Ahanda büyük konuştunKızlarım var.Kiz vermiycem
Biz memlekettede aile alır ama düğünü eşyalar gibi bütün masraflarda 2 aile paylaşır gelinle damata borç kalmazSelam kizlar direk olaya geciyorum yeni evlendim ve dugunde bana takilanlari ailem aldi ama bizim sulaledeki herkes boyle yapiyor hatta gelin damat vermezse ayip sayilir falan sacma birsey biliyorum takilan altinlari takan kisilerin dugunu olursa onlar goturecekmis buraya kadar tamam ama esimin ailesi takilari bize verdiler ama ben onlara isterseniz sizde alabilirsiniz dedim yok dediler. Burada da sorun yok .
Bu arada evlenmeden once herseyi ben aldim. Yatak odasi haric benimkiler birsey harcamadi.
Dugunden sonra takilarla dugun borcu ve dugunleri olanlara gotureceklerini soyleyen ailem araba almaya karar vermis! Annem tektas, altin kolye,bilezik almis.
Simdi ben ne kadar bizde takilari ailelerin aldigini bilsem de boyle hemen harcamaya baslamalari gozume batiyor. Siz ne dusunuyorsunuz abartiyor muyum?
Ben evlenmeden once calisiyordum o zaman aldim hepsiniBiz memlekettede aile alır ama düğünü eşyalar gibi bütün masraflarda 2 aile paylaşır gelinle damata borç kalmaz
bence memleketten çok aileye göre değişiyor ..işlerine gelen adet uygulanıyorYozgattan başka hangi şehirlerde var bu gelenek?
Muhtemelen "anne ben Orçun la birlikte yasiycam ,lütfen bana karışma ,ama kredi kartının limitini de yükselt"diyecekAhanda büyük konuştun
Belki o zamana kadar adetlerimiz değişir
Katiliyorum. Bu hareketi kaynanasi yapmis olsaydi simdi buralari “ bosan, o ne bicim koca, sizin evliliginiz yurumez” ciler basacakti. Ama kizin ailesi aldigi icin suan sadece masumca vermeseydiniz deniliyor. Bence artik yapacak bir sey yok. Giden gidiyor, esin ve esinin ailesi iyi sabirliymis. Sonucta sizin aileniz de hicbir sey yapmamis dugununuzde. Bizim dugunumuzde her seyi benim ailem yapti, esimim ailesinin gercekten durumu yoktu. Sadece birkac bilezik taktilar. Dugun sonrasi tum takilan altinlari benim ailem aldi. Biz sadeve takilan bilezikleri ve esimin akrabalari tarafindan takilan 3-5 altini aldik. Geri kalan hepsi ( ki cok fazla küçük altin takildi) benim aileme kaldi. Ne yaptiklarini sormadim dahi bu zamana kadar cunku dugun icin cok masraf yapilmisti. Sormak asla ustume duzmezdi ve icime de batmadi. Esimim ailesinin zaten ses etmeye hakki yok. Ama sizde aile iz hicbir sey yapmadiysa o altinlari almaya hicbir haklari yok. Keske vermeseydiniz. İnsanlar nasil kendi cocuklarini dusunmezler anlamiyorum.Kaynanada olsaydı bu gelenek taşa tutulurdu neyse
Geri iste belki verir annen acil ihtiyacımız var dedsen
Nasıl bi adet nasıl bi aile. Benm ailem aksine takıların üstüne başka başka şeyler alma derdine girdiler. İnsan evladndan parayı altın ne diye sakınır aklım da almıyor. Ama yöre yöre değişen şeyler demek ki. Yani öyle bi adet bile olsa evladını düşünen aile almaz. Artık üzülmeyin sizde onların ayıbıSelam kizlar direk olaya geciyorum yeni evlendim ve dugunde bana takilanlari ailem aldi ama bizim sulaledeki herkes boyle yapiyor hatta gelin damat vermezse ayip sayilir falan sacma birsey biliyorum takilan altinlari takan kisilerin dugunu olursa onlar goturecekmis buraya kadar tamam ama esimin ailesi takilari bize verdiler ama ben onlara isterseniz sizde alabilirsiniz dedim yok dediler. Burada da sorun yok .
Bu arada evlenmeden once herseyi ben aldim. Yatak odasi haric benimkiler birsey harcamadi.
Dugunden sonra takilarla dugun borcu ve dugunleri olanlara gotureceklerini soyleyen ailem araba almaya karar vermis! Annem tektas, altin kolye,bilezik almis.
Simdi ben ne kadar bizde takilari ailelerin aldigini bilsem de boyle hemen harcamaya baslamalari gozume batiyor. Siz ne dusunuyorsunuz abartiyor muyum?
Orçun Yozgatlı olmaz inşaallahMuhtemelen "anne ben Orçun la birlikte yasiycam ,lütfen bana karışma ,ama kredi kartının limitini de yükselt"diyecek
Selam kizlar direk olaya geciyorum yeni evlendim ve dugunde bana takilanlari ailem aldi ama bizim sulaledeki herkes boyle yapiyor hatta gelin damat vermezse ayip sayilir falan sacma birsey biliyorum takilan altinlari takan kisilerin dugunu olursa onlar goturecekmis buraya kadar tamam ama esimin ailesi takilari bize verdiler ama ben onlara isterseniz sizde alabilirsiniz dedim yok dediler. Burada da sorun yok .
Ailenize bu kadar sert konusabilir misiniz?Ailede böyle bir adet varsa bile, düğünde harcayıp altınları öyle alıyorlardır. Madem alacaklarını biliyordunuz, “altınları alacağınıza göre, kredi çekip kız tarafının alacağı her şeyi siz alacaksınız. Sonra da altınlarla krediyi kapatırsınız. Harcama yapmayacaksanız altın falan yok” deseydiniz.
Ailenize bu kadar sert konusabilir misiniz?
Bu bir gelenekKadınlar kulübü kadınları çifte standart şampiyonları. Kız ailesi takıları alınca sorun yok, erkek tarafı istese milli mesele. Taşa tutulan, kelimelerle recm edilen taraf olur. Çifte standartları kadınlar kulübü kadınlarının vazgeçilmez davranışı. Ayrıca bu takı sorunlarına da ayar oluyorum. Cidden memleket meselesi haline geliyor. Olur da kızım bir gün evlenirse takı takan kim olursa anne terliğiyle kovalayacağım.
Bakis acisi farkli olabilir diye basta belirttim zaten. Bunun da sebebi şu ki kendi annemi dusundum. Yani annem elinde olan ufacik birseyi bile biz evlatlari yararina kullanma cabasi icerisindedir. Onun icin ben de elimde ne varsa ona vermek isterim. Dedigim gibi kendi annem acisindan bakinca ben durum bu. Sizin bakis aciniz da farklıdır tabi ki.Bu arada siz iğnesine kadar kendi yaptığınız düğün borcunuzu öderken anneniz sizin düğününüzde takılan altınlarla kendine tek taş bilezik vs yaparken sevinir mutlu olurdunuz oh annem taksın takıştırsın diye öyle mi? Valla ne engin yüreğiniz varmış tebrik ederim! Bir içi fesat kötü olan ben varım galiba :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?