Eşine bir kerelik net konusmalisin "takilari almiyorlarsa da ben ölene kadar bu konuyu kapat,ikinci kez bana bu muameleyi yapma" diyin.Simdi herşey çok hoş 5 sene sonra ilişki yiprandiginda duymadığınız kalmaz inanın bana.Dedim zaten en basta da istiyorlarda alsinlar verelim dedim hatta onlara da dedim onlar sizin dediler
Düğün zamanı elinizden tutmayan, kredi borcunu duyunca 'kaynanan odesin' diyen, sizi eloğluna rezil etmekten imtina etmeyen bir ailenin bence sevgi konusunda büyük sorunları vardır.Ya öyle anlasilmasini istemem sevgi konusunda bir sorun yok
Yozgatlı mısınız?Ic anadolu
Yok tam tersi yonde ama soylemiyim cok belli olmasin benim oldugum :)Yozgatlı mısınız?
Tam tersi derken hangi istikamete doğru tam tersi :) genel olarak bizim yörelerde altınları aileler alır gelenek böyle duyunca çok tepki veriliyor ama yapacak bi şey yokYok tam tersi yonde ama soylemiyim cok belli olmasin benim oldugum :)
Bu durumda evlenen çiftin fonksiyonu ne oluyor bu altın alışverişinde? Hani onların eline geçen hiçbir şey olmuyorsa niye düğünde yapıyorlar bu alışverişi, ötede gün düzenlesinler kendilerine.Aileniz düğünlerde taktiği takilarin karşılığını sizin düğünde geri mi aldı?
Yani ödünç deniliyor ona bizim oralarda da var böyle bir durum :)
Bana takılanları da almışlardı ama ben niye aldınız demedim. Kendileri taktılar zamanında birilerinin düğününde, geri de iade edildi benim düğünümde..
Yani geline hediye olarak değil takılan altını geri ödeme olarak yapıyorlar bunu. Hediye vermek isteyen mutfak eşyası gibi şeyler veriyor. Gelinin hakkı elbette ki ama malesef alıyor bazı aileler. İster borç öder ister başka birşey alır. Sonuçta aileler biz taktik geri biz harcarız kafasındalar..
Selam kizlar direk olaya geciyorum yeni evlendim ve dugunde bana takilanlari ailem aldi ama bizim sulaledeki herkes boyle yapiyor hatta gelin damat vermezse ayip sayilir falan sacma birsey biliyorum takilan altinlari takan kisilerin dugunu olursa onlar goturecekmis buraya kadar tamam ama esimin ailesi takilari bize verdiler ama ben onlara isterseniz sizde alabilirsiniz dedim yok dediler. Burada da sorun yok .
Bu arada evlenmeden once herseyi ben aldim. Yatak odasi haric benimkiler birsey harcamadi.
Dugunden sonra takilarla dugun borcu ve dugunleri olanlara gotureceklerini soyleyen ailem araba almaya karar vermis! Annem tektas, altin kolye,bilezik almis.
Simdi ben ne kadar bizde takilari ailelerin aldigini bilsem de boyle hemen harcamaya baslamalari gozume batiyor. Siz ne dusunuyorsunuz abartiyor muyum?
Onlar takacak zatenAdet tamamen saçma hemde çok. Madem size takılanların aldılar sizde sizin tarafınızdan düğün olursa 1 lira bile götürmeyin, aileniz taksın. Keşke vermeseydiniz. Yakanızdan çekip alacak halleri yok ya.
Bu durumda evlenen çiftin fonksiyonu ne oluyor bu altın alışverişinde? Hani onların eline geçen hiçbir şey olmuyorsa niye düğünde yapıyorlar bu alışverişi, ötede gün düzenlesinler kendilerine.
Hayır saçma çünkü, madem aileler alışveriş yapıyor neden düğün bekleniyor? Düğüne de çifte de katkısı yok ki o altının zaten artık çift kendisi yapıyor her şeyi. Komik cidden. Hangi il merak ettim, hiç böyle şey duymadım.Katılıyorum size. Kimisi de hiç geline damada takmıyor, aile büyüğüne gidip veriyor takıyı ödeşmiş oluyorlar. Takı töreninde bana takmayı tercih etmeyip aileme veren (ailem daha sonra bana verdi) kişilere ben takı götürmüyorum.
E dediğim doğru o zamanO gelen altınları aileniz yıllarca birilerine götürdükleri için sizin düğününüzde gelip altın takıyor insanlar. Ha bu olay doğru yanlış bilemem ama bu böyle. Onların parası ister size verirler ister başka şeyler alırlar sizi alakadar etmemeli bence
Bu durumda evlenen çiftin fonksiyonu ne oluyor bu altın alışverişinde? Hani onların eline geçen hiçbir şey olmuyorsa niye düğünde yapıyorlar bu alışverişi, ötede gün düzenlesinler kendilerine.
Özellikle düğün bekleniyor çünkü takılan takılar düğünde geri takılıyor kız tarafına da erkek tarafına da. Erkek tarafına takılan genelde damada kalıyor, kız tarafınin takıları erkek evine kalmıyor yani.Hayır saçma çünkü, madem aileler alışveriş yapıyor neden düğün bekleniyor? Düğüne de çifte de katkısı yok ki o altının zaten artık çift kendisi yapıyor her şeyi. Komik cidden. Hangi il merak ettim, hiç böyle şey duymadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?