Araba Aldım, Kullanamıyorum

ehliyeti 2 yıl önce aldım..arabamız yok..arada unutmayayım diye eniştemin kuzenimin arabasına el koyuyordum..
anayolda trafiğe hiç çıkmadım ..arayollarda pratikliğimi kaybetmemek için sürüyordum..
Allah nasip eder araba alırsam da ehliyet kursundaki hocamdan 1 ay ders alıcam..
ist.da iyi araba kullanmak kolay, zor olan acemilerden kural tanımazlardan kurtarabilecek manevra ve dikkat kabiliyetinin olması..
buda ne kadar çok kullanırsan o kadar iyi gelişir...

benimde arkadaşım geçen araba aldı 40 bin tl ye sırf ayrıldığı erkek arkadaşına inat
ve bir sürü borca girdim diyor ve her an işten çıkabilir.
gel gör ki o da süremiyor
napın edin araba sürme kursuna yazılın ne olursa olsun deneyimli insanlar
size psikolojik destek verirler
yaparsınız korkmayın...

araba aldığım ilk günler geldi aklıma:)ben 22 yaşındaydım araba aldığımda gerçi şimdi 23üm bi değişiklik yok:) 18de ehlkiyet almıştım yani 4 sene bende kimlik niyetine kullandım. ehliyet sınavını geçecek kadar sürebiliyordum ancak yoğun trafiğe çıkmak biraz ürkütüyordu beni. sınavdan önce babamla çalışmıştım ancak insan 4 yıl dokunmayınca unutuyor. halbuki araba hep elimin altındaydı ama heves işte insanda heves olmalı bu konuda. ki sizde var:) bana tam anlamıyla sevgilim öğretti. arabayı bana trafiğin en korkutucu yerinde verdi. sürüceksin başka çaren yok dedi. biraz tedirginde olsam aldım kullandım ve aslında tedirgin olucak bişey olmadığını anladım. onlarda araba bende arabayım:) yaklaşık bir saat sonra sağa çektirdi. bende sandım ki direksiyona geçicek. arabdan indi ve git şurdan şunu al gel dedi. tabi ben bi cırladım önce ama sonra bastım gaza:) o ay içerisindede araba aldım. bence korkmayın. önce mahalle içinde kullanın isterseniz. sonra yavaş yavaş ana caddelere çıkın. bir iki bir iki derken 'işim çıksada bi araba kullansam' diye bahane arıcaksınız:) ha bu arada hayırlı olsun. Allah kazalardan belalardan korusun

Bende arabamı 5 ay önce aldım . Bu 5 ay süre boyunca cesaretim olmadı . Hep boş alanda kullandım . En sonunda özel direksiyon dersi almaya karar verdim . Haftasonu 4.saat dersimi de almış oldum . Girmediğimiz yol kalmadı diyebilirim vee en önemlisi kendime güvenim geldi . Ders almaya hala devam ediyorum . Kendimi tamamen hazır hissettiğimde artık yola tek başıma çıkacağım . Bu arada saatine 50 tl veriyorum . Babama kalsa hala boş alanda araba kullanmayı öğrenmeye çalışıyordum .

canım bende 45 dk 40 tl buldum hafif trafikte kullanabiliyorum artık kendime güvenim geldi.hergecen gün daha iyi olduğumu hissediyorum

evet ilk basta o trafiğe girmek acaip ürkütücü geliyor sanki bi kaos ortamı gibi.resmen debriyaja basıcağım bacağım tirtir titriyordu onun yüzünden trafiğin orta yerinde habire aracı stop ettiriyordum:)))muhteşem bir adrenalin yaDD

canım aracım 97 model wolswogen polo:))

araban hayırlı olsun canım kazasız belasız inşallah benim de 4 senelik ehliyetim var.tek başıma trafiğe henüz kendimi atamasam da ya erkek arkadaşımın arabasında ya da babamın arabasında alıştırma yapıyoruz sürekli.İlk başlarda kendime güvenim vardı ama bikaç bikaç hata yaptıkça korku bindi bi üstüme benim araba sürmeye çekinir oldum:26: ama cesaret çok önemlimiş onu anladım.yazın babam iyice öğreticek bana da tek başıma bi yerlere çıkma vakti geldi artık çünkü.
size de sevindim birini bulmuşsunuz.yoksa birine söylemekle zor olrdu her defasında gelmezsi siz öğretmek için.el elin eşeğini türkü söyleyerek ararmış misali:26:

ılk zamanlar bende kullanamıyordum
ehlıyetımı 2 sene önce aldım, oda dayım sürücü kursunda çalışıyor o ısrar ettı yoksa aklımın ucundan bıle geçmezdı
baktım beleş yaptım ehlıyetı uzun zaman dokunmadım bende kımlık nıyetıne gezdırdım
bır gün gaza geldım, bındım arabaya düştüm yollara
düşünsene, dayın kursda müdür hıç derslere gırmıyorsun, adam gıbı dıreksıyon dersı almıyorsun, sınavı bı şekılde geçıyorsun
ve araba kullanıyorsun.
benımkı delılıktı...

Zamanla alıştım, tekrardan özel ders aldım ve şuan süper kullanıyorum.
Şuan tek sorun Türkıyede aldığım ehlıyetın yaşadığım ülkede geçerlı olmaması ve arabam yok

Sende özel ders almaya çalış, okadar pahalı değıl, ben oralarda olsam gösterırdım sana veya dayıma gıderdık

canım bende 45 dk 40 tl buldum hafif trafikte kullanabiliyorum artık kendime güvenim geldi.hergecen gün daha iyi olduğumu hissediyorum

tüüüh bee bende dicektim bos bos durmasin bana ver arabayi :)))

saka bi yana hayirli olsun canim ve en dogrusunu yapiorsun ilk basta ehlinden ders al güvencin olunca kendine rahat rahat cik yollara :) benim esimde öyle yapmisti cok faydasini görmüstü...

Merhaba,

ben son 11 aydır araba kullanıyorum.Önce özel ders aldım.İlk ders ten itibaren Manuel vitesli arabayla E5 minibus caddesi sahil yolu derken seyru sefer eyledik.Bu arada ehliyetim 8 yıllıktı.Özel ders olmadan İstanbul Trafigi mümkün degil diye düşünüyorum.Bu arada oturdugunuz yer İstanbul sanırım.toplamda 13 ders aldım son ders park teknikleri içindi.Memnun kaldım.Hocam gayet rahat özgüveni yüksek kendine has bir bayan hocaydı.şimdi tıngır mıngır sinirlene sinirlene okuldan eve evden okula gidiyoruz kızımla :)
Sinirlenme kısmı :kurallara uyan yok,bayan şöfore herkes uyuz ve minibusler acayip fena...Yine de kendi aracının sürüyor olmak tam bir keyif .Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.
Kolay gelsin

evet cnm
stanbul maltepede oturuyorum...o hoca ist demi varsa onun telinide alabilirim zira eğitmenimden pek memnun değilim.
gecen bende hafif trafige çıktım karşı caddeye geçicem kurallara uyarak yavaşlayarak kont ederek geçmeye çalışıyorum ama arkadaki minibus saolsun habire kornaya basıyor bacaklarım nasıl titredi panik yaptırıyolar resmen birde önümden zırt diye geçmezmi
bu arada bütün hayırlı olsun dileklerini ileten arkadaşlarıma tsk ediyorum iyki varsınız kk kızları

dayına hala gidebilirimyakınmı acaba bana

Cevizli de Asrın sürücü kursu Gönül Hoca...Çok değişik bir hocadır.Sohbet gırla,yüksek ses müzik çalar,dikkatini dagıtıyor gibi gözüksede sonradan alısıyorsun.Araba kullanmak kolay,trafik bu insanlarla komplike ve karmaşık bir iş.Stresi baştan yenmek icin birebir.Dilerim memnun kalırsın.Tekrar deilrim ki kazasız günler,keyifli sürüşler:))

en guzeli bencede ders almak canim. en azindan kontrol altinda olur..kendi basina olursa Allah muhafaza gidip agaca carparsin birine carparsin sonra omur boyu belki pisman olacagin seyler olur...

Cnm umarim araban otamatiktir digeri zor ya bnde araba kullanmayi otamatikte ogrendim bi kursta digerini kullandim cok zor duz vites .bir yildir ehliyetim var bir yildir trafikteyim allaha sukur hic bir kaza ya bulasmadim:))

selam , bende yaklasık 6 ay önce ehliyetim vardı ama trafiğe hiç giremeyecek sekilde arabamı aldım.kullanamıyordum özel ders almak istedim ögretecek kişi galiba sapık bi adamdı :) bende 1 defa gittim bir daha gitmedim üstüne paramda gitti.ama sunu anladımki baskasının göstermesi değil aslında konu cesaretini toplayıp aksam 11-12 den sonra al arabanı bos sokaklarda gezin cesaretini toplam .o saatten sonra cok fazla arac olmadıgı için sıkıntı da olmuyor yokusta dur kalk ondan sonra emın ol cesaret edip trafiğe girebileceksin.. emin ol sandıgından daha kolay ;kolay gelsin sana

5 yıllık ehliyetim var ama istanbulda hele hele e5 te araba kullanmak çok zor... üstüne süren mi dersin neler neler... insan stres dolup taşıyor resmen..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…