bende takarsam taktigim kisinin bana borcu oluyor oyle birseyler hic kimse takmasa daha iyiEn başından akıllılık etmemişsiniz
O takılar yeni evlenen çifte verilir ki biraz bellerini doğrultsunlar, evliliğin ilk günlerinde azıcık elleri bollassin. Onca parayı ailenize vermemeliydiniz.
Kaldı ki diyelim ki Ayşe halamın kızı sana yüz lira taktı. İki yıl sonra o kadının düğüne gittiğinde sen hicbirsey takmayacak misin? Öyle oturup pasta yiyip gidecek misin? Hayır,sen de takacaksin. Her açıdan saçma bir hesap olmuş.
Esas meseleye değil de araba almalarına takılmışsiniz, bu saatten sonra o parayla ister araba alsinlar, ister ciftlikbanta batirsinlar. Yarın bir gün gelip 'bilmemkimin düğününde altın takıcaz,o sana çeyrek vermişti,geri ver' demedikleri müddetçe karışamazsiniz.
Ailesi hic birsey demedi ama ilerde ne olur bilmiyorum tabiMadem bu kadar geleneklerine bağlı bir aile, neden düğünüzü size yaptırdılar. Şu gelenek olayını da herkes kendine nasıl uyarsa çeviriyor maşallah.
Bu arada konu sahibi maalesef ailen evliliğinde 1-0 geride başlattı seni. Şimdi bir şey söylemeseler de ileride her şey duyabilirsin.
Siz de bekleyin de 30 sene sonra kızınız evlenince takilanlari alırsınız belkibende takarsam taktigim kisinin bana borcu oluyor oyle birseyler hic kimse takmasa daha iyi
Ya öyle anlasilmasini istemem sevgi konusunda bir sorun yokSiz de bekleyin de 30 sene sonra kızınız evlenince takilanlari alırsınız belki
Vermeseydiniz ne iyi olurdu ama olan oldu, geçen geçti. Mesajlardan anladığım kadarıyla ailen öyle 'aman kızım,canım kizim' havasında değil. Biraz daha geçmiş zamanda yaşasalardi başlık parası falan isterlerdi,o modda bir aile.
Madem onlar oyleler senin düşünmen,üzülmen, eşinle bunlar yüzünden tartışman,kaynana mahcup olman falan gereksiz. Ailene notunu ver, yeni ailene sarıl. Sonuçta artık eşinle yeni bir aile kurdunuz. Bu yeni ailenin senin ailen gibi olmaması için çaba göster, ailenin gölgesinin eve uğramamasını sağla. Eğer bunu başarırsan aldıkları sekiz on milyardan daha kârdan olursun
Düğün de gelenler evlenen çiftlerindir benim de kayınbaba aldı bir çöp bile almamıştı 50 binden fazlaydı aile boyu umreye gittilerSelam kizlar direk olaya geciyorum yeni evlendim ve dugunde bana takilanlari ailem aldi ama bizim sulaledeki herkes boyle yapiyor hatta gelin damat vermezse ayip sayilir falan sacma birsey biliyorum takilan altinlari takan kisilerin dugunu olursa onlar goturecekmis buraya kadar tamam ama esimin ailesi takilari bize verdiler ama ben onlara isterseniz sizde alabilirsiniz dedim yok dediler. Burada da sorun yok .
Bu arada evlenmeden once herseyi ben aldim. Yatak odasi haric benimkiler birsey harcamadi.
Dugunden sonra takilarla dugun borcu ve dugunleri olanlara gotureceklerini soyleyen ailem araba almaya karar vermis! Annem tektas, altin kolye,bilezik almis.
Simdi ben ne kadar bizde takilari ailelerin aldigini bilsem de boyle hemen harcamaya baslamalari gozume batiyor. Siz ne dusunuyorsunuz abartiyor muyum?
Vermemek gibi bir secenek yoktuDirekt başlık parası isteselermiş keşke.
Akla akıl sır erdiremediğim konular. Altınlar evlenen çiftindir. Yeni evli gençler, ihtiyaçları olur, yeni hayatlarına rahat bir başlangıç yapsınlar, ev masraflarını ödesinler diye takılır. Altınları vermekle baştan hata etmişsin.
Ic anadoluBu resmen" başlık parasi".
Ilk defa böyle bir adet duydum.sakincasi yoksa hangi bölgemizin adeti
Neden yoktu? Kanun mu?Vermemek gibi bir secenek yoktu
Dedim zaten en basta da istiyorlarda alsinlar verelim dedim hatta onlara da dedim onlar sizin dedilerSanırım siz de "ayıplanma,kınanma"mevzularina çok önem veriyorsunuz.Aman öyle demesinler/böyle dusunmesinler şeklinde davranmaya devam ederseniz ev huzurunuz da kalmaz.Aileniz artık "çatlak kurabiye bizden çıktı,borcu varsa erkek tarafı düşünsun demiş".Eşinizin de size "parasiyla aldım seni " demesi abes değil.Kirilmayin lütfen ama ona bu gücü veren suçlu.Simdi eşiniz ile oturacaksiniz ve " ailene onların tarafının takılarını verelim , bu mevzuyu sonsuza kadar kapat" diyeceksiniz.Baska türlü ilerde eşiniz sizi bu olayla vuracak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?