- 25 Nisan 2017
- 764
- 556
- 23
Anneniz böyle biriyse zaten düğünde takılanları da size verirdi emin olun. En azından bir kısmını. Konu sahibinin annesinin pek öyle olduğunu sanmıyorum ama yine de günahını almayayım. Ancak şu bir gerçek ki taa zamanından kalma adetlerin arkasına sığındıkları ve kızlarını düşünmedikleri aşikar...Bakis acisi farkli olabilir diye basta belirttim zaten. Bunun da sebebi şu ki kendi annemi dusundum. Yani annem elinde olan ufacik birseyi bile biz evlatlari yararina kullanma cabasi icerisindedir. Onun icin ben de elimde ne varsa ona vermek isterim. Dedigim gibi kendi annem acisindan bakinca ben durum bu. Sizin bakis aciniz da farklıdır tabi ki.
Selam kizlar direk olaya geciyorum yeni evlendim ve dugunde bana takilanlari ailem aldi ama bizim sulaledeki herkes boyle yapiyor hatta gelin damat vermezse ayip sayilir falan sacma birsey biliyorum takilan altinlari takan kisilerin dugunu olursa onlar goturecekmis buraya kadar tamam ama esimin ailesi takilari bize verdiler ama ben onlara isterseniz sizde alabilirsiniz dedim yok dediler. Burada da sorun yok .
Bu arada evlenmeden once herseyi ben aldim. Yatak odasi haric benimkiler birsey harcamadi.
Dugunden sonra takilarla dugun borcu ve dugunleri olanlara gotureceklerini soyleyen ailem araba almaya karar vermis! Annem tektas, altin kolye,bilezik almis.
Simdi ben ne kadar bizde takilari ailelerin aldigini bilsem de boyle hemen harcamaya baslamalari gozume batiyor. Siz ne dusunuyorsunuz abartiyor muyum?
Türkler de zaten alıyordu başlık parası, biraz daha eskide kalmıştı yalnızca. Buradan görüyoruz ki, hala devam ettirenler varmış.Türk'ler de mi başladı başlık parası almaya?
Selam kizlar direk olaya geciyorum yeni evlendim ve dugunde bana takilanlari ailem aldi ama bizim sulaledeki herkes boyle yapiyor hatta gelin damat vermezse ayip sayilir falan sacma birsey biliyorum takilan altinlari takan kisilerin dugunu olursa onlar goturecekmis buraya kadar tamam ama esimin ailesi takilari bize verdiler ama ben onlara isterseniz sizde alabilirsiniz dedim yok dediler. Burada da sorun yok .
Bu arada evlenmeden once herseyi ben aldim. Yatak odasi haric benimkiler birsey harcamadi.
Dugunden sonra takilarla dugun borcu ve dugunleri olanlara gotureceklerini soyleyen ailem araba almaya karar vermis! Annem tektas, altin kolye,bilezik almis.
Simdi ben ne kadar bizde takilari ailelerin aldigini bilsem de boyle hemen harcamaya baslamalari gozume batiyor. Siz ne dusunuyorsunuz abartiyor muyum?
Zaten 50 bine yakin kredi borcumuz oldugunu biliyorlar kaynanan odesin dediler
Takmasalarmış. Keşke. Böyle al gülüm ver gülüm. Hiç hoş olmuyor. Bir kuzenin evlense sen ve eşin birşey takmayacakmısınız mı bu durumda?
Gerçekten sülaleniz bayağı açıkgözmüş. Kız evi sadece nişan takılarını alabilir, oda düğün masraflarını karşılamak için. Çok şanslısınızki mükemmel bi eş ve kayınvalide tarafınız var. Başka oğlan evi olsa burnunuzdan getirirdi bu durumu. Hani gerçekten borçları olsa ve onları ödeselerdi eyvallah. Ama annenin yaptığı ?...Hayatımda ilk defa duyudum böyle bişey.Selam kizlar direk olaya geciyorum yeni evlendim ve dugunde bana takilanlari ailem aldi ama bizim sulaledeki herkes boyle yapiyor hatta gelin damat vermezse ayip sayilir falan sacma birsey biliyorum takilan altinlari takan kisilerin dugunu olursa onlar goturecekmis buraya kadar tamam ama esimin ailesi takilari bize verdiler ama ben onlara isterseniz sizde alabilirsiniz dedim yok dediler. Burada da sorun yok .
yaptıkları düğünü beş kuruş harcamadan kazanç kapısı gören aileler için tek fikrim:evlatlarını satılık ....gibi gördükleri..böyle bir ailem olsa kat'iyen görüşmem net.Selam kizlar direk olaya geciyorum yeni evlendim ve dugunde bana takilanlari ailem aldi ama bizim sulaledeki herkes boyle yapiyor hatta gelin damat vermezse ayip sayilir falan sacma birsey biliyorum takilan altinlari takan kisilerin dugunu olursa onlar goturecekmis buraya kadar tamam ama esimin ailesi takilari bize verdiler ama ben onlara isterseniz sizde alabilirsiniz dedim yok dediler. Burada da sorun yok .
Dünyada kanun yoktur aslında yaşantımız düzenden oluşmuş bir kaostur. Erkeğin çalışması tamam da, kadının koca eline bakıp, bana bakmaya mecbur demesi hangi törenin kafası ben de bunu anlamıyorum. Ondan sonra evlenirken kıvranıp, anne babaya bir kez daha muhtaç olmak... Bunu savunmayla gelmeyin . Biz de evlilik yaptık. Kimseden beş kuruş beklemeden evimi de aldım, arabamı da.. Bu toprağın insanları ergen geldi, ergen gidecek. Elbette batıyla aranda teknolojik, ekonomik fark olur çünkü orada bireyler özgür beyinlerini, koca bana bakmak zorundadır, mantığıyla doldurmuyorlar. Kusura bakmayın bu düşünceniz sakat bir düşünce.Bu bir gelenek
Ama erkek tarafı borçlu ise borcunu ödüyor çoğunlukla aile parasını alıp.
Bir de erkek evi gecindirmek zorunda, bu dünyanın kanunu
Bir erkek evde çalışmıyorsa, cok abestir ama kadın çalışmıyorsa abest değildir.
Bu yüzden erkeğin yükü biraz daha hafifletmek için, ailesi altınları verebilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?