Bende arabamı 5 ay önce aldım . Bu 5 ay süre boyunca cesaretim olmadı . Hep boş alanda kullandım . En sonunda özel direksiyon dersi almaya karar verdim . Haftasonu 4.saat dersimi de almış oldum . Girmediğimiz yol kalmadı diyebilirim vee en önemlisi kendime güvenim geldi . Ders almaya hala devam ediyorum . Kendimi tamamen hazır hissettiğimde artık yola tek başıma çıkacağım . Bu arada saatine 50 tl veriyorum . Babama kalsa hala boş alanda araba kullanmayı öğrenmeye çalışıyordum .
araba aldığım ilk günler geldi aklıma:)ben 22 yaşındaydım araba aldığımda gerçi şimdi 23üm bi değişiklik yok:) 18de ehlkiyet almıştım yani 4 sene bende kimlik niyetine kullandım. ehliyet sınavını geçecek kadar sürebiliyordum ancak yoğun trafiğe çıkmak biraz ürkütüyordu beni. sınavdan önce babamla çalışmıştım ancak insan 4 yıl dokunmayınca unutuyor. halbuki araba hep elimin altındaydı ama heves işte insanda heves olmalı bu konuda. ki sizde var:) bana tam anlamıyla sevgilim öğretti. arabayı bana trafiğin en korkutucu yerinde verdi. sürüceksin başka çaren yok dedi. biraz tedirginde olsam aldım kullandım ve aslında tedirgin olucak bişey olmadığını anladım. onlarda araba bende arabayım:) yaklaşık bir saat sonra sağa çektirdi. bende sandım ki direksiyona geçicek. arabdan indi ve git şurdan şunu al gel dedi. tabi ben bi cırladım önce ama sonra bastım gaza:) o ay içerisindede araba aldım. bence korkmayın. önce mahalle içinde kullanın isterseniz. sonra yavaş yavaş ana caddelere çıkın. bir iki bir iki derken 'işim çıksada bi araba kullansam' diye bahane arıcaksınız:) ha bu arada hayırlı olsun. Allah kazalardan belalardan korusun
ben arabanın markasını modelini merak ettim açıkçası.hayırlı olsun. kazasız belasız günler
canım aracım 97 model wolswogen polo:))
canım bende 45 dk 40 tl buldum hafif trafikte kullanabiliyorum artık kendime güvenim geldi.hergecen gün daha iyi olduğumu hissediyorum
Merhaba,
ben son 11 aydır araba kullanıyorum.Önce özel ders aldım.İlk ders ten itibaren Manuel vitesli arabayla E5 minibus caddesi sahil yolu derken seyru sefer eyledik.Bu arada ehliyetim 8 yıllıktı.Özel ders olmadan İstanbul Trafigi mümkün degil diye düşünüyorum.Bu arada oturdugunuz yer İstanbul sanırım.toplamda 13 ders aldım son ders park teknikleri içindi.Memnun kaldım.Hocam gayet rahat özgüveni yüksek kendine has bir bayan hocaydı.şimdi tıngır mıngır sinirlene sinirlene okuldan eve evden okula gidiyoruz kızımla :)
Sinirlenme kısmı :kurallara uyan yok,bayan şöfore herkes uyuz ve minibusler acayip fena...Yine de kendi aracının sürüyor olmak tam bir keyif .Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.
Kolay gelsin
ılk zamanlar bende kullanamıyordum
ehlıyetımı 2 sene önce aldım, oda dayım sürücü kursunda çalışıyor o ısrar ettı yoksa aklımın ucundan bıle geçmezdı
baktım beleş yaptım ehlıyetı uzun zaman dokunmadım bende kımlık nıyetıne gezdırdım
bır gün gaza geldım, bındım arabaya düştüm yollara
düşünsene, dayın kursda müdür hıç derslere gırmıyorsun, adam gıbı dıreksıyon dersı almıyorsun, sınavı bı şekılde geçıyorsun
ve araba kullanıyorsun.
benımkı delılıktı...
Zamanla alıştım, tekrardan özel ders aldım ve şuan süper kullanıyorum.
Şuan tek sorun Türkıyede aldığım ehlıyetın yaşadığım ülkede geçerlı olmaması ve arabam yok
Sende özel ders almaya çalış, okadar pahalı değıl, ben oralarda olsam gösterırdım sana veya dayıma gıderdık
Bugun arayip konusayim gonul hanimla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?