- 20 Ekim 2016
- 6.441
- 30.253
- 548
Ben mi çıkardım yahu bu adeti bana niye sataşmış olasınızE dediğim doğru o zaman
Çocuk bireysel emeklilik
Topluca geri alım.
Sorsaydı o zaman aile, seni dünyaya getirme amacım bu, gelmek ister misin diye.
İlle de altını geri istiyorsa, sene öncesinde Mevlüt yapacağım geri toplamak için, çocuk evlendircem falan desin, bari kız karşı tarafa rezil olmasa
Konu sahibi bana cevap yazmadın, bak üyelere sataştım.
Baştan aşşa saçma. Yok olup bitsin bu adet.
Arada kaynamis gormedim heralde ne yazmistinizE dediğim doğru o zaman
Çocuk bireysel emeklilik
Topluca geri alım.
Sorsaydı o zaman aile, seni dünyaya getirme amacım bu, gelmek ister misin diye.
İlle de altını geri istiyorsa, sene öncesinde Mevlüt yapacağım geri toplamak için, çocuk evlendircem falan desin, bari kız karşı tarafa rezil olmasa
Konu sahibi bana cevap yazmadın, bak üyelere sataştım.
Baştan aşşa saçma. Yok olup bitsin bu adet.
Aynen oyleÖzellikle düğün bekleniyor çünkü takılan takılar düğünde geri takılıyor kız tarafına da erkek tarafına da. Erkek tarafına takılan genelde damada kalıyor, kız tarafınin takıları erkek evine kalmıyor yani.
Hem de getirip gelinin boynuna takmıyorlar bile, hemen yallah kız anasına veriliyor altın :)
Eskiden beri böyle alışmışlar bunu sürdürüyorlar.
Birisi getirip altın takti diyelim geline, gelinin anne babası alıyor onu, geri de onlar ödüyor takan kişinin düğününde.
Böyle saçma bir düzen.
Ic anadolunun batisi diyelim tam il soylemeyeyim belli olmasin ben oldugum :)Bilmiyorum soran oldu mu okumadım sayfaları da memleket neresi acaba?? 81 vilayetten insan tanıdım böyle bir gelenek hiç duymadım.
Slm nbrArada kaynamis gormedim heralde ne yazmistiniz
Iyi senden :)Slm nbr
Düğün davetiyesine "lütfen hediye getirmeyin....ormanına fidan bağışında bulunun" deeeermisimHayır saçma çünkü, madem aileler alışveriş yapıyor neden düğün bekleniyor? Düğüne de çifte de katkısı yok ki o altının zaten artık çift kendisi yapıyor her şeyi. Komik cidden. Hangi il merak ettim, hiç böyle şey duymadım.
O kadar acimasiz olma yaailenle birdaha görüşmesen yeridir
Sen de kaynanana güzel bir bilezik hediye al onun altınlarıyla. Ezilmemiş hissedersin o zaman kendini..Evet ayni adetlere sahibiz galiba sorun etmedim basta ama esimin ailesi verince ezik hissettim kendimi
Erkek tarafinin taktigini almadilarIc anadolu demissin bende ic anadolulum ama bizde böyle bisey yok ... bırak düğünü nisan da takılana bile dokunmazlar kiz çeyizi yapar oda erkek tarafinin taktiğine dokunmazlar ....nisan bozulursa iade edilir .. benim tarafimin taktiğine bile dokunmadik . Erkeke iade edilirse kiz tarafina da iade ederim derim ... hepsi durdu düğüne kadar annem hepsini verdi bana
öyle ama. kızının kv çevresinden yiyeceği lafı düşünmeyip bide parayı harcamaya başlamış. bence görüşmemeliO kadar acimasiz olma ya
Guzel fikir kabul etmez amaSen de kaynanana güzel bir bilezik hediye al onun altınlarıyla. Ezilmemiş hissedersin o zaman kendini..
Abartiyorsun ailen seni evlendirmek zorunda degilSelam kizlar direk olaya geciyorum yeni evlendim ve dugunde bana takilanlari ailem aldi ama bizim sulaledeki herkes boyle yapiyor hatta gelin damat vermezse ayip sayilir falan sacma birsey biliyorum takilan altinlari takan kisilerin dugunu olursa onlar goturecekmis buraya kadar tamam ama esimin ailesi takilari bize verdiler ama ben onlara isterseniz sizde alabilirsiniz dedim yok dediler. Burada da sorun yok .
Bu arada evlenmeden once herseyi ben aldim. Yatak odasi haric benimkiler birsey harcamadi.
Dugunden sonra takilarla dugun borcu ve dugunleri olanlara gotureceklerini soyleyen ailem araba almaya karar vermis! Annem tektas, altin kolye,bilezik almis.
Simdi ben ne kadar bizde takilari ailelerin aldigini bilsem de boyle hemen harcamaya baslamalari gozume batiyor. Siz ne dusunuyorsunuz abartiyor muyum?
Dene için rahat eder en azından.Guzel fikir kabul etmez ama
Yok anladım erkek tarafın almadiklarini da sizin tarafın taktıkları da almamalari gerek ... ben bile duruma üzüldüm acikcasi .hadi nisan d takilani alırlar ceyiz yapilir vs ama düğüne dokunmalaei gerek .. sende üzülme artık . Esinle bu konuda cok konuşmamaya çalış onunda zoruna gitmistirErkek tarafinin taktigini almadilar
Eşiniz yine kibar söylemiş bizimki olsa tavır yapar gelip gitmezdi bile! Bu arada neyse ki eşinizin ailesi takılanları almamış. Ama ailenizin yaptığı sizin o taraflarda adet olsa da ayıp bence. İnsan çocuğu evlenirken destek olur sizinkiler bir de gözünüze soka soka size takılan altınlarla bilezik tek taş vs yapmışlar. Ben olsam ben de gıcık olurdum...Esimde normalde birsey demez ama bir kavga da seni de baslik parasiyla almis gibi olduk zaten altinlari vererek dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?