- 1 Mayıs 2021
- 6.703
- 31.373
- 498
Bizim park edilen yer yol değil, arsa alanımızda kalan bir alan, apartmanımızın yanı. Biz toprak sahibiyiz. Dolayısıyla bizim araçlarımız giriyor. O alana da elin aracını sadece misafir olarak kabul ediyoruz. Yani çıkışmıyoruz, yol çok daralıyor park edemiyorlar. Duvar falan diyince öyle bir alan sanıyorumÖzel otopark değilse Öncelik sizin falan değil nereden çıkardınız bunu? Devletin yol kenarı.
Apartmanda yaşayanların öncelik sahibi olduğunu yazanlar, neye dayandıriyorlar bunu?
Cidden biz bazi gittigimiz yerlerde insanlarin evi park etmeyelim, yok iş yeri var park etmeyelim diye diye baya park yeri aradigimiz oluyor. Gidecegimiz yerden daha uzaga park edip yuruyoruz gerekirse kimseye rahatsizlik vermemek için. Kendi evimizin otoparki var bu arada.
Bazi konularda goruyorum şundan rahatsiz olan köye gitsin, bundan rahatsiz olan mustakil eve gitsin şimdi de otoparkli eve taşinsinlarmiş. Herkes kendi işine geldiği gibi davransin başkalari onlara uyum saglasin istiyor.Ne garip şey.
Arsa sizinse otoparkınızdır zaten. Buradaki durum bambaşka.Bizim park edilen yer yol değil, arsa alanımızda kalan bir alan, apartmanımızın yanı. Biz toprak sahibiyiz. Dolayısıyla bizim araçlarımız giriyor. O alana da elin aracını sadece misafir olarak kabul ediyoruz. Yani çıkışmıyoruz, yol çok daralıyor park edemiyorlar. Duvar falan diyince öyle bir alan sanıyorum
Niye ceza alalım?Biz evlerin onune park etmemeye calisiyoruz dogrusu bu bizce ama ceza aliriz diye değil tamamen anlayiştan kaynakli boyle dusunuyoruz.
Ha bir çok kişi işin icinde ceza almak yoksa boyle bizim gibi ugraşmayacaginin da farkindayim o ayri. Zaten aksi olsa hayat daha guzel olurdu.
O alan özelse apartman tabelasi falan koyulur kimse park etmez böylece ama boş yol kenarı, boş arsaya herkes park edebilirBizim park edilen yer yol değil, arsa alanımızda kalan bir alan, apartmanımızın yanı. Biz toprak sahibiyiz. Dolayısıyla bizim araçlarımız giriyor. O alana da elin aracını sadece misafir olarak kabul ediyoruz. Yani çıkışmıyoruz, yol çok daralıyor park edemiyorlar. Duvar falan diyince öyle bir alan sanıyorum
Niye ceza alalım?
Ben gün içersinde gideceğim yere en yakın alana park ediyorum. Sokakta oluyor bu.
Kimsenin özel park alanına, park kapısına partk etmiyorum sonuçta ama ama apartman önlerine park etmiş oluyorum.
Yıllardır araba kullanıyorum sokağa araba park edemezsin diyen birini duymadım, deseler gülerim herhalde.
Sebebini gercekten anlamiyorum :)Eşim bu konuda çok takıntılı, arabası illaki gözünün önünde olacakbaşka sokağa park etti diyelim evin önü boşalınca koşa koşa evin önüne çeker. Bazen evin önü o süreçte doluyor, geri gittiğinde o yer de doluyor bir sürü uğraşıyor ama vazgeçmiyor
O zaman sizin oturdugunuz yerde evler çok sık değil, Ankara da ev önüne park etmeyelim desek 30 km falan gitmemiz gerek heraldeOff ceza alirsiniz demedim zaten. :) Siz neye dayanarak e sahipleri oncelikli dediginiz için hiç bir kural, ceza içermese de biz anlayişli olup insanlarin evinin onunu tercih etmiyoruz diyorum.Neyse acik yazdigimi dusunuyordum.
Bizde kaldırım tümseği mi ne diyorlar o yok, sokak diye giriyorlar. Duvar vs diyince belki de adamların alanıdır diye düşündüm, bazen arsa kenarını ayırıyorlar, oluyor öyle. Direkt yol olsa duvar vs ne alaka? AnlamadımArsa sizinse otoparkınızdır zaten. Buradaki durum bambaşka.
Göz önünde olsun işteSebebini gercekten anlamiyorum :)
O zaman sizin oturdugunuz yerde evler çok sık değil, Ankara da ev önüne park etmeyelim desek 30 km falan gitmemiz gerek heralde
Apartmanin onune park etsenizde siz uyurken bile arabaya carpabilirler ki. Bence park yeri sevgisi bundan daha farkli birsey :)Göz önünde olsun işteolası bir sıkıntılı durumda kısa sürede müdahale edebilmek falan filan. Bir araba kaç para olmuş, insanlar gözünden sakınıyor çok normal
O farklı bir durum h.sonu ya da ekstra bir yere gidersek bizde bakarız park durumuna ama sokak arasıysa ev önü falan demem park eder, ettiğime de sukrederim. Benim evde otopark var park sorunu yüzünden çok çıkarmıyorum arabamı yürüyorum genelde.İstanbuldayim. Gidecegimiz yeri bilmiyorsak önceden bakiyoruz malesef nereye park edebiliriz diye. Ucretli otopark varsa oralari kullaniyoruz. Eee yuruyoruz haliyle biraz.
Malesef buyuk sehirde inecegimiz yerin dibine arabayi park edemiyoruz her zaman.Bazen otoparklar bile dolu oluyor. Kimsenin suçu yok bunda tabi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?