• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Apartman Görevlisi Giderleri Zoruma Gidiyor

Nedendir bilmem apartman görevlilerine verilen paralar her zaman göze batar, bu kadar saçma bir düşünce görmedim. 8 bina 4 bloktan oluşan butik bir sitede oturuyorum. Sabah 9 ve akşam 5 te çöpler toplanıyor. Görevlimiz çöp arabasının yanında bir de paspas taşıyor çünkü çöp suyunu kontrol edemeyen medeniyetsizler var, sallıyor öyle kapının önüne sızıp kalıyor çöp, adamcağız çöpü alıyor akanları siliyor. Haftanın her günü bir blokta temizlik oluyor, kat aralarındaki camlar siliniyor, trabzanlar siliniyor, yerler siliniyor. Bahçe ayrı bir facia zaten, çoluk çocuğun pisliğin hiç bitiyor, her gün süpürülüyor, siliniyor. Yağışlı zamanlarda bina girişlerine ilave paspaslar konuluyor insanlar kaymasın diye sonra onlar temizleniyor. Gece gündüz güvenlik var, temizlik için de iki görevli var. Ayda 1.000 TL ödüyoruz her kuruşu helal olsun derim hep, temizlikten, çöpe, bahçe ve bitkilerin bakımına kadar her şey ile uğraşıyorlar daha ne yapacak insanlar. Temizledikleri yer resmen bir saat dayanmıyor aidat veriyoruz diye ekstradan pislik yapan var yahu o kadar medeniyetsizler. Dört görevlimizde asgari ücret alıyor ve bence emeklerine göre az bile. İnsan pisliğiyle uğraşmak kolay değil, geçen gün çocuğun biri asansöre işemiş böyle ekstralarla da uğraşıyorlar, ilaveten binanın altı otopark orası da temizleniyor sürekli daha ne yapsın insanlar, olmasalar iki günde pislikten boğuluruz, helali hoş olsun aldıkları para vallahi ben razıyım görevlilerden
bizde de aynı şekilde. ama site ile apartman farklı bence. daha önce apartmanda oturmuştuk. şirketle anlaşılmıştı. çöpleri alır temizlik yaparlardı. 23 dairelik bağımsız binada kapıcı gereksiz bence

bizde de aynı şekilde. ama site ile apartman farklı bence. daha önce apartmanda oturmuştuk. şirketle anlaşılmıştı. çöpleri alır temizlik yaparlardı. 23 dairelik bağımsız binada kapıcı gereksiz bence
Sizce gereksiz ama o binada yaşayanlar için gerekli demek ki. Çoğunluk ne istiyorsa kararlar ona göre alınır.

Karı koca yoğun çalışan bir çift için bence gerekli. Sabah ekmek kalmadığını fark ettiğinde acil ihtiyacı olduğunda servis kullanıyorlar mesela. Yada çöp çıkarmak her gece her gece zor geliyor da olabilir.
Apartman geneli bu ihtiyacı duyuyor muhtemelen.
Ben bir önceki apartmanımda mesela servis ve çöp hizmeti olmasından çok memnundum.
Şimdi sitedeyim. Siteye tek bir görevli bakıyor. Çöp işi bizde. Bazen çocuk erken uyuyor eşim olmuyor çöp atamıyorum çok rahatsızlık duyuyorum bundan mesela.

valla kusura bakmayın da bu meslek bir sektör halini aldı. bizim görevlilerin evleri,yazlıkları,kendilerinin ayrı çocuklarının ayrı arabaları (modelleri de yüksek, düşük modeller sanılmasın) var. Allah daha çok versin herkes refah içinde yaşasın tabi de ben yıllardır çalışıyorum benim yok mesela, annem 30 yıllık memuriyetten emekli, onun da bir evi anca var. evi geçtim zaten alamam da ayağımı yerden kesmeye yetecek bir araba için denkleştiremedim, vazgeçtim. sanıldığı gibi gariban değiller yani. Hala sitenin tahsis ettiği evde bodrum katına sıkışıp evli çoluk çocuklarıyla torunlarıyla aynı yerde kalıyorlar. kendi evleri de kirada. bugün görevlimiz kovası bile olmayan paspas gibi bişeyle (evet "gibi bişeyle", paspasa benzer bir yanı yok kullandığı şeyin) 5 katlı apartmanı paspasladı güya. :kusmuk:bunları hak etmiyorlar mı 'ya gelmesin konu. herkes insanca rahat yaşamayı hak eder. ama artık ,işini hakkıyla yapanı tenzih ederek söylüyorum ki, bazıları cidden sömürü düzenine dönüşmüş durumda.
Kapaciniz o evleri arabaları çalarak mi almış yoksa Kapiciniza CEO maaşı falan mı veriyorsunuz? Bu iki seçenekte degilse kapicinizin mal varlığını sorgulayana kadar kendi harcamalarınızı kontrol edin. Demek ki birikim konusunda birşeyleri yanlış yapıyorsunuz.

Sizce gereksiz ama o binada yaşayanlar için gerekli demek ki. Çoğunluk ne istiyorsa kararlar ona göre alınır.
yani tabi ki ortak karar verilir. ama belki konu sahibi bir öneriyle giderse taraftar bulabilir diye yazdım. çünkü anladığım kadarıyla senelerdir içinden kuruluyor dile dökmemiş. tek bina ve sitede de yaşadım o nedenle kıyas yaptım kendimce. zaten bence demişim:super:

Karı koca yoğun çalışan bir çift için bence gerekli. Sabah ekmek kalmadığını fark ettiğinde acil ihtiyacı olduğunda servis kullanıyorlar mesela. Yada çöp çıkarmak her gece her gece zor geliyor da olabilir.
Apartman geneli bu ihtiyacı duyuyor muhtemelen.
Ben bir önceki apartmanımda mesela servis ve çöp hizmeti olmasından çok memnundum.
Şimdi sitedeyim. Siteye tek bir görevli bakıyor. Çöp işi bizde. Bazen çocuk erken uyuyor eşim olmuyor çöp atamıyorum çok rahatsızlık duyuyorum bundan mesela.
çöp kesinlikle alınmalı o konuda hemfikirim. onu anlaşılan şirketler hal ediyorlar genelde. çöp artı temizlik hizmeti veriliyor. bizim sitede alttaki marketler eve getiriyor siparişi telefonla mesela. ama getir, marketlerin uygulamaları vs o kadar yaygın ki nerdeyse hiç kullanmadık o sipariş seçeneğini. tabi acil durumlar olabilir de kaç zamanda bir yani. aldığın hizmet ve ödediğin meblayı düşününce ayda yılda bir alacağın hizmet için de bi kenarda dursun demek bana gereksiz geldi açıkçası. çünkü biz de sitedeyiz 1000 tl ödüyoruz ama güvenlik bahçe bakım temizlik çöp alma vs var. bağımsız apartmanlar 200-300 ödüyor. konu sahibi 1000 tl den fazla ödüyor. onu düşününce kar zarar hesabı ondan gereksiz geldi. ay ne çok yazdım😁

çöp kesinlikle alınmalı o konuda hemfikirim. onu anlaşılan şirketler hal ediyorlar genelde. çöp artı temizlik hizmeti veriliyor. bizim sitede alttaki marketler eve getiriyor siparişi telefonla mesela. ama getir, marketlerin uygulamaları vs o kadar yaygın ki nerdeyse hiç kullanmadık o sipariş seçeneğini. tabi acil durumlar olabilir de kaç zamanda bir yani. aldığın hizmet ve ödediğin meblayı düşününce ayda yılda bir alacağın hizmet için de bi kenarda dursun demek bana gereksiz geldi açıkçası. çünkü biz de sitedeyiz 1000 tl ödüyoruz ama güvenlik bahçe bakım temizlik çöp alma vs var. bağımsız apartmanlar 200-300 ödüyor. konu sahibi 1000 tl den fazla ödüyor. onu düşününce kar zarar hesabı ondan gereksiz geldi. ay ne çok yazdım😁
Getir gibi uygulamalar en erken 9da açar. Getirmesi 10u bulur.
Kapıcılar 8de en geç siparişi bırakıyor. Genelde sabah yedidedir. Marketten önce teslim ediyorlar genelde

Getir de fırın ekmeği seçeneği çok nadir oluyor + alt limit var.
Getir büyük alt limit daha yüksek
Ve saat sınırlari+ yoğunluğa göre ciddi bekleme var. Bu açıdan servis hizmeti çok daha uygulanabilir ve karlı olur.

Getir gibi uygulamalar en erken 9da açar. Getirmesi 10u bulur.
Kapıcılar 8de en geç siparişi bırakıyor. Genelde sabah yedidedir. Marketten önce teslim ediyorlar genelde
doğru acil durumlar için gerekebilir bazen

Getir de fırın ekmeği seçeneği çok nadir oluyor + alt limit var.
Getir büyük alt limit daha yüksek
Ve saat sınırlari+ yoğunluğa göre ciddi bekleme var. Bu açıdan servis hizmeti çok daha uygulanabilir ve karlı olur.
belki biz bu şekilde alış verişe çok alışkın olduğumuzdan bana cazip geliyor bilemedim🤷‍♀️😁

Biz 4 apartmanlı bir sitedeyiz. Kapıcı vardı sonra çıkmak zorunda kaldı. Kapıcı dairesini kiraya verdiler site giderleri için. GGünlükbiriji buldular çöp vs aliyor haftada bir temizliyor her yeri. Böylesi daha iyi oldu. Kapıcı dairesinin kirageliriyle ihtiyaç olanşeyler alındı

kusura bakmayın amuda kalkmayı unutmuş

Sitede 2 bin tl normal değil mi? 3 güvenlik görevlisi var birde. Ve çoğu sitelerde havuz, spor salonu vs. oluyor ve onlardan da yararlanıyorsunuz. Normal değil mi ?
Havuzumuz ve spor salonumuz yok. 2,5 oldu yeni yıl itibariyle. 2024'te 12 ay boyunca +1000 tl de asansör yenileme ücreti alacaklar. Ama güvenlikli site olmasını hiçbir şeye değişmem. Çocuğumu rahatça bahçeye salabiliyorum kendi başına. Her yerde güvenlik kamerası var. En güzeli de otopark sorunu yaşamamak.

Bu tip işsiz güçsüz başkalarının mutfağıyla gren çıkanıyla kafayı bozmuş insanlarla aynı apartmanda yaşamak çok zor olmalı komşularına ve kapıcınıza sabır diliyorum, bende kendi çöpümü her gün atarım ama kapıcımızla ilgili böyle fesat düşünmem çünkü izne çıktığında ortalık savaş alanına dönüyor, bazı insanlar mutsuzluklarını daha alt kademede çalışan insanlardan çıkarmaya çalışıp egolrını tatmin ediyorlar çünkü hayata dair başarılarının olduğunu düşünmüyorum, ayrıca modern dünyada gün içinde çöp bırakılmaz eğitilin lütfen internet çağındayız, bir de hobi edinin, başkalarının hayatını bu kadar takmayın kapıcı gider komşu ayşe gelir çünkü

E daha ne yapsın kadın,evinizi de mi temizlesin?
Şaka gibisiniz yahu.
Gün içinde çöp bırakana kızın kızacaksanız şayet zira günde 10 kere kapı kapı gezip çöp toplayan bir apartman görevlisi yok. Saati bellidir o saatte koyarsınız o da gelir toplar gider. Sabah servisi bende 13 senedir bir kez istemedim ama isteyene alır yani,ne yapsın zorla mı alsın insanlara eksiklerini.
Bahce isleri de aksamıyor ne yapacakti baska?
Bu sitede her gün ne duyup şaşıracağım derken daha beterini duyup agzım açık kalıyor.
Taşının madem bir apartman dairesine ama temizlikci parasını bile ödemek istemeyen insanlarla ugrasir durursunuz, sizin gibi biri çıkar para vermek istemiyorum ben kendi kapımın önünü temizlerim der temizlemez,pislik içinde oturursunuz. Hizmet alıyorsanız bir bedeli var yani,buna da siz fiyat biçemezsiniz.

Merhaba k.k üyeleri...23 dairelik bir apartmanda oturuyoruz..kapicimiz iki çocuklu bayan,çocukları yetişkin yaşta..topu topu günde 2 saat ya çalışır ya çalışmaz..sabahlari servis isteyen de pek yok,katları arada papas yapar,binanın giriş, çıkışını paspasalar.. akşamları çöpleri topluyor,gün içinde katları gezip de kapıya bırakılan çöpleri alıp atmaz..Binanin bahçesi var yazları akşam çimleri falan sular,arada oğlu çimleri makina ile biçer..bina toplantısının yapılacağı gün senede bir gün gözümüze soka soka iş yapar...kapıcı dairesi binanın girişinde öyle bodrum katı falan değil, ücretsiz oturuyorlar, elektrik ,su ,doğalgaz giderleri de ayrı değil onu da oturanlar ödüyor, mutfakta kullandıkları ocak bile elektrikli kullanıyorlar..maaş asgari ücret +sigorta ..yeni zamla asgari ücretin maliyeti 23 bin küsür..daire başı bin lira düşüyor...bu para benim zoruma gidiyor açıkçası..her ay bin lirayı çocuğumun hesabına yatırırım daha iyi..toplantı ocakta...eminim yine böyle gidecek..çöpümü ben kendim atarim,bina temizliği için belli zamanlarda biri bulunur,her ay bina olarak niye bukadar para veriyoruz bilmiyorum..benzer durum yaşayanların düşüncelerini bekliyorum...
İş tanımı buysa ne yapsın daha kadın.
Yani rahatsızsanız insani boyutlarda iş tanımlamasını değiştirmeyi teklif edebilirsiniz. Ne eklenip ne çıkarılır bilemiyorum ama bana normal geldi.

apartman görevlisi olmayan bir eve taşınabilirsiniz

sizden hariç bir çok insan memnundur görevlinin olmasından

Merhaba k.k üyeleri...23 dairelik bir apartmanda oturuyoruz..kapicimiz iki çocuklu bayan,çocukları yetişkin yaşta..topu topu günde 2 saat ya çalışır ya çalışmaz..sabahlari servis isteyen de pek yok,katları arada papas yapar,binanın giriş, çıkışını paspasalar.. akşamları çöpleri topluyor,gün içinde katları gezip de kapıya bırakılan çöpleri alıp atmaz..Binanin bahçesi var yazları akşam çimleri falan sular,arada oğlu çimleri makina ile biçer..bina toplantısının yapılacağı gün senede bir gün gözümüze soka soka iş yapar...kapıcı dairesi binanın girişinde öyle bodrum katı falan değil, ücretsiz oturuyorlar, elektrik ,su ,doğalgaz giderleri de ayrı değil onu da oturanlar ödüyor, mutfakta kullandıkları ocak bile elektrikli kullanıyorlar..maaş asgari ücret +sigorta ..yeni zamla asgari ücretin maliyeti 23 bin küsür..daire başı bin lira düşüyor...bu para benim zoruma gidiyor açıkçası..her ay bin lirayı çocuğumun hesabına yatırırım daha iyi..toplantı ocakta...eminim yine böyle gidecek..çöpümü ben kendim atarim,bina temizliği için belli zamanlarda biri bulunur,her ay bina olarak niye bukadar para veriyoruz bilmiyorum..benzer durum yaşayanların düşüncelerini bekliyorum...
Zaten her apartman görevlisinin yaptığı işleri saymışsınız, hanımefendi işinin gerektirdiği görevleri yapıyormuş zaten. Çöplerde her apartmanda belirlenen saatler vardır ,akşam ya da sabah bir kez, o zaman çıkarılır. Hatta bizim sitede belirlenen saat dışında çöp koyulursa cezası bile var. 1000 lira değdiğiniz de bir üye yazmış cidden dışarı çıksanız 3 kişilik yemek fiyatı, maalesef günümüzde hiçbir şey ediyor artık. Bu da onların işi ve bundan geçim sağlıyorlar sonuçta, 1000₺ ödemek istemiyorum diye işten çıkardınız diyelim nerde iş bulacak. Ama faturalarini ödemek konusunda belki bir düzenleme yapılabilir, suistimale açık bir konu gibi duruyor.
Aklıma annemlerin sitesindeki görevli geldi. Yillardir o apartmana emek veren aileyi, emekliliklerine de çok az zaman kala, sizin gibi düşünen kişiler yüzünden işten çıkardılar. Ki oturan kişiler halı vakti yerinde kişilerdi. Hala görüşürüz onlarla, inşallah hak ettikleri değeri gördükleri iyi insanlarla karşılaşırlar.

valla kusura bakmayın da bu meslek bir sektör halini aldı. bizim görevlilerin evleri,yazlıkları,kendilerinin ayrı çocuklarının ayrı arabaları (modelleri de yüksek, düşük modeller sanılmasın) var. Allah daha çok versin herkes refah içinde yaşasın tabi de ben yıllardır çalışıyorum benim yok mesela, annem 30 yıllık memuriyetten emekli, onun da bir evi anca var. evi geçtim zaten alamam da ayağımı yerden kesmeye yetecek bir araba için denkleştiremedim, vazgeçtim. sanıldığı gibi gariban değiller yani. Hala sitenin tahsis ettiği evde bodrum katına sıkışıp evli çoluk çocuklarıyla torunlarıyla aynı yerde kalıyorlar. kendi evleri de kirada. bugün görevlimiz kovası bile olmayan paspas gibi bişeyle (evet "gibi bişeyle", paspasa benzer bir yanı yok kullandığı şeyin) 5 katlı apartmanı paspasladı güya. :kusmuk:bunları hak etmiyorlar mı 'ya gelmesin konu. herkes insanca rahat yaşamayı hak eder. ama artık ,işini hakkıyla yapanı tenzih ederek söylüyorum ki, bazıları cidden sömürü düzenine dönüşmüş durumda.
Bu konu herkesin kendi birikim ve yatırım şekli ile alakalı. Siz kazandığınızı harcamak isteyip birikim yapmayarak bir şey alamıyorsanız bu sizin sorununuz. Şimdi belki daha zor, onlar da önceden yapmıştır bu yatırımları muhtemelen. Ama onlar da çok kazandıkları için değil, giderlerini kistiklari için olmuştur.

1000 lira bence gayet uygun
bir yemek olmuş en az 300 lira

Back
X