hayatında bu yerinde düşünürmüydün?
ama bak şimdi evlilikle ilgili düşüncelerinin sahibi...
hayırlısı neyse o olsun inş...
behlül bunları düşünmeye devam ederse ve vazgecmezse hiçbir zaman emin olamaz...
ne demiş tarkan,yürekli olmadan meydan okumadan yaşanmaz aşkkk... :)))
yanlış insan mı?
zaman mı ?bunu yaşamadan da göremeyiz malesef:)

Aşk 'tan bi alıntı yapayım dedim, duruma uygun sankii; " Ebe bilir ki sancı çekilmeden doğum olmaz, ana rahminden bebeğe yol açılmaz. Ssenden yepyeni ve taptaze bir sen zuhur edebilmesi için zorluklara, sancılara hazır olman gerekir."

herşeyin gönlünüzce olmasınaa sayılı zamanlar var gibii

zaten kızlar, ben dün o uzun telefon konuşması içerisinde behlüle bu iş uzarsa neler olacağını da söyledim.. ne olursa ayrılırsın diye sormuştu, bende kesin bilemezsin hayatın ne getireceğini, ama aldatırsan yada ilişkimiz uzun süre sonra da hala yerinde sayıyorsa, evlenmiyorsak ayrılırım dedim. çünkü bebek istiyorum ben ve eğer sen bu işi uzatırsan gerçekten istediğin ve beni sevdiğinden şüphe ederim dedim...

burada daha açık konuşamazdım sanırım:)) oda başka alternatifler de sundu, şu olursa bu olursa gibi....

sahtecim, verdiğin örnek çok güzel doğrusu.. konu geçerse bunu behlüle de anlatacağımdan emin olabilirsin:)) bu konuştuklarımız kendinden emin olmamak gibi duruyor ilk bakışta. ama bişeyleri bu kadar yoğun düşünebiliyorsa bigün hazırım deme noktasına gelmesi kaçınılmaz gibi duruyor... umarım ikimizi de yanıltmaz bu ilişki.. şimdi ilişkide ikimizinde içsel bir yolculuğa çıkıp kendimizi bulmamız gerek... sonra birbirimizi görebilicez....

aslında bakıyorum da, bugünlerde ilişkimizde yeni bir döneme giriyoruz. şöyle ki, bu kadar açık yapılan konuşmalar geçti aramızda.. bu hafta benim sınavlarım için çok yoğun çalışmam lazım vede pazardan önce görüşemeyeceğimizi söyledim ona.. buda özlem demek.. ve belkide konuşulanların üzerinde daha da çok düşünmek demek.. son 2 gündür ise behlül nereye gitse mutlaka bana haber veriyor.. arkadaşıyla bululacağını, ordan eve geçeceğini mesela, şimdi şuraya gidiyorum şeklinde bana söylüyor.. yada önceden konuştuğumuzun dışında araya yeni bişey girerse arayıp onuda haber veriyor.. buda bir yenilik aslında.. hoşuma gidiyor:)))

benim de bugunlerde kafamda evirip çevirip behlülü biraz daha anladıkça bazı konularda ona saygım daha da artıyor.. buraya her detay sığdırılmıyor tabi, ben genelde evlilikle ilgili konuların üzerinde duruyorum ama keşfettiğim de birçok şey var doğrusu..

şimdi tüm bu düşünceli hallerin ve aradan geçecek zamanın sonucunda oluşacak özlemin geri dönüşü nasıl olacak acaba??? bunun heyecanını yaşıyorum :)))

kırmızıyla gösterilen cümledeki "şu olursa şu" kısmını doldurunuz sevgili bitter. :) ne dedi sana?

açık söyleyemem söyleyemem diyordun bak dökülmüşsün sonunda. ohhh be deseydin sonra da. :))
neyi ne kadar istediğini ölçüyor olabilir mi?
sebebin maddiyat olmayışı beni de düşündürdü. demek evlenirsem ayrılır mıyım düşüncesi var. bu düşünce hepimizde var. hele ki şu devirde. ama evlenip ayrılacağıma, evlenmem daha iyi demiyoruz di mi? acaba ayrılmak için sıkı sebepleri mi var kendince? (her şeyi kendilerince düşünmeye alışmışlar.) sınavlarında başarılar bu arada.

kırmızı yerin açılımı şöyle: mesela biz evlendik, sonra ben değiştim, hergün içmeye başladım.. alkolik oldum.. uzaklaştım senden.. bırakmam diyebilir misin?? yada evde hiç yokum, seninle ilgilenmiyorum, hep dışarıdayım vede bu bir alışkanlık oldu... bırakmaz mısın beni???

somut olarak bu iki örneği verdi.. bunlar da sen benim kolayca çekip gitmek isteyeceğimi falan mı sanıyorsun diye sormam üzerine verilen örneklerdi. kendince uç noktalar buldu yani....

bir keresinde de bana hayatta ne olursa olsun bırakıp gitmeyeceğine söz verebilir misin dediğinde, ne olursa olsun çok iddalı olur, böyle bi yükün altına giremem dedim..

yani ben ayakları yere basarak gerçekçi olarak konuşuyorum her zaman.. hiç bir seferinde de senin için ölürüm biterim, canım sana feda iddalarında bulunmayı düşünmüyorum.. ve bence bunlar ona da inandırıcı gelmezdi zaten. dolayısıyla bende görmek istediğinini bu olduğunu da hiç sanmıyorum..

fiyonkcum dediğin doğru, evlenirsek ayrılırmıyız diye düşünerek hiç evlenmeme kararı çıkması mantıklı değil kimse için. ayrıca kimse de bigün ayrılırız diye evlenmiyor bu hayatta.. ama değişimler ve çatışmalar buna neden olabiliyor..karşılıklı saygı sevgi kalırsa ayrılmanın ne anlamı var?? eğer verdiği örekteki gibi bir değişim yaşarsada bu benim suçum mu olacak?? onunda çabasıyla benim de çabamla olacak bi iş bu.. bir de ben anlaşmak isteyen insanın bunu başaracağına inanıyorum.. hem kendine hemde eşine saygısı olduğunda yıpratıcı bir yapıya girmesinin bir manası yok.. ama tabiki bunları enine boyuna oturup konuşamadık, bu tarz fikirlerimden bahsetmem gerek, hatta onu da dinlemek isterim..

hale bak, şimdide asla ayrılmayacağımızdan emin olabilirsek evlenelim modundayız:)))

kendi korku ve endişelerine göre şekillendiriyor olayı. özgürlüğünden ve rahatlığından vazgeçmek de zor olgun yaştaki erkek için. bunları kafasında çözerken o, senin sessizce beklemen daha sağlıklı olabilir. sonuçta onun sorun olarak gördüğü bi şeyin senin için sorun olmadığını anlatamıyor insan. tecrübeyle sabit. =)

ayrılmayacaksak evlenelim düşüncesi güzel bi fikir. :) ayrılırsa etraf ne der adama? ))

behlül sana ben seni ihmal edersem,sürekli alkol alırsam ayrılır mısın? diye sorması tuhaf geldı...
senden kolay kolay ayrılmam demeni bekliyor olabilirde bu şekilde bunu çözümlemek istemesi değişik bir yöntem.
sonuçta evlilik nedir?
bu şekildeki davranışlar zaten evliliği bitirir siz istediğiz kadar resmi olarak boşanmayın...
sen tabikide boşanırım desen düşüncesi değişecek mi?
neden karşısından bunun garantisini beklerken kendi bunların olmayacağı yönünde konuşmalar yapmıyor ki?
bunları konuşmak yerine beklentilerden bahsetmek daha doğru olur belkide...
hiç ayrılmamayı istemekte bir beklenti ama bunun garantisi olamaz malasef...
sen mesela demişsin aldatırsan,ilişkimiz uzun süre yerinde sayarsa biter ilişki diye.

çok haklısın blailr cığım ama behlülün herşeyi ters değil mi:))) yani öyle bir egosu var ki bence, beni kendisini asla bırakmayacağıma ikna etmeye yönlendiriyor düşünsene.. öyle bir duruma sokacak ki sonuçta ben ona onu ne kadar sevdiğimi, asla bırakmayacağımı anlatacağım, evlenmek için ölüp biten ben olacağım vede neredeyse ben teklif edeceğim:)) yani bu konu bile bir oyuna çevirilmiş durumda..

ama malesef bunu o kadar ustalıkla vede sevimli şekilde yapıyor ki, kızamıyorum bile.. kızmak ne kelime ağzım kulaklarımda geziyorum sanki:)))

bugun ilginç bir hamle yaptı, abimi aradı.... abimin vede amcamın ortak tanıdığı biri, iç mimara ihtiyaç duymuş vede benim bi arkadaşım olduğunu öğrenip beni aradı. (büyük ihtimal amcam yönlendirdi) bugun bağlantıya geçirdim behlülle projeyi konuştular vs.. behlül de bu konuyla ilgili abimi aramış vede bilgi vererek konuya girmiş.. sonrada nabr nasılsın derken perşembe günü birlikte yemeğe çıkmaya karar vermişler.. bensiz elbeteeeeeee...

abimle konuştum bana bişey söylemedi bile.. behlül ise yemek olayını sanki çok normal bişey gibi laf arasında anlattı inamadım bende !!!! noluyo şimdi behlülün bu abimle ayrı samimiyet kurma olayları?? yani krsun o sorun değil de amaç ne onu anlamadım, ne geçiyor gene kafasından???

ah be behlülüm, bi gün de sürprizsiz geçsin:)))))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…