Senin zekân bunu anlıyorsa ben bilemedimÇok cazip geldiyse kadını çıkarıp kendiniz girin işe.
Apartmanda maaşlı bir görevli istememenizi anlayabilirim. Ama çoğunluk aynı fikirdeyse uygulanır bu. Çoğunluk görevli olmasını istiyorsa da siz kendinize apartman görevlisi olmayan bir bina bulmalısınız.
Sizin istemiyor oluşunuz kadının aldığı parayı hak etmediği anlamına gelmiyor. Asgari ücret alıyormuş, bundan azı yok zaten.
Bodrum katta oturmuyor diye dertlenmişsiniz resmen. Hayret bir şey.
Ben yerim linci ikimizin yerineİmar yönetmeliğinde de kapıcı dairesi kapıcı dairesi olarak geçiyor. Biz de projede o daireye kapıcı dairesi yazıyoruz.
Konu sahibi üzülecek ama kapıcı dairesi için ayrılan m2 de ortak alan metrekaresinden ayrılır.
Ama ben konuya yorum yazarken apartman görevlisi yazdım çünkü linç yiyecek dermanım yok
Faturayı kastediyor galibaAdı üstünde ya hani, ASGARİ ücret. Daha azı nasıl olacak?
O zaman masraf edip tesisatı ayıracaklar, kapıcı dairesi için saatleri ve abonelikleri alacaklar sonra dairede yaşayan kendisi ödeyecek faturalarını.Faturayı kastediyor galiba
Sizin yöneticiniz beceriksiz. Düzgün bir hizmeti alabilmeniz için öncelikle insanı insan gibi çalıştırmayı ve haklarını vermeyi bilen bir yöneticiye ihtiyacınız var. Adam bunu yapamıyorsa ister kapıcı çalıştırın,ister dışarıdan hizmet alın sonuç değişmez. Memnun olmadığınız durumları mevcut görevliye söylemelisiniz. O da düzeltmeli. Siz de birilerinin işçisiyseniz (veya eşiniz) bunu bilmeliydiniz bu yaşa kadar. Bir insanın işinden memnun değilseniz önce insan gibi uyarırsınız. Baktınız düzelme olmuyor o zaman görevine son verirsiniz. Böyle sizin yaptığınız gibi lokma sayarak insan çalıştırılmazTeşekkürler, duyuyorum genelde bu şekilde yapıyorlar..25 yıldır kapıcı maaş sigorta ödüyorum..herkes kendi çöpünü atsa problem kalmayacak aslında ..temizlik dışarıdan yaptırılır ,dikkat ediyorum dışarıdan hizmet alanlar daha memnun çok güzel temizliyorlar ..
Evet kesinlikle ayırmak lazım, başka birilerinin kullandıkları elektrik,su,doğalgaz bunları neden ödeyelim ki..arabalarini bile yıkıyorlar, nasıl olsa bedavaO zaman masraf edip tesisatı ayıracaklar, kapıcı dairesi için saatleri ve abonelikleri alacaklar sonra dairede yaşayan kendisi ödeyecek faturalarını.
Üç kuruş faturanın hesabını yapan siz, daire başı 3-5 bin tutacak bir işleme onay vereceksiniz yaniEvet kesinlikle ayırmak lazım, başka birilerinin kullandıkları elektrik,su,doğalgaz bunları neden ödeyelim ki..arabalarini bile yıkıyorlar, nasıl olsa bedava
Teşekkürler, duyuyorum genelde bu şekilde yapıyorlar..25 yıldır kapıcı maaş sigorta ödüyorum..herkes kendi çöpünü atsa problem kalmayacak aslında ..temizlik dışarıdan yaptırılır ,dikkat ediyorum dışarıdan hizmet alanlar daha memnun çok güzel temizliyorlar ..
Senin zekân bunu anlıyorsa ben bilemedim
Her meslekte işini düzgün yapmayanlar var. Her mesleğin kendine göre zorlukları var. Kapıcının da evde bedava yaşaması ve fatura ödememesi onun mesleğinin kazançları. Aynı hesap kitabı nedense bir ceoya yapmıyoruz, kimse uçak mühendisinin ailesinin bedava uçak biletine sahip olmasını eleştirmiyor mesela. Ya da bir fabrika müdürüne verilen makam arabasını kimse diline dolamıyor. İlle de kapıcılarla uğraşıyoruz. Bana da garip gelen bu oldu.valla kusura bakmayın da bu meslek bir sektör halini aldı. bizim görevlilerin evleri,yazlıkları,kendilerinin ayrı çocuklarının ayrı arabaları (modelleri de yüksek, düşük modeller sanılmasın) var. Allah daha çok versin herkes refah içinde yaşasın tabi de ben yıllardır çalışıyorum benim yok mesela, annem 30 yıllık memuriyetten emekli, onun da bir evi anca var. evi geçtim zaten alamam da ayağımı yerden kesmeye yetecek bir araba için denkleştiremedim, vazgeçtim. sanıldığı gibi gariban değiller yani. Hala sitenin tahsis ettiği evde bodrum katına sıkışıp evli çoluk çocuklarıyla torunlarıyla aynı yerde kalıyorlar. kendi evleri de kirada. bugün görevlimiz kovası bile olmayan paspas gibi bişeyle (evet "gibi bişeyle", paspasa benzer bir yanı yok kullandığı şeyin) 5 katlı apartmanı paspasladı güya.bunları hak etmiyorlar mı 'ya gelmesin konu. herkes insanca rahat yaşamayı hak eder. ama artık ,işini hakkıyla yapanı tenzih ederek söylüyorum ki, bazıları cidden sömürü düzenine dönüşmüş durumda.
Şimdi kira sözleşmesi yoksa para bankaya yatmıyorsa nerden bilinecek apartman giderlerine kullanıldığı. Hatta zamanında arkadaşımın oturduğu yerde daireyi gayriresmi kiraya vermişler. Oturan aile çıkarken bizi sigortasız çalıştırdılar, maaşı az verdiler diye şikayet etmişti. Maalesef arabulucuya gidildi dünyanın parasını ödedi apartmandakiler.
Ben cok korkuyorum lincten o yuzden cesaretimi kazanana dek apartman gorevlisi demeye devam edecegim akajsnjsj.Bu arada meslek isimlerini söylemekten çekinmeye bir anlam veremiyorum. Kanunda bile “kapıcı” olarak geçen mesleğe niye yeni isim veriyoruz? Kapıcı, çöpçü, sekreter, tezgahtar… Bunlar meslek isimleridir. Tezgahtara satış asistanı, çöpçüye temizlik görevlisi deyince meslek içeriği değişmiyor.
Benim totom yemiyor acikcasiİmar yönetmeliğinde de kapıcı dairesi kapıcı dairesi olarak geçiyor. Biz de projede o daireye kapıcı dairesi yazıyoruz.
Konu sahibi üzülecek ama kapıcı dairesi için ayrılan m2 de ortak alan metrekaresinden ayrılır.
Ama ben konuya yorum yazarken apartman görevlisi yazdım çünkü linç yiyecek dermanım yok
Ahahaha senin yerine de yerim ben. Linçten korksak kk’ya girmezdik aslanımBen cok korkuyorum lincten o yuzden cesaretimi kazanana dek apartman gorevlisi demeye devam edecegim akajsnjsj.
Eger kapici dairesi varsa elektrik suyu ortak odenir .eger bu calisan kisiyi isten cikarirlarsa odeyecekleri ucretler dusmeyecek hatta artacak.1000 liraya resmen bedavaya hizmet aliyorlar .disardan aldiklarin da haftada 1 temizlik icin ayri,bahcivan icin ayri , guvenlikci icin ayri para odeyecekler .oysa 1 kisi hem apartmana gozkulak oluyor ,hem temizligini yapiyor hem çöpleri topluyor hemde servis yapiyor .insanlar bu hizmetleri istedikleri icin zaten sitede oturuyorlar .yaslisi var hastasi var adam cop dokmemek bakkala gitmemek icin sitede oturmayi tercih ediyor .bu hizmetler disaridan alindiginde hem aksayacak hemde devamliligi olmayacak .meslaa temizlik sirketi diyecekki elemanim yok istifa etti bu hafta gonderemiyorum .veya apartmanda ufak bir is icin usta çağırıldı kim basinda bekleyecek ? Ampul patlasa sirket temizlikcisi degistirmez.apartman silinirken kimisi kapinin onune su koyacak kimisi koymayacak ama kapici suan muhtemelen evden aliyordur suyu . Bide tabi simdi kapiciyi isten cikarttiklari icin tazminat odemek durumundada kalacaklar .yani astari yuzunu gecer .ama beni konuda en cok rahatsiz eden konu sahibinin baskasinin ekmegine resmen goz dikmesi .elin ayagin tutuyor git sende kapicilik yap.Biz normal apartman dairesinde yaşıyoruz. Çöplerimiz alınmıyor, bahçemiz yok, güvenlik falan yok, servis yok. Bir ablamız var haftada 2 kere merdivenleri silmeye geliyor. 300 tl veriyoruz. (Deterjanı falan ayrı alıyoruz, binanın elektrik parası da ayrı) O yüzden sizin verdiğiniz 1000 tl çok gelmedi bana. Ancak fatura ödeme kısmını pek anlayamadım doğru gelmedi ama daha önce kapıcı olan bi evde oturmadığım için olması gereken nedir bilmiyorum.
Ben yıllardır binayı 1 kez yikadigina şahit olmadım..dediginiz o paspaslarla canı ne zaman isterse işte..Bizim apartman görevlisi de haftada 1 binayı silerdi ayda 1 de yikardi. Asansörün içini sildiginde daha beter kirlenir ve kokardı çünkü sildigi paspas simsiyah. Çöpü de bazen 2 gün atmazdi biz de çareyi onu cikarmakta bulduk. İyi görevli bulunca insan 1000 lirayı gözden çıkarıyor gerçekten. Keske bize de işin ehli birileri gelse de kurtulsak bu eziyetten. Çöp atinca çöp konteynerinden fırlayan kedilerden ayrıca ödüm patliyor
Linclerin kralicesiAhahaha senin yerine de yerim ben. Linçten korksak kk’ya girmezdik aslanım
Yok artık ya hiç vicdanınız yok mu ya, gerçekten şu rakamları verip bir gr uyuyabiliyormusunuz? 6 kat binadan bahsediyorsunuz ya vay arkadasÖrnek olması açısından yazıyorum bizde sistem su şekilde
Yönetici benim aidat 100 lira kapici dairesini kiraya verdim 5000 liraya
Dışarıdan bir kadın ayarladım her akşam çöp alır pazar ve resmi tatiller hariç tabii
Haftada bir defa da temizlik yapar bu kadinin ayligi bin lira
Binamız 6 kat 18 daire
Evet öyle bizimki.2500 sadece haftada 1 kere yer silmeye isterler bence sizin kapıcı başka yerde sigortalı size ek iş gibi geliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?