Ya sizin de hiç mi muhamekemeniz yok?Bizde hep aileler alir ama esimin ailesi almayinca kotu hissettim kendimi
Böyle gelenek mi olur üçkağıtçı birileri uydurmuş annen baban uygulamaya koymuş.Alan herkes üçkağıtçıdır bana göre.O düğüne gelenler siz eksiğinizi alın diye getiriyor yazık tır günahtır.Hakka giriyorlar.Kimse altınımı benden alamaz anam babamda olsa.Başlatmasınlar geleneklerinden .Çok geleneklerine bağlılarsa evi arabayı size alsalardıVermeme gibi bir secenegim olmadi
ne demek gocunmadınız ya hu.Allah allah o düğüne gelenler annene mi taktılar ,sen gelindin onlar senin hakkındı.Böyle aileler gerçek aile değil resmen soyguncuİyi de bazı yerlerde adet bu şekilde..konu sahibi annen belki biraz abartmış kendini donatarak sen borç içindeyken ama yapacak bişey yok.
Bende de aynı şey söz konusu oldu. Annem de kv de de bana ulaştırmadan altınları kendileri aldılar. Üstelik ben de kendi düğün masraflarımın,eşyalarımın çoğunu ben karşıladım. Hiç de zoruma gitmedi,gocunmadım. Annen gerçekten ayıp etmiş sen borç içindeyken ama kendini dolduruşa getirip,canını sıkma.
Eşine de cevabını ver geç. Bizde adet böyle de hiç de eziklenme. Allah sağlık,güç,kuvvet versin. Sen çalışır,kazanır herşeyin güzelini,alasını alırsın merak etme
Ailenizin yoktu ki almış demekki
Bu yaşta araba sahibi olmuşlar
Siz bence altınları size vermedi diye alınganlık yaptınız
Ama bu altinlardan başka araba alma şansı olmayacaktı belki de
Siz daha geçmişiniz, önünüzde uzun yıllar var, çalışıp kazanıp alırsınız inşallah
Bizde de çeyiz tam duzulur kız tarafı yatak odası ve beyaz eşyayı alır, altınlar ailede kalır.
Ben hiç alınganlık yapmadım.
Nasıl yani takıları annenler mi aldı ? Ay ne ayıp bir gelenek
Sadece kiz tarafininkileri aldilar erkek tarafininki bendeKonuyu çözemedim resmen. Düğünde takılan ne varsa 2ye bölünüp ailelere mi veriliyor sizde?
Peki eşinin ailesi almayınca onların hakkını niye siz kendinize ayırmadınız? Tüm altını ailenize verdiniz?
Düğünde masraf oluyor haliyle. ailelerin borcu vardır, sizin ihtiyacınız yoktur, gönlünden geçerse aynı miktarlarda iki aileye de verirsin altını tabiki de bu nasıl bir iş çözemedim?
Başlık parasının yumuşatılmış hali gibi? Ne kadar yakışıksız bir durum. Birde annenin kendisine bişeyler alması.. Üstelik senin borcun varken. Çok ayıp
Ayni memleketten degiliz bilmiyorlardiŞaşırdım gözünde büyütme diyenlere. Erkek ailesi yapsa, tek bir oda alıp altınlara konsa, burada neler yazılırdı, Ya da bizim tarafın taktığı altınlar bizimdir deyip alsalar.
Olacak iş değil, ama başka yorumlardan da gördüm ki varmış böyle adet. Safi cahillik. Siz yeni evli bir çiftsiniz. O altınlar size rahat bir başlangıç olması için takılan altınlar.
Üstelik altın dediğin kıza ait bir şeydir. Bu adetiniz hiç akıl alır bir şey değil.
Erkek Kardeşimin düğününde takılan altınları bir eve girip peşinat olarak verdiler. Evi de altınlar gelinimizin olduğu için, onun üstüne yaptılar. Üstelik peşinat evin az bir kısmını karşılıyordu, taksitlerini kardeşim ödüyor ama hiçbir şekilde benim senin meselesi yapılmadı. Bunlar hiç konuşulması bile. Doğal haktır. Oturdukları evi zaten babam almıştı, sizin mantığa göre, ev verdim, altınları ben alırım demesi gerekirmiş babamın.
Çok cahilce şeyler. Eşinizin ailesi büyüklük göstermiş almamış. Eşiniz sizinle aynı memleketten mi? Eğer bu adeti biliyorlarsa, sıkıntı olmaz ama onlarda da yoksa, ileride başınız ağrır bu konudan.
Benim kardeşlerim evlenirken böyle bir şey dese kızın ailesi, kesinlikle kabul etmez ve çok ayıplardık.
Yaptiklari yanlis dedi baska birsey demediNe kadar incitici bir gelenek, bizde de var buna yakın kıza uzaktan gelenler takı olarak takılmaz babaya verilir.
Anne babanız sizin evlenmenizi bekliyormuş heralde eksiklerini gidermek için, daha dogrusu takıp takıştırmak için..
Ben olsam bende çok gönül koyardım...(Bütün eksikleri biz aldık ama dediniz , onun için tolerans tanınabilir)
Eşiniz ne diyor bu duruma?
TesekurlerAbartıyorsun . Altınları zaten vermişsin niye batıyor sana . İster kolye vs alır ister araba .... Mutluluklar bu arada
Evlenmemem icin maddi durumu bahane ettiler bende kendim yaparım dedimbizde böyle bir gelenek olsaydı herşeyi aileme yaptırırdım. siz kendim yaptım demişsiniz. baştan yanlış yapmışsınız.
Yorumlari okumadiniz galiba sadece kiz tarafininkileri aldi erkek tarafininki bizdeYa sizin de hiç mi muhamekemeniz yok?
Madem eşinizin ailesi de alabilirdi, yarısını onlar diye vermeseydiniz annenize.
Bu adet falan değil. Resmen kız satmak.
Dugun borcu degil o ceyiz masraflarinu dugunden once bitirdim ben o 50bin esimle ortak borcumuz ogrenim kredisi ve askerlikAilesi hiç çeyiz yapmamış ki. Her şeyi konu sahibi kendi kredi çekerek yapmış. 50,000 TL kredi borcu olmuş. Ailesi hiçbir harcama yapmadan altınlara el koymuş. Tesmen düğünden kazanç elde etmişler. Kızlarını borç batağında bırakıp, kendileri araba mücevher almışlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?