Cnm umarim araban otamatiktir digeri zor ya bnde araba kullanmayi otamatikte ogrendim bi kursta digerini kullandim cok zor duz vites .bir yildir ehliyetim var bir yildir trafikteyim allaha sukur hic bir kaza ya bulasmadim:))
Bu konuya hic dikkat etmemistim simdi okudum da hayret ettim ya. Ne kadar degisik insanlar var bu forumda. Konu sahibi derdini paylasmis, fikir veren olur mu diye konu acmis. Madem surmeyi bilmiyordun niye araba aldin demek neyin nesi. Uzerinize vazife mi.. Parasi varmis cani cekmis almis. Size ne? Ki hic bilmeden sokaklara cikmak istiyorum da dememis ogrenmek istiyorum demis ne kadar sert yorumlar var.. Ustelik araba kullanmayi bilmemek baska sey, trafige girecek cesarete ve beceriye sahip olmamak baska sey. Konu sahibi arabayi calistirmayi biliyordur herhalde..
malesef düz vites ben en zorundanbaşladım resmen
otomatik olsa yüz kere kendi başıma rahat rahat çıkmıştım..
nerede ne zaman vites değiştireceğimi tam olarak çözmüş değilim
keşke ban ayakın olsaydın alırdım seni bi akşam yanıma
dayına hala gidebilirimyakınmı acaba bana
MERHABA ,
kontrol panelinde kilometre sayaçındaki 10--20--30--40--50--60---diye başlayan ve araba modeline göre 220 kadar aralıklı devam eden bir monitör var.
arabanın kalkış vitesi her zaman 1.vites ...saglıklı kalkıs yaptın debriyaja tam basarak vitesi 2. atman gerek.bu arada kilometre sayacı 20 yi vurmuş ve 30 a doğru gidiyor olmalı.
sayac 40 a vurana kadar 2. vitese gecmiş olman gerekli ... 40 ta rahat rahat 2. viteste gidersin.
50-den 60 ı vurdunmu kesinlikle araban ötmeye başlar.motorun sesi boğuk ve vınlayarak artar.bu vitesin yetmedigi anlamına gelir.
o zaman yine debriyaj ve 3. vites...
80 ve üzeri 4 vites.
bu hesabı bana öğreten Gönül Hocamdır.Basit kullanım için başlangıç seviyesinde yeterli bir bilgi.
Kendini iyi eğitmiş bir şöfor arabayı karışık devride kullanabilir.
ama yeni başlayan bir şöfor adayı için azami hız zaten 60 ı geçmiyor şehir içinde.
Aynı semtte yaşıyoruz.bu yüzden aşagı yukarı araba sürecegün güzergahlar benim kullandıklarımla aynı veya benzer trafik akımında.
Düz vites zor değil ama itiraf edeyim bayan kas yapısı için çok yorucu.Gönül Hocam beni 12 ders boyunca sürücü kursunun düz vitesi ile öyle bir yordu ki akşam bacak kas agrısından ağlıycak gibi oldugum vakidir.
Araba kullanırken koltugunun açısının ve mesafesini doğru ayarlaman--doğru ayakkabı kullanman bu sıkıntıları da minimize edecek.
Bacak açın 120 derecelik açı yapacak şekilde olmalıymış.Debriyaj fren gaz derken alt bacagın çok yorulup kasılıyorsa bu mesafe de sorun var demektir.ilk 2 gün ben bu hatayı yaptım.hocaya söyledigimde kontrol etmişti sonrasında.ve benim bacak kaslarım biraz güçsüz kolay yorulurum ondan da olsa gerek:))
Anlattıgım hesabı trafikte nasıl tutucam dersin gayet basit ...daima öne bakıcaksın.arada sadece gözün kontrol panelini kontrol edecek.Dönüşlerde ,şerit degiştirirken,ışıklarda vites büyütüp küçültürken kısa bir kontrol yeterli sadece 2 saniye sürüyor.o sayac senin hangi hızda hangi viteste olman gerektigini anlatıyor zaten.
Park için yapa yapa ustalaşıyorsun.Dedigim gibi DİREKSİYON TUR SAYISIYLA UYGULANAN KOLAY PARK TEKNİKLERİ var.Ögrendim mi evet:ama uyguluyormuyum hayır.
Çünki biz hep standarttan daha sakin geniş alanlarda örnegin praktiker in açık park alanında çalıştık.
Park yerleri o kadar farklı insanlar öyle kuralsız ki malesef pratikte işe yararmı denemeye korkar oldum.
11 aydır kullanıyorum.1 seferde park edemesemde pek çok kadın sürücüden iyiyim.bunuda acayip dar ve kullanışsız otoparkımıza girip çıkarken geliştirdim:))
Yani ÖZETLE KULLANA KULLANA ZORLANA ZORLANA HER ŞEY KOLAY GELMEYE BAŞLIYOR.
iLK ZAMANLAR KAVSAKLARDA ARKAMDAN KORNA BASAN SAYDIRAN ÇOKTU ÇÜNKİ HERKES GECENE KADAR BEKLİYİP YOL BOŞALINCA GEÇİYORDUM.ŞİMDİ ÇATIR ÇATIR YOL ALIYORUM:))
Laf aramızda 30 -40 gidenlere kızmaya bile başladım:))
Kolay gelsin moralini hiç kaybetme...araba kullanmak aslında cok keyifli bir şey...DİLERİM AKLIMDA KALDIGI KADARIYLA DOGRU BİLGİ VERMİŞİMDİR.
sen nerdesin canim? Istanbul mu?
ben memlekette balikesirde körfezde yaptim, manisa, bergama, osmangazi ve erzincanda şubelerı var yakınlarda mısın
MERHABA Anlattıgım hesabı trafikte nasıl tutucam dersin gayet basit ...daima öne bakıcaksın.arada sadece gözün kontrol panelini kontrol edecek.Dönüşlerde ,şerit degiştirirken,ışıklarda vites büyütüp küçültürken kısa bir kontrol yeterli sadece 2 saniye sürüyor.o sayac senin hangi hızda hangi viteste olman gerektigini anlatıyor zaten.
Park için yapa yapa ustalaşıyorsun.Dedigim gibi DİREKSİYON TUR SAYISIYLA UYGULANAN KOLAY PARK TEKNİKLERİ var.Ögrendim mi evet:ama uyguluyormuyum hayır.
Çünki biz hep standarttan daha sakin geniş alanlarda örnegin praktiker in açık park alanında çalıştık.
Park yerleri o kadar farklı insanlar öyle kuralsız ki malesef pratikte işe yararmı denemeye korkar oldum.
11 aydır kullanıyorum.1 seferde park edemesemde pek çok kadın sürücüden iyiyim.bunuda acayip dar ve kullanışsız otoparkımıza girip çıkarken geliştirdim:))
iLK ZAMANLAR KAVSAKLARDA ARKAMDAN KORNA BASAN SAYDIRAN ÇOKTU ÇÜNKİ HERKES GECENE KADAR BEKLİYİP YOL BOŞALINCA GEÇİYORDUM.ŞİMDİ ÇATIR ÇATIR YOL ALIYORUM:))
Kolay gelsin moralini hiç kaybetme...araba kullanmak aslında cok keyifli bir şey...DİLERİM AKLIMDA KALDIGI KADARIYLA DOGRU BİLGİ VERMİŞİMDİR.
CANIM SÜPERSİN NE KADAR GÜZEL BİLGİLER YAZMIŞSIN ÖYLE,hepsini tek tek okudum ..
bana sayaçlara bakmamam gerektiği motorun sesinden anlamam gerektiği söylendi hep..ama vites küçültme olaylarında zorlanıyorum dönüşlerde hem vites küçültüp hem dönüp hem ileri bak falan çok yoruyor beni kasiste vites küçült habire büyüt küçült can sıkıcı otomatik vitesin nimetlerini şimdi daha iyi anlıyorumDD
dün ilk defa yalnız çıktım o debriyaja basan ayağım varya tirtir titriyordu
eve gelebildim mi geldimama birde bana sorun arkamdan kornaya basanlarmı dersiniz sellektör yapanlarmı insanı panik ettiriyolar
cankız sanırım senle aynı seviyedeyizaynen benim de en büyük derdim o vites küçültmek, ani durumlar oluyor, sağa sola dönmen gerekiyor ya da trafik birden yoğunlaşıveriyor konvoy gibi, al bakiim hem yavaşla, hem vites küçült hem gözünü yoldan ayırma, hem direksiyon hakimiyetini sağla, tam bir stres küpü oluyorum, bu korkumdan kaç kez arabayı stop ettirdim, arkamdan kornalar küfürler sallandı, ama yılmamak lazım yaaa
bak sana ne diycem, tanıdığım bir kadın var, beceriksizin önde gideni, arabayı öğrenene kadar yapmadığı kaza kalmadı,tabi maddi hasarlı kazadan bahsediyorum, kadın şimdi oohh misler gibi kullanıyor arabayı, beni de gıcık ediyor
MERHABA ,
kontrol panelinde kilometre sayaçındaki 10--20--30--40--50--60---diye başlayan ve araba modeline göre 220 kadar aralıklı devam eden bir monitör var.
arabanın kalkış vitesi her zaman 1.vites ...saglıklı kalkıs yaptın debriyaja tam basarak vitesi 2. atman gerek.bu arada kilometre sayacı 20 yi vurmuş ve 30 a doğru gidiyor olmalı.
sayac 40 a vurana kadar 2. vitese gecmiş olman gerekli ... 40 ta rahat rahat 2. viteste gidersin.
50-den 60 ı vurdunmu kesinlikle araban ötmeye başlar.motorun sesi boğuk ve vınlayarak artar.bu vitesin yetmedigi anlamına gelir.
o zaman yine debriyaj ve 3. vites...
80 ve üzeri 4 vites.
bu hesabı bana öğreten Gönül Hocamdır.Basit kullanım için başlangıç seviyesinde yeterli bir bilgi.
Kendini iyi eğitmiş bir şöfor arabayı karışık devride kullanabilir.
ama yeni başlayan bir şöfor adayı için azami hız zaten 60 ı geçmiyor şehir içinde.
Aynı semtte yaşıyoruz.bu yüzden aşagı yukarı araba sürecegün güzergahlar benim kullandıklarımla aynı veya benzer trafik akımında.
Düz vites zor değil ama itiraf edeyim bayan kas yapısı için çok yorucu.Gönül Hocam beni 12 ders boyunca sürücü kursunun düz vitesi ile öyle bir yordu ki akşam bacak kas agrısından ağlıycak gibi oldugum vakidir.
Araba kullanırken koltugunun açısının ve mesafesini doğru ayarlaman--doğru ayakkabı kullanman bu sıkıntıları da minimize edecek.
Bacak açın 120 derecelik açı yapacak şekilde olmalıymış.Debriyaj fren gaz derken alt bacagın çok yorulup kasılıyorsa bu mesafe de sorun var demektir.ilk 2 gün ben bu hatayı yaptım.hocaya söyledigimde kontrol etmişti sonrasında.ve benim bacak kaslarım biraz güçsüz kolay yorulurum ondan da olsa gerek:))
Anlattıgım hesabı trafikte nasıl tutucam dersin gayet basit ...daima öne bakıcaksın.arada sadece gözün kontrol panelini kontrol edecek.Dönüşlerde ,şerit degiştirirken,ışıklarda vites büyütüp küçültürken kısa bir kontrol yeterli sadece 2 saniye sürüyor.o sayac senin hangi hızda hangi viteste olman gerektigini anlatıyor zaten.
Aynen benimkide yatıyor kuzu kuzu şuan ona bakıyorum hasretle...hergün yanına gidiyorum halini hatırını soruyorum, kirini siliyorum...eşimde gülüp duruyor bu halime :)) iyi bi hoca araştırıyoruz bakalım,o gün gelecek ve ben kızımla istanbul semalarında tur atıcam...isim bile koydum ona"bal böceği" :))bende ekımde sınava gırecem :)
ekımde yalnız
neyse o zamana kadar benım yolların fatıhı olmam gerekıyor
ayıla bayıla bır araba aldık
kocam neredeyse arabayı yıka dıyecek kapının onunde yatıyor oyle kuzu gıbı
neyse hayalımde su
sabah kalkacam kahvaltı edıcem cocugu atıcam araba ben atlıcam araba accıcaz camlarımızı reale gıdıcez markete sonra gerı donucez
gercı herkez bana senın arabana bınılmez sen atarsın bızı bır kenara dıyorlar
2 tekerlıklı bısıkletı surmeyı ogrencem dıye kırmadıgım yerım kalmamıstıda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?