Araba alacakmış

bende takarsam taktigim kisinin bana borcu oluyor oyle birseyler hic kimse takmasa daha iyi
 
Bunlar nasıl insan ya.Aklım ermedi valla 4 kere okudum.Insan yeni yuva kurmuş öz evladına bunu nasıl yaparki.Seni oyle bir duruma düşürmüşlerki ömrü billah eşin ve ailesi tarafına bu konuda boynun bükük.Ben eşinin yerinde olsam görüşmezdim onlarla.Böyle bir gelenek olmaz.Ölsem evladımın düğün takılarına el uzatamam.Böyle saçma gelenekleri işine öyle gelenler uydurur.Çocuğunu evlendirirken hiçbirşeyine karışma.Borçla,harçla evlensin.Sonra bide altınların üstüne kon.İçime fenalık bastı valla.Allah yardımcın olsun.
 
Madem bu kadar geleneklerine bağlı bir aile, neden düğünüzü size yaptırdılar. Şu gelenek olayını da herkes kendine nasıl uyarsa çeviriyor maşallah.

Bu arada konu sahibi maalesef ailen evliliğinde 1-0 geride başlattı seni. Şimdi bir şey söylemeseler de ileride her şey duyabilirsin.
 
Ailesi hic birsey demedi ama ilerde ne olur bilmiyorum tabi
 
bende takarsam taktigim kisinin bana borcu oluyor oyle birseyler hic kimse takmasa daha iyi
Siz de bekleyin de 30 sene sonra kızınız evlenince takilanlari alırsınız belki
Vermeseydiniz ne iyi olurdu ama olan oldu, geçen geçti. Mesajlardan anladığım kadarıyla ailen öyle 'aman kızım,canım kizim' havasında değil. Biraz daha geçmiş zamanda yaşasalardi başlık parası falan isterlerdi,o modda bir aile.
Madem onlar oyleler senin düşünmen,üzülmen, eşinle bunlar yüzünden tartışman,kaynana mahcup olman falan gereksiz. Ailene notunu ver, yeni ailene sarıl. Sonuçta artık eşinle yeni bir aile kurdunuz. Bu yeni ailenin senin ailen gibi olmaması için çaba göster, ailenin gölgesinin eve uğramamasını sağla. Eğer bunu başarırsan aldıkları sekiz on milyardan daha kârdan olursun
 
Ya öyle anlasilmasini istemem sevgi konusunda bir sorun yok
 
Niye verdin ki. Vermeseydin keske. Artik unut gitsun zaten yemisler altinlarini bir guzel.
 
Direkt başlık parası isteselermiş keşke.

Akla akıl sır erdiremediğim konular. Altınlar evlenen çiftindir. Yeni evli gençler, ihtiyaçları olur, yeni hayatlarına rahat bir başlangıç yapsınlar, ev masraflarını ödesinler diye takılır. Altınları vermekle baştan hata etmişsin.
 
Düğün de gelenler evlenen çiftlerindir benim de kayınbaba aldı bir çöp bile almamıştı 50 binden fazlaydı aile boyu umreye gittiler
 
Vermemek gibi bir secenek yoktu
 
Ay çok tuhaf.
Aileni çok kınadım, hem altın istemeleri, hem de görgüsüzce buldumcuk gibi harcama yapmalarını.

Damızlık muamelesi yapılmış sana, bir nevi bireysel emeklilikmişsin sen.
Yedir içir büyüt, evlenip altın versin topluca. Üstelik düğün masrafın da yok.

Ayıp ya
 
Bir yandan boyle seyler dusundugum icin kendime kiziyorum bir yandan da biyle yaptiklari icin
 
Sanırım siz de "ayıplanma,kınanma"mevzularina çok önem veriyorsunuz.Aman öyle demesinler/böyle dusunmesinler şeklinde davranmaya devam ederseniz ev huzurunuz da kalmaz.Aileniz artık "çatlak kurabiye bizden çıktı,borcu varsa erkek tarafı düşünsun demiş".Eşinizin de size "parasiyla aldım seni " demesi abes değil.Kirilmayin lütfen ama ona bu gücü veren suçlu.Simdi eşiniz ile oturacaksiniz ve " ailene onların tarafının takılarını verelim , bu mevzuyu sonsuza kadar kapat" diyeceksiniz.Baska türlü ilerde eşiniz sizi bu olayla vuracak.
 
Dedim zaten en basta da istiyorlarda alsinlar verelim dedim hatta onlara da dedim onlar sizin dediler
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…