• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Apartman Görevlisi Giderleri Zoruma Gidiyor

Asgari ücret alan herkes kirasını ve faturasını kendisi ödüyor. Apartman görevlilerinin kirası ve faturası her yerde karşılanıyor mu böyle
kapıcı tutuyorsan kira isteyemezsin
kapıcıların SGKsı bile farklı bir sisteme sahip (muhtarlar, kapıcılar, böyle 1-2 meslek daha var sistemleri farklı)
dahası bu kişi emekli olacak kıdem tazminatı ödeyecekler mesela...konu sahibi kalpten gider o zaman :D

23 bin lira masrafı çıkıyormuş en kötü 12bin lira da kirası tutar -ödeyecek olsa. zira aidatı 3 bin lira olan apartmanın kirası 15ten aşağı değildir hatta belki 20dir. hadi giriş kat diyelim 12 bin olsun kirası. aidat zaten vermez, elektrik doğalgaz su da 2-3 bin tutar. ne yaptı en kötü 40 bin yaptı apartmana maliyeti...

ben dürüstçe ifade edeyim. kapıcıyı lüks görüyorum
yani benim hayatımda bin lira verip akşamdan akşama çöp çıkarttırmaya ihtiyacım yok.

ben kendim atarım çöpümü.
servisinde bir şey aldırmam zaten. eve ekmek alan bir insan değilim. market alışverişini zaten yapmıyorlar bildiğim kadarıyla -zaten öyle olsa bizim millet mokunu çıkartırdı herhalde.

kalıyor paspas atma işi onu da şimdi akşamları ek iş olarak yapıyor insanlar.
anlaşıyor 3-4 tane apartmanla her akşam birine gidiyorlar
bulurum böyle birini

kapıcı dairesi ortak mülktür oranın kirası aylık olarak bu kişinin ödemesini de yapar apartmanın ortak elektriğini filan de öder.

bende kafa bu açıkçası

ancak kapıcı çalıştırıyorsan kuralı bu
kirayı faturaları sgkyı kıdemi ödeyeceksin...
ben de hak edecek bir iş yaptıklarını düşünmüyorum ama iş tanımları bu yani, beğenmiyorsan çalıştırma, bu kadar basit...

Bende yöneticiyim para almıyorum alanı duymadım
Ama ben binada kimse almadığı için yöneticiliği 2. Defa yapıyorum bu yüzden de aidat vermiyorum bu sene
sanırım sitelerdeki yönetici paralarıyla tek apartmanlardaki apartman yöneticisi olma olayı birbirine girmiş burada

öyle 10-20 bilemedin 25 filan daireli tek bir apartmanda yönetici olup da para alan ben duymadım görmedim -eskiden mi vardı ki acaba bu olay? benim etrafımda yok yani şu anda.
zaten zorla yönetici oluyor insanlar
mesela her sene biri oluyor ev sahipleri sırayla

sitelerde ayrı bir yönetim var orada muhasebede filan çalışan var, benim evim (kiracı var) kocaman bir sitede
toplantısını kültür merkezinde filan yapıyorlar başka salona sığılmıyor

o site başka, 20 daireli apartman başka şey.

Seye takıldım gün içinde çöp niye toplasın ki ?
Onun bir saati var .
Siz daha önce apartmanda yasamadiniz galiba .
Verdiğiniz para da çok değil .
Sitede otursaniz aidat miktarlarini bir arastirin isterseniz.

Bende yöneticiyim para almıyorum alanı duymadım
Ama ben binada kimse almadığı için yöneticiliği 2. Defa yapıyorum bu yüzden de aidat vermiyorum bu sene

Belli bir ücret ödenmiyor bazı şeylerden muaf oluyorlar aidat gibi siz de öyleymişsiniz ama işte bu da sizin bir bütçenize katkıdır o yüzden aldığı para gibi yazıldı maaş alıyor anlamında değil.
Atıyorum aidat 3000 liraysa 3000 lira cebinize kalıyor bu mesela konu sahibinin gözüne batmıyor ama mesela apartman görevlisi aidat vermeyince neden ödemiyor diyor.

Iyyyy, bizim sülalede var böyle bir tip.
Hayatı boyunca hiç çalışmamış, önce baba parası sonra koca parası ile yaşamış.

Aynı konu sahibi gibi apartman görevlisine takar, kalk sen çalış onun yerine desen gururu kırılır.
Ünlü kişiler için "ne para kırdı beeeeğğğ" der, x ünlüsünü çok para kazandığı için sevmez, hemşirelerin döner sermayeden aldığı paraya kızar.

Demek bir tane değilmiş, böyle kişiler maalesef varmış.

1 haftalığına apartman görevlisi olursanız, aldıkları para zorunuza gitmez.

Bana biraz garip geldi soyledikleriniz. O pas pas dediginizi iki katli evde 4 kisi yasayan biri olarak zor yapiyorum buyuk bi apartmanda yuz kisi yasiyorsa yapilan isi dusunemiyorum. Hizmetini begenmiyorsaniz ayri ama verdiginiz para yapilan isler icin normal bi ucret.

Merhaba k.k üyeleri...23 dairelik bir apartmanda oturuyoruz..kapicimiz iki çocuklu bayan,çocukları yetişkin yaşta..topu topu günde 2 saat ya çalışır ya çalışmaz..sabahlari servis isteyen de pek yok,katları arada papas yapar,binanın giriş, çıkışını paspasalar.. akşamları çöpleri topluyor,gün içinde katları gezip de kapıya bırakılan çöpleri alıp atmaz..Binanin bahçesi var yazları akşam çimleri falan sular,arada oğlu çimleri makina ile biçer..bina toplantısının yapılacağı gün senede bir gün gözümüze soka soka iş yapar...kapıcı dairesi binanın girişinde öyle bodrum katı falan değil, ücretsiz oturuyorlar, elektrik ,su ,doğalgaz giderleri de ayrı değil onu da oturanlar ödüyor, mutfakta kullandıkları ocak bile elektrikli kullanıyorlar..maaş asgari ücret +sigorta ..yeni zamla asgari ücretin maliyeti 23 bin küsür..daire başı bin lira düşüyor...bu para benim zoruma gidiyor açıkçası..her ay bin lirayı çocuğumun hesabına yatırırım daha iyi..toplantı ocakta...eminim yine böyle gidecek..çöpümü ben kendim atarim,bina temizliği için belli zamanlarda biri bulunur,her ay bina olarak niye bukadar para veriyoruz bilmiyorum..benzer durum yaşayanların düşüncelerini bekliyorum...
izmir de yaşıyorum çogu yerde tam olarak soylediginiz gibi yapiliyor en azindan benim görduklerim çöpunu kendi atip ekmegini kendi aliyor 2 hafta da bir temizlik icin bir bayan gelip silip temizleyip cekip gidiyor mis gibi.
ankarada ki evimizde bahsettiginiz sartlarda bir apartman gorevlimiz vardı adama bina mahkemesi ile belirli sebeplerden aldigimiz giriş kattaki daireyi tahsis ettik, elektrik su dogal gaz her şeyi biz öduyorduk her yer leş gibiydi.
aksamdan aksama çöp alıp haftada bir isterse temizliyodu istemez ise oda yok bu konuya bende gıcığım calismayan insana maaş odemeyi sevmiyorum çalışsa sesim çıkmaz emegini veriyor derim ama yok yahu adam resmen yatiyordu bir sey oluncada utanmasa sikayet edeni dovecek raddeye geliyordu taşındikta kurtuldum

Çöp saatleri bellidir mesela bizde akşamüzeri 5. Ben çalıştığım için çöpümü maalesef sabahtan bırakıyorum ama adam kalkıp 1de almaz 5tir onun saati. Haftada bir yerlere paspas atar, asansörü siler, yazın bahçeyle ilgilenir, havuz bakımı için birilerini ayarlıyorlar sanırım. Aidat 700 lira gayette makul. Siz ne olsun istiyorsunuz bilmiyorum gerçi bizde ev vs yok

Iyyyy, bizim sülalede var böyle bir tip.
Hayatı boyunca hiç çalışmamış, önce baba parası sonra koca parası ile yaşamış.

Aynı konu sahibi gibi apartman görevlisine takar, kalk sen çalış onun yerine desen gururu kırılır.
Ünlü kişiler için "ne para kırdı beeeeğğğ" der, x ünlüsünü çok para kazandığı için sevmez, hemşirelerin döner sermayeden aldığı paraya kızar.

Demek bir tane değilmiş, böyle kişiler maalesef varmış.

1 haftalığına apartman görevlisi olursanız, aldıkları para zorunuza gitmez.
Pes yani,hiç çalışmamış koca ,baba parası yediğimi de nereden çıkardın,sizin öyle arkadaşlarınız var onlari kıskanıyorsunuz galiba.. emekliligime 4 sene kalmış biriyim..4 katlı küçük bir bahçesi olan apartmanda yaşıyorum, ev de kendi evim, çalişan kişinin eşini emekli ettik,yeniden bu yüke girmeye gerek yoktu diyorum,ben kendi çöpümü kendim atmak isteyemez miyim..emekliligine az kalmış biri olarak masraflarımı azaltmak isteyemez miyim?bina da benim gibi düşünenlerin sayısı şu an 9 daire, 2 daire sahibi de yurtdışında, diğerlerinden aynı fikirde olanlar var mı tam bilmiyorum..toplantıda konuşacağız..büyük sitelerde tamam illahaki bir ihtiyaç olur ama burası sadece 1 apartman..

Pes yani,hiç çalışmamış koca ,baba parası yediğimi de nereden çıkardın,sizin öyle arkadaşlarınız var onlari kıskanıyorsunuz galiba.. emekliligime 4 sene kalmış biriyim..4 katlı küçük bir bahçesi olan apartmanda yaşıyorum, ev de kendi evim, çalişan kişinin eşini emekli ettik,yeniden bu yüke girmeye gerek yoktu diyorum,ben kendi çöpümü kendim atmak isteyemez miyim..emekliligine az kalmış biri olarak masraflarımı azaltmak isteyemez miyim?bina da benim gibi düşünenlerin sayısı şu an 9 daire, 2 daire sahibi de yurtdışında, diğerlerinden aynı fikirde olanlar var mı tam bilmiyorum..toplantıda konuşacağız..büyük sitelerde tamam illahaki bir ihtiyaç olur ama burası sadece 1 apartman..
İsteyebilirsiniz. Bunu çözümü de basit. Kapıcısı olmayan binaya taşınmak.

Şu an sitede oturuyorum her sabah 9 10 gibi copler alınıyormuş ben ise giderken atıyorum
Haftada bir tum bina temizlenir apartman gorevlisi koskoca sitede 2 tane adami sadece bir kere elektrik panosu icin aradim abonelik alirken. Hic de aldigi paraya kafa yormadim.
5 sene once oturdugum sitede de durum konu sahibinin anlattigi gibiydi hiç zoruma gitmedi olmasi gereken bu.
Bundan onceki evim site degildi ilk girerken ben merdiven silmem dedim biri var zaten aylik topluyoruz parasini dediler eve girdim pandemi oldu herkes kendi silecek dediler elimi bile surmedim benim zaten bel fitigim.var ben bastan ne dediysem öyle davrandım parasini da verdim. Ama en zoru çöpu kendim atmakti 2 kat indir çöpü konteynira kadar taşı. Yani uzaktan gazel okumak kolay da rahata alistiktan sonra bu dediklerinizi yapmak zor.
Bin lira koyuyorsa gorevlisi olmayan her kafadan ayri ses cikan komşuların oldugu bir binaya gecebilirsiniz.

Ben site sandim yorum yaparken. O zaman apartmandaki mulk sahipleri oturur konusur bir mutabakat sağlanır imza toplanir neyse artik. Ona göre yol alınır.

Konu sahibinin geçen haftaki mesajı;
Bir haftalık nasıl 500..biz 4 kişilik aile aylık mutfak,temizlik malz,çocukların harçlık, okul yemek v.s 12 bin civarı..markete girip birkaç parça şey tek seferde 400-500
Aylık market masrafi 12 bin lirayken bir ailenin aylik 9 bin asgari ucret alması gözüne batmış (fiyatlari güncellemedim çünkü asgari ücret artınca yazılan market masrafi da artacak)

Konu sahibinin geçen haftaki mesajı;

Aylık market masrafi 12 bin lirayken bir ailenin aylik 9 bin asgari ucret alması gözüne batmış (fiyatlari güncellemedim çünkü asgari ücret artınca yazılan market masrafi da artacak)

Klasik bizim toplum tek apartman tek bahçe yönetici kalan 2bin lirayı ne yapıyor diye sormuyor cunku cesareti yok. Gücü kapıciya yeter çünkü. Burada kaç kişi anormal olanın diğer kısım olduğunu yazdı ama yok.

Gelin bizim apartmana taşının 😂 çöpler akşam saatinde toplanıyor, apartman temizleniyor, servis yok ve bahçe temizliği yapılıyor aidat 50 tl 😂

Allahım, ne büyük kayıp yaşıyorsunuz.. Sizin işiniz gücünüz bu insanlar olmuş. İnsanları takip etmeyi bırakın kendinize bir meşgale bulun..

Bugün Apartman görevlisi gözünüzün önünde ona takarsınız, yarın yol süpüren belediye işçisine..
Ya sayfaları okuyorum allah bilir gidip insanlara buradaki gibi denyo denyo davranmıştır karşılıklı kinlenmişlerdir normal değil kapıcının izlediğine kadar bilmek yani akıl sağlığı yerinde sosyal hayatı olan birinin bilebileceği bir şey değil

Back
X