Onların mantığına göre de yıllarca millete taktıkları ödünç altın,birikim yani..belki bi kısmı borç olarak takılan altınlar yine..ne demek gocunmadınız ya hu.Allah allah o düğüne gelenler annene mi taktılar ,sen gelindin onlar senin hakkındı.Böyle aileler gerçek aile değil resmen soyguncu
Dugun borcu degil o ceyiz masraflarinu dugunden once bitirdim ben o 50bin esimle ortak borcumuz ogrenim kredisi ve askerlik
Sadece kiz tarafininkini aldilar zaten erkek tarafininkiler bende
Sadece kiz tarafininkini aldilar zaten erkek tarafininkiler bendeVala aileniz inanılmaz ayıp etmiş.. resmen dünürlerine gelen altınları da alıp kendilerine mal mülk edinmişler. Gelenek vs diyorsunuz ama ben hayatta izin vermezdim böyle birşeye nitekim de ne ailem benden altını isteyebildi ne de kv. Hatta ben altınlarımın evi sitede güvenlikli diye kv de kalmasını bile sorun etmiştim. Ben olsam gerçekten hayatta sindiremem böyle bir durumu.. hadi sadece kendi aileniz tarafının taktıkları olsa neyse de, dünüre geleneri de almaları.. ayy çok çirkin yaa
Ikisi de aslindaHa sadece kiz tarafinkini aldilarsa ozaman esinin ailesine vicdan yapmana gerek yok.
Onlarada teklif etmissin sonucta istiyorlarmi diye.
Geri kalan konuda ailenin vicdanina kalmis veya senin kendi isteginle verip vermemenle. Vermissen ozaman ne yapacaklarini niye sorun ediyorsun?
Mesela ben verseydim mutlu olurdum.
Cunki ailem yillardir o dugun senin o dugun benim diye taki verdiler. Birde uzerimde cok emekleri var.
Ama borcum olsaydi hepsini vermezdim sanirim ..yinede ..bilemedim. zor is.
Belki erkek tarafi takilan hediyeleri istemedi de sizin aileniz istedi ve borcla kaldiniz diye gucendiniz sanirim?
Aslinda ailende dusunmeliydi..yani borcun var kizim vs diye.. Yani ailem oyle derdi herhalde. Bilmiyorum aileniz garip diyemem cunki adetmis sizde. Normal goruyor olabilir bunu aileniz..
Bende bu adeti ilk defa duyuyorum.
Tam olarak derdiniz ne ki? Kayinvalidenize mahcup dusmeniz mi yoksa ailenize gocunmaniz mi?
Biraz gocundum ama küslük yok suan çalışmıyorum esim ödeyecekAy kusura bakmada ben aileme çok iyi bi mesafe koyardım yani. Bende çalışan biriyim ne nişanımda yapmadım düğünümdede harcama yapmayı düşünmüyorum cocugu yaptılarsa sorumluluk almayı bilecekler herkes cocuk dogurur ama bakamaz . Ne saçma düşünceler bunlar . Altın senin hakkın 2 tarafta takılana edilene burnunu sokmaya çalışmamalıydı. Ailene tavır almadın mı hiç ? Varmı öyle birşey ya peki şuan çalışan birisimisin ? eşinmi ödüyor borçlarınızı
Selam kizlar direk olaya geciyorum yeni evlendim ve dugunde bana takilanlari ailem aldi ama bizim sulaledeki herkes boyle yapiyor hatta gelin damat vermezse ayip sayilir falan sacma birsey biliyorum takilan altinlari takan kisilerin dugunu olursa onlar goturecekmis buraya kadar tamam ama esimin ailesi takilari bize verdiler ama ben onlara isterseniz sizde alabilirsiniz dedim yok dediler. Burada da sorun yok .
Bu arada evlenmeden once herseyi ben aldim. Yatak odasi haric benimkiler birsey harcamadi.
Dugunden sonra takilarla dugun borcu ve dugunleri olanlara gotureceklerini soyleyen ailem araba almaya karar vermis! Annem tektas, altin kolye,bilezik almis.
Simdi ben ne kadar bizde takilari ailelerin aldigini bilsem de boyle hemen harcamaya baslamalari gozume batiyor. Siz ne dusunuyorsunuz abartiyor muyum?
Cok sakinsin ya yada ben cok cazgırım bilemedim . Bende bekliyorum bakalım bu tarz birşeyle karşılaşırsam düğün zamanı senin gibi sakin kalacagmı sanmıyorum ama insanlara güven yok herşeye hazırlıklıyım ama düşüncem genede değişmez hem ailesini hemde eşimi sarsardım böyle bi durumda .Biraz gocundum ama küslük yok suan çalışmıyorum esim ödeyecek
Dedim zaten en basta da istiyorlarda alsinlar verelim dedim hatta onlara da dedim onlar sizin dediler
Onceden biliyorduherkes "eş ne dese haklı" demiş de
eşiniz evlenmeden haberdar değil miydi bu adetten?
ona baştan söylemediniz mi?
bu adeti bilerek evlenmedi mi sizinle?
eğer baştan haberi varsa tek kelime etme hakkına sahip değil, baştan kabul etmeyecekti
yok baştan söylemediyseniz, düğünden sonra öğrendiyse, o zaman baştan kızabilir, haklıdır ama size değer veriyorsa sonradan sakinleşip olayı unutması gerekir çünkü eliniz kolunuz bağlı kalmış, size destek olması gerekir (ha ama ailenize karşı soğuk davranır tabi)
yani eşinizin bu olayı, bundan sonra mevzu etmemesi lazım bence
Onceden biliyordu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?