Araba alacakmış

İyi de bazı yerlerde adet bu şekilde..konu sahibi annen belki biraz abartmış kendini donatarak sen borç içindeyken ama yapacak bişey yok.
Bende de aynı şey söz konusu oldu. Annem de kv de de bana ulaştırmadan altınları kendileri aldılar. Üstelik ben de kendi düğün masraflarımın,eşyalarımın çoğunu ben karşıladım. Hiç de zoruma gitmedi,gocunmadım. Annen gerçekten ayıp etmiş sen borç içindeyken ama kendini dolduruşa getirip,canını sıkma.
Eşine de cevabını ver geç. Bizde adet böyle de hiç de eziklenme. Allah sağlık,güç,kuvvet versin. Sen çalışır,kazanır herşeyin güzelini,alasını alırsın merak etme

Vermeme gibi bir secenegim olmadi
Böyle gelenek mi olur üçkağıtçı birileri uydurmuş annen baban uygulamaya koymuş.Alan herkes üçkağıtçıdır bana göre.O düğüne gelenler siz eksiğinizi alın diye getiriyor yazık tır günahtır.Hakka giriyorlar.Kimse altınımı benden alamaz anam babamda olsa.Başlatmasınlar geleneklerinden .Çok geleneklerine bağlılarsa evi arabayı size alsalardı

ne demek gocunmadınız ya hu.Allah allah o düğüne gelenler annene mi taktılar ,sen gelindin onlar senin hakkındı.Böyle aileler gerçek aile değil resmen soyguncu

Ailesi hiç çeyiz yapmamış ki. Her şeyi konu sahibi kendi kredi çekerek yapmış. 50,000 TL kredi borcu olmuş. Ailesi hiçbir harcama yapmadan altınlara el koymuş. Tesmen düğünden kazanç elde etmişler. Kızlarını borç batağında bırakıp, kendileri araba mücevher almışlar.

Ziynet kadinindir.
Ama bana göre esim ve benim.
O yüzden iki tarafada veremem.
Aileme versem esimin ailesi almasa esime ve onun tarafa karsi hep mahcup hissederim.
Haa dugunu yapsalar borçlara deseler yine verirdim.
Ama diger türlü biz götürdük gelen bizimdir diye birşey olamaz.
Zaten gelenek olarak o altinlar yeni evli cifte yardim olsun ihtiyaçlarıni alsınlar diye takılmiyor mu?
Anneniz cok gaddar geldi kusura bakmayin.

Yadirganacak bir sey goremedim.
Cunku bizde de oyledir.
Annem babam 30 senelik evli, 30 sene boyunca saga sola altin takmislar, o altinlar bana değil onların taktiginin karşılığı olarak onlara geliyor. ( ceyreklerden bahsediyorum tabi)
Beni hicbir sekilde magdur etmediler, kendileri borçlandı her seyimi yapti, en kalinindan bilezigimi takimi da hediye olarak taktilar. Ama ceyrekler onlarda kaldi ( sadece kendi arkadaslarimin taktıklarini ben aldim)

Bizimde adetlerimiz boyle ayni sekilde..benim ailemde aldi takilari ama dugunumu borcla yaptiklari icin hersey borca gitti annem kendine birsey almadi altin taki falan.yillardir ayni adet devam ettigi icin ben hic takmadim bu konuyu.ama oyle bir adet olmasaydi bile ben yine aileme verebilirdim takiyi cunku dugunumden ceyizime herseyi fazla fazla yaptilar ve herseyi borcla yaptilar..

Nasıl yani takıları annenler mi aldı ? Ay ne ayıp bir gelenek

Bizde de aileler takıyı alır,ama üzerine düşen her şeyi yaparlar. Ben anneme kendim verdim.Cunku gerçekten onlar annemin taktiği yada takacagi altınların geri dönüşümuydu. Ama dediğim gibi ailem bana düşen her şeyi yaptılar. Eşimin ailesi hiç bir şeye karışmadı, bizde talep etmedik eşimle ikimiz yaptık geri kalan her şeyimizi... Eşimin ailesi de takıyı almadı, gerçi vermezdim de biliyorlar. Yani bizde aile destek olursa takı ailenindir,olmazsa takı çifte kalır.

Nasıl yani takıları annenler mi aldı ? Ay ne ayıp bir gelenek

Düğünde para harcayıp, borç yapıp altınları öyle alsalar neyse. Bütün masrafları kızlarına yıkıp, onu 50 bin TL borç batağında bırakıp, kendileri altınlarla sefa sürüyorlar. Mücevher, araba falan alıyorlar.

Sadece kiz tarafininkileri aldilar erkek tarafininki bende

Ayni memleketten degiliz bilmiyorlardi

Düğünde takılan gelin ve damada kalmıyor mu ben böyle bişey ilk defa duyuyorum tuhaf bi adetmiş doğrusu ama vermekle iyi yapmışınız, yoksa bi ömür başınıza kakarlardı bunu baksanıza hemen takı bilezik almışlar nekdar hevesli oldukları aşikar

Yaptiklari yanlis dedi baska birsey demedi

Hayatımda duydugum en sacma sey :/ damatın ailesımın takıya el koyduğunu gordumde. Gelinin ailesinin ilk kez duyuyorum. Keske vermeseydim .Yarın bigün hehep yuzune vuracaklar damat tarafı

Ya sizin de hiç mi muhamekemeniz yok?

Madem eşinizin ailesi de alabilirdi, yarısını onlar diye vermeseydiniz annenize.

Bu adet falan değil. Resmen kız satmak.
Yorumlari okumadiniz galiba sadece kiz tarafininkileri aldi erkek tarafininki bizde

Dugun borcu degil o ceyiz masraflarinu dugunden once bitirdim ben o 50bin esimle ortak borcumuz ogrenim kredisi ve askerlik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…