Apartman sakinlerinin sokakları kendi araçları için tutma hakkı var mıdır?

Valla coğrafya kaderdir. Bİz burada apartman önü bulursak şükrediyoruz yer bulduk diye

Nerede oturduğunuzu merak ettim. İnanın otoparkları saymazsak bizim istanbulda sokaklardaki apartman önleri dışında park edicek yer bulmak o kadar zor ki hatta imkansız. Keşke anlattığınız durumda olabilseydik

Ben de buyuksehirde yasiyorum. Evet cogu yerde park ciddi 1 sorun ne yazik ki. Ama kendi rahatimiz icin de baskalarinin haklarina saygisizlik etmeyi uygun gormuyorum.
Benim ailemde de engelli birey var ve bazi sahislar arabalarini, apartmanin otoparkinin cikis kapisina bile parkedip gidebiliyor. Bu cok dusuncesizce geliyor bana. 1 nebze bilincli olmak zor olmamali.

Olabilir ama 1 baskasinin mulkunu rahatsiz etmeden de yasanabilir. Tercih meselesi.
İnsanların mülkünün önüne araba park etmek mülkü rahatsız etmez, kapı onundur, garaj girişidir tabiki oraya park edilmez ama apartmanın önüne de arabamı koyarım. Bu arada benim otoparkım var olmayanlar sıkıntı yaşıyor burada.

Bodrum katta ve giriste oturanlari elbette rahatsiz ediyor. Ben de defalarca yasadim bu mevzuyu. Onlara da esit olcude hak veriyorum. 1 parkediyoruz bazen 8-10 saat veya daha fazla arabayi almadigimiz olabiliyor isimiz varsa 1 yerde. Butun gun kapkara evin icinde oturmak onlara zulum olur. Kaldi ki ben oyle metazori parkedip gidemem, vicdanim el vermez. Izin almadan park etmisimligim yoktur. Baskalarina zarar vermeden de yasayabiliriz.

İyi de sokaga karişma hakkımız yok ki.
Otopark alanı olarak belirlenmemiş size tahsis edilmemiş bir yer icin düsünceniz saçma.
Bu mantıkla sizin misafiriniz de öncelikli olamaz,tek bina sizinki olmayacağına göre,diğer binalardaki sakinler de sizin misafirlerinize park ettirmemeli. Ha komşularınızın misafiri işgal ediyorsa sizin alanınızı öncelikli olarak yönetimle görüşüp aldırmayabilirsiniz site içine.
Hasta yaşlı insanlar için bina girişine park edilmesin konusunda herkes hemfikir zaten,sokağa ambulans,itfaiye vb öncelikli araçların girmesini engelleyecek şekilde kimse park etmemeli. Acil bir hastalık durumu olur,yangın çıkar bu araçlar rahatça gelebilmeli zaten.
Oturduğum sitede kapı önüne kimse park etmez,yaşlı teyzemiz var bir tane onun gelinleri,oğulları bazen park eder indirip bindirmek rahat olsun diye ki onlarda teyzeyi eve bırakınca inip yolun karşısına alıyorlar genelde sadece 1-2 saat sonra cıkacaklarsa arac duruyor 1-2 saat ki kapının az yukarısına yada aşağısına park ediliyor girişi engellemeyecek şekilde. Oğlum kücükken anakucaği ile taşırken bende başka poşetim vs varsa yine girişi kapatmayacak şekilde yolun karşısına değilde ,sitenin önüne park ediyordum şu an yürüyor gerek duymuyorum oraya park etmeye yaşlılar öncelikli diye.
Hiç tanimadıgımız biri gelip kapı önünü kapatmayacak şekilde park ederse ona diyemeyiz buraya park etmeyin diye. Plakam yazmıyorsa orada ,otopark bariyeri vs yoksa herkes park edebilir.

Bodrum kattan ev alanlar bu riskler olduğu için daha uygun fiyata alıyorlar zaten. Şartlarımız aynı olmadığı için sizinle anlasamayacagiz

Apartman çevresine park edilmez sakinleri park edebilir diyorsunuz da heryer apartman? İstemesek de apartman etrafına park etmek zorundayız binasız alan mı var dalga mı geçiyorsunuz? bu araçlar havada asılı durmuyor... heryerde otopark da yok, bina giriş kapısı önü, garaj ve otopark giriş çıkış, kaldırım, engelli alanı gibi yere park edilmez zaten yasak, birde itfaiye ambulansa engel olacak şekilde park edilmez, sokaklar hepimizin, apartmana ait park alanı zaten çevrili olur, ne yani ben şimdi mahallenin çılgını gibi sandalyemi çekip kapı önüne oturup araçlara buraya park edemez mi diyeceğim ne münasebet yahu

Bir arkadaş yazmış 'ev alırken işgaliye bedeli veriyoruz oraya park etmek bina sakininin hakkı o yüzden' diye. Ailem emlak inşaat işinde yıllar önce babama sorduğumda neden fazla veriyoruz diye "Manzara parası" demişti "Her evin aynı olur mu kızım cephe farkı var" demişti. Cadde değil kamuya ait 'olmayan' bir arsa binaya ait olursa belirtilmesi gerekir.
Kamuya ait bir caddeyi, kaldırım ya da dükkan önü, bahçeyi kiralama hakkı var ama öyle ucuza değil belediyelere bildirim gitmiş artık 5 yıllık kiralama bedeli alıyorlar. Milyon para ediyor. Yani öyle ev aldım, dükkan aldım cadde de benim yok. İşlek yerdeyse kiralar ve deli para alır belediye.

Bodrum kattan ev alanlar bu riskler olduğu için daha uygun fiyata alıyorlar zaten. Şartlarımız aynı olmadığı için sizinle anlasamayacagiz
Sartlardan sozedersek buyuksehirde nezih 1 muhitin en ust katinda ikametim. Lakin bu demek degildir ki varos 1 semtte bodrum katinda yasayan sakinlere, insanlik disi muamele edebilirim, cebren aracimi parkedip husumet cikartabilirim. Bana cok yanlis geliyor. Dolayisiyla da bu davranisi sergilemiyorum.
Ama haklisiniz. Empati yapabilen humanist kisilik sahibi bireylerin ve yalnizca kendine yasayan insanlarin fikir ayriligina dusmesi kacinilmaz.

Ayy ne alakası var ya? Benim otoparkım var ama bizim caddede her yer sıra sira apartman. Bir apartmanda 15 daire olsa en az 15 araç eder. Ee napsin bu insanlar arabaları havaya mi assin? Duyar kasacagim diye saçmalıyorsunuz. Evet evet en hümanist sizsiniz. Biz kişilik sahibi değiliz, yol yordam bilmeyiz hiç. Sizin nezih muhitiniz müsait demek ki.

Uslubunuzu sert buldum. Duyar kasmak ne demek bilmiyorum. Hakaret degildir umarim.

Vaktinde güzel yapılsaydı binalar, daha fazla metrekare, daire hırsına girmeseydi insanlar; otopark olmasa dahi, bir bahçe bırakabilselerdi en azından çocuklara oyun alanı diye apartmanların yanlarına-önlerine, ağaçlar bırakılsaydı ara ara; şimdiki doğan sıkıntılarda o alanlar çeşitli şekillerde değerlendirilebilirdi. Mesela bir deprem anında, insanların toplanma noktaları olmalı sokaklarda, binalardan uzakta kalan, bunlar bile kaç yerde, kaç tane var koca bir mahallede? İstanbul'a, İzmir'e gittiğimde görmedim ben mahalle aralarında o alanlardan, bazı yerler tıkış tıkış üst üste...(Şimdi nasıldır bilmiyorum)

Ben büyük şehirde yaşamıyorum İstanbul, Ankara, İzmir gibi; Antalya'nın turistik bir ilçesindeyim ancak sene sene buranın nasıl büyüdüğüne şahit oldum, ben ilkokula filan giderken konuşuluyordu buranın il olma muhabbetleri, en büyük/nüfusu en fazla ilçesi desem yalan olmaz.

Yemyeşildi binaların önleri, çoğu ev bahçeliydi, kaldırımlarımız turunç, portakal ağaçları ile dolu, yürüyenler için yaz aylarında gölgeli olacak şekildeydi eskiden. Şimdi tek tük kaldı, çoğu yer beton, çarpık binalarla dolu. Yeni yapılan binalar otoparklı yapılmaya çalışılıyor çünkü insanlar tercih etmiyor otoparksız pek.
(Parkomat uygulaması var çoğu caddede ve insanlar evlerinin önüne park etmek için aylık abonelik alarak ücret ödemek zorundalar. Üstelik yer de safi onlara tahsis değil, ücretini ödeyen herkes park edebilir).

Bizim binamızın otoparkı var; ancak daireler çok, küçük-düzensiz bir otopark ve araçlar sığmıyor... Haliyle "Kim önce gelirse o kapar" oluyor bizim otoparkta da durum. İtfaiye, ambulans dediniz de geldi aklıma; adam, illa kendi evinin önüne koymak için, otoparkın içine sokmak için, diğer arabanın çıkışını engelleyecek şekilde önüne park ediyor arabayı, defalarca yaşadık bunu apartmanımızda. Uyardık, "Acil bir durum olur, çoluklu çocuklu aileler var, bir ev kazası olur da hastaneye yetişilecek olur, bir şey olur, biri fenalaşır vs araçların önünü kapatmayın"... Dinleyen kim.

Birinde oğlum baya ufaktı, gece uyanıp mı atlamış nasıl becermiş bilmiyorum, yatağının korkuluğu üzerinden tırmanarak burun üstü düşmeyi başarmış. Şakır şakır kanıyor burnu, çıldırıyorum kanama durmuyor, hastaneye gideceğiz, arabanın çıkışına umursamaz bir komşu park etmiş. Bir de gece vakti onun aşağıya teşrif edip arabasını çekmesini bekledik. Aynı şekilde, eşim sabah 8de toplantı için hazır olmalı erken gidecek, yine önünde araç, adam uyur... Atletle indi "Bu saatte de araba çektiriyonuz banağğ" diyerek olaya bak ya; arabamın önünü kapamışsın, üzerinden mi atlatacaktık?

Anlatırken sinire kaldım ahshs. Biz kendi otoparkımız içinde yer bulamadığımızda (Ki bazen misafirlerinin araçlarını sokuyorlar, benim dairede oturan olarak arabamı otoparka park etme hakkıma da giriyorlar), sokağın ilerisine park ediyoruz ve eve kadar yürüyoruz. Çünkü evimizin tam önündeki sokak, karşılıklı araç park edilmesine müsaade edemeyecek kadar dar.

Defalarca bizim otopark girişine park eden de oldu, o dar sokağa park eden de... Tamam bir araç geçer de, itfaiye, çöp kamyonu giremez? Ya Mune, hangi birine tepki vereceksin? Sinir hastası olduğuyla kalıyor insan. Ben muhatap almaz oldum, yanlış park mı görüyorum, kaldırıma mı çıkarmış, işte girişi mi kapatmış; trafik şubeyi arıyorum ve oradan çekici yolluyorlar. Ödesinler diyorum, ödesinler çekici ücreti, yanlış park cezası, bir de çekildiği parkta kalma bedeli, fellik fellik araba arasınlar diyorum artık. Ceza ile muamele edilmedikçe, başkaları umurlarında değil, ancak ceplerinden para çıkmaması için daha dikkatli davranır olurlar sonrasında belki.

Son düzenleme:
Ellerinize sağlık çok iyi yapmışsınız.

Bugün iki yerde işim vardı, ikisinde de uygun bir yol kenarına, apartman önüne park ettim.
Bazılarının bakış açısına göre aman bura apartman önü,bura bilmem ne önü diye diye, park yeri arayıp durmam gerekiyordu.

Bunun savunuluyor olması kadar saçma birşey okumadım sanırım son zamanlarda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…