• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Apartman Görevlisi Giderleri Zoruma Gidiyor

Ya sayfaları okuyorum allah bilir gidip insanlara buradaki gibi denyo denyo davranmıştır karşılıklı kinlenmişlerdir normal değil kapıcının izlediğine kadar bilmek yani akıl sağlığı yerinde sosyal hayatı olan birinin bilebileceği bir şey değil
Kesinlikle katılıyorum.. Apartman düzeninde yapamaz çok avam davranişları var.

Binanın giriş çıkışını temizliyorlarmış , bahçeyle ilgileniyorlarmış , sabahları isteyene servis yapıyorlar , çöpleri alıyorlar daha ne yapacaklardı ?
Asgari ücret veriyorsunuz diye istiyorsunuz ki canları çıkana kadar çalışsınlar .

Ayrıca gün içinde çöp çıkarıldığını da ilk kez duyuyorum. Çöp çıkarılma saatleri olur o saatlerde çıkartılır . Görevliler de alır.

Evet katılıyorum bu yoruma.

Merhaba k.k üyeleri...23 dairelik bir apartmanda oturuyoruz..kapicimiz iki çocuklu bayan,çocukları yetişkin yaşta..topu topu günde 2 saat ya çalışır ya çalışmaz..sabahlari servis isteyen de pek yok,katları arada papas yapar,binanın giriş, çıkışını paspasalar.. akşamları çöpleri topluyor,gün içinde katları gezip de kapıya bırakılan çöpleri alıp atmaz..Binanin bahçesi var yazları akşam çimleri falan sular,arada oğlu çimleri makina ile biçer..bina toplantısının yapılacağı gün senede bir gün gözümüze soka soka iş yapar...kapıcı dairesi binanın girişinde öyle bodrum katı falan değil, ücretsiz oturuyorlar, elektrik ,su ,doğalgaz giderleri de ayrı değil onu da oturanlar ödüyor, mutfakta kullandıkları ocak bile elektrikli kullanıyorlar..maaş asgari ücret +sigorta ..yeni zamla asgari ücretin maliyeti 23 bin küsür..daire başı bin lira düşüyor...bu para benim zoruma gidiyor açıkçası..her ay bin lirayı çocuğumun hesabına yatırırım daha iyi..toplantı ocakta...eminim yine böyle gidecek..çöpümü ben kendim atarim,bina temizliği için belli zamanlarda biri bulunur,her ay bina olarak niye bukadar para veriyoruz bilmiyorum..benzer durum yaşayanların düşüncelerini bekliyorum...
Emin olun ki onların yerinde olsaydınız o parayı az bulurdunuz.

Kusura bakmayın ama bu memlekette milyonlarca insan asgari ücretle çalışıyor, marketlerdeki kariyerlere sorun günde kaç saat mesai yapıp ayakta duruyorlar,bugün bütün üniversite mezunları tam gün çalışıp asgari ücret alıyorlar,özel okuldaki öğretmenlerin çoğu yine asgari ücretli ve hepsi birde kira ve fatura ödeme telaşında..mesai yok ,fatura yok,kira yok böyle bir dünya kalmadı artık..ve kirada olan evleri de var
Yukarda saydığıniz mesleklerin sizce hakettiği asgari ucret mi?yoksa siz de piyasa böyle diyerek,bu durumu kabul mü ediyorsunuz.Faturalarinin bence kendileri ödemeli onun dışındaki şartlar normal bence

aylık 23 bin lira sadece apartman görevlisine gitmiyordur sanırım bildiğim kadarıyla yönetici aidat vermez illaki binanın giderleri oluyordur asansor varsa asansor gideri elektirik temizlik malzemeleri vs vs bence abartmayın apartman görevlisi adı ustunde napsın kadın eve gelip evinizin içinidemi süpürsün bahceyi sulayıp çimlerde biciliyormus eee daha ne olsun

Kadının evindeki ocağa kadar dikkat etmiş. Boş vakit çok diye apartman görevlisine sarmış. Kadını işinden etse kenara koyduğu ayda bin liralarla zengin olacak ya
Ben en çok ,oturduğu eve takıldım konu sahibi kötü niyetlisiniz gerçekten,kadın bodrum katta güneş gormeyen rutubetli dairede otursaydi içiniz rahat mi edicekti,çalıştığını hak mi edicekti,yani burdakilere kiziyorsunuz ama niyetiniz iyi değil öyle olsaydı normal giriş katta oturuyor yazmazdiniz.
Bazı işverenler vardıir senden aldığı hizmeti görmez hatta derki ben olmasam issiz kalir, iş veriyorum diye lütuf görür verdigi parada sanki lutufmus gibi dusunur.
Siz yazınca aklıma direk o isverenler geldi,bı arkadaş patronuyla tatilde karşılaşmış patron çok bozulmuş aynı otel diye,donustede çok verdiğini tatil yaptığıni filan soylemis.Kadinda akşama kadar essek gibi çalışıyor,canı çıkıyor eve geldiğinde kaç defa gördüm o halde.
Konuda bana farklı gelen faturalar onada bazilari bizde de böyle demişler.1000 lira da gerçekten para değil gündelikçi kadına 1 gün için 1000 lira veriyoruz artik

aylık 23 bin lira sadece apartman görevlisine gitmiyordur sanırım bildiğim kadarıyla yönetici aidat vermez illaki binanın giderleri oluyordur asansor varsa asansor gideri elektirik temizlik malzemeleri vs vs bence abartmayın apartman görevlisi adı ustunde napsın kadın eve gelip evinizin içinidemi süpürsün bahceyi sulayıp çimlerde biciliyormus eee daha ne olsun
Aylık 23 bin sadece görevli parası, maaş ve sigorta maliyeti 23 bin ..diğer masraflar ayrı..

Bence ben para vermiycem demektense en azından çöpleri çıkarsin şu işi yapsin vs diye söyleyin apartman toplantısında. Durduk yere kadını çıkarmazlar ve parasını kesmezler siz laf ettiğinize kalırsınız en azından boşa konusmus olmayın

Konu sahibi bizim karşı daire deki komşu olabili r misin. Kadın evindeki atılacak eşyayı bile çöp kutusunun yanına koyıyor görevli atsın diye.

Konu sahibi bizim karşı daire deki komşu olabili r misin. Kadın evindeki atılacak eşyayı bile çöp kutusunun yanına koyıyor görevli atsın diye.
Değilimdir herhalde..Ben atılacak eşyamı çöp konteynırın yanına bırakıyorum, yoksa kapıcımız hemen alıp depoya kaldırıyor..komsular da şikayetçi bu durumdan,depo eski eşyalar deposuna döndü diyorlar..bu da ayrı bir sorun...

Bizim aidatımız da 2400…şimdi zam gelir yeni yılla birlikte…güvenlik, temizlik, havuz, kapalı otopark, spor salonu, çocuk parkı vs…49 dairelik butik bir site…görevlimiz de giriş katta bir dairede oturuyor…çevremizdeki sitelerde de durum aşağı yukarı bu şekilde…herşeyin bir bedeli var…aidat ödemek istemeyen normal bir apartman dairesini tercih etmeli🤷🏼‍♀️

Daha ne halaxK
Merhaba k.k üyeleri...23 dairelik bir apartmanda oturuyoruz..kapicimiz iki çocuklu bayan,çocukları yetişkin yaşta..topu topu günde 2 saat ya çalışır ya çalışmaz..sabahlari servis isteyen de pek yok,katları arada papas yapar,binanın giriş, çıkışını paspasalar.. akşamları çöpleri topluyor,gün içinde katları gezip de kapıya bırakılan çöpleri alıp atmaz..Binanin bahçesi var yazları akşam çimleri falan sular,arada oğlu çimleri makina ile biçer..bina toplantısının yapılacağı gün senede bir gün gözümüze soka soka iş yapar...kapıcı dairesi binanın girişinde öyle bodrum katı falan değil, ücretsiz oturuyorlar, elektrik ,su ,doğalgaz giderleri de ayrı değil onu da oturanlar ödüyor, mutfakta kullandıkları ocak bile elektrikli kullanıyorlar..maaş asgari ücret +sigorta ..yeni zamla asgari ücretin maliyeti 23 bin küsür..daire başı bin lira düşüyor...bu para benim zoruma gidiyor açıkçası..her ay bin lirayı çocuğumun hesabına yatırırım daha iyi..toplantı ocakta...eminim yine böyle gidecek..çöpümü ben kendim atarim,bina temizliği için belli zamanlarda biri bulunur,her ay bina olarak niye bukadar para veriyoruz bilmiyorum..benzer durum yaşayanların düşüncelerini bekliyorum...
Daha ne yapacaktı pardon. Gün icinde katlarda çöp toplanmaz belli bir saati vardır ozaman çıkarılır. Biz 45 daireli sitede bile 600 TL veriyoruz.

Gün içinde kapiya çöp bırakılmaz, onun bir vakti olur öyle bırakılır. Yoksa herkes kafasına göre çöpü istediği zaman bıraksa hem koku hem görüntü kirliliği olur.
Apartman görevlisi başka ne yapacak ayrıca? Yapılması gerekenler yapılıyormuş işte.
Sizin gözünüze batmis olmaları onların problemi değil.

Evleri de bodrum kat değilmiş birde, hak ettikleri güneş girmeyen,rutubetli bodrum kat olmalıydı tabi en fazla.
Resmen ast üst muamalesi nefret ediyorum bu mantıktan. Bodrum katlar zaten hiçbir insan evladının oturmamasi gereken yerler. Konu sahibinjnde gozune batmış sanırım düzgün bir evde oturmalari

Şaşırdınız galiba ,ben her çıktığımda çöpümü kendin atıyorum zaten, bir görevliye ihtiyacım yok diyorum, bina temizliği de arada yaptırılır diyorum,kullandıkları faturaları neden ödeyelim diyorum.. binada birkaç kişi de öyle düşünüyor ama yeterli değil..yok yemek yapsin bilmem ne ne diyorsunuz allahaşkına
İyide bunu siz yaparım diyorsunuz diğer 22 daire bunu yapmazsa ortalığı 💩 götürür. Müstakil evde yaşamıyorsunuz ki. Herkes çöpünü atacak mi bakalım

Back
X