kızlar selam bebişim 23 günlük oldu gaz sorunumuz başladı uykuda kasılıyor yavrum uyanıyor doktorumuz nurse harveys şurup verdi ama çok etkili değil siz neler yapıyorsunuz nasıl gideriyorsunuz bu sorunu?şimdiden sağolun...
Esra gözün aydın.. Sağlıkla büyüyecek inşallah :)2'li test sonuçlarım iyi çıktı kızlar çok şükür.
Üzerimden büyük bir yük kalktı sanki..
sft aynı sorun bizdede var..
metsil gaz damlası kullanıyoruz..
bide bazen 2 çay kaşığı kadara rezene veriyoruz iyi geliyor..
doktor hipp in granül rezenesini verdi bebekler için olan..
ama daha kullanmadım..
gece uykunuz nasıl?
ben hemen hemen her saat başı kalkıyorum..
merhaba kızlar
bizim doktorumuz biogaia verdi gaz sancısı için bir hafta sonra gazımız mazımız kalmadı.
bıraktık bizde ilacı.nurse harveyi ablam kullnmıştı memnun kalmadı.bebekten bebeğe değişio işte.
ben kendimde rezene tohumu içiyorum günde 4 bardak hem booool süt yapıo hemde oğlum patır putur gazını çıkartıo..bilgilerinize kızlar...
hehhee...yasemin elini ayağını çekti topikten.kızdan fırsat bulamıyordur kesin :)))
insan ister istemez arıyor yasemini.
sft aynı sorun bizdede var..
metsil gaz damlası kullanıyoruz..
bide bazen 2 çay kaşığı kadara rezene veriyoruz iyi geliyor..
doktor hipp in granül rezenesini verdi bebekler için olan..
ama daha kullanmadım..
gece uykunuz nasıl?
ben hemen hemen her saat başı kalkıyorum..
Kızlar sezaryenden sonra gaz olmaması için kayısı hoşafı filan içiliyor ya, bir zararı yoktur di mi onun? Kaç gn önce içmek gerekir? başka yapılabilecek bir şey var mı bildiğiniz?
Lansinoh kremi de şimdiden sür dediler, 17 gün kalı bizim, ben de bugün sürmeye başladım da, 10 ml olandan almıştım, fazla fazla yeter diyorlardı, neresi yetecek anlamadım, gayet de yoğun bir krem, ben bitiririm bence onu doğumdan önce ya hayırlısı..
Kandiliniz kutlu olsun bu arada, dualarınız kabul olsun.. Kolaycacık doğumlar yapalım, bebişlerin sağlığı yerinde olsun, bizim sağlığımız yerinde olsun, bebişlerimiz huzurlu olsun, uykuları hep düzenli olsun. AminSevgililer Gününüz de kutlu olsun..
Esra gözün aydın.. Sağlıkla büyüyecek inşallah :)
Bu gaz sorunu çok korkutuyor beni yaa :) O yüzden not alıyorum ben de sizin kullandıklarınızı
slm kızlar
şöyle bir geçmişe göz attım herkes iyi çok şükür bir yaramazlık yok..
bizi sorarsanız bugün 1 haftalık olduk.. kızımla alışmaya çalışıyoruz birbirimize.. sarılığımız var baya yüksek.. hemen hemen hergün hastaneye gidip topuk kanı veriyoruz.. gözetimdeyiz sürekli.. o topuk kanı denilen illet de ne fena bişeymiş.. yada annelik farklı bişiymiş.. kızım ağlar ben ağlar modunda dolaşıyoruz..
doğumdan sonra duygusallık tavan durumda.. en ufak şeye ağlar oldum.. düzene alışmaya çalışıyoruz.. yarın kayınvalide ve görümce geliyor istanbuldan.. sinirlerde tavan durumda.. bakalım ne yapıcaz
bunların haricinde;
göğüs yarası olmadım çok şükür..hamileliğimde bir arkadaşım tahinin üzerindeki yağı süzmüş küçük kavanozda getirmişti.. doğuma kadar her banyodan sonra onu sürdüm.. onun faydası mı oldu bilemiyorum..
doğumdan hemen sonra anne sütünden önce kızıma 2 mama kaşığı kadar nar suyu verdirdim.. gaz konusunda şimdilikk rahatızsonradan çıkarmı ortaya sorun bilemiyorum
doktor konusunda özgür kavazı öneririm ısrarla.. amaa maalesef şuan ki hastanesinden yani medisudan ayrıldı.. yeni hastanesi şimdilik belli değil.. belli olunca yazarım sizlerede..
sormak istediğiniz bişiler olursa cevap veririm kızlar..
:80::93::93:
HoşgeldiiinGözünaydın yeniden, darısı başımıza.. Hem sabırsızlanıyorum hem de korkuyorum vaktinden önce gelecek diye ya.. Şu iki haftam geçseydi..
Gazınızın olmaması ne güzel, inşallah hiç başlamaz.. Sarılık için şekerli su verdiniz mi? Hastanede kalmanız gerekti mi?
Nazar değmesin kızına da sana da.. İnşallah geçer bir an evvel sarılığınız..
Bugün hiç durmadan oynuyor benim kızım, yeri kalmadı oynamıyor diyorduk ama horon tepiyor içerde.. Sonra da az oynayınca merak ediyorum niye oynamıyor diye, madem oynayabiliyor..
Herkese gunaydin. Ne guzel herkes birbirini taniyor. Bende mayis annesi olacam insallah. 27. haftaya giriyoruz bugun. Yasam hastanesi Cemil bey doktorum. Cok memnunum. normal dogum istedigimi soyledim. Ama ufak ufak sanci korkusu var. Umarim hepimizinde kolay gecer.
slm kızlar
şöyle bir geçmişe göz attım herkes iyi çok şükür bir yaramazlık yok..
bizi sorarsanız bugün 1 haftalık olduk.. kızımla alışmaya çalışıyoruz birbirimize.. sarılığımız var baya yüksek.. hemen hemen hergün hastaneye gidip topuk kanı veriyoruz.. gözetimdeyiz sürekli.. o topuk kanı denilen illet de ne fena bişeymiş.. yada annelik farklı bişiymiş.. kızım ağlar ben ağlar modunda dolaşıyoruz..
doğumdan sonra duygusallık tavan durumda.. en ufak şeye ağlar oldum.. düzene alışmaya çalışıyoruz.. yarın kayınvalide ve görümce geliyor istanbuldan.. sinirlerde tavan durumda.. bakalım ne yapıcaz
bunların haricinde;
göğüs yarası olmadım çok şükür..hamileliğimde bir arkadaşım tahinin üzerindeki yağı süzmüş küçük kavanozda getirmişti.. doğuma kadar her banyodan sonra onu sürdüm.. onun faydası mı oldu bilemiyorum..
doğumdan hemen sonra anne sütünden önce kızıma 2 mama kaşığı kadar nar suyu verdirdim.. gaz konusunda şimdilikk rahatızsonradan çıkarmı ortaya sorun bilemiyorum
doktor konusunda özgür kavazı öneririm ısrarla.. amaa maalesef şuan ki hastanesinden yani medisudan ayrıldı.. yeni hastanesi şimdilik belli değil.. belli olunca yazarım sizlerede..
sormak istediğiniz bişiler olursa cevap veririm kızlar..
:80::93::93:
göğüs yara olmaması için ne zaman birşeyler sürmeye başlamalı? 28. haftadayım.
Benim doktorum geçen hafta söyledi bana sürmeye başla diye, 36. haftada yani.. Ama sürerken dikkat et, masaj yapmadan sür ki doğum başlamasın.
onu bilmiyordum. masaj yapmanın doğumu başlatmasını. Teşekkürler. Daha varmış demekki benim için.
maşallah bebişe.hadi bakalım.geri sayım başladı.Bugün doktora gittik, 2750 olmuş kızım, 48 cm boyu da.. Doğuma kadar 3200 olur gibi dedi ya bakalım.. Keşke Lansinoh u almadan beklseymişim, doktor bugün göğsün için krem önereyim dedi, sadece eczanede satılan, kozmetik olmayan bir şeymiş, lansinohtan daha iyi dedi, g ile başlıyodu unuttum adını da, lansinoh bitene kadar sür dedi, ama hastaneye diğerini getir dedi.
Akşamları yatmadan sürecekmişim, ama süt geliyor mu filan diye bakmaya kalkma, masaj da yapma, sadece kahverengi kısma sür, doğumu başlatırsın dedi.
Bugün yüzünü göremedik ilk defa, yapışıktı yüzü rahme. Sıkışmış zaten iyice. Bana bir iki gündür az oynuyor gibi geliyordu ama kordona baktı, suyuna baktı, her şey normal dedi, yeri dar diye oynayamıyor sanırım.. Yani yine oynuyor da ben tepinme bekliyorum ikna edici olsun diye
Haftaya anestezi uzmanı ile görüşmeye de gidicem, doğumdan önce görüşüyorlarmış.. İyice yaklaştı her şey ya, ne heyecanlı
kızlar nasılsınız bende 11.02 saat 15:37 de doğum yaptım normal bekliyorduk ama sezeryan oldu kolay ayağa kalktım herkese spinal sezeryanı önerebilirim bugün kızım 8 günlük oldu sarılığımız var ama allahtan fazla değil gaz sancımızda oluyor ben doğumdan sonra hiçbirşey veremedim hemşireler iizin vermedi sütümde üçüncü günden sonra geldi banyadon sonra dahada gelmeye başladı bende medisuda yaptım doğumu yasminle aynı günallahım bebeğini bekleyenlere yardım etsin hayırlısıyla kavuşursunuz inş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?