Araba alacakmış

Dedim zaten en basta da istiyorlarda alsinlar verelim dedim hatta onlara da dedim onlar sizin dediler
Eşine bir kerelik net konusmalisin "takilari almiyorlarsa da ben ölene kadar bu konuyu kapat,ikinci kez bana bu muameleyi yapma" diyin.Simdi herşey çok hoş 5 sene sonra ilişki yiprandiginda duymadığınız kalmaz inanın bana.

Ya öyle anlasilmasini istemem sevgi konusunda bir sorun yok
Düğün zamanı elinizden tutmayan, kredi borcunu duyunca 'kaynanan odesin' diyen, sizi eloğluna rezil etmekten imtina etmeyen bir ailenin bence sevgi konusunda büyük sorunları vardır.
O ailenin içine doğduğunuz için belki bugüne kadar sizi rahatsız etmedi ama ileride kendiniz de bir çocuk doğurduğunuzda sevginin öyle birşey olmadığını siz de görebileceksiniz bence.
Yine de öyle düşünüyorsaniz ne hoş, ama bana göre (inanıyorum ki konuyu okuyan çoğu kişiye göre) aileniz sizi sömürüyor. Hadi diyelim adet oyle- alacaklar. Çocuğunu düşünen aile der ki eşyalarını alayım, nevresimleri alayım, halıları benim kartla ödeyebilim. Kİ paraları almaya azıcık yüzü olsun. Ailen adetleri maşallah kendi kafasına göre kullanıyor. Hangi adette kız çocuğunun ignesine kadar kendi aldığı görülmüş? O düğün takisini ailelerin aldığı zamanda-mesela anneniz/ananeniz kendi mi kurmuş yuvasini? Ekonomik özgürlüğü var mıymış? Dantel ve lif dışında evine ne yapmış?
Ne güzel ceviriyorlar adetleri.
Kız kardeşiniz var mı bilmiyorum ama biraz daha canının kıymetini bilen bir kızsa o para isteyen ailenizin ağzının payını verir, aileniz de gık diyemez. Yıllar sonra pasifliğinize yanarsiniz...

Bu durumda evlenen çiftin fonksiyonu ne oluyor bu altın alışverişinde? Hani onların eline geçen hiçbir şey olmuyorsa niye düğünde yapıyorlar bu alışverişi, ötede gün düzenlesinler kendilerine.

Kanıyla 9 ay beslediği çocuğuna, emek vererek büyüttüğü, yetiştirdiği evladına bir anne nasıl böyle bir kazık atar dolandırıcı gibi, hayret doğrusu. Böyle şeyleri duyunca dünyadan, insandan tiksiniyorum.

Adet tamamen saçma hemde çok. Madem size takılanların aldılar sizde sizin tarafınızdan düğün olursa 1 lira bile götürmeyin, aileniz taksın. Keşke vermeseydiniz. Yakanızdan çekip alacak halleri yok ya.

Adet tamamen saçma hemde çok. Madem size takılanların aldılar sizde sizin tarafınızdan düğün olursa 1 lira bile götürmeyin, aileniz taksın. Keşke vermeseydiniz. Yakanızdan çekip alacak halleri yok ya.
Onlar takacak zaten

Bu durumda evlenen çiftin fonksiyonu ne oluyor bu altın alışverişinde? Hani onların eline geçen hiçbir şey olmuyorsa niye düğünde yapıyorlar bu alışverişi, ötede gün düzenlesinler kendilerine.

Katılıyorum size. Kimisi de hiç geline damada takmıyor, aile büyüğüne gidip veriyor takıyı ödeşmiş oluyorlar. Takı töreninde bana takmayı tercih etmeyip aileme veren (ailem daha sonra bana verdi) kişilere ben takı götürmüyorum.

Hayır saçma çünkü, madem aileler alışveriş yapıyor neden düğün bekleniyor? Düğüne de çifte de katkısı yok ki o altının zaten artık çift kendisi yapıyor her şeyi. Komik cidden. Hangi il merak ettim, hiç böyle şey duymadım.

ayy ne saçma bir adet bu ya...zamanında hediye götürülen takıların toptan tahsilatı...vay arkadaş...biz ölelim valla...ne akıllı ana babalar var...biz de hep destek...evlenir destek...ev alır destek..araba alır destek...çocuk doğurur destek...

O gelen altınları aileniz yıllarca birilerine götürdükleri için sizin düğününüzde gelip altın takıyor insanlar. Ha bu olay doğru yanlış bilemem ama bu böyle. Onların parası ister size verirler ister başka şeyler alırlar sizi alakadar etmemeli bence

Bence cok ac gözlü ailen.

E dediğim doğru o zaman
Çocuk bireysel emeklilik
Topluca geri alım.
Sorsaydı o zaman aile, seni dünyaya getirme amacım bu, gelmek ister misin diye.

İlle de altını geri istiyorsa, sene öncesinde Mevlüt yapacağım geri toplamak için, çocuk evlendircem falan desin, bari kız karşı tarafa rezil olmasa

Konu sahibi bana cevap yazmadın, bak üyelere sataştım.

Baştan aşşa saçma. Yok olup bitsin bu adet.

Özellikle düğün bekleniyor çünkü takılan takılar düğünde geri takılıyor kız tarafına da erkek tarafına da. Erkek tarafına takılan genelde damada kalıyor, kız tarafınin takıları erkek evine kalmıyor yani.
Hem de getirip gelinin boynuna takmıyorlar bile, hemen yallah kız anasına veriliyor altın :)
Eskiden beri böyle alışmışlar bunu sürdürüyorlar.
Birisi getirip altın takti diyelim geline, gelinin anne babası alıyor onu, geri de onlar ödüyor takan kişinin düğününde.
Böyle saçma bir düzen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…