Araba alacakmış

Biz memlekettede aile alır ama düğünü eşyalar gibi bütün masraflarda 2 aile paylaşır gelinle damata borç kalmaz

Kaynanada olsaydı bu gelenek taşa tutulurdu neyse
Geri iste belki verir annen acil ihtiyacımız var dedsen
Katiliyorum. Bu hareketi kaynanasi yapmis olsaydi simdi buralari “ bosan, o ne bicim koca, sizin evliliginiz yurumez” ciler basacakti. Ama kizin ailesi aldigi icin suan sadece masumca vermeseydiniz deniliyor. Bence artik yapacak bir sey yok. Giden gidiyor, esin ve esinin ailesi iyi sabirliymis. Sonucta sizin aileniz de hicbir sey yapmamis dugununuzde. Bizim dugunumuzde her seyi benim ailem yapti, esimim ailesinin gercekten durumu yoktu. Sadece birkac bilezik taktilar. Dugun sonrasi tum takilan altinlari benim ailem aldi. Biz sadeve takilan bilezikleri ve esimin akrabalari tarafindan takilan 3-5 altini aldik. Geri kalan hepsi ( ki cok fazla küçük altin takildi) benim aileme kaldi. Ne yaptiklarini sormadim dahi bu zamana kadar cunku dugun icin cok masraf yapilmisti. Sormak asla ustume duzmezdi ve icime de batmadi. Esimim ailesinin zaten ses etmeye hakki yok. Ama sizde aile iz hicbir sey yapmadiysa o altinlari almaya hicbir haklari yok. Keske vermeseydiniz. İnsanlar nasil kendi cocuklarini dusunmezler anlamiyorum.

Nasıl bi adet nasıl bi aile. Benm ailem aksine takıların üstüne başka başka şeyler alma derdine girdiler. İnsan evladndan parayı altın ne diye sakınır aklım da almıyor. Ama yöre yöre değişen şeyler demek ki. Yani öyle bi adet bile olsa evladını düşünen aile almaz. Artık üzülmeyin sizde onların ayıbı

Ailede böyle bir adet varsa bile, düğünde harcayıp altınları öyle alıyorlardır. Madem alacaklarını biliyordunuz, “altınları alacağınıza göre, kredi çekip kız tarafının alacağı her şeyi siz alacaksınız. Sonra da altınlarla krediyi kapatırsınız. Harcama yapmayacaksanız altın falan yok” deseydiniz.

Ailenize bu kadar sert konusabilir misiniz?

Sadece erkek tarafı alsaydı eşinizden vermemesini beklerdik. Hatta vermemek için ailesine tavır bile almasını beklerdik. Bu durumda sizin aileniz aldığına göre ailenizle mücadele etmeniz gerekirdi diye düşünüyorum. Bence eşiniz de böyle süşünüyordur söylemese de. Eskiden o kadar çok saçma adetler vardı ki onları yıkan güçlü kadınlar ve erkekler sayesinde şu anda akıllara bile gelmiyor. Keşke sizin ailede bu saçmalığa dur diyen kişi siz olsaydınız. Şimdi malesef sizden sonra böyle saçmalık mı olur diyen ilk kişiye sizi örnek gösterecekler. O da verdi ailesine dicekler. Amacım sizi üzmek değil zaten üzgünsünüz. Ama böyle düşünüyorum.

Kadınlar kulübü kadınları çifte standart şampiyonları. Kız ailesi takıları alınca sorun yok, erkek tarafı istese milli mesele. Taşa tutulan, kelimelerle recm edilen taraf olur. Çifte standartları kadınlar kulübü kadınlarının vazgeçilmez davranışı. Ayrıca bu takı sorunlarına da ayar oluyorum. Cidden memleket meselesi haline geliyor. Olur da kızım bir gün evlenirse takı takan kim olursa anne terliğiyle kovalayacağım.

Benim ailemin farkli versiyonu. Altinlari takip sonra borc takip yuzsuzce ben bilezik taktim demisligi var annemin esime. Allah bize sabir versin ne diyeyim uzak durun bence cok ayip bu yaptiklari

Ailenizin yoktu ki almış demekki
Bu yaşta araba sahibi olmuşlar
Siz bence altınları size vermedi diye alınganlık yaptınız
Ama bu altinlardan başka araba alma şansı olmayacaktı belki de
Siz daha geçmişiniz, önünüzde uzun yıllar var, çalışıp kazanıp alırsınız inşallah

Bizde de çeyiz tam duzulur kız tarafı yatak odası ve beyaz eşyayı alır, altınlar ailede kalır.
Ben hiç alınganlık yapmadım.

Bu bir gelenek
Ama erkek tarafı borçlu ise borcunu ödüyor çoğunlukla aile parasını alıp.

Bir de erkek evi gecindirmek zorunda, bu dünyanın kanunu
Bir erkek evde çalışmıyorsa, cok abestir ama kadın çalışmıyorsa abest değildir.

Bu yüzden erkeğin yükü biraz daha hafifletmek için, ailesi altınları verebilir.

Konuyu çözemedim resmen. Düğünde takılan ne varsa 2ye bölünüp ailelere mi veriliyor sizde?
Peki eşinin ailesi almayınca onların hakkını niye siz kendinize ayırmadınız? Tüm altını ailenize verdiniz?

Düğünde masraf oluyor haliyle. ailelerin borcu vardır, sizin ihtiyacınız yoktur, gönlünden geçerse aynı miktarlarda iki aileye de verirsin altını tabiki de bu nasıl bir iş çözemedim?

Başlık parasının yumuşatılmış hali gibi? Ne kadar yakışıksız bir durum. Birde annenin kendisine bişeyler alması.. Üstelik senin borcun varken. Çok ayıp

Bence eşinin ailesine geri ver takıları benim ailemde bize verdi ama eşimin ailesi resmen gizlice çaldı düğünden sonra çok güzel bir yüzük aldım anneme geri kalanlada abim için harcayacağım madem mantık bu böyle olsun benim abim taktı onun hakkı...

Bakis acisi farkli olabilir diye basta belirttim zaten. Bunun da sebebi şu ki kendi annemi dusundum. Yani annem elinde olan ufacik birseyi bile biz evlatlari yararina kullanma cabasi icerisindedir. Onun icin ben de elimde ne varsa ona vermek isterim. Dedigim gibi kendi annem acisindan bakinca ben durum bu. Sizin bakis aciniz da farklıdır tabi ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…